Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

jola22
gunia43
Dzien dobry wtorkowo!!!!
Dzisiaj mialam isc do lekarza na 12.00, ale (dot eraz nie moge w to uwierzyc!!!) - zaspalam!!!!:36_11_23:
MOje malenstwo serwowalo mi pobudki o 4.00, potem 5.30 potem 7.30 i wypilo butle po czym po butli zasanelo. No to ja stwierdzilam, ze jeszcze sie tez kimne, bo obudzi sie pewnie o 9.00, zreszta M mial dzwonic o 10.00 na pauzie w pracy.
PO pieknym snie gdzie snilo mi sie, ze stoje w kolejce w barze kanapkowym po zjedzeniu juz jednej prze, przepysznej kanapki :36_1_11:spojrzalam na zegarek a tam 11.27!!!! Maly spi do teraz a M nie zadzwonil pierwszy raz od miesiecy:hahaha:. NO i nie pojde, chyba ze na popoludnie mnie przyjmie. Ale jaja. NO to wyspalam sie za wszystkie czasy:36_2_15:

Ale numer:hahaha::hahaha:Gunia ty śpiochu:hahaha::hahaha:
Ja to nic przy Maksiku, ktory to spal do po pierwszej ha, ha!!!!

jola22
gunia43
e2e2
Wczoraj fajnie minął dzionek,przyjechali moi rodzice ,zrobiłam obiadek i wszystko byłoby dobrze gdyby nie mój ból brzucha..................dostałam okres.
Myślałam że ból mi przejdzie po porodzie ale jest tragedia,dzisiaj nie miałam siły do południa podnieść Filipka,dobrze że M w domu.
Dla poprawy humorku pojechałam do fryzjera i odświeżyłam pasemka,w sobotę wesele i trzeba jakoś wyglądać!
Zdjęcia Maksów są świetne takie już dojrzałe te nasze dzieci się robią,obydwoje wyszli pięknie!!!Spodnie dżins, koszula ,mamusie stroją że szok!!!
Mama2corun.....................gratulację!!!Suknia piękna a dziewczynki na zdjęciach jeszcze ładniejsze!!!Oliw będzie niosła obrączki???
Jola22 bardzo praktyczne zabawki,Julcia będzie się cieszyła a mama więcej czasu dla siebie.

Oj szkoda, ze bol taki mocny. U mnie jest lepiej po porodzie. Ale jeszcze wsyzstko moze sie zmienic. Prosimy o fotke "nowych" wlosow!!!!

Mnie nietsety tak mocno leca, ze cale mieszkanie we wlosach, moje grzywka widocznie przerzedzona. Dzisiaj poprosze o skierowanie do dermatologa. MOze cos zaradzi. No i kupie sobie te ampulki z Vichy. Chyba sie poplacze!!!!!!

Gunia witaj w klubie łysiejących mam............mi też lecą włosy jak szalone.
Co można brać karmiąc cycem ????
Ja dzisiaj bylam w aptece i sie totalnie splukalam, bo kupilam preparat wzmacniajacy jaki polecila mi Pani aptekarka. Nazywa sie Orthomol Natal i kosztolwal jedyne 55 euro!!!!
Mialam kupic kapsulki Vichy do wcierani w glowe, ale Pani powiedziala, ze jak piersia jeszcze karmie to nie moge ich stosowac i najlepiej to, bo to taka silna dawka, zeby organizm zregenerowac specjalnie na okres m.in po ciazy podczas karmienia piersia. No nic. Bede sie regenerowac od srodka a noz pomoze. NO i jeszcze jeden szampon kupilam Forticea przeciw wypadaniu wlosow tez za 11 jurkow 150 ml, wiec poszalalam nie ma co!!!! To tyle. Zobaczymy jak to wszystko zadziala.

Mama2corun - czekam w takim razie na fotki wszystkich strojow na wieszakach oraz na Tobie i dziewczynkach juz!!!!! Super!!!!!

Mama2 - Powodzenia w przechodzeniu na 1 cyca!!!!

Jola22 - Gratulacje dla Panny Julii! 4 miesiece to jest cos!!!

Ewciaa- super, ze u Was wszystko dobrze.Calusy!

Daffodil - brawa dla Kubutka, spisal sie dzielnie na szczepieniu. Wage i wzrost ma mniej wiecej podobna do mojego Maksia. Wspolczucie. Jazda za kolkiem z ryczacym dzieckiem to musi byc stres.

gunia43
jola22
gunia43

Oj szkoda, ze bol taki mocny. U mnie jest lepiej po porodzie. Ale jeszcze wsyzstko moze sie zmienic. Prosimy o fotke "nowych" wlosow!!!!

Mnie nietsety tak mocno leca, ze cale mieszkanie we wlosach, moje grzywka widocznie przerzedzona. Dzisiaj poprosze o skierowanie do dermatologa. MOze cos zaradzi. No i kupie sobie te ampulki z Vichy. Chyba sie poplacze!!!!!!

Ja dzisiaj bylam w aptece i sie totalnie splukalam, bo kupilam preparat wzmacniajacy jaki polecila mi Pani aptekarka. Nazywa sie Orthomol Natal i kosztolwal jedyne 55 euro!!!!
Mialam kupic kapsulki Vichy do wcierani w glowe, ale Pani powiedziala, ze jak piersia jeszcze karmie to nie moge ich stosowac i najlepiej to, bo to taka silna dawka, zeby organizm zregenerowac specjalnie na okres m.in po ciazy podczas karmienia piersia. No nic. Bede sie regenerowac od srodka a noz pomoze. NO i jeszcze jeden szampon kupilam Forticea przeciw wypadaniu wlosow tez za 11 jurkow 150 ml, wiec poszalalam nie ma co!!!! To tyle. Zobaczymy jak to wszystko zadziala.

Gunia za 55 euro...........musi działać. Hi, hi .......coś czuję że i ja sie jutro spłukam - ide do apteki. Niema co!!!

http://s3.suwaczek.com/200905294980.png http://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a0.png?7187
http://s5.suwaczek.com/201202255180.pnghttp://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a1.png?829

A moj synek malo co dzisiaj zjadl w zwiazku z tym, ze spal baaadzo dlugo. Butle jadl dzisiaj o 8.00 230 ml a potem o 14.00 190ml (?), nastepnie o 16.30 soczek i 18.30 obiadek i deserek 200 ml razem i przed snem tylko 40 ml :36_11_23:wypil kaszki z mlekiem, bo zasnal i nie dalo sie go juz obudzic. W sumie to zasnal jak tylko pierwszego lyka zrobilo, ale te 40 ml to jeszcze jakos wywalczylam:36_2_15:. Ale jaja!!!!
Nic ide sie umyc i klade sie kolo M, bo cos mi sie wydaje ze po takiej kolacji to Maksik zrobi mi pobudke w srodku nocy:uff:.
Dobrej nocki dziewuszki!!!

jola22
gunia43
jola22

Gunia za 55 euro...........musi działać. Hi, hi .......coś czuję że i ja sie jutro spłukam - ide do apteki. Niema co!!!
Ale lepiej to, bo powiedziala, ze lepsze niz zwykle witaminy, ktore zreszta bralam caly czas i co - jajco!!!!
No nic. Tonacy brzytwy sie lapie jak to mowia. Lysiejacy zreszta tez w koncu :36_2_15:!!!!!
Zreszta za kwota to przemawia do wyobrazni. Musi pomoc!!!!!

gunia43
jola22
gunia43

O ja pierniczę, za taką cenę to niezła czupryna Ci na głowie wyrośnie :)

SKOK ROZWOJOWY 26 tydzień
Okres marudzenia moze zacząć się już około 23 tygodnia i trwać około 4 tygodni. Typowe dla tego okresu jest na przyklad to, ze dziecko zle spi i wydaje sie miec koszmary senne, jest nieśmiale w stosunku do obcych, nie ma apetytu, nie chce, zeby zmieniac mu pieluche czy ubranie. Dużo sie teraz dzieje – dziecko zaczyna widzieć i rozumieć różne relacje/stosunki. Zauważa fizyczną odleglość pomiedzy przedmiotami i pomiedzy ludzmi. Pierwszą rzeczą, która dziecko zauwaza i na co reaguje jest odleglość pomiedzy nim samym a rodzicami. Świadomość, że mama i tata niebezpiecznie zwieksza ta odleglość a w dodatku samemu niemozna miec na to wpływu moga byc dla dziecka przerazajace. Bardzo absorbujaca i interesujaca jest obecnie obserwacja położenia róznych rzeczy wobec siebie – rzeczy moga byc w sobie wzajemnie, na sobie, pod soba itd. Dziecko zaczyna zauważać jak wpływać na rozwój wypadków, co robic żeby sie cos dzialo. Wyłącznik swiatla jest super dla tego rodzaju eksperymentów! Dziecko zaczyna zauwazac, ze niektóre rzeczy/sytuacje sa ze soba zwiazane. Np ze klucz przekrecony w dziurce w drzwiach wejsciowych oznacza, ze tata jest w domu! Dziecko zaczyna rozumiec, gdy cos jest ”nie tak” np gdy ludzie zderza sie ze soba – to moze byc zabawne – ale i przerazajace. Fizycznie dziecko zaczyna lepiej koordynowac swoje ruchy, raczkowanie idzie mu coraz lepiej. Bardzo wazne jest, by pamietac, ze dla kazdego dziecka swiat relacji bedzie innym – wlasnym- przezyciem – calkowicie opartym na tych umiejetnosciach, które dziecko zdobylo w poprzednich skokach rozwojowych.
Nowe umiejetności:

• Siada samo
  • Chwyta male przedmioty za pomoca palca wskazujacego i kciuka
  • Umie uderzac dwoma przedmiotami o siebie trzymajac je w oby dłoniach
  • Wyjmuje zabawki ze skrzynki i wklada je do skrzynki
  • Przenosi wzrok z jednego obrazka na drugi w ksiazce z obrazkami
  • Obserwuje ruchy osoby, która sie dziwnie zachowuje
  • Patrzy uwaznie na szczególy np na metke przyszyta do misia
  • Nasladuje machanie raczka na pozegnanie
  • Protestuje, gdy mama czy tata wychodzi

Daffodil
gunia43
jola22

He, he!!! A M sie smieje, z za te cene to mi i wasy moga wyrosnac!!!!

gunia43
Daffodil
gunia43

Albo włosy w wymarzonym kolorze, długości i skręcie (jak kto lubi :)

http://www.suwaczek.pl/cache/4087228f40.png

gunia43
jola22
I filmik z serii "Kocham Jabłuszko"
Moja córcia pożarła dziś pół słoiczka.

YouTube - MOV0CF
Ha ha!!! Ale sie usmialam. Jola streszczaj sie z tym karmieniem, bo dziecko do nerwicy doprowadzisz!!!!!
Cudnie dziuka otwiera pchla mala.

Szkoda że nie nagrałam więcej, bo płacz dopiero się rozkręcał........a ja myślałam że ona jabłuszka nie lubi.

http://s3.suwaczek.com/200905294980.png http://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a0.png?7187
http://s5.suwaczek.com/201202255180.pnghttp://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a1.png?829

Kamidianka
gunia43
Daffodil

Albo włosy w wymarzonym kolorze, długości i skręcie (jak kto lubi :)
W sumie to az w takim szoku ta cena nie jestem, bo tutaj za Feminatal z kwasami omega trzeba liczyc 25 euro za 30 tabletek a za magnez dawalam 10 euro, wiec taka niemiecka norma apteczna!!!! :-(( Jednym slowek drogo jak szlag!!!!!
Dzieki Bogu na recepte niektore leki tanio a dla dzieci wszystko za darmo :-)