Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

mama2corun
gunia43
Ja zmykam, bo obiecalam wczoraj M ze mu dzisiaj wynagrodze wczorajsza niemoc swoja:hahaha: a on sie dopomina dziwnie mojej obecnosci teraz ha, ha:smile_move:!!!!Do potem. Pewnie jeszcze zajrze, bo ciekawie tutaj.

lec lec kochana :)
Babyworld - wózki dziecięce, producent wózków dziecięcych
a to link mojego wozka moj jest zielony :) a i mozna ustawic przodem i tylem do mamy u nas oczywiscie przodem do mamy :D
a i teraz patrze juz nowa kolekcja wyszla i fajna jest :D
Bardzo mi sie podba. Chyba bym wlasnie zielony wybrala. Niebieski tez mi sie bardzo podoba ale zielony to chyba najladniejszy.

Za rada kolezanki dalam Maksikowi do pomietolenia moja koszulke, zeby mame czul. Nie weim czy to wlasnie pomoglo, ale jednak zasnal. Moze nie bedzie tak zle z tym spaniem. Oby!

jola22
gunia43
jola22

Gunia to chyba też jest niemiecka firma.
Wrzucam linka z wózkiem który mi się podoba - nazywa się I Coo Targo

i'coo Targo Videos
Jola22 - jest poprostu zarabisty!!!! Widzialam je na zywo, skojarzylam jak zobaczylam logo i wygladaja super. Tutaj sa drogie poza tym w sklepie jak ja kupowalam ich nie bylo, bo pewnie bym sie zdecydowala na taki. Fajna jest ta opcja regulowanej wysokosci. U mnie tego nie ma a tak poza tym wszystkie bajery mam te same. Ma bardzo duzo fajnych funkcjonalnych rozwiazan. Moim zdaniem jest to bardzo porzadny wozek. Ja tez mam Niemca, wiec na pewno masz gwarancje na kola itd, ja w moim mam na wszystko i to jest duzy plus. Poza tym bardzo mi sie podoba z wygladu. Material widzialm na zywo w odcieniu bordo i prezentuje sie rewelacynie. Jednym slowem jak Cie stac to mysle, ze nie bedziesz zalowac.

Gunia dzięki, kochana jesteś.
Ten wózek kosztuje 120 funi + przesyłka.....niestety w tej cenie jest tylko niebieski.
Zamieszczam linka.
Icoo i'coo Targo parent facing pushchair blue BNIB on eBay (end time 10-Nov-09 06:00:55 GMT)
Jola22 - Kurcze. Jak mniemam niebieski Ci nie pasi. Mnie sie osobiscie bardzo ten kolor podoba. I cena ekstra. Kurcze w Anglii duzo taniej niz tutaj.
No ale ozem mamy2corun tez przepiekny i kolorystyka taka bogata. Jest nad czym myslec. A jaki kolor wozka chcesz Jolcia dla Julki?

jola22
Jola30
gunia43
NO juz sobie obejrzalam i widzialam na miescie, tak sobie przypominam. Robi bardzo dobre wrazenie. Taki mederny i sliczniutki. Dalej nic mi nie wiadomo na ich temat.
Tutaj sa pieronsko drogie te z nowej kolekcji kosztuja ok 600 jurkow +-

Gunia Ty artystko jak ja kocham czytac Twoje posty wiesz co tak sobie pomyślam że jak będziesz na wyspach tez sie chcem z Toba spotkać no i z M. oczywiście Maks i Nikuś jakoś pobawią sie razem a Julka może mieć dylemat haha co Wy na to?

Ja jestem za !!!!!!:28_1_19:
No to co??? Jak bede jechac do siorki to dam znac i musimy sie spotkac koniecznie!!!!
Umawiamy sie wstapnie na marzec :-)

mama2
daffodil no bo tobie juz zostalo 3 tyg:36_11_23: pochwal sie zakupkami ! macie juz opiekunke?

Mamy! I to taką bardzo dobrą znajomą mamy M. Jakoś tak się przypadkiem udało, bo teściowa się jej żaliła, że ciężko kogoś znaleźć i sama zaproponowała :yuppi: Nie wiemy jeszcze ile będzie chciała, mamy się w tym tygodniu spotkać i pogadać o finansach, ale jak nie powie więcej niż 10 zł za godzinę, to będzie w porządku. Będzie przychodzić od środy do piątku na 7,5 godziny, a w poniedziałek i wtorek będę Kubę do teściowej zawozić.

Zdjęcia później zrobię, bo nie chcę Kuby obudzić, a wszystko już pochowane w szafie :)

Kamidianka
jola22
gunia43
Zamin nadrobie to jednak najpierw sie przywitam niedzielnie:36_3_15:
U nas Slonce wyszlo zza chmur ale siedzimy i tak w domku. Maksiowi wyszla wczoraj wysypka :aj:na brzuszku a dzisiaj na raczkach i buzce troche. Przechodzilismy trzydniowke, teraz to pewne. Od dzisiaj Maksio znow jest pogodnym dzieckiem:36_7_8:. No i znow wrocily popoludniowe drzemki. Dzisiaj moj Skarb spal juz 4,5 godziny po poludniu, co cieszylo nas podwojnie: raz, ze to znak Maksik wrocil do dobrej formy a dwa, ze wczoraj bylismy na urodzinach u mamy i dzisiaj obudzilam sie z lekkim kacem :temperature:po wypitym wczoraj czerwonym winie w ilosci, widac zbyt duzej.

Jupi...........super że to tylko 3-dniówka a nie jakaś poważna bakteria.
Oj Gunia, Gunia - opiłaś się winkiem..........należy Ci się trochę relaksu po trudach macierzyństwa.Guniu super, że Maksiu już wesół i zdrów :D
A ja wczoraj z M. wieczór przy Advocacie hehe. I tez padłam niezywa w trakcie masażu ;)
Szczesciara!

mama2
Witam sie w pierwszym dniu tygodnia po beznadzijnej nocy
Wcozraj jak maksio usnal to obudzil sie 4 razy ale nie musialam go nawet z lozeczka wyciagac bo zaraz znow zasypial i juz wygladalo mi to na jakas poprawe to zas od 3 nad ranem do 5 szalal poplakiwal non stop sie cyca domagał..sil juz nie mam ..a mam to wszystko gdzies niech sie dzieje co chce w nocy jestem tak wyeksploatowana ze nie mam sily mu cyca nie dawac jak juz druga godzine marudzi i daje ..ehh..:arrow1:

..... :-((
Buziale dla Ciebie

katja79
hej babeczki witam poniedzialkowo u nas taka mgla ze bloku obok nie widac...my caly weekend sie goscilismy byli znajomi z 2-letnim synkiem... rany ile w takich dzieciach jest energi....Maja wpatrzona byla w niego jak w obraz.
nooce troche sie Mai unormowaly tzn budzi sie czesto ale przy cycku zasypia i na szczescie bawic sie nie chce no i w tym tygodniu bede miala ten laktator wiec koniec cyca juz blisko...boje sie tego strasznie bo juz ostsatnio to nawet soku z butli nie chciala:lup:wiec beda cyrki.

A może nie pójdzie tak źle, jak od razu odstawisz Majkę zupełnie?
Teraz było gorzej, bo co się dziewucha nauczyła pić z butli, to dostawała cyca i była lekko skołowana :)
Trzymam kciuki, żeby szybko poszło.
I koniecznie zaangażuj M. do pomocy, bo samej może być ciężko.

Kamidianka
Witajcie,

Nocka super, Lenka spała od 20:30 do 8:30, może to z tego powodu, że przykryłam ją i lekka kołderką i kocykiem, i nie miała po obudzeniu zimnych rączek.

mama2 aż nie wiem, co pisać. Pytanie tylko, ile to jeszcze potrwa? Maksiu szybko łapie wszystkie nauki, a jakoś co do spania nie może złapać rytmu. Szkoda Jego i Ciebie :((

Lenka od kilku dni śmiesznie się dziwi. Wciąga powietrze, robi zdziwioną minę, unosi brwi i wydaje odgłos wielkiego zaskoczenia. Śmiesznie to wygląda :)

Zaraz wybywamy z domu, muszę załatwić jedną sprawę. Potem na spacer, nawet względnie, chociaż nie widzę, bo gęsta mgła hehe.
Musisz zlapac te mine Lenki i strzelic fote!

gunia43
mama2corun
Jola30

Ja też zawsze wole mieć wszystko na piśmie taka jestem

no tak najlepiej miec na wszystko dowody hehehe:D
MOj M tez uwaza, ze lepiej po slubie. Tak jakos odetchnal ha, ha!!!
Nie tylko kobiety tak maja.
A ja pamietam jak cieszylismy sie po i mowilismy do siebie nie unaczej tylko moja zonka, moj mezus - jak wariaci doslownie!!!!

dokladnie jak u nas dzis rogaliki do lozka i wogole ful opcje :D

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20552.png

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20553.png

Daffodil
mama2
daffodil no bo tobie juz zostalo 3 tyg:36_11_23: pochwal sie zakupkami ! macie juz opiekunke?

Mamy! I to taką bardzo dobrą znajomą mamy M. Jakoś tak się przypadkiem udało, bo teściowa się jej żaliła, że ciężko kogoś znaleźć i sama zaproponowała :yuppi: Nie wiemy jeszcze ile będzie chciała, mamy się w tym tygodniu spotkać i pogadać o finansach, ale jak nie powie więcej niż 10 zł za godzinę, to będzie w porządku. Będzie przychodzić od środy do piątku na 7,5 godziny, a w poniedziałek i wtorek będę Kubę do teściowej zawozić.

Zdjęcia później zrobię, bo nie chcę Kuby obudzić, a wszystko już pochowane w szafie :)

super ale nawet za te 3 dni was to wyjdzie prawie 1000zł !!!!!!!:36_11_23: no ale najwazniejsze ze to nie całkiem obca osoba..Moja klaudia mial 3 opiekunki i musze powiedziec ze nie jest latwo z tymi opiekunkami , oby wam sie trafilo!!!

Daffo prawda jest taka ze trzeba sie pogodzic z faktem ze "ktos" bedzie sie zajmowal naszymi pociechami a nikt nie zroibi tego tak dobrze jak my! My wczoraj zostawilismy Maksia u tesciowej (w sobote tez) i znowu cos tak gadala pod nosem ze bedzie musiala zrezygnowac z pracy to jak ona przezyje ...juz mi sie niedobrze robi , potem zdzwonila i powiedziala ze napewno z maksiem zostanie zebysmy sie nie przejmowali :arrow1:

elwira
Witam mamuśki :)

was nadrobić to normalnie kilka godzin trzeba poświęcić ;)

u nas bez większych zmian poza tym ze od czasu jak Adaś zasmakował chodzika to musimy kupić osłony na grzejniki i piekarnik na stoliku poza zabawkami Adasia nic już nie stoi , zapomniałam jak to trzeba mieć oczy na około głowy dobrze ze nie korzysta z tego często.

Kami , Gunia fotki super , Daffo filmik extra i fotki też to już 2 miś na forum :)

a z racji tego ze misiów za dużo być nie może to mój został pajączkiem:)

He he rewelacyjnie wygląda. I z takim wypchanym brzuszkiem, to nawet upadki niestraszne :)

mama2
Daffodil
mama2

super ale nawet za te 3 dni was to wyjdzie prawie 1000zł !!!!!!!:36_11_23: no ale najwazniejsze ze to nie całkiem obca osoba..Moja klaudia mial 3 opiekunki i musze powiedziec ze nie jest latwo z tymi opiekunkami , oby wam sie trafilo!!!

Zobaczymy jak to będzie. Szczerze mówiąc, to wydaje mi się, że jest to konkretniejsza babka niż teściowa. Ostatnio u mamy M. zostawiliśmy Kubę, jak poszliśmy do kina i cały czas go na rękach nosiła :36_11_23: A Kuba naprawdę nie jest do tego przyzwyczajony, bo staram się zabawiać go w inny sposób. A ta twierdzi, że nosiła, bo nie chciał leżeć ani siedzieć. Jakoś dziwnie w domu zawsze chce, jak moi rodzice się nim zajmują, to też chce, a przy niej nie chce :lup: Można jej mówić, prosić, a to wszystko jak grochem o ścianę.
Założę się, że niedługo mu zacznie czekoladki podtykać, bo jej ostatnio mówiliśmy, że dopóki nie będzie wiedział o co chodzi, to chcemy go bez słodyczy wychowywać.

Daffodil
mama2
Daffodil

Zobaczymy jak to będzie. Szczerze mówiąc, to wydaje mi się, że jest to konkretniejsza babka niż teściowa. Ostatnio u mamy M. zostawiliśmy Kubę, jak poszliśmy do kina i cały czas go na rękach nosiła :36_11_23: A Kuba naprawdę nie jest do tego przyzwyczajony, bo staram się zabawiać go w inny sposób. A ta twierdzi, że nosiła, bo nie chciał leżeć ani siedzieć. Jakoś dziwnie w domu zawsze chce, jak moi rodzice się nim zajmują, to też chce, a przy niej nie chce :lup: Można jej mówić, prosić, a to wszystko jak grochem o ścianę.
Założę się, że niedługo mu zacznie czekoladki podtykać, bo jej ostatnio mówiliśmy, że dopóki nie będzie wiedział o co chodzi, to chcemy go bez słodyczy wychowywać.

o matko moja tesciowa jest taka sama..gadam i gadam a ona swoje ...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:36_11_23:

Wiecie to jest chyba najgorsze ze człowiek chce lub musi wrócić do zajęć dnia codziennego z przed porodu a tu wszystkie "mądre" babcie , ciocie itd chcą wychowywać dziecko po swojemu zamiast stosować sie do zasad narzuconych przez rodziców , czy to naprawdę tak ciężko pojąć ze ma być tak jak my chcemy bo to nasze dzieci?!
dla mnie fakt ze ktoś wychował swoje nie świadczy o jakimś większym doświadczeniu każdy jest inni i ma inne podejście co innego kiedy prosisz o rady a co innego kiedy prosisz o pomoc w opiece nad dzieckiem .

bardzo dawno temu powiedziałam mojej mamie - ty miałaś już pole do popisu w wychowywaniu a to sa moje dzieci i teraz to ja je wychowuje - obraziła się na chwile ale później przyznała mi racje i nawet co było dla mnie szokujące stwierdziła ze jestem bardzo dobra mamą , to akurat osądzą dziewczynki i Adacho ale sam fakt DOTARŁO

http://www.suwaczek.pl/cache/81f6d70ef3.png
http://www.suwaczek.pl/cache/b444194b7a.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/de95d1bd24.png

mama2
katja79
hej babeczki witam poniedzialkowo u nas taka mgla ze bloku obok nie widac...my caly weekend sie goscilismy byli znajomi z 2-letnim synkiem... rany ile w takich dzieciach jest energi....Maja wpatrzona byla w niego jak w obraz.
nooce troche sie Mai unormowaly tzn budzi sie czesto ale przy cycku zasypia i na szczescie bawic sie nie chce no i w tym tygodniu bede miala ten laktator wiec koniec cyca juz blisko...boje sie tego strasznie bo juz ostsatnio to nawet soku z butli nie chciala:lup:wiec beda cyrki.

jak czesto sie budzi?
co do butli to bedzie cyrk ale jesli tylko bedziesz butle dawal to uwierz mi ze dluzej niz 3 dni to nie potrwa(cyrki) ja tez klaudie odstawilam w 5 m-c i bylo bardzo ciezko dla mnie a ona za chiny nie chciała tego mleka ale po 3 dniach juz nie ssala mi skory gdzie popadnie :D

co 2-3 godziny
a Klaudia tez nie pila niczego z butli zanim nie zaczelas ja przestawiac?

http://www.suwaczek.pl/cache/e97dcacce8.png http://s2.pierwszezabki.pl/021/021013940.png?8788

Maja

Kamidianka
Poniżej kilka obiecanych fotek mojego półroczniaczka :)

1. A, posiedzę chwilkę :)
2. Wymysł mamy :)
3. Kolacyjka i spanko :D
Kamidianka - Lenka wyglada jak zwykle jak cukiereczek. Widze, ze czapki z uszkami robia furore. Lenka wyglada w kazdym wydaniu slicznie. A mama nieczego sobie lasencja. Gdzie Ci sie odkladaja te desery, przyznaj sie - Ty nam tutaj kity cisniesz jakies.

gunia43
Daffodil
Cześć dziewuszki.
Witam się dopiero teraz, bo rano wybraliśmy się na spacer. Później M. dalej z Kubą łaził, a ja wybrałam się na zakupy, żeby garderobę do pracy uzupełnić. Wydałam kupę kasy i od razu humor lepszy :) A teraz dziecko już śpi, więc chwila wytchnienia :36_2_31:

Daffodil - wlakadaj co tam kupilas i fotki prosze!
A ja sobie tylko sweter prosty golf brazowy kupilam, bo inne jakies takie przyduze mi sie wydaja. Pewnie przez te moje cycki.
NO ale za to M obkupilismy, bo chodzil juz tragicznie. Nic dawno sobie nie kupil. Kiedys jak chodzilam po miescie to mu kupowalam, a teraz z Maksikiem, ktory jest na sklepy uczulony, zwlaszcza odziezowe ;-) to juz nie jest takei proste.
No i podstepem M wyciagnelam pod pretekstem kupna czapki dla Maksika i kupil siobie kurtke fajna na jesien, wczesniej buty, a przedwczoraj kupilam mu dwie koszule w krate fajne :-) Teraz go musze pilnowac, bo wyglada slicznie ten moj mezulek.

no prosze to zakupy udane oj Gunia pilnuj teraz mezulka skoro go tak wystroilas:D

http://www.suwaczek.pl/cache/e97dcacce8.png http://s2.pierwszezabki.pl/021/021013940.png?8788

Maja

elwira
Witam mamuśki :)

was nadrobić to normalnie kilka godzin trzeba poświęcić ;)

u nas bez większych zmian poza tym ze od czasu jak Adaś zasmakował chodzika to musimy kupić osłony na grzejniki i piekarnik na stoliku poza zabawkami Adasia nic już nie stoi , zapomniałam jak to trzeba mieć oczy na około głowy dobrze ze nie korzysta z tego często.

Kami , Gunia fotki super , Daffo filmik extra i fotki też to już 2 miś na forum :)

a z racji tego ze misiów za dużo być nie może to mój został pajączkiem:)

przeuroczy ten pajaczek...a jaki ma brzunio...chyba sporo muszek zjadł:36_1_1:

Maja

Daffodil
katja79

A może nie pójdzie tak źle, jak od razu odstawisz Majkę zupełnie?
Teraz było gorzej, bo co się dziewucha nauczyła pić z butli, to dostawała cyca i była lekko skołowana :)
Trzymam kciuki, żeby szybko poszło.
I koniecznie zaangażuj M. do pomocy, bo samej może być ciężko.

oj bedzie horror wlasnie próbowalam wcisnac w nia troche soku bo kupe robi jak kamien i lekarka kazala dopajac ile wlezie a tu dupa blada bo mala ma znów nastawienie anty na butle pół godziny plakala a ani nie ciumknęła:lup:

Maja