Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

mama2
jola22
mama2
Samsung Avila(S5230) Specyfikacja - Samsung Mobile
Agata Meble - Mario
tylko bez biurka i lozka w zamian za to dwa regały

Mama2 no to poszalałaś kobietko - super zakupy.:smile_jump:
Mebelki bardzo mi się podobają - koniecznie zamieść zdjęcia jak już urządzicie Maksowi pokój.
A telefon czaderski :36_13_1:- no właśnie mamcia napisz jak ci się sprawdza dotykowy ekran???
Ja we wtorek jadę po nowy telefon bo mi się kontrakt skończył i mogę wziąć IPhone 3G tylko boje się, że dotykowy ekran się nie sprawdzi.

wlasnie ja tez sdie tego balam bo wole tradycyjne tel a najlepiej nokie ale o dziwo super siesprawdzil ten dotykowy ekran , i tel daje mi duzo frajdy , dziewczyny mojego taty ma Iphone i zdecydowanie poleca,m!

Dzięki - dobrze jak ktoś już ma IpPhona i poleca.

http://s3.suwaczek.com/200905294980.png http://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a0.png?7187
http://s5.suwaczek.com/201202255180.pnghttp://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a1.png?829

jola22
mama2
jola22

Mama2 no to poszalałaś kobietko - super zakupy.:smile_jump:
Mebelki bardzo mi się podobają - koniecznie zamieść zdjęcia jak już urządzicie Maksowi pokój.
A telefon czaderski :36_13_1:- no właśnie mamcia napisz jak ci się sprawdza dotykowy ekran???
Ja we wtorek jadę po nowy telefon bo mi się kontrakt skończył i mogę wziąć IPhone 3G tylko boje się, że dotykowy ekran się nie sprawdzi.

wlasnie ja tez sdie tego balam bo wole tradycyjne tel a najlepiej nokie ale o dziwo super siesprawdzil ten dotykowy ekran , i tel daje mi duzo frajdy , dziewczyny mojego taty ma Iphone i zdecydowanie poleca,m!

Dzięki - dobrze jak ktoś już ma IpPhona i poleca.

hi hi ale napisalam "dziewczyny mojeo taty":D

jola22
Daffodil
Pierwsze podejście Kuby do chrupek kukurydzianych :) Nie zapałał do nich jakąś szczególną miłością :)

YouTube - MVI 2350

Widać że Kubie chrupki nie przypadły do gustu - a mamcia ma śliczny głosik.

Ale sie usmialam!!! Faktycznie Kubus nie wydje sie byc zachwycony.
A glos faktycznie masz bardzo ladny. Jakos tak sobie wyobrazalam, ze masz powazniejszy, nie wiem czemu :-)

Ewciaa
witam
co u was? mam nadzieję ze wszyscy zdrowi
jak tam z ząbkami? kto ma? :)
u nas nadal nic
zuzka zdrowa ja jutro jade do krakowa na szkolenie, mam nadziję że się tam nie zgubie :) szkoda mi zostawić rodzinke na całe dnie ale co zrobić

coś widziałam fotki kupków niekapków dajecie już?
Ewciaa - w Karkowie sie na pewno nie zgubisz. Sprytna z Ciebie dziewczyna.
Rozlaki nie zazdroszcze, ale z drugiej znow strony to czasami warto sie tak oderwac, bo powroty do domu sa wtedy cudne :-)

lutka
Kamidianka
jola22

Lutka to niezły cichacz - a mąż ma niezły refleks.
Fajnie wyglądacie z Szymciem.
A.......... śliczny avek - miałam już wcześniej napisać ale zapomniałam.
Dokładnie, jak starsza siostra Szymka wyglądasz :) jak uczennica :)

no bez przesady ;) dzis postanowilam zakupić krem pod oczy o dzialaniu przeciwzmarszczkowym. genow nie mam chyba najlepszych bo przy lekkim uśmiechu robi mi się brzydka siateczka pod oczami :/ na zdjeciu t odkryłam. A Wy, jakich kremów używacie?
Ja to na odwrot - na zdjeciach polowa z tego co w rzeczywistosci. Ale ju sie przyzwyczailam. MMoje hit co do kremow to byl i pozostaje Olay Total Effects bezzapachowy i krem pod oczy z tej firmy. NO ale ja to inny przedzial wikowy bo 35+. Bardzo zadowolona bylam z Nivei Aqua cos tam, taki niebieski.

lutka
Jola smaruje się nawilzajacym kremem pod oczy ale i tak ma tam sucha skórę. Więc muszę zainwestować w coś lepszego. niestety po to :/

Lutka glupolu :-) Ale krem nawilzajacy bardzo dobze Ci zrobi. Ile Ty masz wlasciwie lat, bo jakos zapominam ciagle ile kto tutaj ma. Wiem jedynie, ze Isabela ma tyle co Wiki ma 21, mama2 i JOla30 po 30-sci a reszta to nie pamietam.
Z Sorai fajne tez byly kremy z tego co pamietam, ja lubilam taki dotleniajacy i z Lotosem, z Erisu sa tez fajne i z AA Oceanic. W Polsce jest tego troche.

Daffodil
lutka
Kamidianka

Dokładnie, jak starsza siostra Szymka wyglądasz :) jak uczennica :)

no bez przesady ;) dzis postanowilam zakupić krem pod oczy o dzialaniu przeciwzmarszczkowym. genow nie mam chyba najlepszych bo przy lekkim uśmiechu robi mi się brzydka siateczka pod oczami :/ na zdjeciu t odkryłam. A Wy, jakich kremów używacie?

Ja aktualnie mam z Kolastyny. Dwa razy kupiłam Loreala, ale efekt ten sam co po naszych polskich, więc olałam sprawę, a portfel od razu grubszy :)
Tez mialam i nie polecam. Przereklamowany.

e2e2
mama2
to ja napisze teraz elaborat z dedykacja dla e2e2Przeczytalam troche tej ksiazki jak nauczyc sac dziecko i zasypiac samo
i jestem w szoku jakby maksia opisywali .podobno dziecko jak zasypia zasypia w gleboki sen ktory trwa od godziny do 3 godzin jesli zasupia o 20.00 to okolo 23.00 pierwszy raz sie budzi i od tej pory nastepuje sen płytki z ktorego dziecko wybudza sie nawet 7 razy !! nad ranem nastepuje ponownie głeboki sen ...i teraz jesli dziecko nieumie zasypiac samo , tylko ze smoczkiem lub cycem i wybudzi sie pyta "hej a gdzie smoczek , cyc? i sie calkiem wybudza i domaga płaczem , jesli dziecko umie zasypiac samo i wybudzi sie w nocy to czujac ze wzystko jest jak nalezy w poczuciu bezpieczenstwa zasypia ponownie i tak nawet kilkanascie razy o czym rodzice nawet nie wiedza!! najwiecej wybudzen zdarza sie po 3 w nocy i faktycznie maks potrafi po 3 budzic sie co 20 minut czyli kiedy wychdzi z fazy sni i lekko sie przebudza i nie ma cyca podnosi alarm!!! :no1:
metoda? hmm drastyczna jak polozymy dziecko do lozeczka wieczorem wychodzimy zacznie płakac czekamy 1 minute i wchodzimy ale niewolno brac na rece wychodzimy potem wchodzimy po 3 minutach potem po 5 potem po 7 minutach ..nie wiem czy dam rade dla mnie to tak bezlitosna metoa pozwalanie dziecku sie wypłaka ..i tu przeczytalam artykul ktory zburzyl moj zapal do uczenia maksia zasypiania ta drastyczna metoda

Dzięki kochana,pół książki przepisałaś da mnie.Więc ja jak na razie nie zamierzam go uczyć samodzielnego zasypiania bo w sumie wieczorkiem to on sam zasypia,raz w wózku raz na naszym łóżku turlany z boku na bok jak na razie obywa się bez noszenia,tylko najgorzej w nocy to jego szukanie smoczka!!!Albo smoczek albo jeść albo pic albo kupa te rzeczy mu przeszkadzają i jak staram się mu to wszystko dać!U mnie strach przed jego płaczem zmusza mnie do częstego wstawania,przed płaczem bo cały czs mam widok jak mi się tak bardzo zaniósł że musiałam w buzię dmuchać i wtedy obiecałam sobie i Filipkowi że zrobię wszystko żeby tylko nie płakał. Więc wstaje w nocy na baczność przy jego łóżeczku na każde jego kwęknięcie i nie mam zamiaru tego zmieniać ani uczyc go samodzielnego zasypiania,swoje trzeba się przemęczyć i tyle a jak padne na pysk to jest M który nie odmówi pomocy bo to przecież i jego dziecko.Tak naprawdę nie miała bym sumienia żeby Filipa tak przetrzymać w nocy,po prostu by mi było żal i nauka by mi nie wychodziła a synka bym nabawiła niepotrzebnego stresu.

Tobie życzę wytrwałości kochana!!!
NO cos w tym jest. Maksio jak jest zdrowy to zdarza mu sie obudzic z placzem o 23 wlasnie a potem normalnie spi jak go utule albo smoka podam. A jak ma skoki to sie budzi wlasnie o 23.00 potem 3.00 najczesciej.

e2e2
mama2
to ja napisze teraz elaborat z dedykacja dla e2e2Przeczytalam troche tej ksiazki jak nauczyc sac dziecko i zasypiac samo
i jestem w szoku jakby maksia opisywali .podobno dziecko jak zasypia zasypia w gleboki sen ktory trwa od godziny do 3 godzin jesli zasupia o 20.00 to okolo 23.00 pierwszy raz sie budzi i od tej pory nastepuje sen płytki z ktorego dziecko wybudza sie nawet 7 razy !! nad ranem nastepuje ponownie głeboki sen ...i teraz jesli dziecko nieumie zasypiac samo , tylko ze smoczkiem lub cycem i wybudzi sie pyta "hej a gdzie smoczek , cyc? i sie calkiem wybudza i domaga płaczem , jesli dziecko umie zasypiac samo i wybudzi sie w nocy to czujac ze wzystko jest jak nalezy w poczuciu bezpieczenstwa zasypia ponownie i tak nawet kilkanascie razy o czym rodzice nawet nie wiedza!! najwiecej wybudzen zdarza sie po 3 w nocy i faktycznie maks potrafi po 3 budzic sie co 20 minut czyli kiedy wychdzi z fazy sni i lekko sie przebudza i nie ma cyca podnosi alarm!!! :no1:
metoda? hmm drastyczna jak polozymy dziecko do lozeczka wieczorem wychodzimy zacznie płakac czekamy 1 minute i wchodzimy ale niewolno brac na rece wychodzimy potem wchodzimy po 3 minutach potem po 5 potem po 7 minutach ..nie wiem czy dam rade dla mnie to tak bezlitosna metoa pozwalanie dziecku sie wypłaka ..i tu przeczytalam artykul ktory zburzyl moj zapal do uczenia maksia zasypiania ta drastyczna metoda

Dzięki kochana,pół książki przepisałaś da mnie.Więc ja jak na razie nie zamierzam go uczyć samodzielnego zasypiania bo w sumie wieczorkiem to on sam zasypia,raz w wózku raz na naszym łóżku turlany z boku na bok jak na razie obywa się bez noszenia,tylko najgorzej w nocy to jego szukanie smoczka!!!Albo smoczek albo jeść albo pic albo kupa te rzeczy mu przeszkadzają i jak staram się mu to wszystko dać!U mnie strach przed jego płaczem zmusza mnie do częstego wstawania,przed płaczem bo cały czs mam widok jak mi się tak bardzo zaniósł że musiałam w buzię dmuchać i wtedy obiecałam sobie i Filipkowi że zrobię wszystko żeby tylko nie płakał. Więc wstaje w nocy na baczność przy jego łóżeczku na każde jego kwęknięcie i nie mam zamiaru tego zmieniać ani uczyc go samodzielnego zasypiania,swoje trzeba się przemęczyć i tyle a jak padne na pysk to jest M który nie odmówi pomocy bo to przecież i jego dziecko.Tak naprawdę nie miała bym sumienia żeby Filipa tak przetrzymać w nocy,po prostu by mi było żal i nauka by mi nie wychodziła a synka bym nabawiła niepotrzebnego stresu.

Tobie życzę wytrwałości kochana!!!
Ty znasz najlepiej swoje dziecko. Mnie zdarza sie maksia zostawic w spokoju jak zaplacze w nocy, bo najczesciej mu sie zdarza, ze sie przebudzi, zaplacze i za chwile sam zasnie a jak zaczynam kiedys nad nim skakac to sie rozbudza i nici ze spania. Musze go potem wziasc do nas i on za 15 minut znow zasypia. Wiadomo, ze palcz placzowi nierowny i jak placze bardzo jak sie przebudzi to lece na zlamanie karku, ale od razu nie wyjmuje z lozeczka tylko obserwuje co i jak. Jak nie umie sie uspokoic w innysposob to wtedy dopiero wyciagam i biore na raczki.

Zamin nadrobie to jednak najpierw sie przywitam niedzielnie:36_3_15:
U nas Slonce wyszlo zza chmur ale siedzimy i tak w domku. Maksiowi wyszla wczoraj wysypka :aj:na brzuszku a dzisiaj na raczkach i buzce troche. Przechodzilismy trzydniowke, teraz to pewne. Od dzisiaj Maksio znow jest pogodnym dzieckiem:36_7_8:. No i znow wrocily popoludniowe drzemki. Dzisiaj moj Skarb spal juz 4,5 godziny po poludniu, co cieszylo nas podwojnie: raz, ze to znak Maksik wrocil do dobrej formy a dwa, ze wczoraj bylismy na urodzinach u mamy i dzisiaj obudzilam sie z lekkim kacem :temperature:po wypitym wczoraj czerwonym winie w ilosci, widac zbyt duzej.

gunia43
Zamin nadrobie to jednak najpierw sie przywitam niedzielnie:36_3_15:
U nas Slonce wyszlo zza chmur ale siedzimy i tak w domku. Maksiowi wyszla wczoraj wysypka :aj:na brzuszku a dzisiaj na raczkach i buzce troche. Przechodzilismy trzydniowke, teraz to pewne. Od dzisiaj Maksio znow jest pogodnym dzieckiem:36_7_8:. No i znow wrocily popoludniowe drzemki. Dzisiaj moj Skarb spal juz 4,5 godziny po poludniu, co cieszylo nas podwojnie: raz, ze to znak Maksik wrocil do dobrej formy a dwa, ze wczoraj bylismy na urodzinach u mamy i dzisiaj obudzilam sie z lekkim kacem :temperature:po wypitym wczoraj czerwonym winie w ilosci, widac zbyt duzej.

to dobrze ze juz po wszystkim, i ze to w sumie trzydniowka z przeziebieniem mogloby pojsc dluzej

mama2corun
a i jeszcze chcialam napisac ze papier naprawde ma znaczenie nam jakby dodal skrzydel :d chodzimy jak nastolatkowie :d trzymamy sie za rece gadamy do 1 w nocy o tym jacy jestesmy szczesliwi :d i snujemy plany na przyszlosc :d

jestesmy szczesliwi

mama2córeczek od dwuch dni weszłam na forum i otworzył mi się twoj post ciesze sie z tobą oby było tak zawsze życze szczęscia i wiele szczęśliwych chwil .

http://s10.suwaczek.com/20000429310117.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/b11eb3303f.png

mama2 oj szkoda mi Maksa bidulek daj spokój z książką masz racje nie ma to jak miłość matki a wszystko przejdzie z czasem pisze ci tak bo sam nie mam lekko i wiem jak masz z Maksem może wiem w innym wydaniu dziecka oczywiście ale ogolnie jest ciezko:/
Meble przesliczne cudenko naprwade nic już nie można dodać cud naprawde Maks będzie szczęścliwy (sama takie bym kupiła)

http://s10.suwaczek.com/20000429310117.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/b11eb3303f.png

gunia43
NO juz sobie obejrzalam i widzialam na miescie, tak sobie przypominam. Robi bardzo dobre wrazenie. Taki mederny i sliczniutki. Dalej nic mi nie wiadomo na ich temat.
Tutaj sa pieronsko drogie te z nowej kolekcji kosztuja ok 600 jurkow +-

Gunia Ty artystko jak ja kocham czytac Twoje posty wiesz co tak sobie pomyślam że jak będziesz na wyspach tez sie chcem z Toba spotkać no i z M. oczywiście Maks i Nikuś jakoś pobawią sie razem a Julka może mieć dylemat haha co Wy na to?

jola22
Jola30
jola22 i co z tym wozkiem kupiłaś?

Jeszcze nie - czekam aż pojadę do Polski to może tam coś kupię, a jeśli nic nie znajdę to kupie w Lądku.
A ty coś kupiłaś ???

A ja nie mam chyba juz tyle kasy na wózek marzen i chyba zaczekamy może wygram w lotto a tak pozatym wiesz chyba kupie w angli na razie szukam szpiworka mam już coś z wełny taki cieplutki