Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

gunia43
mama2
łotr co sie zowie klaudi ojcem znow jej wczoraj nakupywał :36_2_12: ale narazie sie coreczka nasycil bo dopieri okolo wtorku chce ja znow zabrac ..i znow na zakupy:whoot:
jedno trzeba przyznac chodzi teraz ubrana lepiej odemnie :36_19_2::D

Mama2 - przynajmniej bedziesz miala zakupy dla Klaudii z glowy. NIech teraz on sie stara a co!
Moisz, ze lepiej ubrana - no nie wiem. Ty tez niczego sobie zawsze odstojona :-)
Moze jest remis :-)

a jasne ze tak takie alimenty zalosne placil to niech teraz chociaz dziecko porzadnie ubierze a i ja mam ogromnie duzo frajdy jak ja widze tak ładnie ubrana!

mama2
maks po tych paru lyzkach marchewki nie zrobil dzis jeszcze kupy , a cala noc jadł...martwi mnie to troche marchewki a juz go zatrwardzilo

MOze to nie zatwardzienie. Moj Maksik po marchewce caly dzien nie robil dopiero na nastepny ale kupa wcale nie byla twarda, wiec to nie to. MOze jelita w szoku - Wow wiecej sprzatania !!!!!

mama2
gunia43
mama2
witam was prosto z wariatkowa..:Hi ya!:bo wlasnie tu wylądowalam przez koszmarne noce :36_1_4: a tak powaznie to z nocy na noc jest coraz gorzej ...:whoot:
dzis pobudki 22.30, 23.0 2.00 ,3.00, 4.00, 4.30, 5.00 5.30. 7.20 4 pobudki byly z płaczem...
i dzis juz naprawde poraz pierszy czuje ze juz nie dam rady i nie wiem co..wyprowdze sie chyba albo co ..:36_2_12:

Witam piatkowo. Juhu!!!!!

Mama2 - nawet nie moge sobie tego wyobazic!!!! NIe pytam jak Ty to wytrzymujestz, bo wiem, ze musisz i innego wyjscia nie masz, wiec wytrzymujesz. Sciskam.
Moj Maksik zasnal wczoraj o 20.30 i dzisiaj budzil sie o 4.00, 6.00 i 8.00 i ja totalnie niewyspana jestem. Juz sie zastanawiac czy butli nie podawac i calkowicie i z cycaka nie zrezygnowac. Po butli spi 4 godziny a po cycku 2, bo nie che mu sie do konca ssac tylko szybko usypia i znow sie budzi z glodu.
No ale z drugiej strony, przynajmniej troche tych przeciwcial moich z mlekiem dostanie. Jak sadzicie???? Daje to cos w ogole jak karmie piersia tylko te 2 razy dziennie????? NO i na wypadek skoku zawsze cyc jako usypiacz sluzyc moze a tak to nie wiem, hmmmm.

wiesz ze ja jestem straszna zwolenniczka cyca wiec ci powiem karm ! nawet te dwa razy jesli maksik tego chce!!
NO wlasnei jemu chyba juz wszystko jedno, byle jedzenie bylo. On od poczatku kochal i cacka i butle - genarelnie wszystko z czego planie mleko, he, he!!!!
Tylko tak o tych przeciwcialach sie zastanawiam - czy jest sens.... Ale zwsze to choc troche, co???

mama2
gunia43
mama2
łotr co sie zowie klaudi ojcem znow jej wczoraj nakupywał :36_2_12: ale narazie sie coreczka nasycil bo dopieri okolo wtorku chce ja znow zabrac ..i znow na zakupy:whoot:
jedno trzeba przyznac chodzi teraz ubrana lepiej odemnie :36_19_2::D

Mama2 - przynajmniej bedziesz miala zakupy dla Klaudii z glowy. NIech teraz on sie stara a co!
Moisz, ze lepiej ubrana - no nie wiem. Ty tez niczego sobie zawsze odstojona :-)
Moze jest remis :-)

a jasne ze tak takie alimenty zalosne placil to niech teraz chociaz dziecko porzadnie ubierze a i ja mam ogromnie duzo frajdy jak ja widze tak ładnie ubrana!
A jasne!

mama2
Kamidianka
mama2
Elwira oby te zebolki jak najszybciej wyszly i daly juz wam odetchnac..ale sie nameczycie ! ja nawet niechce o tym myslec:whoot:

Może Maks bezobjawowo to przejdzie?
Moja marudna jak na zęby, wszystko pcha do buzi, ale czy to faktycznie zęby?

zreszta jedno jest pewne jak zacznie zle sypiac prze zeby to ja tego nieodczuje:36_7_8::36_7_8::36_7_8:
Mama2 - czarny humor??? :-) :-)
Ale co prowda to prowda!

gunia43
mama2
witam was prosto z wariatkowa..:Hi ya!:bo wlasnie tu wylądowalam przez koszmarne noce :36_1_4: a tak powaznie to z nocy na noc jest coraz gorzej ...:whoot:
dzis pobudki 22.30, 23.0 2.00 ,3.00, 4.00, 4.30, 5.00 5.30. 7.20 4 pobudki byly z płaczem...
i dzis juz naprawde poraz pierszy czuje ze juz nie dam rady i nie wiem co..wyprowdze sie chyba albo co ..:36_2_12:

Mama2 - nawet nie moge sobie tego wyobazic!!!! NIe pytam jak Ty to wytrzymujestz, bo wiem, ze musisz i innego wyjscia nie masz, wiec wytrzymujesz. Sciskam.
Moj Maksik zasnal wczoraj o 20.30 i dzisiaj budzil sie o 4.00, 6.00 i 8.00 i ja totalnie niewyspana jestem. Juz sie zastanawiac czy butli nie podawac i calkowicie i z cycaka nie zrezygnowac. Po butli spi 4 godziny a po cycku 2, bo nie che mu sie do konca ssac tylko szybko usypia i znow sie budzi z glodu.
No ale z drugiej strony, przynajmniej troche tych przeciwcial moich z mlekiem dostanie. Jak sadzicie???? Daje to cos w ogole jak karmie piersia tylko te 2 razy dziennie????? NO i na wypadek skoku zawsze cyc jako usypiacz sluzyc moze a tak to nie wiem, hmmmm.

mama2 duzo sily dla Ciebie, a tata Klaudi odciazy Cie troche z wydatkami, tylko zeby Klaudia wszystko rozumiala
bedzie dobrze, zawsze po burzy wychodzi sloneczko
gunia mi moja alergolog, ktora jest jednoczesnie pediatra powiedziala ze nawet karmienia raz na dobe daje dardzo duzo dziecku

gunia43
mama2
gunia43

wiesz ze ja jestem straszna zwolenniczka cyca wiec ci powiem karm ! nawet te dwa razy jesli maksik tego chce!!
NO wlasnei jemu chyba juz wszystko jedno, byle jedzenie bylo. On od poczatku kochal i cacka i butle - genarelnie wszystko z czego planie mleko, he, he!!!!
Tylko tak o tych przeciwcialach sie zastanawiam - czy jest sens.... Ale zwsze to choc troche, co???

zawsze to cos! nie rezygnuj!

elwira
Witam mamuśki:)

Adacho ma tak cieknący nos ze szok, a dziąsła bardziej czerwone i napuchnięte niż kiedykolwiek :(( dzisiejsza noc była do du......... a ta nie wiem właściwie dopiero poszedł spać wiec poczekamy zobaczymy

w sumie poza tym katarem nie ma gorączki i nic mu nie jest apetyt jeszcze większy niż normalnie a myślałam ze w tym wieku już więcej nie można :)) lekarz powiedział ze to może być od zębów no zobaczymy może w końcu coś wyjdzie

Ale katar od zębów?? :whoot:
Oby szybko zębiska wylazły, bo i Adacho się męczy, i całe jego otoczenie :)

mama2

Jejku, ja już się zaczynam zastanawiać czy Maksikowi coś nie dolega. Bo taką gorszą noc raz na jakiś czas rozumiem, ale żeby każda? :whoot:

Daffodil
mama2

Jejku, ja już się zaczynam zastanawiać czy Maksikowi coś nie dolega. Bo taką gorszą noc raz na jakiś czas rozumiem, ale żeby każda? :whoot:

ja mysle ze cos dolega bedziemy z pediatra myslec co!

witajcie kochane piatkowo,
wczoraj spontanicznie wyskoczylismy do Kazimierza Dolnego. Ostatnio wymyslamy rozrywki, ktore nie wymagaja duzo kasy a wymagaja wolnego czasu :)
wyjazd sie udal jesli nie liczyc postojiw zwiazanych z moimi sensacjami jelitowymi. Bylam bliska zalozenia sobie pampersa....

w Kazimierzu pospacerowalismy 3h, zjedlismy nalesnika, Tosia pospala, pozwiedzala, troche pomarudzila, ale chyba jej sie podobalo :)

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

Kamidianka
pat-k
a ja wklejam obiecane foto w czerwonych lakierkach :)
i Tosia z balonem (pomysl zapozyczony od Kamidianki :))

Patka niestety to nie ja wpadlam na ten pomysl z balonem, to pomysł e2e2, ale widzę, jaką dzieci mają radochę i chyba też sie w taki zaopatrzę :)
Pieknie z czerwienią na nogach, naprawdę klasycznie i pięknie. Tosieńka slodka, a jaki wózek wypasiony macie :)

Jola 22 Juleczka cudna na pierwszej fotce, a marchewka wyraznie zakneblowała jej usteczka :) I racja, do Ciebie podobna jak 2 krople wody :)

oj faktycznie to byly fotki e2e2 :) tak czy inaczej pomysl super

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

pat-k
wczoraj spontanicznie wyskoczylismy do Kazimierza Dolnego. Ostatnio wymyslamy rozrywki, ktore nie wymagaja duzo kasy a wymagaja wolnego czasu :)
wyjazd sie udal jesli nie liczyc postojiw zwiazanych z moimi sensacjami jelitowymi. Bylam bliska zalozenia sobie pampersa....

w Kazimierzu pospacerowalismy 3h, zjedlismy nalesnika, Tosia pospala, pozwiedzala, troche pomarudzila, ale chyba jej sie podobalo :)

super:) zazdrosze takich wycieczek
widac Tosia zadowolona
ale obeszla sie smakiem nalesnikow:):)

jola22
Witam czwartkowo.

Mój skarb usnął o 21-30 a obudziła się o 3 i o 6 więc nie jest źle.
Ja mam jakieś boleści brzucha:ehhhhhh:.......sama nie wiem co mi jest. Boli mnie tak jak na okres ale jakoś tak dziwnie. Czuje też jak by mnie pobolewały jajniki.......no i do tego boli mnie też kręgosłup.:ehhhhhh:

Jolu witaj w gronie matek bolesciwych. U mnie tez organizm sie sypie

Daffodil
pat-k
Daffodil

Nic się nie stało. Zrezygnowałam z karmienia z czysto egoistycznych pobudek :) Miałam dość, byłam już zmęczona wyciąganiem cyca co 1,5 godziny itp itd :)

jasne, rozumiem. a Kubus je juz dania ze sloiczkow? Tosia uparciuch nie chce.

Je na szczęście. Tzn słoiczków mu na razie nie dawałam, tylko sama pichcę :) Może spróbuj ugotować marchewkę z ziemniaczkiem, niektóre dzieci słoiczków po prostu nie lubią, a mamusine jedzonko wcinają. Może akurat takie jej bardziej podejdzie :)

ok, tak zrobie. musze tylko namierzyc warzywa ekologiczne. w Otwocku jest sklep ze zdrowa zywnascia, ale chyba nie maja warzyw

Daffodil
pat-k
a ja wklejam obiecane foto w czerwonych lakierkach :)
i Tosia z balonem (pomysl zapozyczony od Kamidianki :))

Butki ekstra, super pasują do całości.
A Tosia balonikiem zachwycona, może dlatego, że miś ma na szyi butlę z mlekiem :)

sama sobie wybrala tego balona, wiec cos musi w tym byc :)
dzisiaj chce jej podac nowe mleczko. Trzymajcie kciuki, zeby posmakowalo. slyszalyscie cos o tych mlekach hipp? znalazlam posta Isabeli, ale pisala o kaszce ryzowej hippa a nie o mleku

elus.dreptus
pat-k

super:) zazdrosze takich wycieczek
widac Tosia zadowolona
ale obeszla sie smakiem nalesnikow:):)

nalesnik byl ze szpinakiem (jestem maniakiem szpinaku) i chyba glownie kolor jej sie spodobal :) Bo ze sloiczka jej nie smakuje :/