Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

elus.dreptus
elwira
Gunia cały czas wylatywało mi to z głowy, kiedyś pytałaś o plamy z marchewki , jak tylko Adaś uświni ciuszki to wkładam je do namoczenia w proszku a najlepiej w płynie do naczyń i leży to tak z 2 dni wszystko jak na razie w praniu schodzi

Elwira a w jakies wodzie je moczysz?? pozniej w ilu stopniach pierzesz??

Ja wlasnie przetestowalam i musze powiedziec, ze dalam dosc ciepla tak mysle ze ok 40-50 stopni i dodalam zwykly proszek i zeszlo pieknie juz po krotkim moczeniu. To chyba chodzi o to, zeby plama sie nie zaschla, bo jak juz tak sie stanie to nic nie pomaga tylko juz chlor!!!
Dziekuje, dziekuje i jeszcze raz dziekuje!!!!

mama2
gunia43
mama2
moj mały słodziakhttp://www.youtube.com/user/karolinam1311

No jak tak kladzie glowke i zagaduje dio Ciebie to normalnie sama slodycz. Maksio jest sliczna mala rozkoszna kluseczka!
No i wreszcie filmik z glosem!!! Super!!!!

tak po roku uzytkowania odkryłam glos w aparacie:D
Jak to mowia - lepiej pozno niz wcale ha, ha!!!!

Wróciliśmy, wyglądaliśmy jak bałwanki :) Super sypie, nie ma wiatru, tylko szkoda, że się roztapia wszystko. Kuba zasnął na 20 minut jak to on, więc nie mam się co łudzić, że w zimie mi będzie spał chociaż na spacerach. A przez resztę spaceru śpiewał pieść pochwalną na cześć śniegu. Mam nadzieję, że go gardło nie będzie boleć, bo paszczę miał cały czas rozdziawioną.

gunia43
mama2
gunia43
Czy ktoras podawala juz dziecku seler???
Ja wlsnie robie zupke: marchewka, ziemniak, pol malej cukini i kawalek selera. Nie wiem czy dobrze robie....

kurcze juz nie pamietam ale kiedys pisalas jak robisz zupe i byl tam skladnik ktory daje sie po 7 mieisacu skoro nic maksikowi nie bylo to i seler nie zaszkodzi:)
Ja daje tylko takie zupki na ktorych pisze, ze od 4 i 6 miesiaca. Tutaj moze jest inaczej niz w Polsce. Moze chodzi Ci o owoce z ziernami z glutenem, ale one tez maja napisane od 6 miesiaca, nie po, czyli juz mozna jak na moj rozum. Z tego co pamietam nic od 7 miesiaca nie dawalam...
Juz glupia jestem.
A do zupki to dawalam zawsze tylko ziemniaka, marchewke, cukinie i miesko. To tyle.
A o seler pytam bo Patka pisala, ze jakos super uczula.....
Jakie warzywka jeszcze mozna - brokula i co jeszcze?????

Jeszcze szpinak, kalafior. W słoiczkach jest jeszcze np. groszek zielony, ale Kuba takie bąki po tym puszczał, że już więcej bym mu nie dała.

elus.dreptus
wrocilismy z tomaszkiem ze szczepienia
nawet nie zaplakal:)
ale nasze dzieci sa odwazne:)
no i od dwuch tygodni przytyl tylko 100 gram!!!!
powiedziano mi ze mam sie nie przejmowac ze traz waga juz tak szybko nie wzrasta i ze wazne zeby nie malala

Super widomosc!!! Nastepny maly bohaer. MOj to sie drze za kazdym razem i chyba to sie juz nie zmieni. NO ale musi miec jakies wady moje Slonce :-)
Ile teraz Tomaszek wazy? Ja mojego kloca obstawiam na jakies sporo ponad 8 kilo. Dawno go nie wazylam.

witam po 2 dniowej nieobecnosci ale kurka troszke mam na glowie :/ jeszcze dzis mnie jeden pracownik do bialej goraczki doprowadzil i nadodatek M tez :/ pracownik dzis nieposzedl do pracy bo jego dziewczyna szla sie meldowac i wczoraj do niego dzwonie 20 razy zeby potwierdzic idzie czy nie bo ze ja z ta jego fladra pojade na meldunek i dupek nieodbieral tel.dzis okazalo sie ze jednak nieposzedl.na co ja wkur.... na maksa do M ze ja mu niezaplace za pon i wt za to ze mnie tal zlal no sory ale jakby niebylo szefowa mam prawo wiedziec o tym ze wolny dzien bierze!!!!i M wkoncu sie do niego dodzwonil i ten mu wytlumaczyl ze on wszystkich informowal (tylko nie mnie) na co ja do M czy mu uwage zwrocil a on na to ze no niezachowujmy sie jak dzieci na to ja dzieki za utwierdzanie dupka w facie ze moze sie zemna nieliczyc firma tak samo ma moje nazwisko jak i M wiec mam prawo do chocby odrobiny szacunku!!drugie zastepuje go 2 tyg codziennie o 5 wstaje i wydzwaniam do pracownikow sprawdzac frekwencje jezdze tankuje im busy zalatwilam jedno szkolenie BHP i cala 7 zdala teraz poszla kolejna grupa 4 pracownikow na to szkolenie dwoje sie i troje z dwojka dzieci zeby bylo wszystko dobrze ,i uslyszalam zeby sie niezachowywac jak dziecko???wiec naprawde dzis mam kur....ce na maksa.

mama2 Oliwka powiedziala ze Maksio jst sliczny i ze bardzo podoba jej sie imie Maks

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20552.png

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20553.png

Daffodil
Wróciliśmy, wyglądaliśmy jak bałwanki :) Super sypie, nie ma wiatru, tylko szkoda, że się roztapia wszystko. Kuba zasnął na 20 minut jak to on, więc nie mam się co łudzić, że w zimie mi będzie spał chociaż na spacerach. A przez resztę spaceru śpiewał pieść pochwalną na cześć śniegu. Mam nadzieję, że go gardło nie będzie boleć, bo paszczę miał cały czas rozdziawioną.

Juz sobie wyobrazam Twojego malego spiewaka i jego piesn :-)
Prosze o fotki sniegu. U mnie takowego brak i pewnie tak bedzie cala zime, jak zwykle :-((

Daffodil
gunia43
mama2

kurcze juz nie pamietam ale kiedys pisalas jak robisz zupe i byl tam skladnik ktory daje sie po 7 mieisacu skoro nic maksikowi nie bylo to i seler nie zaszkodzi:)
Ja daje tylko takie zupki na ktorych pisze, ze od 4 i 6 miesiaca. Tutaj moze jest inaczej niz w Polsce. Moze chodzi Ci o owoce z ziernami z glutenem, ale one tez maja napisane od 6 miesiaca, nie po, czyli juz mozna jak na moj rozum. Z tego co pamietam nic od 7 miesiaca nie dawalam...
Juz glupia jestem.
A do zupki to dawalam zawsze tylko ziemniaka, marchewke, cukinie i miesko. To tyle.
A o seler pytam bo Patka pisala, ze jakos super uczula.....
Jakie warzywka jeszcze mozna - brokula i co jeszcze?????

Jeszcze szpinak, kalafior. W słoiczkach jest jeszcze np. groszek zielony, ale Kuba takie bąki po tym puszczał, że już więcej bym mu nie dała.
W takim razie ide do Turka dzisiaj po kalafior. Jak nie bedzie kupie szpinak, jesli bedzie swiezy. A wy uzywacie swiezego czy mrozonego?

mama2
e2e2
mama2

o rany d;ugo to juz trwa chyba? Ile sie razy budzi ?płacze jak sie obudzi? Sam zasypia ponownie?

zasypia tak na dobre ok 22 i za godzinę czasami pół już się budzi to daje mu jeszcze mleka jak doje dobrze to znowu zasypia.przeważnie jest tak że zasypia se smoczkiem a jak go wypluje bo śpi to zaraz go szuka i tak w kółko całą noc,nie pamiętam kiedy przespałam całą godzinę!!!jak mu nie wstane i nie dam smoka do buzi to jęczy coraz głośniej,nie płacze bo do tego nie pozwalam bo wstaje co chwila.to trwa już drugi tydzień a dawniej przesypiał po 12 godzin z jedną przerwą na karmienie i to na śpiocha!!!!tak więc ciężko mi się jest przestawić na takie niespanie.jak narazie to w dzieć się nie kładę jak filip śpi bo dobrze funkcjonuję.

ojej ..to masz tak jak ja ! Ja tak juz funkcjonuje ponad 2 miesiace!!!!!!!

ciekawe ile to u nas potrwa???poczekaj,poczekaj zaraz cie dogonie z nieprzespanymi nocami!:36_7_4:

mama2corun
witam po 2 dniowej nieobecnosci ale kurka troszke mam na glowie :/ jeszcze dzis mnie jeden pracownik do bialej goraczki doprowadzil i nadodatek M tez :/ pracownik dzis nieposzedl do pracy bo jego dziewczyna szla sie meldowac i wczoraj do niego dzwonie 20 razy zeby potwierdzic idzie czy nie bo ze ja z ta jego fladra pojade na meldunek i dupek nieodbieral tel.dzis okazalo sie ze jednak nieposzedl.na co ja wkur.... na maksa do M ze ja mu niezaplace za pon i wt za to ze mnie tal zlal no sory ale jakby niebylo szefowa mam prawo wiedziec o tym ze wolny dzien bierze!!!!i M wkoncu sie do niego dodzwonil i ten mu wytlumaczyl ze on wszystkich informowal (tylko nie mnie) na co ja do M czy mu uwage zwrocil a on na to ze no niezachowujmy sie jak dzieci na to ja dzieki za utwierdzanie dupka w facie ze moze sie zemna nieliczyc firma tak samo ma moje nazwisko jak i M wiec mam prawo do chocby odrobiny szacunku!!drugie zastepuje go 2 tyg codziennie o 5 wstaje i wydzwaniam do pracownikow sprawdzac frekwencje jezdze tankuje im busy zalatwilam jedno szkolenie BHP i cala 7 zdala teraz poszla kolejna grupa 4 pracownikow na to szkolenie dwoje sie i troje z dwojka dzieci zeby bylo wszystko dobrze ,i uslyszalam zeby sie niezachowywac jak dziecko???wiec naprawde dzis mam kur....ce na maksa.
mama2 Oliwka powiedziala ze Maksio jst sliczny i ze bardzo podoba jej sie imie Maks

Ucaluj Oliwcie ode mnie ..wlasnie pytalam tu kogos czy ma nr. do ciebie zeby wyslac ci smsa bo chcialam zapytac jak zdrowko dziewczynek ????