Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

jola22
O losie w końcu nadrobiłam wasze posty.

My dzisiaj zrobiliśmy sobie wypad nad morze - to ostatnie chwile żeby nałykać się jodu.
Juleczka była wniebowzięta, rozglądała się, trochę pospała - ogólnie było super.

Moja dzidzia wymyśliła sobie nową zabawę z mamą - ja skaczę i śpiewam "skaczmy do góry jak kangury" a ona śmieje się do rozpuku.....tylko ja po takim kangurowaniu jestem dętka totalna.
Ząbki ma już konkretne i powoli je czuje na moich cycach, na palcach to już inna bajka.
I chyba idą jej kolejne - dziś była strasznie marudna po naszym powrocie z Brighton- posmarowałam jej dziąsełka i było trochę lepiej, ale dopiero po Nurofenie uspokoiła się na dobre.

Fajnie, że udało Wam się taką wycieczkę zrobić, trzeba wykorzystywać ostatnie w miarę pogodne dni.
A Julcia strasznie się rozpędziła z zębulkami. Najmłodsza, a najszybsza :)

mama2
Witam sie po 15 pobudkach do godziny 4 rano o 4 poszlam do M i kazalam mu isc o maksa i do 6.20 pospałam ...postanowilismy z m ze bedzie od 3 spal on z maksem zebym mogla choc 3 godziny pospac ..kurcze martwie sie ze cos mojemu malenstwu jest..ale co? czy jest jakas choroba ktora objawia sie kiepskim spaniem??? hm...:36_27_3: Jak pojde do pracy to jedna noc ja bede spac zmaksiem druga M i tak na zmiane
Pogoda wstretna :noooo:
Moja klaudia juz pokasłuje i lekki katar ma ale i tak długo sie trzymała ..wszysce wokolo juz dawno chorzy

O boże 15 pobudek - ty chyba wcale nie spałaś.
Mma2 może poradź się lekarza co możesz zrobić żeby Maksik lepiej spał, bo ty się wykończysz.

http://s3.suwaczek.com/200905294980.png http://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a0.png?7187
http://s5.suwaczek.com/201202255180.pnghttp://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a1.png?829

mama2
Witam sie po 15 pobudkach do godziny 4 rano o 4 poszlam do M i kazalam mu isc o maksa i do 6.20 pospałam ...postanowilismy z m ze bedzie od 3 spal on z maksem zebym mogla choc 3 godziny pospac ..kurcze martwie sie ze cos mojemu malenstwu jest..ale co? czy jest jakas choroba ktora objawia sie kiepskim spaniem??? hm...:36_27_3: Jak pojde do pracy to jedna noc ja bede spac zmaksiem druga M i tak na zmiane
Moja klaudia juz pokasłuje i lekki katar ma ale i tak długo sie trzymała ..wszysce wokolo juz dawno chorzy

Dużo zdrówka dla Klaudusi. I trzymam kciuki, żeby się Maksik nie zaraził.

Ewciaa
witam po długiej nieobecnosci
ale ja nadal będe tu gościem
mój M pracuje duzo ostatnio nawet w soboty, a jak jest w domu nie pozwala mi na kompa, a ja praca i do m i zaczełam na aero chodzic wieć chyab mnie zrozumiecie
nie dam rady was nadrobić i nawet nie próbuje bo stron co nie miara....
zuzka zdrowa, o jedzenie nawet się drze :) je już 700ml ( bo jak narazie same mleko -dieta) ale dziś chce jej dać coś noweego znów i pewnie czeka na nauka poznawania smaków od poczatku od 2 tygodni dieta wiec pewnie zapomiała

mam nadzieję ze wszytskie majowe dzieciaczki zdorwe, pozdrawiam i życze miłego dni

Ewciu fajnie, że zaglądasz. I bardzo się cieszę, że Zuza wreszcie je porządnie. Buziaczki dla Was.

gunia43
mama2
Jola30

ja mam mleko bebilon a kaszka bobovity i nestle.bez roznicy

ja tez uwazam ze to bezroznicy
Tak tylko ja nie mam samej kaszki tylko kaszke z mlekiem Nestle (z mlekiem nastepnym NUN) a mleko do tego jeszcze dodaje Aptamil 1 (bebilon)

Ja robię tak samo, mam kaszkę z mlekiem następnym, daję trochę mniej kaszki niż w przepisie na opakowaniu, żeby nie było za gęste i do tego dodaję jeszcze Bebiko, żeby samej wody nie pił.

jola22
mama2

O boże 15 pobudek - ty chyba wcale nie spałaś.
Mma2 może poradź się lekarza co możesz zrobić żeby Maksik lepiej spał, bo ty się wykończysz.

no wlasnie postanowilismy z M a raczej ja na to wpadlam ze jak nakarmie go o 3 rano to M przychodzi doMaksia a ja ide spac do innego pokoju:D M mowio ze bardzo mu to pasuje bo swietnie sie z Maksiem spi :36_1_21:
A teraz zasnał i to SAM W LOZECZKU:angel1:

leje jak nie wiem a ja glupia nie dalam Klaudusi parasola ale na szczescie moje dzieciatko niezmoklo zalozyla kaptur i nawet jej ten deszcz nie przeszkadzal:)) ale wiecie co martwie sie bo moja kaudia od jakiegos czasu ma straszne pragnienie ..caly czas pije nawet jak sie kąpie to woła pic! a nie ma upałow zeby tak ja suszylo martwie sie bo jak wiadomo cukrzyca jest głównym podejrzeniem przy takim pragnieniu musze jej krew pobrac tylko ze ona sobie nie da :((( i nie wiem jco robic

Kuba opanował przewroty z brzucha na plecki :step: I to już nie na zasadzie, że mu się głowa kiwnęła, tylko tak jak na tych filmiku, który Lutka wkleiła. Tak więc teraz leżenie na brzuchu skróciło się do absolutnego minimum, bo Kuba od razu kombinuje, jakby tu zakończyć te męczarnie :lup: Jak tak patrzę na jego zamiłowanie do leżenia na brzuchu, to z pleców na brzuch chyba nigdy się nie przewróci :)

mama2
leje jak nie wiem a ja glupia nie dalam Klaudusi parasola ale na szczescie moje dzieciatko niezmoklo zalozyla kaptur i nawet jej ten deszcz nie przeszkadzal:)) ale wiecie co martwie sie bo moja kaudia od jakiegos czasu ma straszne pragnienie ..caly czas pije nawet jak sie kąpie to woła pic! a nie ma upałow zeby tak ja suszylo martwie sie bo jak wiadomo cukrzyca jest głównym podejrzeniem przy takim pragnieniu musze jej krew pobrac tylko ze ona sobie nie da :((( i nie wiem jco robic

Też od razu pomyślałam o cukrzycy, jak zaczęłam czytać. Żeby stwierdzić, to jednak badanie krwi będzie potrzebne. Może nie ma się co śpieszyć, tylko zrobić to przy okazji innych badań? Przy jakiejś morfologii na przykład? A może po prostu ona tak ma? Po prostu pije często, a w niedużych ilościach? Na pewno kiedyś trzeba będzie sprawdzić, tak dla świętego spokoju.

gunia43
jola22
JOLA A CO SADZISZ O TYM WÓZKU ???

WÓZEK SPACERÓWKA FUZZION Z PRZEKLADANA RACZKA (757013657) - Aukcje internetowe Allegro
Mnie nikt nie pyta le podoba mi sie :-) Fajny, bo funkcjonalny, ladne kolory i material zdaje sie ok, ksztalt tez fajny bardzo. I jak kiedys zalowalam, ze kupilismy nasz, bo spodobaly mie sie nowoczesniejsze bardziej to terza jak tak czytam i porownuje i w ogole jestem moim zachwacona i stawiam na klasyki, ale ladnei wykonczone z bajerami.Mnie też się ten podoba :) I też odpowiadam niepytana hehe.

http://www.suwaczek.pl/cache/4087228f40.png

Nie wiem, ale mnie się te Quinny w ogóle nie podobają, ale może są wygodne i funkcjonalne, nie mam zadnego doświadczenia w tej kwestii.

Daffodil
mama2

Też od razu pomyślałam o cukrzycy, jak zaczęłam czytać. Żeby stwierdzić, to jednak badanie krwi będzie potrzebne. Może nie ma się co śpieszyć, tylko zrobić to przy okazji innych badań? Przy jakiejś morfologii na przykład? A może po prostu ona tak ma? Po prostu pije często, a w niedużych ilościach? Na pewno kiedyś trzeba będzie sprawdzić, tak dla świętego spokoju.

no to ta okazja to by chyba byla jakby byla na tyle duza zeby sobie pozwolic pobrac ta krew czyli lat 15 :((a narazie sadze ze skonczylo by sie na ryku w osrodku a taka duza panne trudno utrz ymac
no ale chyba bede musiala sprobowac

Daffodil
Kuba opanował przewroty z brzucha na plecki :step: I to już nie na zasadzie, że mu się głowa kiwnęła, tylko tak jak na tych filmiku, który Lutka wkleiła. Tak więc teraz leżenie na brzuchu skróciło się do absolutnego minimum, bo Kuba od razu kombinuje, jakby tu zakończyć te męczarnie :lup: Jak tak patrzę na jego zamiłowanie do leżenia na brzuchu, to z pleców na brzuch chyba nigdy się nie przewróci :)

Brawa dla Kubutka!!! Zdolniacha :))

Witajcie,

Po spacerku, nawet ładnie było, chwilami słonko wyglądało. Lenka przespała cały spacerek, teraz za to w łóżeczku marudzi. Idę zaraz się z nią pobawić na kocyku.

Ewciaa super, że miedzy Wami lepiej!! Tak trzymajcie!! I fajnie, że Zuzi się poprawiło, nadrobi tę przymusową dietę. I gratuluję pomysłu z aerobikiem.

mama2 15 pobudek??? Coś spałaś w ogóle? Rany!! Na jakim filmie byliście? Czyli rocznica ok przebiegła??

lutka to Ty dzisiaj z M urzedujesz? Jak w pracy?

Gunia najtrudniej się wybrać, ale na pewno Ci się spodoba wypad :)))

gunia43
Jola30
witam
ja tez mało przytomna nawet nie wiem ile razy wstawałam w koncu wyladował ze mna w łóżku ale i tak wstawałam od 3 do 5 nie spał eech :noooo: zwaryjować mozna z tym mojm aniołkiem:angel1:
No i jestem w koszmarnym nastroju i wygladzie a tu trzeba isc na miasto i do lekarza:36_1_21: sama juz mam dosyc

Jola30 - powodzenia u lekarza. MOze zasugeruje delikatnie ten test na dzialanie antybiotykow :-) Trzymajcie sie z NIkim!

Dupa blada pani dr przyjechała na godzine a ja się spóżniłam mogłam zamówić wizyte w domu ale chyba wzieła by 100zł. więc jestem na jutro zarejstrowana i pojde jutro nie ma wyjścia a do innej juz nie chce.

http://s10.suwaczek.com/20000429310117.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/b11eb3303f.png

Kamidianka
Witajcie,

Po spacerku, nawet ładnie było, chwilami słonko wyglądało. Lenka przespała cały spacerek, teraz za to w łóżeczku marudzi. Idę zaraz się z nią pobawić na kocyku.

Ewciaa super, że miedzy Wami lepiej!! Tak trzymajcie!! I fajnie, że Zuzi się poprawiło, nadrobi tę przymusową dietę. I gratuluję pomysłu z aerobikiem.

mama2 15 pobudek??? Coś spałaś w ogóle? Rany!! Na jakim filmie byliście? Czyli rocznica ok przebiegła??

lutka to Ty dzisiaj z M urzedujesz? Jak w pracy?

Gunia najtrudniej się wybrać, ale na pewno Ci się spodoba wypad :)))

bylismy na "surogaci" rocznica :slub:przebiegła w milczeniu:bigboulay:

Jola30
gunia43
Jola30
witam
ja tez mało przytomna nawet nie wiem ile razy wstawałam w koncu wyladował ze mna w łóżku ale i tak wstawałam od 3 do 5 nie spał eech :noooo: zwaryjować mozna z tym mojm aniołkiem:angel1:
No i jestem w koszmarnym nastroju i wygladzie a tu trzeba isc na miasto i do lekarza:36_1_21: sama juz mam dosyc

Jola30 - powodzenia u lekarza. MOze zasugeruje delikatnie ten test na dzialanie antybiotykow :-) Trzymajcie sie z NIkim!

Dupa blada pani dr przyjechała na godzine a ja się spóżniłam mogłam zamówić wizyte w domu ale chyba wzieła by 100zł. więc jestem na jutro zarejstrowana i pojde jutro nie ma wyjścia a do innej juz nie chce.

oj to wielka szkoda zebys jutro byla na czas i zeby cos sensownego ta lekarka powiedziala

pat-k
Wiki20pl
jola22

Wiki współczuję że musisz już do pracy wrócić - pewnie ci serce pęka.
A z kim Majeczkę zostawisz ???
Wracasz na cały etat ??
Prezent od chrzestnej śliczny - Maja tak "dorosło" w tym krześle wygląda

Oj tak bardzo ciężko mi wrócić do pracy. Maja zostanie z moja mamą. Tak wracam na cały etat ::(:

Wiki wielki przytulas dla Ciebie. daleko masz z domu do pracy? ile godzin w sumie bedziesz poza domem?

piechotką mam 15 minut grafik mam taki :
pn 6-14
wt wolne
śr 6-14
czw wolne
pt 6-14
so 6-14
nd 8:45-20:45

http://maja2009.aguagu.pl/suwaczek/suwak4/a.png
http://www.suwaczek.pl/cache/29414a2d3e.png
http://www.suwaczki.com/tickers/ckai3e3kyvu8eal1.png

Kamidianka
Daffodil
Wklejam parę zdjęć jesiennych z wczorajszego spaceru:

[ATTACH]15759[/ATTACH] [ATTACH]15760[/ATTACH] [ATTACH]15761[/ATTACH] [ATTACH]15762[/ATTACH] [ATTACH]15763[/ATTACH]
Choć ponuro, to fotki wyszły bardzo pozywywne :)) Lubię taki brudny róż, w jakim masz płaszczyk :) Widzę, że Kubuś już sam trzyma butlę.

Trzyma, a nawet jak mu wypadnie z ręki, to potrafi podnieść, obrócić smoczkiem do góry i wsadzić do buźki, spryciarz mały :)

mama2
Daffodil
Wklejam parę zdjęć jesiennych z wczorajszego spaceru:

[ATTACH]15759[/ATTACH] [ATTACH]15760[/ATTACH] [ATTACH]15761[/ATTACH] [ATTACH]15762[/ATTACH] [ATTACH]15763[/ATTACH]

slicznie foteczki . A trzymałas picie dla Kuby w termosie? czy Kuba byl w spiworze? bo widac jakis material pod łapkami

Na razie herbatkę wsadzam do termoopakowania, ale jak będzie zimniej, to już to raczej nie przejdzie. Na dłuższe spacery zawsze mam wodę na mleko w termosie, więc herbatę też tak pewnie będę robić.
A Kuba był ubrany w polarowy kombinezonik, a na to miał taką osłonę na spacerówkę.