Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

Kamidianka
Daffodil
Czy Wasze dzieciaczki jeszcze ulewają? Bo Kubie się zdarza, a nie wiem czy to trochę nie za długo? Przez parę dni nic, a potem ma taki dzień, że przebieram go co chwilę. Dzisiaj jak wypił mleko przed 17, to dosłownie co 10 minut mu coś tam wyciekało. Niby malutkie ilości, ale co chwilę.

Mojej się zdarza, głównie, gdy ją biorę do odbicia. A właśnie, już dawniej mialam zapytać: do kiedy bierze sie dzieci do odbijania? Bo moja ciągle beka, a myślałam, że koło pół roku to jakoś się reguluje.

My bierzemy do odbicia cały czas i po chwili jest ryknięcie jak u starego chłopa.W nocy jak wypije mleko i padnie to nie biorę bo i tak nie odbije.

gunia43
Daffodil
mama2
jeszcze raz bo niewiem czy weszlo
YouTube - PA146687

Ale cudnie się do mamy uśmiecha :36_15_44: Słodziak kochany. I jaki duży, Kuba przy nim to waga piórkowa :)

I zazdroszczę, że tak lubi leżenie na brzuchu. Kuba niestety nie wpadł na to, że jak się zmęczy, to można głowę położyć :lup: Trzyma bez przerwy przez parę minut, po czym ryk.
Daffodil - Witamy w klubie:lup: !!!!! Nasze dzieci jak tak czytam maja wile wspolnych cech :-)

moze kolejny mariaż sie utworzy :sofunny::sofunny::sofunny:

e2e2
mama2
a u nas wlasnie zasypianie wygladalo tak
o 19.30 cycy i ze zmeczenia zasnal w 3 minuty po 20 minutach pobudka i juz wyspany zaczal bawic sie miskami ..po 15 minutach znudzilo mu sie i wpłacz tu przyszła kolej na 2 kolacje ..zasnal i za 5 minut placz poszedł do niego M wzial na rece , masks darl sie az nie przyszlam i cyca nie dalam ..zasnal..uf..za 5 minut znowu placz tym razem w lozeczku sie uspokoil...i co ja mam powiedziec? w łeb sobie mozna szczelic

U nas zasnął standardowo o 22 a o 22 już był u nas w łóżeczku ,jak uśpił się to go przeniosłam do jego łóżeczka i tak 5 razy aż do godziny 4 rano już wymiękłam i został z nami w łóżku.dokładnie tylko w łeb se strzelić!
Moze to skok i miniel. MOj tez gorzej spa w nocy, a teraz zle spi w dzien. Ech!!!!

mama2
gunia43
A ja wlsnie wsunelam smazone pierogi z miesem i kapusta a do tego smietane:bardzoglodny:Smki to ja mam ostatnio gorzej niz w ciazy:whoot:
A jeszcze zapominialam Wam powiedziec, ze mimo, ze od tygodnia ponad nie karmie piersia ani nie odciagam pokarmu to wciaz mam mleko w piersiach. Cycki obwisle a mleko cala czas jest. Moj M wczoraj cieszyl sie z odzyskanych piersi a tu niespodzianka:o_noo:!!!!! Kurcze, jakby Maksio chcial pic to bym go spoko wykarmila. No ale co zrobic jak on nie chce.

a tak przez przypadek M sie napił :D:D:D co by sie nie zmarnowało:D
NO i powiedzial, ze i tak juz nie odda, bo sie dosc naczekal i moga byc i takie :lup:

gunia43
mama2
gunia43
A ja wlsnie wsunelam smazone pierogi z miesem i kapusta a do tego smietane:bardzoglodny:Smki to ja mam ostatnio gorzej niz w ciazy:whoot:
A jeszcze zapominialam Wam powiedziec, ze mimo, ze od tygodnia ponad nie karmie piersia ani nie odciagam pokarmu to wciaz mam mleko w piersiach. Cycki obwisle a mleko cala czas jest. Moj M wczoraj cieszyl sie z odzyskanych piersi a tu niespodzianka:o_noo:!!!!! Kurcze, jakby Maksio chcial pic to bym go spoko wykarmila. No ale co zrobic jak on nie chce.

a tak przez przypadek M sie napił :D:D:D co by sie nie zmarnowało:D
NO i powiedzial, ze i tak juz nie odda, bo sie dosc naczekal i moga byc i takie :lup:

desperat :D moj tez wczoraj sie dopbierał ..ale nie dałam bo wiedzialam ze za sekunde rzeka mleka :D

mama2corun
a dziewczynki juz super Olenka odzyskala humor a i Oliwka konczy antybiotyk wiec do konca tyg bedzie juz super.bo Oli mam tydzien podawac ten sprey do nosa.
a mi zlosc minela.mam to gdzies ale ten pracownik bedzie potrzebowal pomocy w sensie isc do urzedu etc to mu powiem zeby do M poszedl albo ze moj czas jest bardzo drogi albo ksero bedzie chcial cokolwiek.ja mu przelewy do Pl pomagala robic pomagalam w roznych kwestiach.teraz niech mnie pocaluje :36_7_4:
M bedzie w domu w piatek rano.

No i dobrze. Niech ma niewdziecznik! Twoj M to ma serce jak moj tata. Strasznie mi go przypomina jak tak opisujesz. Czesto tez mnie przez to szlag trafia, bo za dobry czasami jest az glupio. No ale nic nie zrobimy - takie charakterki.

Daffodil
elus.dreptus
aha, no i kupilismy kilka dni temu pierwszy kubek niekapek, z silikonowym smoczkiem w kształcie niekapka, przypadl malemu do gustu, pije z niego wode :)

My już trzech tygodni próbujemy, ale na razie to służy do gryzienia :) Daję mu raz na jakiś czas, żeby popróbował i przez godzinę może z 20 ml wypije :) Ale jak serio chce mu się pić, to tylko butla, bo inaczej wrzeszczy jak opętany.
MOj i tak malo pije a jak juz to mu wszytko jedno z czego. Dzisiaj do obiadu wypil ...... 20 ml i to cyrki przy tym byly bo glownie to sie smial jak do serazamiast pic:lup: Czasami to dziecko to mnie zastanawia. On wcale nie ma pragnienia!!!!!

mama2
gunia43
Daffodil

Ale cudnie się do mamy uśmiecha :36_15_44: Słodziak kochany. I jaki duży, Kuba przy nim to waga piórkowa :)

I zazdroszczę, że tak lubi leżenie na brzuchu. Kuba niestety nie wpadł na to, że jak się zmęczy, to można głowę położyć :lup: Trzyma bez przerwy przez parę minut, po czym ryk.
Daffodil - Witamy w klubie:lup: !!!!! Nasze dzieci jak tak czytam maja wile wspolnych cech :-)

moze kolejny mariaż sie utworzy :sofunny::sofunny::sofunny:
Lepiej nie:lup: No ale na to i tak nie mamy wplywu raczej. Ja bym chciala wnuki i Daffo pewnie tez. Zreszta to przeciwienstwa sie przyciagaja ponoc ha, ha!!!!

mama2corun
he dziewczyny a Ola jak widzi lyzeczke to jest placz ze hej ostatnio sie tak rozplakala przy jedzeniu jablka ze 2 lyzeczki i koniec placz taki ze nieda sie sluchac i tu mam problem co robic no ok kaszke w butli podam bo do tej sie przekonala a reszta co???

Ja daje mojemu maluchowi jak nie mam zbytnio czasu na karmienie lyzeczka musy owocowe rozcienczone woda i tak samo z warzywkami. MOze tak sprobuj. Tylko dziurke musisz poszerzyc w smoczku, zeby ladnie lecialo.

mama2corun
witam po 2 dniowej nieobecnosci ale kurka troszke mam na glowie :/ jeszcze dzis mnie jeden pracownik do bialej goraczki doprowadzil i nadodatek M tez :/ pracownik dzis nieposzedl do pracy bo jego dziewczyna szla sie meldowac i wczoraj do niego dzwonie 20 razy zeby potwierdzic idzie czy nie bo ze ja z ta jego fladra pojade na meldunek i dupek nieodbieral tel.dzis okazalo sie ze jednak nieposzedl.na co ja wkur.... na maksa do M ze ja mu niezaplace za pon i wt za to ze mnie tal zlal no sory ale jakby niebylo szefowa mam prawo wiedziec o tym ze wolny dzien bierze!!!!i M wkoncu sie do niego dodzwonil i ten mu wytlumaczyl ze on wszystkich informowal (tylko nie mnie) na co ja do M czy mu uwage zwrocil a on na to ze no niezachowujmy sie jak dzieci na to ja dzieki za utwierdzanie dupka w facie ze moze sie zemna nieliczyc firma tak samo ma moje nazwisko jak i M wiec mam prawo do chocby odrobiny szacunku!!drugie zastepuje go 2 tyg codziennie o 5 wstaje i wydzwaniam do pracownikow sprawdzac frekwencje jezdze tankuje im busy zalatwilam jedno szkolenie BHP i cala 7 zdala teraz poszla kolejna grupa 4 pracownikow na to szkolenie dwoje sie i troje z dwojka dzieci zeby bylo wszystko dobrze ,i uslyszalam zeby sie niezachowywac jak dziecko???wiec naprawde dzis mam kur....ce na maksa.

mama2 Oliwka powiedziala ze Maksio jst sliczny i ze bardzo podoba jej sie imie Maks

Oj, wcale się nie dziwię, że Cię szlag trafił. Paskudna sytuacja, a M. jeszcze tylko ją pogorszył.

Maksia trzeba pilnować, bo już starsze dziewczyny się za nim oglądają :)

jola22
mama2
a my wczoraj zdecydowalismy sie na porzadny remont. Poniewaz jak kupilam to mieszkanie z kuchni byla zburzona sciana do pokoju i zostala zrobiona jadalnia teraz jest tam maksa pokoj ale ja chce zamknac ten pokoj! . wiec stawiamy sciane . burzymy szafe w przedpokoju (bo tam sa ukryte drzwi do pokoju, zmieniamy tapete u maksika (bo dojdzie sciana ) i juz jestem cala podniecona tym remontem

Yuppi ...........aż zazdroszczę. :8_1_217:
Ja choć mój dom na razie tylko na planie to już go mebluję.
Wczoraj np. wpadłam na pomysł żeby płytki w łazience były czerwone, a z reszta ja już cały dom mam w głowie umeblowany.

Pamiętaj że jak będą zakładane kontakty to już musisz wiedzieć gdzie i co będzie stało ,u nas później było dużo przeróbek których było można uniknąć!

e2e2 -
I metoda - posiłek dziennie nowego mleka przez parę dni, potem dwa posiłki następne pare dni i tak aż wszystkie posiłki zostaną zastąpione nowym mleczkiem.
II metoda - polega na zastępowaniu jednej miarki w każdym posiłku nowym mlekiem prze parę dni, potem dwie miarki w każdym posiłku przez parę dni itd, aż cała porcja będzie z 2.
Ja chyba tez juz kupie 2 i bede tak mieszac, bo to jeszcze dwa tygodnie i bedzie 6 miesiac.

A jak u innych mamus? Jak radzicie? Zaczac juz teraz czy poczekac jeszcze troche?

lutka
a ile tygodnie mają teraz nasze dzieci? tylko pierwsze liczyłam,teraz to miesiacami się obsługuję. CO do kasłania to tak gdzieś czytałam,z e dzieci na tym etapie często kaszlą zeby zwrócić na siebie uwagę, bo widzą jak rodzice reagują na kaszel :) szczwane bestyjki

Filip kaszle tak na niby i papuguje po mnie taki kaszel albo śmiech,a jak za długo oglądam tv to woła ej ej ej i koniec oglądania

gunia43
Kamidianka
gunia43
Czy ktoras podawala juz dziecku seler???
Ja wlsnie robie zupke: marchewka, ziemniak, pol malej cukini i kawalek selera. Nie wiem czy dobrze robie....

Ja za każdym razem podaję, oprócz tego pietruszkę, kalafiora i ziemniaczka z marchewką.

Fotki super, elegant mały i wcale nie taki malkontent, jak mama pisze :))
Oj jest ostatnio, jest!!!! Czesto placze. Az go nie poznaje. Dzisiaj np rozplakal sie dlatego ze ..... nie mam pojecia :-)
Siedzial na lezaczku, grazl gryzaka i nagle zaczal wyc jak opetany. Coraz czesciej tak jest ostatnio.

U nas też tak byo przez kilka dni nawet na gryzaki się wkurzał a teraz 4 dni jest grzeczniutki tylko w nocy nie śpi!!!

gunia43
Daffodil
Wróciliśmy, wyglądaliśmy jak bałwanki :) Super sypie, nie ma wiatru, tylko szkoda, że się roztapia wszystko. Kuba zasnął na 20 minut jak to on, więc nie mam się co łudzić, że w zimie mi będzie spał chociaż na spacerach. A przez resztę spaceru śpiewał pieść pochwalną na cześć śniegu. Mam nadzieję, że go gardło nie będzie boleć, bo paszczę miał cały czas rozdziawioną.

Juz sobie wyobrazam Twojego malego spiewaka i jego piesn :-)
Prosze o fotki sniegu. U mnie takowego brak i pewnie tak bedzie cala zime, jak zwykle :-((

A proszę bardzo :)
Chociaż ciężko nazwać to śniegiem, raczej breją :)
I gratis mój mały Eskimos :)

Hej dziewczyny
poczytam was wieczorem jak tylko znaje chwile kużwa co za dzień szkoda pisać.
Nikuś no-stop na rękach i od 6 ziadł tylko 120 przez cały dzień no kosmos.
Cała Pani Dr nic nowego nie powiedziała tylko te nie szczęszŁece inchalcie i leki do tego szkoda gadać .
Siostara M. i Teściowa była w przychodni tak sie zmobilizowały że załatwiły inhalator jeszcze mu nic nie aplikowałam ale już sobie to moge wyobrazć.

http://s10.suwaczek.com/20000429310117.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/b11eb3303f.png

elus.dreptus
wrocilismy z tomaszkiem ze szczepienia
nawet nie zaplakal:)
ale nasze dzieci sa odwazne:)
no i od dwuch tygodni przytyl tylko 100 gram!!!!
powiedziano mi ze mam sie nie przejmowac ze traz waga juz tak szybko nie wzrasta i ze wazne zeby nie malala

To ile waży Tomaszek,brawo dla niego kolejny bohater Mamusi!!!Nie przejmuj się bo nadrobi w dwa kolejne tygodnie za cały miesiąc!!!:36_27_4:

Kamidianka
Dziewczyny, dołączam do mamusiek zasypanych śniegiem. Czuję się jak w Boże Narodzenie.

U nas też biało i z Filipkiem siedziałam 30 min w oknie i przyglądał się z otwartą miną co sie narobiło na tym świecie.Poszła bym na spacerek ale jutro wizyta w poradni i nie chciałabym go załatwić a wolę dmuchać na zimne,jutro też jest dzień.

gunia43
elus.dreptus
aha, no i kupilismy kilka dni temu pierwszy kubek niekapek, z silikonowym smoczkiem w kształcie niekapka, przypadl malemu do gustu, pije z niego wode :)

Moj tez juz ma. Jeden dostany a drugi kupiony w Nuka!!! Pije z nich spoko juz od tygodnia.

Filip też kiedyś dostał,muszę wypróbować,dzięki za pomysł!