Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

e2e2
mama2
Ja kiedys cieprpialam na powazna bezsennosc wywołana nerwica i cholera widze ze ona wraca ..a lekow teraz nie moge brac jak karmie :le: bo dzis Maksiolek nawet spał ale ja prawie wogole:uff2::uff2:

Ja mam kolejną nieprzespaną noc!!!W pewnym momencie jak się przebudziłam to nie wiedziałam czy Filip jest w łóżeczku czy z nami w łóżku,mówię wam już się zakręciłam!!!!W dzień je po 120ml góra a w nocy 150 ml pije!!!Często mu daję w nocy herbatkę ale jak jest głodny to go wodą poić nie będę!!!Mama2 witaj w klubie chodzących na rzęsach!

o rany d;ugo to juz trwa chyba? ile sie razy budzi ?płacze jak sie obudzi? sam zasypia ponownie?

gunia43
Daffodil
Dzień dobry dziewuszki.
Jeszcze jeden dzień takiej pogody i normalnie do domu wariatów nas odwiozą :) 7 stopni i piździ jak cholera. I znowu siedzimy w chałupie :36_13_4:
Kuba już kataru zupełnie nie ma, tylko po nocy coś mu tam jeszcze świszczy w nochalu. I paskuda nie da sobie tego wyciągnąć. Dzisiaj to takie zapasy stoczyliśmy, że prawie na dziecku okrakiem siedziałam :) A ten co lepsze uważa to za dobrą zabawę i chichocze :lup: Ale tak głową rzuca, że nie jestem mu w stanie wpakować Fridy do nosa, ech co za łotr :)

A mojemu Maksikowi to jakos charakterek sie wyostrzyl!!!!! Krzyczy na mnie czasami i wyraznie sie zlosci, co chetnie okazuje pokrzykujac, piszczac i sie wyginajac w luk zalamanej mamusi!!!!!
Oj czuje ze krotki okres spokojnego dziecinstwa (wylaczajac pierwsze 2 miesiace) sie skonczyl.

moj tez tak zaciska piąstki i piszczy :)) hehe pokrzykuje na mnie

Daffodil
elus.dreptus
Wasze dzieci tez "plywaja" na sucho?? leza sobie na brzuszku i sie napinaja i raczki i nozki podnosza??

Wczoraj moj M został w domu z malym a ja pojechalam na zakupy, polozyl go w lezaczku bujaczku i go nie przypial, i znalazl malego z dpcia na podlodze i glowka na lezaczku heh

U Kuby jeszcze takich wyczynów nie zaobserwowałam :)

moj tak od dawna robi i narazie nic z tego nie wynika , nie wiem czy to jakis kolejny etap do raczkowania czy tylko tak robi

Ja dzisiaj po wielkich oporach zafarbowalalm w koncu moje wypadajace wlosy i jestem zla. Zawsze kupowalam Garniera i bylo ok i wczoraj skusilam sie na Loreala. Zafarbowalam i oczywiscie wyszlo nie tak jak mialo. Mial byc bordo a wyszedl ciemno brazowy tylko z czerwonym odcieniem. W rezultacie wygladam na bardziej blada z tymi wlosami niz bylam i dupa!!!!! :36_11_23:Mialo by ogniscie jesiennie a jest grobowo i ponuro jak dla mnie!!!!!:36_2_16:No moze w swietle dziennym jakos lepiej te wlosy sie zaprezentuja, ale wkurza mnie ze mi wlosy az tak przyciemnilo. Na opakowaniu jest calkiem cos innego. To bylo moje drugie i stetnie podejscie do farby Loreal. Znow wyszlo nie to co chce.

mama2
Daffodil
elus.dreptus
Wasze dzieci tez "plywaja" na sucho?? leza sobie na brzuszku i sie napinaja i raczki i nozki podnosza??

Wczoraj moj M został w domu z malym a ja pojechalam na zakupy, polozyl go w lezaczku bujaczku i go nie przypial, i znalazl malego z dpcia na podlodze i glowka na lezaczku heh

U Kuby jeszcze takich wyczynów nie zaobserwowałam :)

moj tak od dawna robi i narazie nic z tego nie wynika , nie wiem czy to jakis kolejny etap do raczkowania czy tylko tak robi
Ja przypinam pasami na lezaczku. zeby walsnei takich wedrowek nie bylo.
Apropos nowych ewelucji to Maksio z uporem maniaka przewraca sie na brzuszek i za chwile sie drze, ze che z powrotem. Chyba tak 15 razy go przekladalam.
Fisia dostane normalnie:36_11_23:!!!!!!

mama2
e2e2
mama2
Ja kiedys cieprpialam na powazna bezsennosc wywołana nerwica i cholera widze ze ona wraca ..a lekow teraz nie moge brac jak karmie :le: bo dzis Maksiolek nawet spał ale ja prawie wogole:uff2::uff2:

Ja mam kolejną nieprzespaną noc!!!W pewnym momencie jak się przebudziłam to nie wiedziałam czy Filip jest w łóżeczku czy z nami w łóżku,mówię wam już się zakręciłam!!!!W dzień je po 120ml góra a w nocy 150 ml pije!!!Często mu daję w nocy herbatkę ale jak jest głodny to go wodą poić nie będę!!!Mama2 witaj w klubie chodzących na rzęsach!

o rany d;ugo to juz trwa chyba? ile sie razy budzi ?płacze jak sie obudzi? sam zasypia ponownie?
Moj tak mial przez dluzszy okres i tydzien temu okolo przeszlo, na szczescie. Zycze i Tobie zeby to bylo tylko chwilowe.

Daffodil
mama2
a jak u was z chrupkami? ja mojemu daje ale on trzyma apotem wypuszcza rzadko do buzi bierze a jak mu sama daje to z checia dziba otwiera ale potem taki zdziwiony...

Ja zapomniałam o tych chrupkach :lup: Jutro kupię.
Ale Kuba wszystko pcha do buzi, więc podejrzewam, że chrupki też tam wylądują :)
MOj wcina chetnie. Cala buzia potem i ubranko jest w zaschnietej kukurydzy!!!!!

Jola30
A moj Nikuś chyba ma w:36_2_24::hamak::hamak::hamak:duszy jesli chodzi obracanie się na boki zdarzyło mu sie pare razy z brzucha na plecy a teraz nic woli w nocy się awanturować i wić się jak wąż po łóżeczku a póżniej w moim łóżku abym za bardzo nie pospała zdarzyło się nawet że spał nad moją głową.:36_13_4::wybierz_mnie:

To faktycznie sie wije maly!!!! MOj jak spi w lozeczku i ze mna to co najwyzej sie rozkopie a i to wtedy dopiero kiedy juz sie obudzi i zaczana pedalowac.

Jola30
e2e2
Jola30

Bebilon 1 tyle kosztuje u mnie w sklepie a w markecie 43 ale nie mam u mnie marketów i stracza na 5 dni.

:uff2::uff2::uff2:

e2e2- mleko jest drogie dlatego u mnie w mieście i w okolicznych miastach nie ma ponieważ nie kupują tego mleka bo drogie ludzie wolą tańsze,nawet problem kupić w markecie ale coż zrobić nie będe mu zmieniac mleka powieważ w Anglii pije to samo :apacz:a ja już swój koszmar z mlekiem przeszłam więc wiem jak to się może skończyć zmianą mleka np. na tańsze,zresztą pani dr też mi nie zaleciła nawet pochwaliła że pije to mleko więc chyba OK.
Ja jestem z tego Aptamila baaatdzo zadolwolona. Po innych ulewach i tak brzydko odbijal a przy tym ok. U nas starczalo na ponad tydzien opakowanie 800 gram, a teraz to nie weim. Jemy zupki i deserki wiec pewnie na dluzej. Musze policzyc.

Wiki20pl
mama2
Wiki20pl

To powodzenia będe trzymała kciuki, a gdzie pracujesz ??

i widac kto tu postow nie czyt a:D wczorak daffodil mowila :D

sorki ale ja tak po łebkach wczoraj posty czytałam bo chciałam po pracy spędzić reszte dnia z córka a tyle napisałyście ze nie byłam w stanie wszystkiego przeczytać
Ja zaledwie liznelam. Ale od wczoraj kiedy czytalam to ponad 20 stron nastukane wiec chyba szans nie mam, zwlaszcze, ze moje dziecko nie che dzisiaj po poludniu wpac prawie, zaledwie 2 razy po pol godziny od rana. Oczy czerwone i marudny. Ech!!!!
Terza zbieramy sie na spacerek.

e2e2
mama2
elwira
a to Adaś w chodzik:)

YouTube - Adaś i chodzik

po za tym Adach nauczył się reagować na prośbę -daj buzi- , otwiera wtedy buziaka i ślini polik poza tym codziennie po jego pobudce przytulam go mówię do niego- moje kochanie- i teraz kiedy poproszę- Adaś zrób moje, moje- on kładzie ręce na moje ramiona i przytula sie do polika ....... słodkie to jak nie wiem tylko nie zawsze chce to zrobić zaczyna mieć swoje humorki

jacie...mowilam ze nasz bardzo zdolne dzieciaki.! Super!

Zdecydowanie Adaś jest NR.1 na forum!!!
Adasko super. Zreszta jak zwykle. Ale on ma power!!! Slodki jest. A jak tak Ci caluje policzka - to musi byc super uczucie!!!! Ja tez tak chce!!!!
A co do chodzikow to jakos nie jestem przekonana. MOj braciszek mial i wcale nie raczkowal przez i z tym chodzikiem to kope klopotu bylo, bo maly wszedzie sobe podjechal i wszytko sciagal !!!! NO ale jeszcze zobacze. Na razie marzy mi sie jumper dla Maksika.

elus.dreptus

Dobrze to tak się to skończyło!Ja mojego uczuliłam że zawsze mają być pasy zapięte czy to leżaczek czy fotelik samochodowy nie ma wyjątków!!!

mama2
Wiki20pl
mama2

bliziutko ale mimo wszystko musi wyjsc z ciepłego łozka i zasuwac w taka pogode!

no tak faktycznie dzisiaj to zimnisko straszne a tak wogóle to Wszystkiego najlepszego dla synka za skończenie 5 miesiecy :mis::dzidzia_mis:

o matko to juz dzis????????dziekuje bardzo
Duży buziak dla Maksa,niech da mamie więcej pospać!Tego życzę!

Jola30
Witam
no to mama2 niedługo dorownam tobie ja wstawałam dziś 11 razy do marudera:36_13_4:

Ja z soboty na niedzielę to nie chcę strzelać ale z 20 razy to na bank.Rano już mi zabrakło cierpliwości i nakrzyczałam na Filipa!!!I to bardzo głośno aż teściu przyleciał z dołu i pytał co się stało a ja byłam taka niewyspana że nie wiedziałam jak się nazywam!!!Ciekawe dlaczego on tak się kręci i jęczy,marudzi pod nosem?Może te zęby,może za ciepło bo jak teściowa nahajcuje to można w bikini biegać po chacie ale jak się w piecy wypali to znowu zimno i to taka robota.

lutka
e2e2
mama2

po moim trupie:o_noo::o_noo::o_noo:

Ja mam znajomą która ma dziewczynkę o 8 dni młodszą i daje jes takie zupy jak rosół,zalewajkę,krupnik ostatnio kapuśniak,kisiel.Tylko nie tak żeby się dziecko najadło tylko kilka łyżeczek na próbę ale niczym nie gardzi!!!

no to chyba nie robi dobrze, moim zdaniem jelita są jeszcze bardzo wrażliwe u takiego dziecka, po co je tak wcześnie obciażać? jeszcze zdąży się najeść tych wszystkich potraw. Ja tylko 2 razy podałąm młodemu i zupkę i owoce tego samego dnia, ma wrażenie ze nie najlepiej to znosi. Poczekam ze 3tyg i wtedy spróbuję.

Ja też uważam że za wcześnie ,przecież nasze dzieci nie mają jeszcze 6 miesięcy i jeszcze mają na to czas!

Daffodil
e2e2
Jade na 11 do pobrania krwi z Filipkiem bo jutro mamy wizytę w poradni specjalistycznej ryzyka okołoporodowego.Jak pobierają krem takim maluchom bo już jestem przerażona!

Trzymam kciuki, chociaż pewnie już za późno :) A co to za poradnia?

Sama nie wiem co to za poradnia a jedziemy w czwartek bo mi się pomyliło że to jutro.Filip na pierwszej wizycie domowej dostał to skierowanie bo jak się urodził to miał 7 punktów i infekcję bo miałam zielone wody.W sobotę jeszcze czyste bo mi sprawdzali a w poniedziałek jak urodziłam to były już zielone!Przez infekcję dostawał dożylnie antybiotyk przez 4 doby.Chyba go przebadają w z dłuż i wszerz a ja się cieszę że taka kontrola bo będę wiedziała że jest ok!!

jestem z powrotem i nic ciekawego mi ta lekarka nie poiwedziala mały ma dalej zawalone oskrzela i zaleciła inchalacje ale co z tego jak w ośrodku nie ma inchalatora a w aptece kosztuje ok.250 zł+ampułki 48 zł, i co nie kupiłam jakis horror totalny nie mam kasy żeby wydawac na pierdoły które i tak nie wiadomo czy pomogą .Dzwoniłam do przychodni kazała przyjść jutro rano po zniane antybiotyku lub zaszczyki.
Zresztą i tak w aptece nie ma takiego wynalazku mogą zamówić więc powiedziałam że się zastanowie i co ja mam kużwa zrobić sama nie wiem :le:

Przepisała syrop, maść op ktorej pisała Lutka i kazaLa przyjść jutro i co kasa poszła a dziecko dalej chore !!!!!!
Jestem totalnie wk....

http://s10.suwaczek.com/20000429310117.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/b11eb3303f.png

lutka
e2e2
Jak dziecko zostaje z babcią to się zupełnie inaczej zachowuje.Mój smyk jest teraz ciężki do uśpienia,zawsze marudzi itp.Jak został z babcią bo ja pojechałam na zakupy to zasnął sam,teściowa powiedziała że się bawił a poszła sobie kawę zalać do kuchni a jak wróciła to on już spał.Tak więc Maks prędzej od babci załapie zupki i mleko niż od Ciebie,oby tak było!

Młody zrobił to samo! Aż zadzwoniłam drugi raz z pytaniem: jak to sam zasnął??????

i powiem Wam, ze trochę mnie to przygnębiło na kilka dni. Nawet zadawałam sobie pytanie co źle robię :/

dokładnie!

Jola30
no i zasnoł przed chwilą a nie spi od rana mamy lekarza na 14 i co znow bedzie awantura i placz

Jak ja tak nie lubię.Dziecko śpi a rada nie rada trzeba brać pod pachę i iść na wizytę a dziecko zupełnie rozbite jest wtedy i cały dzień ma rozregulowany.Napisz jak będziesz po co ciekawego stwierdziła pani doktor !!!?>??

mama2
e2e2
mama2

zasypia tak na dobre ok 22 i za godzinę czasami pół już się budzi to daje mu jeszcze mleka jak doje dobrze to znowu zasypia.Przeważnie jest tak że zasypia se smoczkiem a jak go wypluje bo śpi to zaraz go szuka i tak w kółko całą noc,nie pamiętam kiedy przespałam całą godzinę!!!Jak mu nie wstane i nie dam smoka do buzi to jęczy coraz głośniej,nie płacze bo do tego nie pozwalam bo wstaje co chwila.To trwa już drugi tydzień a dawniej przesypiał po 12 godzin z jedną przerwą na karmienie i to na śpiocha!!!!Tak więc ciężko mi się jest przestawić na takie niespanie.Jak narazie to w dzieć się nie kładę jak Filip śpi bo dobrze funkcjonuję.