Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

Daffodil
gunia43
Daffodil
Wróciliśmy, wyglądaliśmy jak bałwanki :) Super sypie, nie ma wiatru, tylko szkoda, że się roztapia wszystko. Kuba zasnął na 20 minut jak to on, więc nie mam się co łudzić, że w zimie mi będzie spał chociaż na spacerach. A przez resztę spaceru śpiewał pieść pochwalną na cześć śniegu. Mam nadzieję, że go gardło nie będzie boleć, bo paszczę miał cały czas rozdziawioną.

Juz sobie wyobrazam Twojego malego spiewaka i jego piesn :-)
Prosze o fotki sniegu. U mnie takowego brak i pewnie tak bedzie cala zime, jak zwykle :-((

A proszę bardzo :)
Chociaż ciężko nazwać to śniegiem, raczej breją :)
I gratis mój mały Eskimos :)

[ATTACH]15904[/ATTACH] [ATTACH]15905[/ATTACH] [ATTACH]15906[/ATTACH] [ATTACH]15907[/ATTACH] [ATTACH]15908[/ATTACH]
Eskimos pierwsza klasa. Zwaszcza ten usmiechniety!!! A sniegu jednak nie zazdrosze. Brrrr!!!

mama2
e2e2
mama2

ojej ..to masz tak jak ja ! Ja tak juz funkcjonuje ponad 2 miesiace!!!!!!!

ciekawe ile to u nas potrwa???poczekaj,poczekaj zaraz cie dogonie z nieprzespanymi nocami!:36_7_4:

oj nie zycze Ci tego kochana ale dzis u mnie noc cała przespana z 2 pobudkami nie LICZE ZE TAK MU ZOSTANIE

Dwie pobudki to jak cała przespana nocka,to dobrze oby oby tak już zostało bo ja to siedze w domku to mogę być niewyspana a Ty wracasz do pracy to byś miała bardzo ciężko!!!

gunia43
Daffodil
gunia43

Ja daje tylko takie zupki na ktorych pisze, ze od 4 i 6 miesiaca. Tutaj moze jest inaczej niz w Polsce. Moze chodzi Ci o owoce z ziernami z glutenem, ale one tez maja napisane od 6 miesiaca, nie po, czyli juz mozna jak na moj rozum. Z tego co pamietam nic od 7 miesiaca nie dawalam...
Juz glupia jestem.
A do zupki to dawalam zawsze tylko ziemniaka, marchewke, cukinie i miesko. To tyle.
A o seler pytam bo Patka pisala, ze jakos super uczula.....
Jakie warzywka jeszcze mozna - brokula i co jeszcze?????

Jeszcze szpinak, kalafior. W słoiczkach jest jeszcze np. groszek zielony, ale Kuba takie bąki po tym puszczał, że już więcej bym mu nie dała.
W takim razie ide do Turka dzisiaj po kalafior. Jak nie bedzie kupie szpinak, jesli bedzie swiezy. A wy uzywacie swiezego czy mrozonego?

Mnie się ostatnio udało kupić świeży w zdrowej żywności.

e2e2
gunia43
e2e2

ja też uważam że za wcześnie ,przecież nasze dzieci nie mają jeszcze 6 miesięcy i jeszcze mają na to czas!
moj zajada raz dziennie zupke a na drugi raz owoce i to po calym sloiczku 190 gram. Na moim mleku pisze, ze od 6 miesiaca tylko 3 razy dziennie podawac, wiec do tego sie stosuje a poza tym podaje deserek i warzywka z mieskiem albo bez. Maly dzisiaj tak zajadal jablko z jagodami, ze az na mnie krzyczal, ze za wolno mu daje. Ale mu smakowalo, w szoku bylam. No i resztek nie ma w kupie takich jak na poczatku po marchewce czyli widac maskik trawi wszytsko bardzo ladnie. I ani wysypek ani wzdec ani innych rewelacji. No ale takie dziecko widac. Ja podaje mu to co pisze, ze od 4 miesiaca i w 6 miesiacu. A poza tym jak przychpodzi pora na warzywka czyli oki 13-tej i dla wygody chcialam mu podac leko, bo sie spieszylam to odmowil i czekal az mu zupke podam. Tak maksio egzekwuje to co mu sie nalezy!!!!

filip uwielbia jabłko z jagodą i wszystkie ciemne deserki takie jak jabłko z maliną albo owoce leśne czy sliwka.też domaga się żebym szybciej wiosłowała łyżeczką tak się zajada.

Dzisiaj Kuba w trzy minuty wciągnął cały słoiczek kremu z jabłek i śliwek suszonych z Gerbera. Był bardzo niezadowolony, że już się skończyło :)

mama2
gunia43
A ja wlsnie wsunelam smazone pierogi z miesem i kapusta a do tego smietane:bardzoglodny:Smki to ja mam ostatnio gorzej niz w ciazy:whoot:
A jeszcze zapominialam Wam powiedziec, ze mimo, ze od tygodnia ponad nie karmie piersia ani nie odciagam pokarmu to wciaz mam mleko w piersiach. Cycki obwisle a mleko cala czas jest. Moj M wczoraj cieszyl sie z odzyskanych piersi a tu niespodzianka:o_noo:!!!!! Kurcze, jakby Maksio chcial pic to bym go spoko wykarmila. No ale co zrobic jak on nie chce.

a tak przez przypadek M sie napił :D:D:D co by sie nie zmarnowało:D

w jakiejś gazecie wyczytałam że 70 % mężczyzn na skryte pragnienie possać pierś swojej kobiety jak ma mleko i karmi dziecko.Tak z ciekawością zapytałam am co o tym sądzi i czy jest w tych 70 % to mi odpowiedział że łeeeeeeee

e2e2
mama2
e2e2

ciekawe ile to u nas potrwa???poczekaj,poczekaj zaraz cie dogonie z nieprzespanymi nocami!:36_7_4:

oj nie zycze Ci tego kochana ale dzis u mnie noc cała przespana z 2 pobudkami nie LICZE ZE TAK MU ZOSTANIE

Dwie pobudki to jak cała przespana nocka,to dobrze oby oby tak już zostało bo ja to siedze w domku to mogę być niewyspana a Ty wracasz do pracy to byś miała bardzo ciężko!!!

a ja mam dalej meksyk ze sapnie i marudzenim jeżeli chodzi o pory nocne ale mi juz nawet pisać nie chce

http://s10.suwaczek.com/20000429310117.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/b11eb3303f.png

e2e2
gunia43
e2e2

zasypia tak na dobre ok 22 i za godzinę czasami pół już się budzi to daje mu jeszcze mleka jak doje dobrze to znowu zasypia.Przeważnie jest tak że zasypia se smoczkiem a jak go wypluje bo śpi to zaraz go szuka i tak w kółko całą noc,nie pamiętam kiedy przespałam całą godzinę!!!Jak mu nie wstane i nie dam smoka do buzi to jęczy coraz głośniej,nie płacze bo do tego nie pozwalam bo wstaje co chwila.To trwa już drugi tydzień a dawniej przesypiał po 12 godzin z jedną przerwą na karmienie i to na śpiocha!!!!Tak więc ciężko mi się jest przestawić na takie niespanie.Jak narazie to w dzieć się nie kładę jak Filip śpi bo dobrze funkcjonuję.
Moze czas zeby mu podac mleko 2. MOze sie chlopak ne najada czy co.....

Wiesz że wczoraj z M do tego doszliśmy,bo jaki inny powód ,zęby odpadają bo w dzień jest bardzo grzeczny!!!A jakby to były zęby to by cały czas marudził.Koleżanka ma 8 dni młodszą Amelką i już piję mleko2 ,tylko jakiś czas się miesza pół na pół 1z2 bo nie można odrazy na 2 przejść.Chyba?Ktoś coś wie na ten temat?

Tak zalecają. Żeby dziecko stopniowo do zmiany przyzwyczajać. Ale to samo zalecają przy przechodzeniu z mleka cyckowego na sztuczne i nie wiem czy ktoś tak robi :) No ale na pewno mieszanie nie zaszkodzi.

gunia43
A ja wlsnie wsunelam smazone pierogi z miesem i kapusta a do tego smietane:bardzoglodny:Smki to ja mam ostatnio gorzej niz w ciazy:whoot:
A jeszcze zapominialam Wam powiedziec, ze mimo, ze od tygodnia ponad nie karmie piersia ani nie odciagam pokarmu to wciaz mam mleko w piersiach. Cycki obwisle a mleko cala czas jest. Moj M wczoraj cieszyl sie z odzyskanych piersi a tu niespodzianka:o_noo:!!!!! Kurcze, jakby Maksio chcial pic to bym go spoko wykarmila. No ale co zrobic jak on nie chce.

Guniu ja jeszcze trzy tygodnie po zakończeniu miałam niekontrolowane wycieki :lup: Dopiero od paru dni chodzę bez wkładek.

gunia43
e2e2 -
I metoda - posiłek dziennie nowego mleka przez parę dni, potem dwa posiłki następne pare dni i tak aż wszystkie posiłki zostaną zastąpione nowym mleczkiem.
II metoda - polega na zastępowaniu jednej miarki w każdym posiłku nowym mlekiem prze parę dni, potem dwie miarki w każdym posiłku przez parę dni itd, aż cała porcja będzie z 2.
Ja chyba tez juz kupie 2 i bede tak mieszac, bo to jeszcze dwa tygodnie i bedzie 6 miesiac.

A jak u innych mamus? Jak radzicie? Zaczac juz teraz czy poczekac jeszcze troche?

Ja mam 2 bo dostałam w paczce i od dzisiaj zaczynam 2 metodę.Dziękuje:36_15_44: kochana jesteś!!!

Daffodil
gunia43
Daffodil
Wróciliśmy, wyglądaliśmy jak bałwanki :) Super sypie, nie ma wiatru, tylko szkoda, że się roztapia wszystko. Kuba zasnął na 20 minut jak to on, więc nie mam się co łudzić, że w zimie mi będzie spał chociaż na spacerach. A przez resztę spaceru śpiewał pieść pochwalną na cześć śniegu. Mam nadzieję, że go gardło nie będzie boleć, bo paszczę miał cały czas rozdziawioną.

Juz sobie wyobrazam Twojego malego spiewaka i jego piesn :-)
Prosze o fotki sniegu. U mnie takowego brak i pewnie tak bedzie cala zime, jak zwykle :-((

A proszę bardzo :)
Chociaż ciężko nazwać to śniegiem, raczej breją :)
I gratis mój mały Eskimos :)

[ATTACH]15904[/ATTACH] [ATTACH]15905[/ATTACH] [ATTACH]15906[/ATTACH] [ATTACH]15907[/ATTACH] [ATTACH]15908[/ATTACH]

Widać że Kubuś zadowolony,a co to za woda???Daleko od domu masz taki akwen?Ty to faktycznie nie możesz w domu wysiedzieć!!!

mama2
gunia43

a tak przez przypadek M sie napił :D:D:D co by sie nie zmarnowało:D

:sofunny::sofunny:

Jola30
e2e2
mama2

a ja mam dalej meksyk ze sapnie i marudzenim jeżeli chodzi o pory nocne ale mi juz nawet pisać nie chce

Jola ale Ty to już zahartowana jesteś w boju weteranko nasza ,a ja dopiero raczkuje!:rzucam:36_7_4:

gunia43
mama2
gunia43

W takim razie ide do Turka dzisiaj po kalafior. Jak nie bedzie kupie szpinak, jesli bedzie swiezy. A wy uzywacie swiezego czy mrozonego?

ja nie uzywam bo maksio nie cierpi. ja zamowilam w eko sklepie na pon marchew, brokuł, pore , seler i przystepuje do kolejnej zupki \dla Maksia tym razem dodam krolika i kasze jaglana bo mu bardzo smakuje!!!
A pore to juz mozna???? Jakos nie widzialam w zestawach tego wyrzywa....
A wszystkie kasze juz mozna czy tylko ta???
Sorki za potok pytan :-) Mama2 - masz jaks sciage czy tak sama z sibie tworzysz menu?
Wyczytalam jeszcze na serwisie Bobowity, ze mozna juz podawac fasolke szparagowa zolta.

Jak zaczęłaś dawać gluten, to już inne kasze też możesz. I pamiętaj, żeby małe ilości dawać codziennie.
Kaszka manna jest dobra na początek.

mama2
gunia43
Daffodil

Ale cudnie się do mamy uśmiecha :36_15_44: Słodziak kochany. I jaki duży, Kuba przy nim to waga piórkowa :)

I zazdroszczę, że tak lubi leżenie na brzuchu. Kuba niestety nie wpadł na to, że jak się zmęczy, to można głowę położyć :lup: Trzyma bez przerwy przez parę minut, po czym ryk.
Daffodil - Witamy w klubie:lup: !!!!! Nasze dzieci jak tak czytam maja wile wspolnych cech :-)

moze kolejny mariaż sie utworzy :sofunny::sofunny::sofunny:

O nie, nie, dziękuję bardzo :)

Jola30
Gunia i Dawodils tu chyba nie chodzi o inchalcje taką z ręcznika tyko o taką spacjalistyczną ponieważ mam natybiotyk wlewć do takiej komory i inchlator to wydala w masce do dzioba dziecka i niby ma być po tym ok.
Zobacze jak to zda relacjie jak bedzie dobrze kupie na allegro lub w Anglii!!!

Zobaczymy jak Nikiego wsadzisz w ta maske. Jakos czarno to widze cholera. Powodzenia.

Filip śpi od 15 ,przebudza się ale jeszcze śpi.Zawsze miał 3 drzemki po 40 min a tu już dwie godziny chrapie!!!Gdybym wiedziała że tyle pośpi to bym się też wsunęła pod kocyk i przytuliła do podusi!!!To smyk jeden a w nocy to rozrabia!!!Myślę że jako już prawie półroczne dziecko zacznie dłużej spać w południe a zrezygnuje z jednej drzemki tylko ciekawe czy tej przed popołudniowej czy przed wieczornej?

Daffodil
gunia43

Guniu ja jeszcze trzy tygodnie po zakończeniu miałam niekontrolowane wycieki :lup: Dopiero od paru dni chodzę bez wkładek.
O kurcze. ja to bez wkladek chodze juz miesiac. Nawet jak karmilam.Tym bardziej sie zdziwilam...

elus.dreptus
wrocilismy z tomaszkiem ze szczepienia
nawet nie zaplakal:)
ale nasze dzieci sa odwazne:)
no i od dwuch tygodni przytyl tylko 100 gram!!!!
powiedziano mi ze mam sie nie przejmowac ze traz waga juz tak szybko nie wzrasta i ze wazne zeby nie malala

No i następny odwazny maŁy człowiek - a z tą waga to chyba racja......tak mi powiedziała lekarka w PL.:8_1_217:

http://s3.suwaczek.com/200905294980.png http://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a0.png?7187
http://s5.suwaczek.com/201202255180.pnghttp://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a1.png?829

mama2corun
he dziewczyny a Ola jak widzi lyzeczke to jest placz ze hej ostatnio sie tak rozplakala przy jedzeniu jablka ze 2 lyzeczki i koniec placz taki ze nieda sie sluchac i tu mam problem co robic no ok kaszke w butli podam bo do tej sie przekonala a reszta co???

Teoretycznie możesz jej gotować rzadsze zupki, żeby z butli piła. Ale ja bym jednak próbowała ją stopniowo przekonać, bo za chwilę będzie miała rok i też się za łyżkę nie chwyci. Może właśnie próbuj po dwie łyżeczki dziennie, nic na siłę. Albo wiem, że Lovi ma takie buteleczki zakończone łyżeczką. Może coś takiego by jej na początek pasowało?
BEZPIECZNA BUTELKA Z ŁYŻECZKĄ LOVI 120 ml 4m+ (773228017) - Aukcje internetowe Allegro