Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

Jola30
Kamidianka
gunia43
Dziewczyny ja mam pytanie. Czy w uzywacie kaszek z mlekiem tej samej firmy zawsze co macie mleko???? Ja np mam mleko Bebilon a kaszke z mlekiem Nestle. Nie wiem czy dobrze robie ze tak mieszam.
Nie zwracam na to uwagi. Mleko mam Nan, a kaszkę BoboVity.

ja mam mleko bebilon a kaszka bobovity i nestle.bez roznicy

ja tez uwazam ze to bezroznicy

Witam sie po 15 pobudkach do godziny 4 rano o 4 poszlam do M i kazalam mu isc o maksa i do 6.20 pospałam ...postanowilismy z m ze bedzie od 3 spal on z maksem zebym mogla choc 3 godziny pospac ..kurcze martwie sie ze cos mojemu malenstwu jest..ale co? czy jest jakas choroba ktora objawia sie kiepskim spaniem??? hm...:36_27_3: Jak pojde do pracy to jedna noc ja bede spac zmaksiem druga M i tak na zmiane
Pogoda wstretna :noooo:
Moja klaudia juz pokasłuje i lekki katar ma ale i tak długo sie trzymała ..wszysce wokolo juz dawno chorzy

jola22
O losie w końcu nadrobiłam wasze posty.

My dzisiaj zrobiliśmy sobie wypad nad morze - to ostatnie chwile żeby nałykać się jodu.
Juleczka była wniebowzięta, rozglądała się, trochę pospała - ogólnie było super.

Moja dzidzia wymyśliła sobie nową zabawę z mamą - ja skaczę i śpiewam "skaczmy do góry jak kangury" a ona śmieje się do rozpuku.....tylko ja po takim kangurowaniu jestem dętka totalna.
Ząbki ma już konkretne i powoli je czuje na moich cycach, na palcach to już inna bajka.
I chyba idą jej kolejne - dziś była strasznie marudna po naszym powrocie z Brighton- posmarowałam jej dziąsełka i było trochę lepiej, ale dopiero po Nurofenie uspokoiła się na dobre.

kurcze co ta Juleczka tak z zębami szaleje ...zycze Julci zeby bezbolesnie to przeszla

Jola30
pat-k
ja mam na oku taki. wiem, brzydal :D
teraz go na pewno nie kupie, ale puszczam linka, bo a nuz ktoras z mam lubi taki typ

Emmaljunga Cerox Warszawa !!!!!! (771492658) - Aukcje internetowe Allegro

Patka a mnie sie podoba nawet bardzo jaki tam brzydal zastanawiam sie nad nim :suprise:
Wyglada ok, tylko te kola nieruchome jakos mnie przerazaja. Ja juz sie przyzwyczailam chyba do latwego skrecania i jak jechalam wozkiem kolezanki z takimi kolkami to mi jakos ciezo bylo w sklepie manewrowac. No ale Patka chce chyba do lasu to chyba perfekt, a Ty JOla to chyba po miesice czesciej chodzisz, wiec na Twoim miejscu to bym kolka inne wziela.
Poza tym to konstrukcja prawie taka sama jak mojego, takze polecam :-) NO i ciekawe jak wyglada material na zywo, bo na fotce niezle.

Jola30
pat-k
jola22

Patka osobiście odradziła bym ci takie krzesło - dlatego że widziałam je 'na żywo' i ma bardzo mało miejsca do siedzenia, jest bardzo ciężkie, nie ma tacki z przodu. Tu w Anglii jest bardzo popularne - sama nie wiem czemu

glowna idea tego krzeselka jest taka, ze dziecko siedzi ze wszystkimi przy stole a nie odizolowane. nie widzialam go na zywo. na razie nie mamy ani kasy na ten zakup ani potrzeby, bo Tosia dzisiaj wyrzygala caly szpinak :/ ech.. dobrze, ze chociaz to mleko modyfikowane polubila, bo biedna bym byla.
a'propos dawnego pytania Joli30, jak wyglada grafik zywieniowy naszych maluchow, to u nas tak:
4.00 cyc
6.00 cyc
8.00 cyc
10.00 cyc
12.00 nieudane proby jarzynek albo deserkow
13.00 butla
16.00 cyc
17.30 cyc
19.00 cyc, potem kapiel i lulu

Patka krzesełko mi się nie podoba jakies takie nijakie ale to moje zdanie może firmowe ale nie bardzo.
A co do szpinaku to mój Niki też wczoraj wyrzygał szpinak już więcej go nie będe zmuszać daje to co lubi:Cherlipanii:
Ja bym go dla malego bajbika nie kupila napewno. Takie trawrde. NIe wierze, ze jest wygodne.

elwira
Mama2 gratuluje 1 rocznicy , a co do przyjemności czy romantyzmu to czasami mimo złych dni dobrze jest coś samemu zorganizować nawet drobiazg pomaga na 100% przełamać niekomfortową sytuacje a może nawet będzie początkiem do rozwiązania problemów

Patka gratulacje dla M :))
Mama2 - gratuluje rocznicy!!!!! Duzo szczescia razem Wam zycze !!!!!

witam po długiej nieobecnosci
ale ja nadal będe tu gościem
mój M pracuje duzo ostatnio nawet w soboty, a jak jest w domu nie pozwala mi na kompa, a ja praca i do m i zaczełam na aero chodzic wieć chyab mnie zrozumiecie
nie dam rady was nadrobić i nawet nie próbuje bo stron co nie miara....
zuzka zdrowa, o jedzenie nawet się drze :) je już 700ml ( bo jak narazie same mleko -dieta) ale dziś chce jej dać coś noweego znów i pewnie czeka na nauka poznawania smaków od poczatku od 2 tygodni dieta wiec pewnie zapomiała

mam nadzieję ze wszytskie majowe dzieciaczki zdorwe, pozdrawiam i życze miłego dni

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

Ewciaa
mój M pracuje duzo ostatnio nawet w soboty, a jak jest w domu nie pozwala mi na kompa, a ja praca i do m i zaczełam na aero chodzic wieć chyab mnie zrozumiecie
zuzka zdrowa, o jedzenie nawet się drze :) je już 700ml ( bo jak narazie same mleko -dieta) ale dziś chce jej dać coś noweego znów i pewnie czeka na nauka poznawania smaków od poczatku od 2 tygodni dieta wiec pewnie zapomiała

mam nadzieję ze wszytskie majowe dzieciaczki zdorwe, pozdrawiam i życze miłego dni

szkoda bo bardzo cie tu brakuje a co do Zuzi to super ze zdrowko i apetyt wrocil :angel1:

Jola30
Kamidianka
pat-k

skoro juz i tak kasa idzie na prywatne wizyty, to ja bym jeszcze jednak poszla na wymaz do laryngologa dzieciecego. szkoda Nikusia. Ta lekarka niczym nie ryzykuje testujac na nim antybiotyki i zastrzyki, bo "byc moze pomoze"
Jolu Patka ma rację, trzeba wykluczyć wszelkie inne dolegliwości. To już za długo trwa i poprawy brak. A może do innej jeszcze się wybrać? A masz na to rachunki, na te wizyty i leki? Nie ma opcji, by Ci zwrócili za to? Przecież macie ubezpieczenie.
Nie mam rachunków a może nie tak powiem nie za wszystko ale kto niby miał by mi zwrócić nie mam ubezpieczenia Polskiego ani nawet Angielskiego.
A jesli chodzi o te ich wykluczanie to ja mam dosyc bo uwierzcie mi ja wszystko licze i już na lekarzy i ich zasrane diagnozy i lekarstwa poszło 1800zł wiec wydaje mi sie ze nie malo to jest a jeszcze obilczyła mi szczepionki za 750 zł?
Jola30 - Wyrob sobie koniecznie jak wrocisz karte na UE, bo skoda kasy. Lepiej za to co innego dziecku kupic.

jola22
JOLA A CO SADZISZ O TYM WÓZKU ???

WÓZEK SPACERÓWKA FUZZION Z PRZEKLADANA RACZKA (757013657) - Aukcje internetowe Allegro

dzięki dziewczyny za linki wózków, parę mi się spodobało :)

Jola przy tym nie pasuje mi brak podporki na nożki, jak dziecko będzie większe to w trakcie snu będą mu zwisały bezwladnie nogi.

A jakie macie zdanei na temat piankowych kół? oczywiście nie do lasu bo jak wspomniałam na takie eskapady będzie ten traktor który mamy.

Jola30 jak długo można stosować ten preparat na ciemieniuchę? juz tydzień używamy a ciemieniucha jets nadal. JEst coś napisane w ulotce?

mama2
mama nadzieję ze pogodziliście się, i wczorajszy wieczor zakońćzył się miło.

Patka Twój mąż we wszytkim jest takim długodystansowcem :D oczywiscie nie musisz odpowiadać :P

pat-k
Jola30
Patka ile ten wozek kosztuje w sklepie?
a jesli chodzi o laryngologa nie wiem u nas w miescie nie mam w okolicznych miastch watpie wiec Wroclaw zostaje lub Nysa ,Opole.
Jednak ja sadze że zawalone są oskrzela poniewaz 3 lekarzy powiedziało to samo:le:

w sklepie dwa razy wiecej: FAMILY SHOP - Wózek spacerowy Emmaljunga Cerox
Tutaj nowy za ok 400 jurkow.

jola22
O losie w końcu nadrobiłam wasze posty.

My dzisiaj zrobiliśmy sobie wypad nad morze - to ostatnie chwile żeby nałykać się jodu.
Juleczka była wniebowzięta, rozglądała się, trochę pospała - ogólnie było super.

Moja dzidzia wymyśliła sobie nową zabawę z mamą - ja skaczę i śpiewam "skaczmy do góry jak kangury" a ona śmieje się do rozpuku.....tylko ja po takim kangurowaniu jestem dętka totalna.
Ząbki ma już konkretne i powoli je czuje na moich cycach, na palcach to już inna bajka.
I chyba idą jej kolejne - dziś była strasznie marudna po naszym powrocie z Brighton- posmarowałam jej dziąsełka i było trochę lepiej, ale dopiero po Nurofenie uspokoiła się na dobre.
Bylas w Brighton!!! Fajnie, ze wypad sie udal a Julcia byla grzeczna.
Mam tam siostre. Bylam pare lat temu, znowu wybieram sie w marcu albo kwietniu.
No a Julcia najmlodsza a juz prosze jaki zebulek maly!!!!

jola22

WÓZEK SPACERÓWKA FUZZION Z PRZEKLADANA RACZKA (757013657) - Aukcje internetowe Allegro
Mnie nikt nie pyta le podoba mi sie :-) Fajny, bo funkcjonalny, ladne kolory i material zdaje sie ok, ksztalt tez fajny bardzo. I jak kiedys zalowalam, ze kupilismy nasz, bo spodobaly mie sie nowoczesniejsze bardziej to terza jak tak czytam i porownuje i w ogole jestem moim zachwacona i stawiam na klasyki, ale ladnei wykonczone z bajerami.

Jola30
witam
ja tez mało przytomna nawet nie wiem ile razy wstawałam w koncu wyladował ze mna w łóżku ale i tak wstawałam od 3 do 5 nie spał eech :noooo: zwaryjować mozna z tym mojm aniołkiem:angel1:
No i jestem w koszmarnym nastroju i wygladzie a tu trzeba isc na miasto i do lekarza:36_1_21: sama juz mam dosyc

Jola30 - powodzenia u lekarza. MOze zasugeruje delikatnie ten test na dzialanie antybiotykow :-) Trzymajcie sie z NIkim!

Ewciaa

Ewciaa - najwazniejsze, ze u Was wszystko w porzadku!!!!!
Bardzo sie ciesze ze Wam sie poukladalo i ze Zuzka zdrowa i ladnie je!
Trzymam za Was mocno kciuki w kwestii rozszerzania diety. Zagladaj do ns cjak sie da!!!!

lutka
jola22

dzięki dziewczyny za linki wózków, parę mi się spodobało :)

Jola przy tym nie pasuje mi brak podporki na nożki, jak dziecko będzie większe to w trakcie snu będą mu zwisały bezwladnie nogi.

A jakie macie zdanei na temat piankowych kół? oczywiście nie do lasu bo jak wspomniałam na takie eskapady będzie ten traktor który mamy.

Jola30 jak długo można stosować ten preparat na ciemieniuchę? juz tydzień używamy a ciemieniucha jets nadal. JEst coś napisane w ulotce?

mama2
mama nadzieję ze pogodziliście się, i wczorajszy wieczor zakońćzył się miło.

Patka Twój mąż we wszytkim jest takim długodystansowcem :D oczywiscie nie musisz odpowiadać :P
Ja mam piankowe i jak na razie jestem bardzo zadowolona. Poza tym maja gwarancje 3 lata wiec sie nie martwie jakby cos. Mysle, ze na to tez trzeba zwracac uwage przy kupnie.

No tak. Ja nadrobilam co wczoraj wieczorem natluklyscie, za reszte sie nawet nie zabieram:uff:. Wybaczcie, ale tyle piszeci, ze nie mam czasu tego wsyzstkiego zczytac.
Dffodil - Rzucilo mi eis w oczy, ze Kubus zdrowy. Super. Szybko mu to poszlo. Pierwsza choroby zwalczona :36_1_11:Mam nadziej, ze i Tobie lepiej.
A ze sama jestem na placu boju na forum, wiec ide rozwiescic pranie i zabieram sie za pakowanie. Jedziemy dzisiaj do Bochum do kolezanki. NIe chcialo mi sie jak choleraale slonce zaczyna wychodzic:36_7_8:, wiec moze jaks energia we mnie wstapi
Maksio spal od 21.00 do 7.00 a potem do 9.30. Moze mu sie poprawia, bo ostatnio budzil sie w nocy, z kuli zlych snow.
Milego dzinka kchane:36_2_15:.