Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

Daffodil
Jola30
katja79

podepne sie pod zaległosci Daffodil( bo sama nawet nie zaczynam przez tydzien pewnie niezle naskrobałyscie gadułki) i dodam od siebie ze nasz Maksio juz nie wyglada jak maly bobas tylko jak maly chlopiec...no i wykapany tatus:D

a mi się wydaje że Maksik nie jest z wykapu tylko z wytrysku i to pełnego haha:36_1_67:

:sofunny: :sofunny: Tylko Jola mogła coś takiego wymyślić :)

:hahaha:

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

Katja super, ze weselicho sie udalo, dawaj zdjecia. teraz juz Majki nie utrzymacie w domu :D tylko na implezy bedzie chciala smigac

Daffo tez wrzucaj fotki

Lutka Tosia tez nie obraca sie ani na brzuch ani na plecy. kilka razy udalo jej sie przypadkiem.
Na brzuszku ladnie juz i dlugo lezy. Mostek jej niezle wychodzi :), potrafi wytrzymac w tej pozycji dopoki nie wezmiemy jej na rece :))

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

mama2
witam sie , wlasnie wrocilismy ze szczepienia , maksio nawet nie zaplakal. Pani doktor kazala wprowadzac zupki i deserki zeby troche nad waga maksia zapanowac!! :36_1_77:bo warzywka i owoce sa mniej tuczace wiec moze troche przystopuje :pig:

dzielny Maksio!
mama2 ty musisz miec smietane w cycach :), skoro pediatra chce zapanowac nad waga Maksia wprowadzajac deserki.
Masz po prostu wrodzone, niesamowite predyspozycje do karmienia piersia. :15_2_138: i psychiczne i fiyczne. I apetyt Maksia tez robi swoje :)
Pytalas ile wazy Tosia, za tydzien sie dowiemy przy szczepieniu, ale ja szacuje, ze troche ponad 7kg

matragona widoki cudne a zdiecia śliczne...profesjonalnie zrobione

katja ja kombinezony mam od koleżanki pożyczone od 68 do 84 bo jej córka chyba ze 4 zużyła jednej zimy :)

kami barwa dla Lenki

mojej koleanki córka nie raczkowała odrazu zaczeła chodzić...fizjoterapeuta mówił że to nie dobrze bo za duże odbciążenie odrazu dla nóżek i kręgosłupa

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

pat-k
mama2
witam sie , wlasnie wrocilismy ze szczepienia , maksio nawet nie zaplakal. Pani doktor kazala wprowadzac zupki i deserki zeby troche nad waga maksia zapanowac!! :36_1_77:bo warzywka i owoce sa mniej tuczace wiec moze troche przystopuje :pig:

dzielny Maksio!
mama2 ty musisz miec smietane w cycach :), skoro pediatra chce zapanowac nad waga Maksia wprowadzajac deserki.
Masz po prostu wrodzone, niesamowite predyspozycje do karmienia piersia. :15_2_138: i psychiczne i fiyczne. I apetyt Maksia tez robi swoje :)
Pytalas ile wazy Tosia, za tydzien sie dowiemy przy szczepieniu, ale ja szacuje, ze troche ponad 7kg

smietane hihi i to taka 30% :D

mama2
przed chwila maksio jadl zupke jarzynowa i powiem ze szlo mu ciezko ...niecale pol sloiczka :(( wielbicielem jarzyn to on nie bedzie , trudno!!

MOj jest, ale potrzebowal czasu. Lubi najbardziej te wlasnej roboty a najlepiej z mieskiem (m to po tatusiu). Wtrynial dzisiaj tyle, ze az w szoku bylam. Ze 150 ml spokojnie. Dalam troszke wolowinki gotowanej bez soli, marchewke i ziemniaczka i dosc duzo wody plus maselko. Skosztowalam sama i musze przyznac ze gdyby nie ta konsystencja papy to dobre!!!!
Ze sloika juz tak Maksio nie wsuwa, wiec bede robic sama jak tak dziecku smakuje:36_2_15:
A sloiczki bda awaryjnie.

A moje dziecko mnie wlasnie rozczulilo:11_9_16:. Polozylam go w lozeczku,bo marudzil na spanie. Pobawil sei pajacykami i zaczal jeczec. Po jakims czasie dalej sie szarpal ze spaniem, wiec poszlam do niego dalam smoka, odpielam pajacyki, przykrylam porzadnie i podlaskalam po glowce pare razy. W trakcie glaskania powieki mu opadly w ciagu paru sekund doslownie i zasnal. Moj pieszczoszek malenki:36_2_15:Czulosci potrzebowal.

gunia43
A moje dziecko mnie wlasnie rozczulilo:11_9_16:. Polozylam go w lozeczku,bo marudzil na spanie. Pobawil sei pajacykami i zaczal jeczec. Po jakims czasie dalej sie szarpal ze spaniem, wiec poszlam do niego dalam smoka, odpielam pajacyki, przykrylam porzadnie i podlaskalam po glowce pare razy. W trakcie glaskania powieki mu opadly w ciagu paru sekund doslownie i zasnal. Moj pieszczoszek malenki:36_2_15:Czulosci potrzebowal.

Kochany maluszek, mamuni potrzebował :))
Moja własnie się obudziła i ćwiczy wyrazy :)

http://www.suwaczek.pl/cache/4087228f40.png

Kamidianka
gunia43

Fajnie, ze Lenka tak lubi gadac :-) Oj bedziecie mieli maly nadajnik w domu ha, ha!!!!!

MOj Maksik jest raczej malomowny. Z nami gada chetnie, ale sam to siebie lub zabawek tylko sporadycznie. Tak samo jak sam do siebie i zabawek sie nie smieje. Poprostu towarzyski z niego typ!!!! Potrzebuje publicznosci, zeby w pelni rozwinac skrzydla i tyle.

gunia43

zazdroszcze, moj synek 2 razy w zyciu sam zasnal..a tak to zawsze cyc albo rece nigdy sam lezac nie zasnie a jak probuje go glaskac to ryczy jeszcze glosniej niz jak udaje ze mnie nie ma bo jak wie ze jestem to domaga sie rąk i cyca :cheess:

Kamidianka
gunia43

erudytka wam rosnie :D

gunia43
Witam poniedzialkowo!!!!!
Jakos lepiej mi w ten poniedzialek z mysla, ze M ma od czwartku urlop :36_2_15:2 dni co prawda, no ale to daje 4 dni ciurkiem razem. Mam tylko nadzieje, ze Maksik przestanie marudzic i zrzedzic jak w ten weekend.
Milo by bylo :36_1_11:
Maksik budzil sie w nocy trzy razy:36_11_23:. Najpierw ok 23.00, wzielam go do nas do lozka. Zasnal za jakis czas, wiec go przenioslam do lozeczka. Za 15 minut znowu ryk, ale mowilam tylko do niego i znow zasnal na jakies 15 minut, po czym znow sie obudzil ok.1.00. Tym razem wyprawilam M do innego loza a sama przenioslam sie z Maksikiem do pokoju i tam zasnal ze mna. Potrzebowal byc blisko nas. Nie chcial cyca, tylko budzil sie, bo cos mu sie zlego snilo :8_1_221:chyba - tak pojekiwal najpierw a potem placz. Obudzil sie o 5.30 wypil flache, bo cycka nie chcial za Chiny (!!!!!) i spal do 9.00.

No i nadszedl czas, ze moje dziecko nie chce cycka! NIe wiem co mu sie stalo, ale juz od paru dni jadl tylko, jak sie przebudzal gdyciemno bylo i byl totalnie zaspany, a tak o 8.00 i dalej to juz sie denerwowal i pokrzykiwal:karate: albo chwycil cycka i potem za jakis czas ryk niemilosierny:36_2_16:. Dawalam butle i dopiero wtedy ok :uff:. NO a dzisiaj to juz wcale nie chcial i mnie ochrzanil, ze mu cyca wciskam.
No to koniec karmienia cyckiem:36_2_24:A tak chcialam jeszcze do konca 6 miesiaca. Tak niewiele mnam zostalo a tu dupa blada. Troche mi tak jakos smutno z tego powodu :36_2_20:. NO i boje sie, ze mi zacznie moj biedak cghorowac, bo jakos tak kicha i pokasluje. Myslalam, ze jakby mleczka pociagnal opd mamy to szybko by przeszlo a tak, zeby sie tylko nic nie rozwinelo :36_2_20:

Coś te nasze dzieci mają ostatnio ze spaniem - ja do Julci wstawałam z 5 razy - tylko po to żeby jej smoczka dać (dziwne bo ona w środku nocy śpi już tak mocno że go nie potrzebuje). Kwękała, wierciła się - ciągle coś. A tak już ładnie spałą.
A jeśli chodzi o cyca to może jeszcze Maks za nim zatęskni - kto wie.
Ja też czasami myślę żeby na noc podawać Julci sztuczne mleko - tylko moje dziecko nie cierpi butli i już.

http://s3.suwaczek.com/200905294980.png http://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a0.png?7187
http://s5.suwaczek.com/201202255180.pnghttp://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a1.png?829

jola22
gunia43
witam poniedzialkowo!!!!!
Jakos lepiej mi w ten poniedzialek z mysla, ze m ma od czwartku urlop :36_2_15:2 dni co prawda, no ale to daje 4 dni ciurkiem razem. Mam tylko nadzieje, ze maksik przestanie marudzic i zrzedzic jak w ten weekend.
Milo by bylo :36_1_11:
Maksik budzil sie w nocy trzy razy:36_11_23:. Najpierw ok 23.00, wzielam go do nas do lozka. Zasnal za jakis czas, wiec go przenioslam do lozeczka. Za 15 minut znowu ryk, ale mowilam tylko do niego i znow zasnal na jakies 15 minut, po czym znow sie obudzil ok.1.00. Tym razem wyprawilam m do innego loza a sama przenioslam sie z maksikiem do pokoju i tam zasnal ze mna. Potrzebowal byc blisko nas. Nie chcial cyca, tylko budzil sie, bo cos mu sie zlego snilo :8_1_221:chyba - tak pojekiwal najpierw a potem placz. Obudzil sie o 5.30 wypil flache, bo cycka nie chcial za chiny (!!!!!) i spal do 9.00.

No i nadszedl czas, ze moje dziecko nie chce cycka! Nie wiem co mu sie stalo, ale juz od paru dni jadl tylko, jak sie przebudzal gdyciemno bylo i byl totalnie zaspany, a tak o 8.00 i dalej to juz sie denerwowal i pokrzykiwal:karate: Albo chwycil cycka i potem za jakis czas ryk niemilosierny:36_2_16:. Dawalam butle i dopiero wtedy ok :uff:. No a dzisiaj to juz wcale nie chcial i mnie ochrzanil, ze mu cyca wciskam.
No to koniec karmienia cyckiem:36_2_24:a tak chcialam jeszcze do konca 6 miesiaca. Tak niewiele mnam zostalo a tu dupa blada. Troche mi tak jakos smutno z tego powodu :36_2_20:. No i boje sie, ze mi zacznie moj biedak cghorowac, bo jakos tak kicha i pokasluje. Myslalam, ze jakby mleczka pociagnal opd mamy to szybko by przeszlo a tak, zeby sie tylko nic nie rozwinelo :36_2_20:

coś te nasze dzieci mają ostatnio ze spaniem - ja do julci wstawałam z 5 razy - tylko po to żeby jej smoczka dać (dziwne bo ona w środku nocy śpi już tak mocno że go nie potrzebuje). Kwękała, wierciła się - ciągle coś. A tak już ładnie spałą.
A jeśli chodzi o cyca to może jeszcze maks za nim zatęskni - kto wie.
Ja też czasami myślę żeby na noc podawać julci sztuczne mleko - tylko moje dziecko nie cierpi butli i już.

ale po co butla jak tak ładnie spi bo przeciez te 5 pobudek to tak jednorazowo i pewnie juz dzis znow zacznie pieknie spac

jola22
Jola30
Jola22 a ty w PL. starałaś się o becikowe?
Moje koleżanki podostawały ale ja nie mam pojęcia jak się za to zabrać i gdzie uderzyć jakie dokumenty są potrzebne i wogule może któraś mi podpowie?

Jola30 nie starałam sie i nie mam zamiaru......rodziłam w Angli to czemu mam w Polsce brać kasę???

Jola22 tylko to nie ma znaczenia gdzie się rodzi tylko że dziecko jest jak by obywatelem Polski i się należy z tego co wiem ma akt urodzenia Polski i już ,moje kolezanki podostawały więc i ja spróbuje wogule jak uda mi się wszystko zalatwić ponieważ pani z urzedu ma big problem z zameldowaniem dziecka :36_1_77: i taie tam czekam do jutra i ide do urzędu bo przez telefon to nie rozmowa.
A w Anglii dostałaś?

http://s10.suwaczek.com/20000429310117.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/b11eb3303f.png

a tak ogolnie to pierwszy dzień pracy za mną, spóźniłam się 40 min i wyszłam godzine przed czasem :P bo stęskniłam się bardzo za Młodym :/ cieżko było mi wyjść z domu mimo ze to tylko 4 h ( tzn miały byc :P). Mnóstwo czasu straciłam na przypomnienie sobie haseł dostępu do programów, i jeden klient powiedział do mnie nie wiedząc do kogo zwrócic się z "problemem"

dziewczyna pewnie nie bardzo jarzy, tylko raczej na komputerze siedzi?
myslałam ze padne ze smiechu :D i przytaknęłam mu :D

Ok spróbuję Was nadrobić.

lutka
Heloł babeczki

Jola30 póki jesteś, jak stosuje się ten preparat na ciemienuchę??? nie było w opakowaniu ulotki :/

Wysmaruj łepetynke na calości ale bez przesady i odczekaj jakieś 30-40 minut pozniej wymyć główke i delikatnie rozczesać.Ja sobie kupiłam jeszcze szampon olaitum ,ale po 2-3 razach stosowania przeszło nawet za bardzo nie wyczesywałam.:36_13_3:

http://s10.suwaczek.com/20000429310117.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/b11eb3303f.png