Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

gunia43
gogi
Witam!
Czy mogę mieć pytanko do Gunia43? Jakiej firmy posiadasz leżaczek? Twoje dzieciątko tak ślicznie w nim się buja i zasypia, że aż się zarejestrowałam, żeby móc zadać o pytanie :)
Ile bym dała gdyby mój Antoś tak zasypiał...
Pozdrawiam wszystkie majowe mamusie :Kiss of love:

Ha, ha!!! To wloski fotelik samochodowy z opcja bujania i lezaczka. Nazwy nie znm ale i tak chyba Cie nie urzadza w tym ukladzie. Przykro mi, ze Cie rozczarowalam :-(

Dzięki. Nigdy bym nie wpadła na to że o fotelik, dosyć płasko się rozkłada. Ale twój Niunio buja się przecudnie :hamak:

Gunia Maksik rewelacyjnie sie usypia:)):smile_jump:
Katja zazdroszcze ze Maja robi takie postepy..jeszcze troche i calkiem zacznie z butli jesc a wtedy ty odzyskasz wolnosc!!:36_13_2:
Jola30 kochana jestes ze dla nas zalozylas internet..ze mna te zMaks spi..no bo jakzeby inaczej wstawac co 20 minut do lozeczka ??NIGDY a co dalej z tego bedzie ?? mam to szczerze poweidziawszy w d...:zlykomp:moje dziecko lamie wszelkie normy majac prawie 5 miesiecy skonczone powinien przesypiac pare godzin jednym tchem !!

Korzystajcie dziewuszki z pogody bo wczoraj zapowiadali kolo krakowa w niedziele snieg!!!!!!!!! :wrrr::wrrr::wrrr:a od poniedzialku mocne ochlodzenie:pogoda:

e2e2
elus.dreptus
elvira ja mojemu tez to spiewam:):) moja mama mi to zawsze spiewała:):)
mama2 masz racje jeszcze troche poczekam z tym siadaniem ale mam nadzieje ze juz niedlugo bo nie da sie z malym wyjsc na spacer...

Nie spiesz się z siadaniem jak ja trzymam Filipa bo bardzo chce siedzieć to mu się tak śmiesznie główka kiwa i wiem że troszkę czasu mogę go potrzymać w tej pozycji ale nie za długo bo i po co ma się dziecko męczyć!!!Tak oczywiście jakbym go posadziła w spacerówce i przypięła pasami to by siedział ale to jeszcze za wcześnie niech kręgosłup mu się wzmocni to sam usiądzie.
Maksiowi sie nie kiwa.

Maksiowi katar sie skonczyl .trwal jden dzien czyli choc tyle pozytku z karmienia cycem:smile_jump:
A mi sie znowu arytmia serca odzywa:((to pewnie z przemeczenia i stylu zycia jaki teraz mam, :8_1_221:
dzis chyba farbuje wlosy na rudo:wlosy:...mam mega depresja i musze sie pocieszyc czym , zrobic cos bo oszaleje
Daffodil a jak twoje drowko?
Lutka zapracowana ..zajrzyj czasme kobieto !!
Elu.dreptu czemu musisz ze spacerami poczekac? nie lubi maly spacerow???

Katja wyglądałyscie CUDNIE!!!!!

Kamidianka
gunia43
elwira
a tak poza tym to odkąd pochwaliłam Adasia ze mówi baba i 3 razy powiedział mama to przestał gadać , nie mówił nic chyba przez tydzień po czym znów zaczął ale tym razem nie było mama tylko baba (rzadko) i dada, lala no i tata i to najbardziej mu pasuje
najlepiej wychodzi mu to o 5 rano , budzi się i nie płacze tylko kopie misie na karuzeli i woła tatatatatatata
w wannie nie chce leżeć tylko siedzi i wpycha stopy do buzi jak leży najlepiej dwie na raz :)

a jak postępy u was? jakieś nowości w diecie?
Elwira - witaj!!! Usmielam sie z pisow Adasiowych umiejetnosci. Zwlaczcze te dwie stpy w buzi jak sobie wyobrazilam.
Wspolczucie, ze chorzy jeszescie. No ale widac Adaskowi mleczko sluzy bo jeden sie zdrowy uchowal.
Maksio tak samo w wannie wazniaka zgrrywac chce. Lapie sie za brzegi siedzi jak dyrektor. A potem sie odpycha, tak zeby sie zeslizgnac do lezenia i zaczyna plywanie!!!!! Cala lazienka ostatnio mokra po maksiowych wyczynach.
Z gadaniem u nas niezbyt. Czasami uda sie ga ale generaknie ejstesmy z tym w lesie. Dzisiaj pierwszy samodzielny obrot na brzuszek zaliczony :-)

Gratulacje dla Maksika!! DZielny chłopczyk! Teraz to sie zacznie turlać :36_2_53:
Wczoraj znow sie turlnal. Byl taki szczesliwy jak mu sie udalo!!!! Ciekawe czy tak zostanie czy tez bedzie jak z Maja i zapomni.

gunia43
e2e2
elus.dreptus
elvira ja mojemu tez to spiewam:):) moja mama mi to zawsze spiewała:):)
mama2 masz racje jeszcze troche poczekam z tym siadaniem ale mam nadzieje ze juz niedlugo bo nie da sie z malym wyjsc na spacer...

Nie spiesz się z siadaniem jak ja trzymam Filipa bo bardzo chce siedzieć to mu się tak śmiesznie główka kiwa i wiem że troszkę czasu mogę go potrzymać w tej pozycji ale nie za długo bo i po co ma się dziecko męczyć!!!Tak oczywiście jakbym go posadziła w spacerówce i przypięła pasami to by siedział ale to jeszcze za wcześnie niech kręgosłup mu się wzmocni to sam usiądzie.
Maksiowi sie nie kiwa.

Mojemu Maksikowi tez nie :D

Jola30
matragona
Jola30

no to teraz mnie zaskoczyłaś ale nowocześnie jak w Angielskich filmach ,kiedy ja tak przetne pepowine:noooo:

u nas jest tak samo :)

A u mnie jest tak że łóżeczko jest ,pokój wolny jest a młody spi z nami a teraz ze mna i chodz zasypia ładnie sam to mi smutno i go biore do siebie bo nie moge bez niego żyć.:noooo:A kiedy to zmienie nie wiem ,bo pozniej tak bedzie że M. pojdzie w odstawke a Nikuś będzie z mama łóżko małozenskie dzielił.
NO tak JOla30. Mama totalnie w synku zakochana :-)
Tylko, zeby M sie nie poczul odrzucony, jak tak dalej bedzie.

e2e2
Dwie noce przez moją chorobę spałam w dużym pokoju i muszę pochwalić M że po mimo wstawania o 6 do pracy bacznie pilnował Filipka w nocy ,robił mu mleczko i lulał do snu...............KOCHAM GO!!!szkodaże musiałam zachorować żeby doczekać się takich pięknych widoków.Teraz idę już spać i dobranoc kochane babeczki!:36_2_25:

No szkoda ale co tam - warto chyba. Wreszcie sie przekonalas, ze i Twoj M pieknie sie potrafi synkiem zajac. Brawo!

Jola30
Daffodil
katja79
dziewczyny mam pytanko do mamusiek butelkowych...chce dzisiaj Mai przemycic butle z kaszka tylko nie wiem jak ja dosypac bede robic 120ml mleka i mam kaszki i ryzowa i mleczno ryzowa tylko teraz nie wiem czy ryzowa dodac oprócz czterech miarek mleka czy trzy i czwarta kaszki??? czy poprostu zrobic mleko normalnie i dodac łyzeczke kaszki??
dodam tylko ze nie mam smoka do kaszek wiec musi przeplynac przez zwykly smoczek...a tak apropo zmienialyscie juz smoki w butelkach?

Ryżową dodajesz do gotowego mleka, nie na zasadzie zastępowania.
Kuba cały czas z 1 pije, próbowałam mu zmienić na trójprzepływowy do mleka, ale mu zupełnie nie pasował, więc na razie zostałam przy tych starych.
Na smoczek do kaszek uważaj, bo Kubie tak kiedyś chlusnęło, że się biedak prawie udławił. Teraz pije z trójprzepływowego na trzecim stopniu, ale ja robię kaszkę dość gęstą, taką jak na opakowaniu.

jakie macie butelki do takich smokow przeplywowych?
Kurde a ja uzywam zwyklego NUKa i jestem zadowolona. Wczesniej jak czytalam o tych 3przeplywowych to sie martwilam jak damy rade z kaszkami. Ale w sumie jak rzadsza kaszka to ladnie leci z normalnego a na gesciejsza zakladam NUKa2 i po problemie.

katja79
Jola30
matragona

u nas jest tak samo :)

A u mnie jest tak że łóżeczko jest ,pokój wolny jest a młody spi z nami a teraz ze mna i chodz zasypia ładnie sam to mi smutno i go biore do siebie bo nie moge bez niego żyć.:noooo:A kiedy to zmienie nie wiem ,bo pozniej tak bedzie że M. pojdzie w odstawke a Nikuś będzie z mama łóżko małozenskie dzielił.

podobno jak dziecko wieksze to trudno jest je przestawic na spanie osobno ale ja Cie rozumiem jesli masz ochote miec go przy sobie to tak rób widocznie i malemu i Tobie jest to potrzebne a ta bliskosc z niemowleciem ucieka bezpowrotnie wiec kidy sie nia cieszyc jak nie teraz...
A moj smak tak sie juz nauczyl smaodzielnego zasypiania ze wczoraj po tym jak wypil butle a jeszcze nie zasnal od razu, co sie niezmiernie rzedko zdarza ale bywa, to juz chcial do swojego lozeczka i czekal jak mu dam smoka, przykryje i poglaszcze. Jak rytualom stalo sie zadosc to odwrocil growke do sciny i tak sobie lezal i czekal az zasnie moj Skarb.
W dzien niestety nie jest juz tak rozowo no ale zawsze jest fotelik i muzyka. Za to cyc juz nie dziala.

gunia43
katja79
Jola30

podobno jak dziecko wieksze to trudno jest je przestawic na spanie osobno ale ja Cie rozumiem jesli masz ochote miec go przy sobie to tak rób widocznie i malemu i Tobie jest to potrzebne a ta bliskosc z niemowleciem ucieka bezpowrotnie wiec kidy sie nia cieszyc jak nie teraz...
A moj smak tak sie juz nauczyl smaodzielnego zasypiania ze wczoraj po tym jak wypil butle a jeszcze nie zasnal od razu, co sie niezmiernie rzedko zdarza ale bywa, to juz chcial do swojego lozeczka i czekal jak mu dam smoka, przykryje i poglaszcze. Jak rytualom stalo sie zadosc to odwrocil growke do sciny i tak sobie lezal i czekal az zasnie moj Skarb.
W dzien niestety nie jest juz tak rozowo no ale zawsze jest fotelik i muzyka. Za to cyc juz nie dziala.

a ja jak to czytam to płakac mi sie chce:((((((((zazdroszcze!!!!!!!

Daffodil
Jola30
Daffodil

Ryżową dodajesz do gotowego mleka, nie na zasadzie zastępowania.
Kuba cały czas z 1 pije, próbowałam mu zmienić na trójprzepływowy do mleka, ale mu zupełnie nie pasował, więc na razie zostałam przy tych starych.
Na smoczek do kaszek uważaj, bo Kubie tak kiedyś chlusnęło, że się biedak prawie udławił. Teraz pije z trójprzepływowego na trzecim stopniu, ale ja robię kaszkę dość gęstą, taką jak na opakowaniu.

jakie macie butelki do takich smokow przeplywowych?

Mam Aventa, ale ten mojemu dziecku jakoś nie do końca podchodzi i Lovi kupione w rozpaczy, bo nic innego nie mogłam znaleźć. Kubie pasuje, kaszkę tylko z tego je, ale ja osobiście nie polecam, bo do dupy się odpowietrza i co parę pociągnięć muszę dziecku smoczek wyciągać.
A kiedys uzywalas z Chicco. Dlaczego zmienilas? Tak z ciekawosci pytam.

Jola30
Umieram ze smiechu z tych facetów mój M. ma focha i nie odbierał tel. dziś wiec mniej wiecej mu napisałam że jak za chwile nie odbierze to już jutro nie a po co dzwonić i co i pomogło:noooo:facecji z nimi żle bez nich jeszcze gorzej:36_2_25:

Katja - moje gratulacje!!! Teraz to juz pojdzie z gorki!!!
Jak Majeczka malutko pije. NO e jak na zdziewczynke przystalo pewnie dba o linie.
MOj Maksik po 70 l to by niedlugo pospal chyba. Przed snem przewaznie cale 230 bachnie w tym 3 miarki kaszki.

Jola30
Umieram ze smiechu z tych facetów mój M. ma focha i nie odbierał tel. dziś wiec mniej wiecej mu napisałam że jak za chwile nie odbierze to już jutro nie a po co dzwonić i co i pomogło:noooo:facecji z nimi żle bez nich jeszcze gorzej:36_2_25:

NIe odbieral bo mial focha. O jesssu!!! Chyba bym zabila. MOj byly mial takie fochy i nie odbieral a mnie to do szalu doprowadzalo.
Z M mamy umowe, ze chocby nie wiem jak zle bylo to telefony zawsze bedziemy odbierac od siebie.
Ale fakt z facetami czasami ciezko wytrzymac, no moze nawet nie wytrzymac co zrozumiec. Ale oni chyba o nas mowia tak sam ..... ;-)

Witajcie,

U nas duchota jak w największe upały. Ech, chyba burza sie urodzi, nawet nadają w tv.
Ale spacer musi być.

Lenka zasnęła bez awantur po 9-tej i piuchna do tej pory. Oby jeszcze pospała, bo ostatnio krucho ze spaniem w dzień. Nie umie się sama wyciszyć i nakręca się, w związku z czym nie może usnąć. I tak w kółko. Wczoraj zasnęła dopiero o 13-stej, po długim marudzeniu.

Nocka spokojna, już o 8-mej niunia padła, od razu zasnęła. Więc myknęliśmy na małe zakupy do Realu. Z wyprzedaży kupiłam butki polarowe, ala kozaczki za 4,99 i body po 1,99, wprawdzie z krótkim rękawkiem, ale i bluzę dresową mam za 10 zł, to będzie pod nią.

http://www.suwaczek.pl/cache/4087228f40.png

katja79
dzieki kobietki za komplementy ale smiac mi sie chce bo wszystkie piszecie Ze Maja ma duze oczy które o zgrozo odziedziczyla po mnie a ja cale zycie mialam kompleks na ich punkcie...i teraz jak patrze na mala to tego nie widze chociaz uwazam ze ma cudne oczeta ale tak sobie mysle ze pewnie bedzie slyszala pytania w stylu -"czy pani ma zdrowa tarczyce?"(podobno jak sie ma chora to moze byc wytrzeszcz):what:zawsze odpowiadalam ze tak a oczy mam takie od urodzenia!!!:lup: i szlak mnie trafiał:what:

Bez sensu!!! Ja mialam za to chora tarczyce i napuchnieta twarz i zaden lekarz mnie nie skierowal nawet na badania, mimo, ze to jeden z podstawowych objawow.
Moja tesciowa miala wytrzeszcz z nadczynnoci i uwierz ze to tak nie wyglada, bo galy doslownie z orbit jej raz chcialy wyjsc.
Nie dziewie sie, ze Cie to wkurzalo. Durne gadanie!!!!
A Ty oczy masz piekne jak jeziora. I Maja po tobie tez ma takie :-)

gunia43
katja79
dzieki kobietki za komplementy ale smiac mi sie chce bo wszystkie piszecie Ze Maja ma duze oczy które o zgrozo odziedziczyla po mnie a ja cale zycie mialam kompleks na ich punkcie...i teraz jak patrze na mala to tego nie widze chociaz uwazam ze ma cudne oczeta ale tak sobie mysle ze pewnie bedzie slyszala pytania w stylu -"czy pani ma zdrowa tarczyce?"(podobno jak sie ma chora to moze byc wytrzeszcz):what:zawsze odpowiadalam ze tak a oczy mam takie od urodzenia!!!:lup: i szlak mnie trafiał:what:

Bez sensu!!! Ja mialam za to chora tarczyce i napuchnieta twarz i zaden lekarz mnie nie skierowal nawet na badania, mimo, ze to jeden z podstawowych objawow.
Moja tesciowa miala wytrzeszcz z nadczynnoci i uwierz ze to tak nie wyglada, bo galy doslownie z orbit jej raz chcialy wyjsc.

Wlaśnie Guniu, co do badań. Robiłaś mozę oproćz zwykłych hormonów, badania na przeciwciała? Nie wiem, jak wyniki interpretować.

gunia43
katja79

Wlaśnie Guniu, co do badań. Robiłaś mozę oproćz zwykłych hormonów, badania na przeciwciała? Nie wiem, jak wyniki interpretować.

mama2
Gunia Maksik rewelacyjnie sie usypia:)):smile_jump:
Katja zazdroszcze ze Maja robi takie postepy..jeszcze troche i calkiem zacznie z butli jesc a wtedy ty odzyskasz wolnosc!!:36_13_2:
Jola30 kochana jestes ze dla nas zalozylas internet..ze mna te zMaks spi..no bo jakzeby inaczej wstawac co 20 minut do lozeczka ??NIGDY a co dalej z tego bedzie ?? mam to szczerze poweidziawszy w d...:zlykomp:moje dziecko lamie wszelkie normy majac prawie 5 miesiecy skonczone powinien przesypiac pare godzin jednym tchem !!

Korzystajcie dziewuszki z pogody bo wczoraj zapowiadali kolo krakowa w niedziele snieg!!!!!!!!! :wrrr::wrrr::wrrr:a od poniedzialku mocne ochlodzenie:pogoda:
mama2 - no Maksik ma taki rozklad posilkow, ze tez bym w tym ukladzie z nim spala.

A u nas dzis mzawka i szaro. No ale dosc cieplo. W cienkim sweterku i zakiecie bylo mi w sam raz.

Ja juz po lekarzu i pobraniu krwi. Jutro beda wyniki i znow na 11.00 tym razem na wizyte. Cala poczekalnia zasmarkanych ludzi. Az sie balam oddychac coby sie nie zarazic a potem Maksika.

No i na koniec witam czwartkowo!!!! CHyba wyjdziemy po naszego tatusia, bo siedzi u lakarza a Maksio zaraz w kime uderzy to przynajmniej w wozeczku ladnie pospi na swierzym powietrzu i spacer oraz zakupy zaliczymy.

mama2
Maksiowi katar sie skonczyl .trwal jden dzien czyli choc tyle pozytku z karmienia cycem:smile_jump:
A mi sie znowu arytmia serca odzywa:((to pewnie z przemeczenia i stylu zycia jaki teraz mam, :8_1_221:
dzis chyba farbuje wlosy na rudo:wlosy:...mam mega depresja i musze sie pocieszyc czym , zrobic cos bo oszaleje
Daffodil a jak twoje drowko?
Lutka zapracowana ..zajrzyj czasme kobieto !!
Elu.dreptu czemu musisz ze spacerami poczekac? nie lubi maly spacerow???

Katja wyglądałyscie CUDNIE!!!!!
Mama2 - na rudo bardzo ajnie na jesien. Ja mam ochote na mahon alb kasztan tez ostatnio, alesie boje farbe nalozyc, zeby mi resztki wlosow nie wypadly. MOze henne kupie to wtedy zrobie.
Czekamy na fotki nowego wcielenia. NIc tak nie poprawia nastroju jak nowy fryz i zakupy!!!!