Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

Tomasz potrafi przewrocic sie z pleckow na brzuszek, z brzuszka na plecki, wypina pupe, próbuje podciagac pod siebie nozki jak lezy na brzuszku, jak lezy na lezaczku to wygina sie w łuk albo zapiera sie na pietach i pupa do gory, co do siadania to z pozycji polzezacej sam usiadzie ale ja go podtrzymuje bo boje sie o jego kregoslup, zaczal bawic sie swoimi stopkami ale jeszcze ich nie bierze do buzi, no i odkryl ze ma raczki i czesto je oglada.

no to widzę, ze Szymek ma niezłe tyły :/ bo
nie przewraca się bez pomocy ani tak ani tak
nie interesują go stopy

leżąc na boczku wygina się w łuk chcąc po coś sięgnąć
leżąc na brzuszku unosi pupę i trochę jakby pełza
chwyta ale dość nieporadnie a wydaje mi się ze już powinien ładniej to robić
robi kołyskę chcąc usiąść
prostuje nóżki w pozycji w której trzymam go buzią do siebie i próbuję go posadzić, efektem czego są podskoki.

Czemu olewa przewroty??? hmmm

lutka
Kami uff :)

Ale szczerze nie wiem, czemu nie interesuje ją, co po bokach, nie lubi się turlać. Jak pomogę, to ok. Na brzuszku coraz dłużej leży, bawi się, przyciaga zabawki, podnosi pupkę do góry i cofa się do tyłu. Leży na wyprostowanych rączkach. Interesuje sie zabawkami, lubi siedzieć, choć nie umie sama. Na razie nie interesuje się swoimi nózkami, choć miała taki etap. Na boczek tylko prawy czasem się przekręci. mam wrażenie, że dobrze jej na pleckach i nie ma ochoty na obroty, choć na brzuszku czasem próbuje. To tyle. Aha i na brzuchu kręci się dookoła własnej osi.

http://www.suwaczek.pl/cache/4087228f40.png

katja79
Hej babeczki wróciłam!!:36_7_8:
weselicho sie udało nawet cyca nie wyjmowałam publicznie:36_1_1: Maja czuła sie jak rybka w wodzie chyba uwielbia wesela jak ja:36_1_1: brykała do 23 i za nic w swiecie nie chciala spac za stołem siedziala na babci kolanach dumna i blada no poprostu rewelacja.
No a potem tydzien u rodziców zlecial nieziemsko i mala tez byla zachwycona oczywiscie babci z rak nie schodzila wiec mysle ze odbije sie to na mnie juz dzisiaj:lup:

ciekawa jestem co u Was...mam nadzieje ze wszystkie mamy i maluszki cale i zdrowe...poczytam Was wieczorkiem bo pewnie moje dziecię zaraz sie obudzi a do tej pory ogarnialam mieszkanie bo chociaz M posprzatał to zawsze kobiece oko cos dostrzeze jeszcze do zrobienia...no i na balkonie zaległy nam sie pajaki wiec walczylam z mopem i woda z domestosem co by paskudom pokazac ze goscinni dla nich nie bedziemy:D
Witaj Katja!!!!!
Fajnie, ze wszystko sie ladniutko udalo. NIe taki diabel straszny widac. Brawa dla Mjeczki, ze od tak dobrej strony dala sie wszystkim poznac :-)
Ach Ty i to sprzatanie. Ja to bym chciala choc pol tego zapalu do niego miec co Ty.

lutka
nie interesują go stopy

prostuje nóżki w pozycji w której trzymam go buzią do siebie i próbuję go posadzić, efektem czego są podskoki.

"no to widzę, ze Szymek ma niezłe tyły :/ bo
nie przewraca się bez pomocy ani tak ani tak - TAK SAMO
nie interesują go stopy - TAK SAMO

leżąc na boczku wygina się w łuk chcąc po coś sięgnąć - TAK SAMO
leżąc na brzuszku unosi pupę i trochę jakby pełza - NIE UNOSI
chwyta ale dość nieporadnie a wydaje mi się ze już powinien ładniej to robić - TUTAJ SUPER MU IDZIE LACZNIE Z WYCIAGNIEM OGLADANIEM I WSADZANIEM Z POWROTEM SMOCZKA!!!!!
robi kołyskę chcąc usiąść - TAK SAMO I CHWYTA MNIE ZA RECE I SAM PODNOSI SIE DO SIADU; TUTAJ JESTEM Z NIEGO DZUMNA :-)
prostuje nóżki w pozycji w której trzymam go buzią do siebie i próbuję go posadzić, efektem czego są podskoki - TEGO NIE PROBOWALISMY

Czemu olewa przewroty??? hmmm MOJ NA CALEGO OLEWA; ALE NA BOKI PIEKNIE SIE PRZEWRACA I WOKOL OSI JAK WSKAZOWKI ZEGARA NA MACIE POTRAFI SIE OBRACAC

gunia43
lutka
nie interesują go stopy

"no to widzę, ze Szymek ma niezłe tyły :/ bo
nie przewraca się bez pomocy ani tak ani tak - TAK SAMO
nie interesują go stopy - TAK SAMO

leżąc na boczku wygina się w łuk chcąc po coś sięgnąć - TAK SAMO
leżąc na brzuszku unosi pupę i trochę jakby pełza - NIE UNOSI
chwyta ale dość nieporadnie a wydaje mi się ze już powinien ładniej to robić - TUTAJ SUPER MU IDZIE LACZNIE Z WYCIAGNIEM OGLADANIEM I WSADZANIEM Z POWROTEM SMOCZKA!!!!!
robi kołyskę chcąc usiąść - TAK SAMO I CHWYTA MNIE ZA RECE I SAM PODNOSI SIE DO SIADU; TUTAJ JESTEM Z NIEGO DZUMNA :-)
prostuje nóżki w pozycji w której trzymam go buzią do siebie i próbuję go posadzić, efektem czego są podskoki - TEGO NIE PROBOWALISMY

Czemu olewa przewroty??? hmmm MOJ NA CALEGO OLEWA; ALE NA BOKI PIEKNIE SIE PRZEWRACA I WOKOL OSI JAK WSKAZOWKI ZEGARA NA MACIE POTRAFI SIE OBRACACMoja w przeciwną stronę do wskazówek zegara hehe,

http://www.suwaczek.pl/cache/4087228f40.png