Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

Daffodil
Jola30
mama2coreczek mały miał temperature 39 drgawki i nic nie pomagało wprawdzie prawe noc spedziłam z nim w szpiatalu bo nas zostawili ale OK

O rany, i dopiero teraz piszesz?? Co się dzieje? To przez gorączkę? Nic antybiotyk nie pomógł??

małe dzieci bardzo często przy wyższej temp mają drgawki, czasem traca przytomność.

katja79
mama2
katja79
hej babeczki witam poniedzialkowo u nas taka mgla ze bloku obok nie widac...my caly weekend sie goscilismy byli znajomi z 2-letnim synkiem... rany ile w takich dzieciach jest energi....Maja wpatrzona byla w niego jak w obraz.
nooce troche sie Mai unormowaly tzn budzi sie czesto ale przy cycku zasypia i na szczescie bawic sie nie chce no i w tym tygodniu bede miala ten laktator wiec koniec cyca juz blisko...boje sie tego strasznie bo juz ostsatnio to nawet soku z butli nie chciala:lup:wiec beda cyrki.

jak czesto sie budzi?
co do butli to bedzie cyrk ale jesli tylko bedziesz butle dawal to uwierz mi ze dluzej niz 3 dni to nie potrwa(cyrki) ja tez klaudie odstawilam w 5 m-c i bylo bardzo ciezko dla mnie a ona za chiny nie chciała tego mleka ale po 3 dniach juz nie ssala mi skory gdzie popadnie :D

co 2-3 godziny
a Klaudia tez nie pila niczego z butli zanim nie zaczelas ja przestawiac?

pila herbatki ale mleka nienawidzila

jola22
lutka
gunia43

Lutka glupolu :-) Ale krem nawilzajacy bardzo dobze Ci zrobi. Ile Ty masz wlasciwie lat, bo jakos zapominam ciagle ile kto tutaj ma. Wiem jedynie, ze Isabela ma tyle co Wiki ma 21, mama2 i JOla30 po 30-sci a reszta to nie pamietam.
Z Sorai fajne tez byly kremy z tego co pamietam, ja lubilam taki dotleniajacy i z Lotosem, z Erisu sa tez fajne i z AA Oceanic. W Polsce jest tego troche.

27 :) a krem kupiłam z garniera, taki z miodem dla suchej skóry wokół oczu :) sie zobaczy czy cos pomoze.

Lutka to ty jestes 82 rocznik ????

tak, a czemu się dziwisz?

Kamidianka
Daffodil
Kamidianka
Witajcie wieczorową porą,

Na razie siedzę w papierach, może nie dosłownie, ale w komputerze, więc z doskoku zaglądam.

Potem parę fotek zamieszczę.

Lenka śpi od 2 godzin. Więc mam czas na własne sprawy.
Miłego wieczoru :)

I znowu zmiana awka :) Ten też ekstra :)Hehe, a coś mnie nosi. Chyba jakiś rozstrój nerwowy wieczorny :D Muszę się posilić lodem z bitą śmietaną :))

hehe, też spacerowy awek :)

gunia43
lutka
gunia43

Lutka glupolu :-) Ale krem nawilzajacy bardzo dobze Ci zrobi. Ile Ty masz wlasciwie lat, bo jakos zapominam ciagle ile kto tutaj ma. Wiem jedynie, ze Isabela ma tyle co Wiki ma 21, mama2 i JOla30 po 30-sci a reszta to nie pamietam.
Z Sorai fajne tez byly kremy z tego co pamietam, ja lubilam taki dotleniajacy i z Lotosem, z Erisu sa tez fajne i z AA Oceanic. W Polsce jest tego troche.

27 :) a krem kupiłam z garniera, taki z miodem dla suchej skóry wokół oczu :) sie zobaczy czy cos pomoze.
Garniera tez lubie. Uwazam, ze dobre ma kosmetyki. Zycze zeby ten krem dokonal cudu usyniecia zmarszczek - z doswiadczenia wiem, ze sie nie da, chocbym uzywala Diora ha, ha!!! No ale cos jednak daja te kremy. Na pewno nawilzaja i komfort psychiczny, ze sie cos robi :-)

hehe, na usunięcie zmarch nie liczę, ale łudzę się ze to nie sarcze zmarchy ale przesuseniowe, wiec moze coś pomoze.

elwira
Witam mamuśki :)

was nadrobić to normalnie kilka godzin trzeba poświęcić ;)

u nas bez większych zmian poza tym ze od czasu jak Adaś zasmakował chodzika to musimy kupić osłony na grzejniki i piekarnik na stoliku poza zabawkami Adasia nic już nie stoi , zapomniałam jak to trzeba mieć oczy na około głowy dobrze ze nie korzysta z tego często.

Kami , Gunia fotki super , Daffo filmik extra i fotki też to już 2 miś na forum :)

a z racji tego ze misiów za dużo być nie może to mój został pajączkiem:)

hehe boski przerażony pajączek :D a córa cała Ty!!, tylko co Adaś ma na sobie? to kurtka czy co?

Daffodil
mama2
daffodil no bo tobie juz zostalo 3 tyg:36_11_23: pochwal sie zakupkami ! macie juz opiekunke?

Mamy! I to taką bardzo dobrą znajomą mamy M. Jakoś tak się przypadkiem udało, bo teściowa się jej żaliła, że ciężko kogoś znaleźć i sama zaproponowała :yuppi: Nie wiemy jeszcze ile będzie chciała, mamy się w tym tygodniu spotkać i pogadać o finansach, ale jak nie powie więcej niż 10 zł za godzinę, to będzie w porządku. Będzie przychodzić od środy do piątku na 7,5 godziny, a w poniedziałek i wtorek będę Kubę do teściowej zawozić.

Zdjęcia później zrobię, bo nie chcę Kuby obudzić, a wszystko już pochowane w szafie :)

to teściowa mieszka w Kraku? no to świetnie :)

mama2
Katja tylko ze u mnie Klaudia nigdy nie polubila mleka i glownie zywila sie zupkami i deserkami , nie miala awersu do butli tylko do mleka sztucznego i tesknila za cycy :(( ale jestem pewna ze jak konsekwentnie ni dasz jej cycka to po 3 dniavh bedzie mega poprawa dzieci bardzo szybko sie ucza przyzwyczajaja i zapominaja

Dokładnie tym bardziej ze picie z butli jest łatwiejsze i szybko powinno przypasc do gustu

mama2
Daffo prawda jest taka ze trzeba sie pogodzic z faktem ze "ktos" bedzie sie zajmowal naszymi pociechami a nikt nie zroibi tego tak dobrze jak my! My wczoraj zostawilismy Maksia u tesciowej (w sobote tez) i znowu cos tak gadala pod nosem ze bedzie musiala zrezygnowac z pracy to jak ona przezyje ...juz mi sie niedobrze robi , potem zdzwonila i powiedziala ze napewno z maksiem zostanie zebysmy sie nie przejmowali :arrow1:

mamam2 moja mama tez się bała, a teraz? zakochana po uszy. Jka nie widzi młodego przez 3-4 h to tęskni jak jasna cholera.

Daffodil
mama2
daffodil no bo tobie juz zostalo 3 tyg:36_11_23: pochwal sie zakupkami ! macie juz opiekunke?

Mamy! I to taką bardzo dobrą znajomą mamy M. Jakoś tak się przypadkiem udało, bo teściowa się jej żaliła, że ciężko kogoś znaleźć i sama zaproponowała :yuppi: Nie wiemy jeszcze ile będzie chciała, mamy się w tym tygodniu spotkać i pogadać o finansach, ale jak nie powie więcej niż 10 zł za godzinę, to będzie w porządku. Będzie przychodzić od środy do piątku na 7,5 godziny, a w poniedziałek i wtorek będę Kubę do teściowej zawozić.

Zdjęcia później zrobię, bo nie chcę Kuby obudzić, a wszystko już pochowane w szafie :)
Az jestem ciekawa jak to Wam sie pouklada. Zycze zeby sie udalo. Z drugiej strony drogo jak diabli.

mama2
Daffo prawda jest taka ze trzeba sie pogodzic z faktem ze "ktos" bedzie sie zajmowal naszymi pociechami a nikt nie zroibi tego tak dobrze jak my! My wczoraj zostawilismy Maksia u tesciowej (w sobote tez) i znowu cos tak gadala pod nosem ze bedzie musiala zrezygnowac z pracy to jak ona przezyje ...juz mi sie niedobrze robi , potem zdzwonila i powiedziala ze napewno z maksiem zostanie zebysmy sie nie przejmowali :arrow1:

Widac musi sobie pogderac - taki typ. Najwazniejsze, ze checi sa.

elwira
Wiecie to jest chyba najgorsze ze człowiek chce lub musi wrócić do zajęć dnia codziennego z przed porodu a tu wszystkie "mądre" babcie , ciocie itd chcą wychowywać dziecko po swojemu zamiast stosować sie do zasad narzuconych przez rodziców , czy to naprawdę tak ciężko pojąć ze ma być tak jak my chcemy bo to nasze dzieci?!
dla mnie fakt ze ktoś wychował swoje nie świadczy o jakimś większym doświadczeniu każdy jest inni i ma inne podejście co innego kiedy prosisz o rady a co innego kiedy prosisz o pomoc w opiece nad dzieckiem .

bardzo dawno temu powiedziałam mojej mamie - ty miałaś już pole do popisu w wychowywaniu a to sa moje dzieci i teraz to ja je wychowuje - obraziła się na chwile ale później przyznała mi racje i nawet co było dla mnie szokujące stwierdziła ze jestem bardzo dobra mamą , to akurat osądzą dziewczynki i Adacho ale sam fakt DOTARŁO
NO wlasnie. Nas kiedys osadzi Maksik. Jak na razie to nas chyba lubi, bo cieszy zawsze japke na nasz widok :-)

katja79
Daffodil
katja79
hej babeczki witam poniedzialkowo u nas taka mgla ze bloku obok nie widac...my caly weekend sie goscilismy byli znajomi z 2-letnim synkiem... rany ile w takich dzieciach jest energi....Maja wpatrzona byla w niego jak w obraz.
nooce troche sie Mai unormowaly tzn budzi sie czesto ale przy cycku zasypia i na szczescie bawic sie nie chce no i w tym tygodniu bede miala ten laktator wiec koniec cyca juz blisko...boje sie tego strasznie bo juz ostsatnio to nawet soku z butli nie chciala:lup:wiec beda cyrki.

A może nie pójdzie tak źle, jak od razu odstawisz Majkę zupełnie?
Teraz było gorzej, bo co się dziewucha nauczyła pić z butli, to dostawała cyca i była lekko skołowana :)
Trzymam kciuki, żeby szybko poszło.
I koniecznie zaangażuj M. do pomocy, bo samej może być ciężko.

oj bedzie horror wlasnie próbowalam wcisnac w nia troche soku bo kupe robi jak kamien i lekarka kazala dopajac ile wlezie a tu dupa blada bo mala ma znów nastawienie anty na butle pół godziny plakala a ani nie ciumknęła:lup:
Katja - nie wiem czy Cie to pocieszy, ale Maksio nieuznaje dopajania. Jak jest glodny to zje butle i wtedy jedynie udaje mi sei wmusic w niego picie, a tak to nie da rady. Zaciska dzioba i nic nie chce wypic, a jak nawet to mietoli smoka i z 10-20 ml jakims cudem (chyba przez przypadek) wypija jak go zabawiam i rozsmieszam i gusla doslownie odprawiam.
Takze jak Majka porzadnie zglodniejsze to chapnie butl, bo nie bedzie miala wyjscia. Wiem, ze to ciezkie zadanie no ale musi sie udac. Dzieci jednak rzadza soie w duzej mierze instanktem a ten karze im jesc. Jak nie da rady z cycka to zje z butli. Bedzie dobrze.

No i jeszcze Wam powiem, ze moje dziecko stracilo ochote na mleko i na jedzenie w ogole. Wypija ostatnio od 90 do 160 ml. Jedynie przd snem wypije 230 kaszki z malkiem. Nie wiem czy to taki czas czy co. Deserka tylko 1/3 sloiczka zjadl, zupki Nestle wcale nie chcial, a tak je lubil. Dzisiaj juz troche lepiej niz wczoraj, bo zjadl 200 ml mojej papki maselkiem, ale tez musialam cudowac. Generalnie kiepsko. A tak ladnie mi jadl. Zawsze 230 opedzlowane 4 razy dziennie, deserek 2190 ml plus 190 ml zupki a czasami jeszcze o wiecej wolal...

gunia43
katja79
Daffodil

A może nie pójdzie tak źle, jak od razu odstawisz Majkę zupełnie?
Teraz było gorzej, bo co się dziewucha nauczyła pić z butli, to dostawała cyca i była lekko skołowana :)
Trzymam kciuki, żeby szybko poszło.
I koniecznie zaangażuj M. do pomocy, bo samej może być ciężko.

oj bedzie horror wlasnie próbowalam wcisnac w nia troche soku bo kupe robi jak kamien i lekarka kazala dopajac ile wlezie a tu dupa blada bo mala ma znów nastawienie anty na butle pół godziny plakala a ani nie ciumknęła:lup:
Katja - nie wiem czy Cie to pocieszy, ale Maksio nieuznaje dopajania. Jak jest glodny to zje butle i wtedy jedynie udaje mi sei wmusic w niego picie, a tak to nie da rady. Zaciska dzioba i nic nie chce wypic, a jak nawet to mietoli smoka i z 10-20 ml jakims cudem (chyba przez przypadek) wypija jak go zabawiam i rozsmieszam i gusla doslownie odprawiam.
Takze jak Majka porzadnie zglodniejsze to chapnie butl, bo nie bedzie miala wyjscia. Wiem, ze to ciezkie zadanie no ale musi sie udac. Dzieci jednak rzadza soie w duzej mierze instanktem a ten karze im jesc. Jak nie da rady z cycka to zje z butli. Bedzie dobrze.

No i jeszcze Wam powiem, ze moje dziecko stracilo ochote na mleko i na jedzenie w ogole. Wypija ostatnio od 90 do 160 ml. Jedynie przd snem wypije 230 kaszki z malkiem. Nie wiem czy to taki czas czy co. Deserka tylko 1/3 sloiczka zjadl, zupki Nestle wcale nie chcial, a tak je lubil. Dzisiaj juz troche lepiej niz wczoraj, bo zjadl 200 ml mojej papki maselkiem, ale tez musialam cudowac. Generalnie kiepsko. A tak ladnie mi jadl. Zawsze 230 opedzlowane 4 razy dziennie, deserek 2190 ml plus 190 ml zupki a czasami jeszcze o wiecej wolal...

Gunia wszystko wroci do normy zobaczysz daj Maksikowi czas zeby doszedl do siebie po tej chorobie!

mama2
Powiem wam ze nigdy wiecej pieprzonych metod z ksiazki!!!!!!!niech maks zasypia przy cycu nawet i 100lat!!!!!!!!!!!!!!!
kapiel cyc i zasnal to ja go do lozeczka za 30 minut obudzil soe wiec poszlam do niego poglaskalam wyszlam..placz poczekalam 1 minute weszlam uspokoil sie takie oczka mial mokre od lez..wyszlam i znow zaczal plakac po 3 minutach wrocilam ale znow musialam wyjsc nagle slysze ze sie dusi wpadam a on lezy na wznak z buzi leci mleko a on sie ksztusi !! wzielam go szybko na rece i zwymiotował! jak strasznie łkał ! ku..a nigdy w zyciu , moglo dojsc do tak zwanego zachłystowego zapalenia płuc !
Moze sprobuje jak sie bedzie budzil przytulac go brac na rece ale cyca nie dac ale tak zostawiac go zeby sie wyplakal to nigdy w zyciu chocbym miala pas trupep ze zmeczenia , trudno taki edziecko mi sie trafilo!

Oj ja pamietam te moje proby i to jak Maksik plakal a ja w popkoju. Straszne to bylo. Ci co pisali te ksiazki to mieli doczynienia widac z jakimis aniolkami.
No ale i tak sa cudne nasze Maksikii jedyne w swoim rodzaju.

Daffodil
matragona
Daffodil
A to Kubusiowa gimnastyka, o której pisałam wcześniej :) Robi tak od razu po położeniu na przewijak, spróbujcie mu przy tym zmienić pieluchę :)

YouTube - MVI 2376

niesamowity jest!!! :)))
jak mój Filip ma w planach tak brykać to ja musze zdjąć przewijak z łóżeczka

Ja ostatnio ściągam, bo serio się boję, że złamie tą wątłą dyktę pod przewijakiem i wpadnie do łóżeczka z łomotem :)
Ja tez przewijam na lozku, bo Maksik tak sie wierci i fika - tylko styl inny :-), ze boje sie, ze stuknie glowa w sciane z impetem.

mama2
Daffodil
mama2

super ale nawet za te 3 dni was to wyjdzie prawie 1000zł !!!!!!!:36_11_23: no ale najwazniejsze ze to nie całkiem obca osoba..Moja klaudia mial 3 opiekunki i musze powiedziec ze nie jest latwo z tymi opiekunkami , oby wam sie trafilo!!!

Zobaczymy jak to będzie. Szczerze mówiąc, to wydaje mi się, że jest to konkretniejsza babka niż teściowa. Ostatnio u mamy M. zostawiliśmy Kubę, jak poszliśmy do kina i cały czas go na rękach nosiła :36_11_23: A Kuba naprawdę nie jest do tego przyzwyczajony, bo staram się zabawiać go w inny sposób. A ta twierdzi, że nosiła, bo nie chciał leżeć ani siedzieć. Jakoś dziwnie w domu zawsze chce, jak moi rodzice się nim zajmują, to też chce, a przy niej nie chce :lup: Można jej mówić, prosić, a to wszystko jak grochem o ścianę.
Założę się, że niedługo mu zacznie czekoladki podtykać, bo jej ostatnio mówiliśmy, że dopóki nie będzie wiedział o co chodzi, to chcemy go bez słodyczy wychowywać.

o matko moja tesciowa jest taka sama..gadam i gadam a ona swoje ...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:36_11_23:
No to nie zazdroszczę zostawiania z nią Maksa. Chyba bym cholery dostała jakbym się dowiedziała, że całkiem na odwrót robi.

http://www.suwaczek.pl/cache/4087228f40.png