Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

Daffodil
Kobietki jakie macie kremy na buźki maluszków na takie zimno? Bo ja Kubę dzisiaj wysmarowałam nawilżającym, a przecież na zimę nie można, bo za dużo wody zawiera. No ale jako alternatywę miałam tylko taki na słońce :) No ale mrozu nie było, więc nic się nie stało, ale jutro muszę kupić. Jaki polecacie?

Ja mam taki na kazda pogode z Bübchen.

Daffodil
Kobietki jakie macie kremy na buźki maluszków na takie zimno? Bo ja Kubę dzisiaj wysmarowałam nawilżającym, a przecież na zimę nie można, bo za dużo wody zawiera. No ale jako alternatywę miałam tylko taki na słońce :) No ale mrozu nie było, więc nic się nie stało, ale jutro muszę kupić. Jaki polecacie?

Jestem bardzo zadowolona. Jeszcze mam taki tlusty do twarzy nagietkowy tez z tej firmy. I ten jest chyba jeszcze lepszy.

gunia43
Daffodil
gunia43
A tutaj moj marud i jego obroty!!!!
YouTube - Chaîne de agawa9854

Oj maruda rzeczywiście jest :) Ale mimo tego marudzenia i tak jest kochany i rozczulający :hot over you:
NO a moj maruda to chyba chory i stad to marudzenie. Oczka czerwone, nosek jakby ma taki zatkany, caly czas jeczy i to bez powodu. Mierzylam temperature i w pupie ma 37,7 czyli ciut wyzej niz powinno. Od kiedy u dziecka zaczyna sie goraczka i stan podgoraczkowy????

Norma jest do 37,5, czyli jeszcze okej, bo jak mierzysz w pupie, to odejmujesz 5 kresek. Oby się nic nie rozwinęło :uff2:

Daffodil
Wiki20pl
Witajcie !!!
Niestety Was nie nadrobie za dużo napisałyście :Śmiech:
U mnie w pracy coraz lepiej :Śmiech: Jutro wolne, więc dzien spędze z Majeczką :yuppi: Teraz mąż poszedł po piwko i zaraz sobie usiądziemy i pogadamy (jak kiedys przy piwku :Śmiech:) Majeczka śpi, ale szczerze to mogłaby się już obudzić bo spi chyba ze 3 godziny i nawet jej jeszcze nie przebrałam do snu :ehhhhhh: Pogoda się zrobiła fatalna ::(: nigdzie wyjśc nie można, a Maja wogóle nie przygotowana na taka pogode, ani kombinezonu, ani bucików. Jakby teraz zachorowała (tfu tfu) to nawet nie byłoby ja w co ubrać :ehhhhhh:

To będziecie musieli szybko jakieś ubranko zorganizować, bo szkoda w domu siedzieć. Na Allegro można czasem fajne rzeczy znaleźć i przy dobrych wiatrach pojutrze będzie.
NO wlasnie. A na allegro takie rartasy dla dziewczynek. Kiedys Patce podawalam linki i bylo w czym wybierac pamietam.

Daffodil
gunia43
Daffodil

Oj maruda rzeczywiście jest :) Ale mimo tego marudzenia i tak jest kochany i rozczulający :hot over you:
NO a moj maruda to chyba chory i stad to marudzenie. Oczka czerwone, nosek jakby ma taki zatkany, caly czas jeczy i to bez powodu. Mierzylam temperature i w pupie ma 37,7 czyli ciut wyzej niz powinno. Od kiedy u dziecka zaczyna sie goraczka i stan podgoraczkowy????

Norma jest do 37,5, czyli jeszcze okej, bo jak mierzysz w pupie, to odejmujesz 5 kresek. Oby się nic nie rozwinęło :uff2:
Ojej dziekuje. NO oby, ale cos mi sie wydaje, ze to chyba niemozliwe, bo ten katarek tak nagle wieczorem sie pojawil i oczy takie czerwone ma. O marudzeniu juz nie wspomne. Zuplenie inne dziecko niz zazwyczaj. Juz wolalabym zeby to ten skok byl!
ledwo przestalam karmic piersia i juz cos sie rozwija, ech!!!!

gunia43
elus.dreptus
wrocilismy z tomaszkiem ze szczepienia
nawet nie zaplakal:)
ale nasze dzieci sa odwazne:)
no i od dwuch tygodni przytyl tylko 100 gram!!!!
powiedziano mi ze mam sie nie przejmowac ze traz waga juz tak szybko nie wzrasta i ze wazne zeby nie malala

Super widomosc!!! Nastepny maly bohaer. MOj to sie drze za kazdym razem i chyba to sie juz nie zmieni. NO ale musi miec jakies wady moje Slonce :-)
Ile teraz Tomaszek wazy? Ja mojego kloca obstawiam na jakies sporo ponad 8 kilo. Dawno go nie wazylam.

witajcie wieczorowo, malemu wychodza gorne jedynki i jest marudny, teraz niby spi ae jeczy przez sen, nie wiem co zrobic bo bidulek nie wyspi sie w ten sposob:(
pomylilam sie z waga, wazy dokladnie tyle samo co dwa tyg temu czyli 7690g

elus.dreptus
gunia43
elus.dreptus
wrocilismy z tomaszkiem ze szczepienia
nawet nie zaplakal:)
ale nasze dzieci sa odwazne:)
no i od dwuch tygodni przytyl tylko 100 gram!!!!
powiedziano mi ze mam sie nie przejmowac ze traz waga juz tak szybko nie wzrasta i ze wazne zeby nie malala

Super widomosc!!! Nastepny maly bohaer. MOj to sie drze za kazdym razem i chyba to sie juz nie zmieni. NO ale musi miec jakies wady moje Slonce :-)
Ile teraz Tomaszek wazy? Ja mojego kloca obstawiam na jakies sporo ponad 8 kilo. Dawno go nie wazylam.

witajcie wieczorowo, malemu wychodza gorne jedynki i jest marudny, teraz niby spi ae jeczy przez sen, nie wiem co zrobic bo bidulek nie wyspi sie w ten sposob:(
pomylilam sie z waga, wazy dokladnie tyle samo co dwa tyg temu czyli 7690g
MOze czopek pomoze. Maszcos w domu?

gunia43
Daffodil
gunia43

Juz sobie wyobrazam Twojego malego spiewaka i jego piesn :-)
Prosze o fotki sniegu. U mnie takowego brak i pewnie tak bedzie cala zime, jak zwykle :-((

A proszę bardzo :)
Chociaż ciężko nazwać to śniegiem, raczej breją :)
I gratis mój mały Eskimos :)

[ATTACH]15904[/ATTACH] [ATTACH]15905[/ATTACH] [ATTACH]15906[/ATTACH] [ATTACH]15907[/ATTACH] [ATTACH]15908[/ATTACH]
Eskimos pierwsza klasa. Zwaszcza ten usmiechniety!!! A sniegu jednak nie zazdrosze. Brrrr!!!Racja, Eskimosik, co się zowie!! :D

http://www.suwaczek.pl/cache/4087228f40.png

Kamidianka
gunia43
Daffodil

A proszę bardzo :)
Chociaż ciężko nazwać to śniegiem, raczej breją :)
I gratis mój mały Eskimos :)

[ATTACH]15904[/ATTACH] [ATTACH]15905[/ATTACH] [ATTACH]15906[/ATTACH] [ATTACH]15907[/ATTACH] [ATTACH]15908[/ATTACH]
Eskimos pierwsza klasa. Zwaszcza ten usmiechniety!!! A sniegu jednak nie zazdrosze. Brrrr!!!Racja, Eskimosik, co się zowie!! :D

daffo masz talenta::) dwa ostatnie zdjecia wygladaja jak od profesjonalisty:):smile_move:

e2e2
mama2
gunia43
A ja wlsnie wsunelam smazone pierogi z miesem i kapusta a do tego smietane:bardzoglodny:Smki to ja mam ostatnio gorzej niz w ciazy:whoot:
A jeszcze zapominialam Wam powiedziec, ze mimo, ze od tygodnia ponad nie karmie piersia ani nie odciagam pokarmu to wciaz mam mleko w piersiach. Cycki obwisle a mleko cala czas jest. Moj M wczoraj cieszyl sie z odzyskanych piersi a tu niespodzianka:o_noo:!!!!! Kurcze, jakby Maksio chcial pic to bym go spoko wykarmila. No ale co zrobic jak on nie chce.

a tak przez przypadek M sie napił :D:D:D co by sie nie zmarnowało:D

w jakiejś gazecie wyczytałam że 70 % mężczyzn na skryte pragnienie possać pierś swojej kobiety jak ma mleko i karmi dziecko.Tak z ciekawością zapytałam am co o tym sądzi i czy jest w tych 70 % to mi odpowiedział że łeeeeeeee

hehe, moj przed ciaza twierdzil ze jak bedziemy mieli dziecko to maly bedzie musial sie dzielic z tatusiem cycuszkami a tym czasem jak karmilam to nie chcial, brzydzil sie
mojej kolezanki maz z kolei co wieczor po ostatnim karmieniu malej oproznia jej dwie piersi:)

Kamidianka
Daffodil
Ja mam Bambino.

ja jeszcze o takim nie pomyslalam
dzieki rozejrze sie:)

gunia43
mama2
gunia43
A ja wlsnie wsunelam smazone pierogi z miesem i kapusta a do tego smietane:bardzoglodny:Smki to ja mam ostatnio gorzej niz w ciazy:whoot:
A jeszcze zapominialam Wam powiedziec, ze mimo, ze od tygodnia ponad nie karmie piersia ani nie odciagam pokarmu to wciaz mam mleko w piersiach. Cycki obwisle a mleko cala czas jest. Moj M wczoraj cieszyl sie z odzyskanych piersi a tu niespodzianka:o_noo:!!!!! Kurcze, jakby Maksio chcial pic to bym go spoko wykarmila. No ale co zrobic jak on nie chce.

NO i powiedzial, ze i tak juz nie odda, bo sie dosc naczekal i moga byc i takie :lup:
gunia ja nie karmiejuz prawie dwa miesiace i nadal jak przycisne brodawke to mi leci mleko ale gruczoly mleczne mam juz niepowiekszone ( bylam miesiac temu na USG piersi)

elus.dreptus
e2e2
mama2

w jakiejś gazecie wyczytałam że 70 % mężczyzn na skryte pragnienie possać pierś swojej kobiety jak ma mleko i karmi dziecko.Tak z ciekawością zapytałam am co o tym sądzi i czy jest w tych 70 % to mi odpowiedział że łeeeeeeee

hehe, moj przed ciaza twierdzil ze jak bedziemy mieli dziecko to maly bedzie musial sie dzielic z tatusiem cycuszkami a tym czasem jak karmilam to nie chcial, brzydzil sie
mojej kolezanki maz z kolei co wieczor po ostatnim karmieniu malej oproznia jej dwie piersi:)
O raju!!! :whoot::whoot::whoot:Taki amator mleka czy piersi?????

elus.dreptus
gunia43
mama2

NO i powiedzial, ze i tak juz nie odda, bo sie dosc naczekal i moga byc i takie :lup:
gunia ja nie karmiejuz prawie dwa miesiace i nadal jak przycisne brodawke to mi leci mleko ale gruczoly mleczne mam juz niepowiekszone ( bylam miesiac temu na USG piersi)
To dlugo to juz trwa! Ciekawe od czego to zalezy???

gunia43
e2e2 -
I metoda - posiłek dziennie nowego mleka przez parę dni, potem dwa posiłki następne pare dni i tak aż wszystkie posiłki zostaną zastąpione nowym mleczkiem.
II metoda - polega na zastępowaniu jednej miarki w każdym posiłku nowym mlekiem prze parę dni, potem dwie miarki w każdym posiłku przez parę dni itd, aż cała porcja będzie z 2.
Ja chyba tez juz kupie 2 i bede tak mieszac, bo to jeszcze dwa tygodnie i bedzie 6 miesiac.

A jak u innych mamus? Jak radzicie? Zaczac juz teraz czy poczekac jeszcze troche?
ja radze poczekac, bo na opakowaniu jest napisane po 6 miesiacu a nie w 6!

gunia43
elus.dreptus
e2e2

O raju!!! :whoot::whoot::whoot:Taki amator mleka czy piersi?????Pewnie drugie z domieszką pierwszego hehe.

http://www.suwaczek.pl/cache/4087228f40.png

elus.dreptus
e2e2
mama2

To musi być trochę dziwne :36_2_21:
Chociaż w sumie ja też się czasem czuję jakbym miała dwójkę dzieci w domu :)