Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

Kamidianka
Daffodil
Jola30
Witam się poniedziałkowo
Elwira jak tam dieta a tak zapytaniem ile można schudnąć przez 2 tyg. na tej diecie kopenhadzkiej?
Tatułaż dobry pomysł -ale Ty już chyba masz tatułaże jesteś miłośniczką takiej ozdoby ciała.
Mnie też nosi żeby sobie coś zrobić wprawdzie jeden już mam zakryty głęboko i nikt nie widzi :taniec1:ni chyba że M.:36_15_9:

Jola wszystko zależy od tego ile się je normalnie. Najwięcej schudną te osoby, które na co dzień pożerają ogromne ilości. Ja na przykład na tej diecie schudłam 1 kg :lup:
Ale normalnie też jem niedużo, dla przykładu ostatni posiłek o 16 i wszystko w niedużych ilościach. Zawsze miałam kiepską przemianę materii i jak tylko bym coś więcej zaczęła jeść, to od razu tyję. Bo żeby schudnąć, to chyba bym musiała przejść na samą wodę.
Kurka, i nie jesteś głodna wieczorem czy w nocy?
Mnie gubi wieczorne pałaszowanie, teraz i tak przystopowałam, bo najpózniej to o północy jem, ale kiedyś to i o 2 w nocy też potrafiłam coś przejeść.

kurcze a ja nigdy w nocy nie jadlam. nie dlatego, ze mnie nie kusilo tylko fatalnie potem spie. budze sie rano wykonczona jak po ciezkiej orce.
ja mam tylko jeden sprawdzony system na trzymanie wagi: jesc czesto, w miare zdrowo, a na kolacje warzywka. Wszelkie glodzenie sie, czy omijanie posilkow powoduje, ze organizm uczy sie magazynowac tluszcz, bo spodziewa sie kolejnych glodowek.
No i ruszac sie trzeba, bez tego nie ma spalania :) dziewczyny, jak tylko nasze maluchy wystartuja na swoich nuziach, to bedziemy mialy taki fitness, ze hej! :apacz:

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

Kamidianka
mama2
Moj maksio znalazl sobie ostatnio zabawe zakrywa sie pielucha i dyszy pod nia jakby sie dusil ja w panice go odkrywam a on banan na buzi :D a jak sie zakryje i go wolam i sobie tej pieluchy nie umie sciagnac to smieje sie jak szalony ...

Lenka lubi bawić sie w "a kuku". Zakrywa sie pieluchą, jak mówię "a kuku" to sobie ją szybko zdziera z buzi i śmieje się.

a jak ja robie a kuku, to Tosia patrzy na mnie jak na glupka :/ to straszne zobaczyc zenade w oczach polrocznego niemowlaka :dzidzia_mis: :))

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

pat-k
Kamidianka
mama2
Moj maksio znalazl sobie ostatnio zabawe zakrywa sie pielucha i dyszy pod nia jakby sie dusil ja w panice go odkrywam a on banan na buzi :D a jak sie zakryje i go wolam i sobie tej pieluchy nie umie sciagnac to smieje sie jak szalony ...

Lenka lubi bawić sie w "a kuku". Zakrywa sie pieluchą, jak mówię "a kuku" to sobie ją szybko zdziera z buzi i śmieje się.

a jak ja robie a kuku, to Tosia patrzy na mnie jak na glupka :/ to straszne zobaczyc zenade w oczach polrocznego niemowlaka :dzidzia_mis: :))

skąd ja to znam :) z akuku sie co prawda śmieje, al enie raz i nie dwa probuję rozsmieszyć Młodego a tu zonk i tez czuję sie jak kretynka :)

pat-k
Daffodil
katja79
hej babeczki witam poniedzialkowo jak tam Wasze szkrabiki przestaily zegarki bo moja Maja nie:)
pogoda do d..y znów buro i ponuro i jeszcze mży...Maja spi i nawet mam ochote do niej dolaczyc tylko juz mi sie nie oplaca bo spi juz dobra godzinke wiec pewnie sie zaraz obudzi.a co do snu to moje dziecko jakos zupelnie sie rozregulowalo bo od kilku dni pod rzad idzie spac o 19 o 20 sie budzi i wariuje na calego do 22 i z placzem idzie spac bo jeszcze by brykala ...masakra jakas:lup:

Kuba się przestawił. Obudził się punkt 6, czyli tak jak zawsze. Teraz mam już 100% pewność, że gdyby nie budzik M., to spałby dłużej :aj:

Kuba to jest niesamowity chlopiec, wcina rowno tak samo z cyca jak z butli, latwo sie przestawia na nowosci, spi pieknie i jeszcze automatem sie na nowy czas przestawia. Daffo takich dzieci moglabys wychowac osmioro :D

Ośmioro to może nie, ale dwójkę jak najbardziej :)

Kamidianka
pat-k
Daffodil

Kuba się przestawił. Obudził się punkt 6, czyli tak jak zawsze. Teraz mam już 100% pewność, że gdyby nie budzik M., to spałby dłużej :aj:

Kuba to jest niesamowity chlopiec, wcina rowno tak samo z cyca jak z butli, latwo sie przestawia na nowosci, spi pieknie i jeszcze automatem sie na nowy czas przestawia. Daffo takich dzieci moglabys wychowac osmioro :DMoże i Daffo nautra nie poskąpi w tym temacie :D:D:D

Oj nie kraczcie lepiej :)

Jola30
elwira
i jeszcze to jakość do bani ale jest;)

YouTube - basen z kulkami

YouTube - magiczne kuleczki ;)

Adaś to jest rozwojowe dziecko nr 1 na forum:16_12_7:

popieram. normalnie jutro Tosia dostanie schabowego, parowe i potem kapiel na brzuchu w wannie :)

pat-k
Kamidianka
mama2

He he, bo Tośka to poważna dziewczyna. Do niej trzeba wierszem mówić, a nie jakieś durne zabawy matka wymyśla :)

mama2corun
hejka
mama2 Olenka niechce zupek i deserkow czasem mi sie uda jej przemycic rozcienczony z woda deserek i to wypije 20 ml a cyc w nocy to nieraz i 5 razy a i6 sie zdarza no i raz dziennie wypija 120 ml mleka z kaszka przewaznie na spacerku ale to od tygodnia
co do Oliwi to mowi ze juz tak nieboli wiec chyba lepiej lekarka nic nawet niepolecila,
Olenka juz spiaca bo jej zegareczek sie nieprzestawil ale jeszcze jakos wytrzymuje.
kupilam wczoraj 20 ksiazek o tematyce historycznej bo zauwazylam ze moja wiedza sie jakos wymazuje :/ a to mi sie niepodoba ..... a zaplacilam za nie 25 zl :) bo na alegro uzywane :) a dzis sciaglam ksiazke pt "Mein Kampf"Adolfa Hitlera zawsze cos mnie ciaglo do histori 2 wojny swiatowej a zakorzenil ta ciekawosc moj dziadek ktory walczyl na froncie i byl w obozie i przezyl.wiec dzis zaczynam lekture...a mam ciarki bo M mowi ze to mocna ksiazka....
no Olenka wlasnie zasnela :) kruszynka moja :)ukochana :)
a Oliw sie jeszcze bawi ale i ona niedlugo idzie spac tylko dobranocka zobaczy i do lozka bo jutro do szkoly :) a mnie glowa tak boli ze normalnie niewytrzymam musze znalesc jakies tabletki bo zwariuje :/

moj M maniach wspolczesnej historii, tez od niego podczytuje czasami. ja wole duzo starsze dzieje :)

lutka
witajcie

mama2taka pora się zaczęła, niestety masz takie dolegliwości a nie inne i nic z tym nie zrobisz, przynajmniej póki karmisz.

mama2cór Syzmek tez mało ostatnio przytył :/ w 3 tyg tylko 200 g, i mierzy 68 cm. Co do pęcherza Oliwki:

duzo wody
dużo wit C
kup suszoną zurawinę, jest smaczna i świetnie działa na drogi moczowe. I niech wygrzewa nerki termoforem. Z tym nie ma żartow. co do ranek Oli to nei mam pojęcia co doradzic? wiem tylko ze Olcia jest pucusiem, i ma duzo faldek - dbaj o to zeby po kapieli zawsze dokładnie je osuszyć, zeby grzybek się nie zrobił z wilgoci.

matragona
jaki ten swiat mały :)

My po szczepieniu, Szymus bardziej płakał podczas badania niz podczas kłucia. Dziś posprzatalam w samochodzie bo syf był straszny:uff2:

Jola30, moze zmień taktykę. Jedz do 19. Bo ajki sens jest sie oszczędzać przez cały dzień skoro w nocy się nadrabia. Trzymam kciuki za dietę :)

zuch Szymek. To na dlugi czas szczepienia macie z glowy. My w srode sie kłujemy

lutka
Elwira koniecznie pochwal się tatoo jak juz będzie, albo chociaz wzorem :16_12_7:

Daffo Kubełek nie wyglada na zachwyconego opatuleniem :D i nadal nie widze podobieństwa ani do Ciebie ani do M :/

Dzis odwiedziła nas połozna środowiskowa i powiedzial ze dawno nie widziala tak mocno alergicznego dziecka. No kretynka jakaś, Mlody owszem ma łuszczaca sie skórę głowy, i rożowe policzki ale całe ciało ma niemalze idealne. Sama widywałam dzieci w dużo gorszym stanie!!

idiotka, nie ma to jak wesprzec duchowo i merytorycznie... moze ma bardzo maly rejon pod swoja kuratela, bo na prawde niewiele widziala

mama2corun
no wlasnie ja niewiem jak to z ta moja Olenka bo caly czas byla w tej gornej granicy wagowej a tu nagle bum i spadla na dolna :/ moze to przez te zabki ze apetyt mniejszy z lyzeczki niechciala bo ja bolalo i niechciala jesc z lyzeczki bede prubowac do skutku.bo jakby niebylo juz miesiac jak powinna inne rzeczy jesc oprucz cyca widocznie cycus juz niewystarczajacy dla prawie polroczniaka.
no ale jeszcze miesci sie w dolnej granicy ale miesci sie a i jeszcze jedno Olenka ma 66 cm malutka ze szok :) a ubranka na 74 juz jej ubieram bo na 68 niektore juz za male no ale poprostu ta rozmiarowka poprostu taka :)
mam ochote na frytki teraz zjadlam pierogi z serem ale jakos mi malo :) wiec ide sobie zrobic frytki :D Oliw jeszcze bajeczke oglada na mini mini "Marta mowi "i spac idzie :)

z tego, co czytam, to cyckowe dzieci jednak trudniej przestawiaja sie na stale jedzenie.
a co do wagi: czytalam pytanie mamy2 do doradcy laktacyjnego i babka podala fajnego linka. sietki centylowe dla dzieici karmionych wylacznie cycem i tu Ola jest jak najbardziej w normie:
Komitet Upowszechniania Karmienia Piersią - Siatki centylowe WHO

http://www.laktacja.pl/PDF/WHO_dziewczynki_waga_0_6mcy.pdf

lutka
patka czasami, troszkę, jednak ciąża z małym dzieckiem u boku, ktore zacznie nie dlugo chodzić jakoś mnie nie kręci :)

ano racja. widuje czasami takie mamy. na etapie ciazy jeszcze ok, ale kiedy juz jedno w glebokim wozku a drugie zaczyna dreptac, to jest niezla jazda :D
A podobno latwiej sie wychowuje, jesli roznica wieku nieduza

lutka
Kamidianka
lutka

tak, kolejne za rok :)

A nie po skończeniu roku?

hmmm chyba tak, czlowiek jak nie dosłyszy to sobie dopowie :)

Daffo doradziła lekarza podobno świetnego alergologa w Lesku - kolezanka tez coś o nim wspominala. tak więc poszukam go i się wybierzemy. Musze miec lekarza prowadzacego Młodego w tym temacie, kogos komu zaufam, w kwestii glutenu, jajek itd. Bo pediatra mówi coś, a co innego czytam w gazecie. Niby lekarz wie lepiej, ale wolę sprawdzonego alergologa. Podobno nawet z Jasla i Krosna do niego jeżdzą.

coś nie coś na temat tego lekarza mogę Ci napisać - jeśli ineresuję Cie o nim opinia oczwiście. Jedno jest pewne, że jeżeli chcesz do niego jechać to jak najszybciej się zarejestruj bo kolejka jest gantyczna. Pan doktor Ciółkowski przyjmuje tez prywatnie.
poczytaj tez to :
Lekarz alergolog Janusz Ciółkowski, Dobry alergolog, SP zoz Lesko - opinie w wyszukiwarce i rankingu lekarzy ZnanyLekarz.pl

http://suwaczki.maluchy.pl/li-62792.png
http://suwaczki.maluchy.pl/li-63254.png