Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

matragona
gunia43
matragona
mam nadzieje że z tegochaotycznego opisu coś da się zrozumieć oto kilka fotosów:

Dziekuje bardzo. Wszuystko jasne. A fotek nie widze :-(

sorry internet mi padł podczas ładowania
Sliczne foty. Fajna sprawa. A woda w tym basenie to taka jak normlanie czy dla dzieci jest cieplejsza?
Twoj brzdac taki juz duzy. I do M chyba podobny, co?

Daffodil
lutka
DZiewczyny myślicie juz o przedszkolu? JAk to w końcu jest? trzeba dziecko zapisac najwcześniej jak się da, czy w roku w którym ma tam pójsć? orientowałyście się już?

W Krakowie, w marcu tego roku, kiedy dziecko idzie do przedszkola - M. nawet dzwonił do paru, żeby się upewnić. Przyznawane są punkty, czy pracują obydwoje rodzice itp i na tej podstawie dziecko jest przyjmowane lub nie :)

dzięki :* musze podskoczyć i zapytac dokładnie

lutka
gunia43
lutka
a ile tygodnie mają teraz nasze dzieci? tylko pierwsze liczyłam,teraz to miesiacami się obsługuję. CO do kasłania to tak gdzieś czytałam,z e dzieci na tym etapie często kaszlą zeby zwrócić na siebie uwagę, bo widzą jak rodzice reagują na kaszel :) szczwane bestyjki

Maksio konczy w czwartek 24 tydzien to Szymus ma teraz 23 tydzien. Tutaj masz linka jak chcesz sobie obliczyc:
Kalendarz pierwszego roku - serwis eDziecko.pl

dzięki :* super stronka

zawsze tak stroicie Maksia w domu???
Nie normlanie ma raczej dresik, ale ostatnio nie lubi sie ubierac i sie strasznie drze (przewijania zreszta tez niecierpi) wiec ubieram go rano tak jak do wyjscia na spacer i chromole :-)
I tak jest zawsze bunt przy ubieraniu bluzy. Czapka i buty sa juz ok.

lutka
Daffodil
lutka
DZiewczyny myślicie juz o przedszkolu? JAk to w końcu jest? trzeba dziecko zapisac najwcześniej jak się da, czy w roku w którym ma tam pójsć? orientowałyście się już?

W Krakowie, w marcu tego roku, kiedy dziecko idzie do przedszkola - M. nawet dzwonił do paru, żeby się upewnić. Przyznawane są punkty, czy pracują obydwoje rodzice itp i na tej podstawie dziecko jest przyjmowane lub nie :)

dzięki :* musze podskoczyć i zapytac dokładnie
Kurcze a w Bochum niedaleko nas to trzeba juz zapisawac dziecko, zeby mialo mijsce za trzy lata. W Hagen na szczescie lepiej, ale tez musze sie zorientowac co i jak dokladnie.

gunia43
matragona
gunia43

Dziekuje bardzo. Wszuystko jasne. A fotek nie widze :-(

Sliczne foty. Fajna sprawa. A woda w tym basenie to taka jak normlanie czy dla dzieci jest cieplejsza?

a zapomniałam napisac oczywiście temeratura jest wższa zarówno wody jak i otoczenia :) generalnie jak dla mnie jest tam bardzoooo gorąco

http://suwaczki.maluchy.pl/li-62792.png
http://suwaczki.maluchy.pl/li-63254.png

matragona
gunia43
matragona

a zapomniałam napisac oczywiście temeratura jest wższa zarówno wody jak i otoczenia :) generalnie jak dla mnie jest tam bardzoooo gorąco

hehe skupiony na maxa :) oswaja się z nowymi warunkami, lub przypomina sobie dawne warunki :) a nie jest głośno na takich zajęciach? bo na basenie to przewaznie nieżły hałas panuje

gunia43
lutka
nie kumam, po co sól???

HiPP: Puree jarzynowe z indykiem
Ja nigdy nie daje soli. Zawsze troszke masla, bo lzej strawne niz oliwa i smak tez ma lepszy taka papka.
A ja kupuje Nestele, bo dostalam paczke z probkami do domu i kupilam. Sa bez dodatku cukru i soli. Wlasnei sprawdzilam i z Hippa mam spagetti Bolognese od 4 miesiaca i tam pisze, ze ubogie w sol. No ale widac ze sol jest choc w skladnikach nie wystepuje. Maksio zje ten sliczek i juz nie kupie wecej, bo po co ta sol.

lutka
a co z żółtkiem? kiedy można podawac dziecku? i skoro Młody ma skaze bialkową to czy żółtko tez odpada?

Chyba jeszcze nie teraz. Coś mi się kojarzy, że koło 7 miesiąca daje się pół żółtka raz na parę dni. I wydaje mi się, że przy skazie białkowej można, bo jak czytałam kiedyś diety dla mam karmiących uczulone dzieci, to o jajkach nic nie było. Ale lepiej podpytaj lekarza.