Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

mama2
Witam sie i ja po całej nocy karmienia!!!!!!!!!! maks płakał jakby go ze skory obdzierali i caly czas cyca sie domagał!!!!!!!!!!
NAwet nie moglam sie z M zamienic jak rto robie ostatnimi czasy efekt byl taki ze rano zaspałam klaudi szkole ale M czujny w ostatniej chwili obudzil mnie i podwiozł ja

Gunia super ze maksik walczy z choroba dzis juz napewni lepiej!!
Lutka slicznie wygladacie , widac Szymcia sliczne oczeta (on jest przepieknym dzieckiem)
Katja no to dziwne ze Maja wisi na cycu i tak malo przybiera ale kaszka to bedzie bardzo dobry pomysl , przytuczy sie troche !Ale swoja droga Maksiowi taka laska napewno sie spodoba , delikatna , filigranowa :D a i wspolczuje pobudek moj 4 pobudki zalicza od 20.00 do 21.30 !!!!!!!
Jola22 i ja uwazam poraz 2 ze Julcia do taty sie robi podona , sliczna z niej dziewuszka i ta powaga przy konsumowaniu chrupka:smile_jump:

Oj kurcze, a już myślałam, że wspólnymi siłami wypracowaliście takie rozwiązanie, które da Ci trochę odetchnąć. Ale Maksik szczwana bestia nie da się tak łatwo w bambuko zrobić :) Mama tulę i trzymam kciuki, żeby było lepiej :no1:

mama2
dostalam wczoraj od kolezanki caly karton ciuchow dla maksia i jest tam kombinezon z wojcika i cieple czapy to dzis chyba wyjdziemy na spacer przy okazji do biedrony bo tam podobno rajtki dla maluszka sa fajne

no własnie pytałam WIki o te rajtki, i chyb ajeszcze takie polarkowe kombinezony są, On atam kupuje i jest zadowolona. Ale ja jakos mam opory bo to z Chin. Wiem, ze teraz wszystko jest z chin, ale chinina chininie nie równa, no i w związku z tym mam obawy dotyczące materiału z którego są zrobione. Myślicie ze przesadzam??

mama2corun
katja79
no my wlasnie wrócilysmy od pani dr i niestety Maja nie zaszczepiona ma czerwone gardło i wydzieline w nosku( chociaz mi sie wydaje ze to byl katar taki z placzu) no ale lepiej dmuchac na zimne mamy poczekac czy sie nic nie rozwinie i przyjsc w przyszlym tygodniu.
pytalam o ten gluten lekarka kazala juz wprowadzac w postaci kaszy manny do zupek
no i wiecie zdziwilam sie bo mówilam jej tez o tym ze Maja robi twarde kupy tzn takie dorosle no i kazala jak najwiecej przepajac najlepiej woda wiec jej mówie ze mala mi wody nie wypije ze tylko soki i to tez nie wszystkie a ona zeby jej robic wode z miodem...a ja cale zycie myslalam ze miód jest silnym alergenem i malym dzieciom sie nie daje...no ale bylo takie zamieszanie ze juz nie dopytałam.no i Maja wazy 6600 wiec malawo drobinka moja malutka postanowilam ze przez ten tydzien niech jeszcze doi cyca ale od przyszlego tygodnia kategorycznie przechodzimy na butle bede mogla bardziej kontrolowac to ile zjadla( bo przeciez ona nie jest w stanie wypic wiecej niz 90ml) no i kaszki te sprawy zawsze to cos tresciwszego bo troche sie zmartwilam.

Katja
ale co Ty moja Olenka wazy ( w sb na pogotowiu wazona)6750 wiec strasznie przystopowala z waga bo bylismy u lekarza 6 tyg temu i wazyla 6450 wiec no jakos naprawde malo przybrala ale miesci sie w normie a i ja tez dzis dalam jej butle z kaszka bo jednak sie martwie powinna juz wcinac chocby marhewke a ta malpeczka niechce :(

a i apropo wody destylowanej kupisz na kazdej stacji benzynowej nawet 5 litrowe baniaki i jest bardzo tania :)

no to faktycznie filigranowe babeczki z tych naszych dziewczynek, ale Olenka Twoja chociaz kaszke wypije a moja ostatnio tylko cycek wiec to mnie martwi no ale co zrobic.

a co do wody destylowanej to w zyciu bym nie pomyslala ze ja na stacji benzynowej dostane ...cale zycie sie czlowiek uczy:D

http://www.suwaczek.pl/cache/e97dcacce8.png http://s2.pierwszezabki.pl/021/021013940.png?8788

Maja

lutka
macie już czapki zimowe? te takie grube, na polarze?

Tak!! Ja wczoraj kupiłam. Obeszłam parę sklepów dziecięcych i przyznam, że wyboru jak na razie wielkiego nie ma. Kupiłam taki całkiem fajny komplecik z szalikiem i rękawiczkami, ale nie do końca jest to to co chciałam, bo czapa nie ma nauszników i nie jest wiązana pod szyją. No ale serio nic nie było, więc kupiliśmy bo i tak zawsze się kaptur dziecku ubiera.
Za chwilkę jakieś zdjęcia wkleję.

elus.dreptus
witajcie wieczorowo:):)
tak sie dziaj usmialam z M z naszego Tomaszka:):)
moj M wzial malego na rece i sie do niego przytulal, za kazdym razem jak malego buzka zblizala sie do twarzy taty to wywieszal jezyczek i go lizal :) i taki uparty byl przy tym hehe ciagnal do niego łepetynka z wywieszonym ozorkiem
poplakalismy sie ze smiechu

to musialo byc piekne:36_1_1:

http://www.suwaczek.pl/cache/e97dcacce8.png http://s2.pierwszezabki.pl/021/021013940.png?8788

Maja

lutka
Jola 3 godziny wczoraj oglądałam same śpiowory, bo nie mogłam sie zdecydować co do długości, później jak jużsię zdecydowalam to nie mogłam znaleźć odpowiedniej aukcji. Ale ufffff zamówione.

Kami
krzesełko takie

PROMOCJA Krzesełko do karmienia. MAX WYPOSAŻENIE (761156116) - Aukcje internetowe Allegro

Bardzo fajne. I kolorek ekstra.

Daffodil
lutka
macie już czapki zimowe? te takie grube, na polarze?

Tak!! Ja wczoraj kupiłam. Obeszłam parę sklepów dziecięcych i przyznam, że wyboru jak na razie wielkiego nie ma. Kupiłam taki całkiem fajny komplecik z szalikiem i rękawiczkami, ale nie do końca jest to to co chciałam, bo czapa nie ma nauszników i nie jest wiązana pod szyją. No ale serio nic nie było, więc kupiliśmy bo i tak zawsze się kaptur dziecku ubiera.
Za chwilkę jakieś zdjęcia wkleję.

ja przesadzam?? zakladam malemu czapke jesienna i na to kaptur

mama2
Witam sie i ja po całej nocy karmienia!!!!!!!!!! maks płakał jakby go ze skory obdzierali i caly czas cyca sie domagał!!!!!!!!!!
NAwet nie moglam sie z M zamienic jak rto robie ostatnimi czasy efekt byl taki ze rano zaspałam klaudi szkole ale M czujny w ostatniej chwili obudzil mnie i podwiozł ja

Gunia super ze maksik walczy z choroba dzis juz napewni lepiej!!
Lutka slicznie wygladacie , widac Szymcia sliczne oczeta (on jest przepieknym dzieckiem)
Katja no to dziwne ze Maja wisi na cycu i tak malo przybiera ale kaszka to bedzie bardzo dobry pomysl , przytuczy sie troche !Ale swoja droga Maksiowi taka laska napewno sie spodoba , delikatna , filigranowa :D a i wspolczuje pobudek moj 4 pobudki zalicza od 20.00 do 21.30 !!!!!!!
Jola22 i ja uwazam poraz 2 ze Julcia do taty sie robi podona , sliczna z niej dziewuszka i ta powaga przy konsumowaniu chrupka:smile_jump:

no wlasnie z ta kasza problem ale juz postanowilam ze dam jej jeszcze pare dni zeby w tym gardelku nic sie nie rozwinelo i przechodzimy definitywnie na butelke pozyczam laktator elektryczny z nadzieja ze nim bede odciagac pokarm tak zeby juz malej nie robic metliku w glowie i zobaczymy.

a apropo nocy ja dzisiaj prawie nie spalam pobudki o 1, 2-4zupelny brak snu Maja brykala jak najeta i o 5 na szczescie po cycku zasnela i spala do 9 bo chyba bym zemdlala:o_noo:
ona poprostu malo wyciaga z tego cyca albo z tym moim mlekiem jest cos porzadnie nie tak.

Maja

katja79
elus.dreptus
witajcie wieczorowo:):)
tak sie dziaj usmialam z M z naszego Tomaszka:):)
moj M wzial malego na rece i sie do niego przytulal, za kazdym razem jak malego buzka zblizala sie do twarzy taty to wywieszal jezyczek i go lizal :) i taki uparty byl przy tym hehe ciagnal do niego łepetynka z wywieszonym ozorkiem
poplakalismy sie ze smiechu

to musialo byc piekne:36_1_1:

My beczelismy ze smiechu a maly biedaczek nie wiedzial o co chodzi i kontynuował mieszanie jezyczkiem

lutka
Jola 3 godziny wczoraj oglądałam same śpiowory, bo nie mogłam sie zdecydować co do długości, później jak jużsię zdecydowalam to nie mogłam znaleźć odpowiedniej aukcji. Ale ufffff zamówione.

Kami
krzesełko takie

PROMOCJA Krzesełko do karmienia. MAX WYPOSAŻENIE (761156116) - Aukcje internetowe Allegro

Lutka super to krzeselko ja chyba pójde w Twoje slady i kupie takie samo:D daj znac jak Ci przyjdzie.

Maja

mama2corun
witam sie i ja :)
my czekamy na M juz lada moment powinien byc :36_3_18:
mama2 wspolczuje nocki.a co do zaspania i spoznien Oliw do szkoly to w tym tyg 3 razy mi sie zdarzyly lacznie z dzis ;/ tylko ze dostalam dzis list upominajacy :no1: tu to jest tragedia chyba Oliw zmienie szkole bo ta ich obecna nauczycielka jest wstretna straszna sluzbistka!!!poprostu mnie dzis wku....la na maksa!!!!nauczycielka w pierwszych dwuch latach byla rewelacyjna zawsze wyrozumiala chetna do pomocy i wogole do rany przyloz,a ta teraz makabra.u nas jest tak ze jak nieuzasadniona nieobecnosc to mozna kare zaplacic albo nawet do sadu ida...i juz 3 kobieta takie listy przyszly i nam tez!!!i to wszystkim polka!!!mozna sie wkurzyci !!jak jezdze do PL potem musze tlumaczyc wszystkie dokumenty recepty poprostu wszystko!!i to niby jest rowne traktowanie???moim zdaniem to dyskryminacja!!!!! M pojdzie dzis po Oliw do szkoly i sobie z nimi porozmawia!!!

Jola22 fotki cudne a diabelek to mnie powalil na kolana.gdzie kupilas taki sruj my tez chcemy taki :D

o rany ale zasady w tej szkole kary ,sady:whoot: naprawde przesada

Maja

lutka
mama2
dostalam wczoraj od kolezanki caly karton ciuchow dla maksia i jest tam kombinezon z wojcika i cieple czapy to dzis chyba wyjdziemy na spacer przy okazji do biedrony bo tam podobno rajtki dla maluszka sa fajne

no własnie pytałam WIki o te rajtki, i chyb ajeszcze takie polarkowe kombinezony są, On atam kupuje i jest zadowolona. Ale ja jakos mam opory bo to z Chin. Wiem, ze teraz wszystko jest z chin, ale chinina chininie nie równa, no i w związku z tym mam obawy dotyczące materiału z którego są zrobione. Myślicie ze przesadzam??Z jednej strony nie przesadzasz, bo ja też mam te opory, ale z drugiej strony, nie będę przepłacać za coś, co i tak chińskie jest. Ech, ze też tego nikt nie kontroluje!!!!!

http://www.suwaczek.pl/cache/4087228f40.png

lutka
mama2

no własnie pytałam WIki o te rajtki, i chyb ajeszcze takie polarkowe kombinezony są, On atam kupuje i jest zadowolona. Ale ja jakos mam opory bo to z Chin. Wiem, ze teraz wszystko jest z chin, ale chinina chininie nie równa, no i w związku z tym mam obawy dotyczące materiału z którego są zrobione. Myślicie ze przesadzam??

Ja myślę, że tak :) A rajtki mają fajne z krową. Nawet miałam tam wczoraj jechać, ale kupiłam dwie pary w 5 10 15, więc odpuściłam.