Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

katja79
hej babeczki witam i ja
mala mi padla ale noc dzisiaj mialam jak mama2 masakra jakas w koncu padlam u malej w pokoju obok niej na 3 godziny dobrze ze mala przykrylam bo ja zmarzlam jak cholerka jak sie obudzilam to czulam sie jak sopel lodu. jak narazie z katarkiem nie ma tragedi po nocy odciagnelam z noska troszke i nosek suchy, oby tak juz zostalo...

mama2 bidulo a Ty znów noc jak conoc...a moze Maksio sie nie najada i dlatego sie tak budzi moja chyba przedwczoraj kwekala do 22 w koncu wypila ku wielkiemy zdziwieniu rodziców 40 mleka z butli i poszla spac, moze mamy juz za chude mleczko dla naszych skarbów i dlatego tak sie budza...???
Oj Katja. Oby takich nocy bylo jak namniej. Borze, ze katarek sie nie rozwinal. Zdrowia Wam zycze!!!! To najwazniejsze.

e2e2
Mój mały wojownik śpi to wam opisze dwa ostatnie dni.W nocy z poniedziałku na wtorek Filip dostał 39 gorączki!!!Budził się co godzinę i strasznie się męczył,gadał pod nosem i jakby majaczył aż go specjalnie obudziłam i dostał mleko,podałam Nurofem i po 30 min.temperatura spadła.We wtorek od 7 rano do 22 nie spał w ogóle!!!Tylko krótkie 5 min drzemki na rękach a ja nie miałam już siły bo cały czas płakał!!!Na leżąco źle,zabawki be!NIC na niego nie działało po prosty masakra!!!Skok rozwojowy to pikuś w porównaniu z chorym dzieckiem!!!Na szczęście dobrze jadł ,bo jakby jeszcze nie chcial jeść t bym się załamała.Nocka z wtorku na środę spokojniejsza ale jeszcze co godzinę się budził.Wczoraj gorączka nas opuściła i było już o wiele lepiej ale jeszcze marudny bardzo.Wieczorem już byłam tak wykończona że nie wytrzymałam i krzyknęłam na Filipa żeby w końcu przestał płakać,M się oberwało tak że aż iskry leciały a że teściowa przyszła zapytać czego tak Filip płacze to i jej się oberwało!Głupie pytanie dlaczego płacze>>>>>bo jest chory i to dziecko się męczy!!!Oj puściły mi wczoraj nerwy bardzo,niestety ja też ma swoje uczucia i nie jestem ze stali!!!

OJ starsznie tak patrzec jak sie dziecko meczy. Jak pomysle, ze MAksio moglby byc chory to az mnie ciary przechodza.
Najwazniejsze, ze najgorsze juz za Wami. nO I WCALE NIE dziwie sei, ze nerwy pucily. Zdrowka zycze!!!!!

mama2
katja79
mama2
mam juz namiar od naszego doradcy laktacyjnego z forum i wybiera sie w przyszłym tyg. w poszukiwaniu wyjasnienia mojego bolu piersi ..
a maksio od wczoraj tyle znowu je ze cały spuchniety od jedzenia jest :D cały czas na cycu wisi , jakis skok chyba :) i chciałm jeszcze napisac ze pomimo tych nocy wczoraj w ciagu dnia aniol z niego byl :win your love:

spuchniety od mleka z cyca powiadasz..:sofunny::sofunny:
a do kogo sie wybierasz do doradcy laktacyjnego?

tak do doradcy
:sofunny::sofunny::sofunny::sofunny:

e2e2
Daffodil
gunia43

Maksio tez generalnie najgrzeczniejszy jest rano a im dalej tym ciut gorzej.
Teraz jak ma nas w dwojke jest jak zaczarowany!!!! Oprocz karmienia, przebierania, spaceru, kapieli to dziecko prawei bezobslugowe. Az mi dziwnie, bo jak Maksik sie sam soba zajmuje to my sie mniej nim automatzycznie a wiecej soba i innymi rzeczami. Az smialismy sie, ze zaczynamy miec wyrzuty sumienia, ze a malo nad nim skaczemy. Ale pewnie nie potrwa to dlugo..... Da jeszcze czadu.

Aha - cycki zaczynaja mi zasychac, bo Maksio nad ranem dwa razy pociagnie i zasypia a w dzien nie ma szans bo wali mi popiersiach i to ja nie mam cierpliwosci. Trudno. Bedzie karmienie miesiac krocej niz planowalam najwyzej. Tylko przy skoku nastepnym i zebach trzeba bedzie cos wymyslac innego zamiast cyca na uspokojenie :-(

Daffodil - jak tam pokarm u Ciebie??? Zmieniejszylo sie??? Mieta i szalwia na wstrzymanie laktacji - teraz tak mi sie wspomnialo.

U mnie jest już w zasadzie koniec :) Tydzień to trwało. Przez pierwsze dwa dni odciągałam 3 razy dziennie, a trzeciego dnia wystarczyło już tylko raz. Z tym, że odciągałam już jak miałam porządne kamienie, tak więc przez parę dni chodziłam z mega bolącymi cycami. Szybko poszło, ale dość ryzykowałam, bo mam wrażenie, że parę razy otarłam się o zastój.

Ja tak mam że co 3 dni mi się jeszcze uzbiera i mam bolące piersi a jak odciągnę to takie śmieszne ilości ale mam ulgę.Ciekawe ile to jeszcze potrwa???A teraz przy chorobie Filipka oj oj brakowało cycusia ,brakowało!

To ja już przez tydzień prawie nie odciągałam. Czuję jeszcze takie mrowienie jak przy napływaniu pokarmu i coś tam czasem wycieknie, ale piersi miękkie.

e2e2
gunia43
Jola30

Gunia a co ty dajesz za szczepienia te co mają być standartowo czy jakieś dodatkowe ?
Mam 6-ciokrotna (koklusz, zapalenie watroby, opon mozgowych, tezec i nie pamietam co jeszcze) i pneumokoki. Tutaj wszystko jest w standarcie bezplatne. Leki dla dziecka tez mam bezplatne. W Polsce pneumokoki platne chyba, reszta to nie wiem..
Za pneumokoki place 290zl
O raju!!! Co za ceny!!!!

katja79
e2e2
Daffodil

O raju, ospa w ciąży, pewnie wystraszyłaś się trochę :uff: Nie mówiąc już o tym co jeszcze mogłaś na zakaźnym złapać... Ale dobrze, że przynajmniej towarzystwo było w porządku :)

Dzwoniła koleżanka że w mieście panuje ospa i dużo dzieci choruje,o losie tylko nie to!!!!

o losie ospa:whoot: kiedys wszystie dzieci chorowaly a teraz kto moze to szczepi podobno niby taka ospa wydaje sie ze takie nic a uklad nerwowy obciaza niesamowicie.
bedziecie szczepic na ospe?

A kiedy się szczepi?

mama2
dziuba otwierał ale krzywil sie jakby niesmakowalo po 1/4 słoiczka juz mu bokami wychodzilo to dalam spokoj :smile_jump:[ATTACH]14451[/ATTACH]

[ATTACH]14452[/ATTACH]

[ATTACH]14454[/ATTACH]

[ATTACH]14455[/ATTACH]

[ATTACH]14456[/ATTACH]
Ale sie usmialam z Maksiowych min!!!!! Zwlaszcza 4 mnie rozwalila w stylu "Matka daj spokoj!"
Maksio tez sie tak krzywi przy jablku, ale wcina cale opakowanie., wiec chyba lubi.

katja79
e2e2
Daffodil

O raju, ospa w ciąży, pewnie wystraszyłaś się trochę :uff: Nie mówiąc już o tym co jeszcze mogłaś na zakaźnym złapać... Ale dobrze, że przynajmniej towarzystwo było w porządku :)

Dzwoniła koleżanka że w mieście panuje ospa i dużo dzieci choruje,o losie tylko nie to!!!!

o losie ospa:whoot: kiedys wszystie dzieci chorowaly a teraz kto moze to szczepi podobno niby taka ospa wydaje sie ze takie nic a uklad nerwowy obciaza niesamowicie.
Ja musze poczytac w ulotce dot. szczepien czy tam ospy nie bylo przypadkiem...

Daffodil
e2e2
Daffodil

U mnie jest już w zasadzie koniec :) Tydzień to trwało. Przez pierwsze dwa dni odciągałam 3 razy dziennie, a trzeciego dnia wystarczyło już tylko raz. Z tym, że odciągałam już jak miałam porządne kamienie, tak więc przez parę dni chodziłam z mega bolącymi cycami. Szybko poszło, ale dość ryzykowałam, bo mam wrażenie, że parę razy otarłam się o zastój.

Ja tak mam że co 3 dni mi się jeszcze uzbiera i mam bolące piersi a jak odciągnę to takie śmieszne ilości ale mam ulgę.Ciekawe ile to jeszcze potrwa???A teraz przy chorobie Filipka oj oj brakowało cycusia ,brakowało!

To ja już przez tydzień prawie nie odciągałam. Czuję jeszcze takie mrowienie jak przy napływaniu pokarmu i coś tam czasem wycieknie, ale piersi miękkie.
A u mnie mimo karmienia jeszcze dwa razy nad ranem to nawet wkladek nie nosze, bo nic nie cieknie jak Maksio nie ciagnie. Cycki miekkie caly czas, dopiero nad ranem jak wybija godzina karmienia troche twardna, ale ledwie wyczuwalnie.

katja79
gunia43
mama2
witam sie i ja dzis debiut marczewkowy !!! Zobaczymy jak maksiowi znow zakochanemu w cycu pojdzie :)):smile_jump:

noc jak zwykle co wam bede pisac pobudki co godzine , płacz w nocy (to zaczyna mnie martwic) a najgorsze bylo usypianie zasdnal padniety o 19.30 i do 21.00 budzil sie non stop raz sie porzadnie rozpłakał ale nie chcial cyca po 5 minutach sie uspokoil ...przestaje mnie to juz bawic!:ehhhhhh:

wczoraj klaudia znow byla z tata podjechał nowym volsvagenem kabrio , dziecko kupe frajdy mialo z przejazdzki autem bez dachu do tego pelna siata nowych ciuchow swiecace reeboki ( w szkole wszyscy zachwyceni butami) i inne bajery ..matka przy tym wypada blado:ehhhhhh: a tata nagradza za swa nieobecnosc..dzis tez ja zabiera
Oj niedzielni tatusiowie!!!!!
Najwazniejsze, ze dziecko sie cieszy. Zeby tylko klopotow nie bylo jak znow zniknie. Taka dziewuszka jak Klaudia juz wile z zycia kuma. Ech!!! Powodzenia tak czy siak, zeby bylo ok.

MOj Maksik tez budzi sie z placzem czesto. Tez mnie zastanawialo skad takie malenstwo ma takie sny i co musi mu sie snic, ze az do placzu go doprowadza. Normalnie malo placze. To chyba po mnie ma moje dziecko, bo ja od malego snilam intensywnie sny i takie pieknei takie straszne.

Ciekawe co z ta piersia. Co za licho sie przypetalo znow!!!! Trzymaj w cieple to moze samo przejdzie. Fajnie, ze Maksio sie z cycem przeprosil :-)

Gunia jak to co sie sni??? - puste cyce, puste butelki i mamusie poza zasiegiem wzroku:D
:sofunny::sofunny::sofunny:

A tak poza tym to udanego wesela. I zeby Maja sie na dlugo najadala i fajnie spala.

e2e2
Mój mały wojownik śpi to wam opisze dwa ostatnie dni.W nocy z poniedziałku na wtorek Filip dostał 39 gorączki!!!Budził się co godzinę i strasznie się męczył,gadał pod nosem i jakby majaczył aż go specjalnie obudziłam i dostał mleko,podałam Nurofem i po 30 min.temperatura spadła.We wtorek od 7 rano do 22 nie spał w ogóle!!!Tylko krótkie 5 min drzemki na rękach a ja nie miałam już siły bo cały czas płakał!!!Na leżąco źle,zabawki be!NIC na niego nie działało po prosty masakra!!!Skok rozwojowy to pikuś w porównaniu z chorym dzieckiem!!!Na szczęście dobrze jadł ,bo jakby jeszcze nie chcial jeść t bym się załamała.Nocka z wtorku na środę spokojniejsza ale jeszcze co godzinę się budził.Wczoraj gorączka nas opuściła i było już o wiele lepiej ale jeszcze marudny bardzo.Wieczorem już byłam tak wykończona że nie wytrzymałam i krzyknęłam na Filipa żeby w końcu przestał płakać,M się oberwało tak że aż iskry leciały a że teściowa przyszła zapytać czego tak Filip płacze to i jej się oberwało!Głupie pytanie dlaczego płacze>>>>>bo jest chory i to dziecko się męczy!!!Oj puściły mi wczoraj nerwy bardzo,niestety ja też ma swoje uczucia i nie jestem ze stali!!!

Właśnie, gdy się nie odzywałaś, to myślałam, co tam u Was. Oj, to miałaś koszmarne 2 dni, namęczyłaś się strasznie,biedulko. Dobrze, że już weselsze wieści nam przynosisz. A nerwy każdemu mogą puścić, wiem to po sobie.

http://www.suwaczek.pl/cache/4087228f40.png

:smile_move:

katja79
Kamidianka
mama2
Daffodil ale Kuba ma spust zeby tyle wtrabic? hehe czul ze mama sie czai na deserek i zjadl wszystko:D

Patka
..ehh podobno bardzo przystojny jest...ma straszne powodzenie wysoki 190 cm dobrze zbudowany , w oczach kurwiki..:D i wogole sposob bycia czarujacy ale to wszystko blednie kiedy wychodzi jego prawdziwa natura..

Katja gratuluje ze Maja sie smoka chycila to jak to jest ze moj nie chce :(
Zycze mimo wsystko udanego wesela

Patka co za cholerstwo cie lapie oby tpo nic powaznego!!

Oj zna się ten typ faceta. Na szczęście ja takich zawsze chronicznie unikałam, jakoś tak mam, że jak wszystkim się coś podoba, to nie mnie :)
Ale wyobrażam sobie, że kobitki piszczą na widok takich :D

moja babcia mówiła ze ładna miska jesc nie daje i temperatury nie trzyma ... :D

:smile_move::cheess:

mama2
gunia43
katja79

oj juz na to nielicze mamy wynajety pokój nad sala czy jakos tak no i pewnie wesele z maja w pokoiku spedze i tyle jak ja wesela uwielbiam tak tego mi sie zupelnie odechciewa i gdyby to nie bylo wesele brata mojego M to napewno bym nie pojechala :/
Oj wspolczuje. Ja tez uwielbiam wesela ale perspektywa cyca tez by mnie sie stresowala.

to j jestem chyba ekshibicjonistka bo mi to wogole by nie przeszkadzało!

Pewnie, że jesteś ;)

Daffi jak dobrze że USG nic nie wykazało!!!Jeden problem z głowy i teraz głowa spokojna!
Eluś gratulację pierwszego ząbka!!!Brawo!!!U nas na razie ni się nie dzieję to opinia pani doktor bo mu obejrzała dziąsełka.
mama2 dobrze że nic nie wykryto,tylko dlaczego tak cie to boli,łatwo powiedzieć przestać karmić po tylu walkach i przejściach!!
Kamidianka a kiedy masz wizyte u neurologa,na pewno bedzie ok!!!Lenka tez marudna jejku co sie dzieje z naszymi dzieciakami.
mama2corun jak kurka domowa to taka ładna z ciebie tak kurka,ja też się tak czuje bo ostatnio nie mam dla siebie czasu a ty przy dwójce dzieci to jeszcze bardziej.Dzisiaj wieczorkiem to maseczkę sobie założę bo mi się już sama skóra domaga i tobie też to radzę od razu lepiej się poczujemy!
Katja dawaj małej wit C bo nie daj Boże żeby załapała!!!!!!!!!
Ewcia nie martw się że Zuza tak mało je.Filip je tylko 120 a wieczorem dostaje 150 to i tak nie zjada,po prostu jedne dzieci jedzą więcej drugie mniej ,najważniejsze że na wadze przybywa i tyle!!!

e2e2
Daffodil
Kamidianka
A ja z innej, choć pokrewnej szufladki. Daffo wspomniała o szpitalu, to mnie się mój pobyt przypomniał, ale nie na porodówce, ale w szpitalu zakaznym w 6-stym miesiącu ciąży, gdy wylądowałam z ospą wietrzną. Dziewczyny, cyrki, ja tam calymi dniami lałam ze śmiechu, w dodatku miałam 2 super babki w sali. Nieważne, że one na wątrobę, a ja wysypana i z brzuchem. Mój M. to nazywał ten szpital schroniskiem brata Alberta. Cuda tam odchodziły.

No właśnie ja się załapałam na falę z początku roku. Chory był mój brat, 2 bratanków, a ostanio, gdzieś miesiąc temu dwaj mali siostrzeńcy mojego M.
A siostra M. ma koleżankę, której córka ma podejrzenie świnskiej grypy

pat-k
witajcie kochane,
ja dzisiaj zjechana. albo przesilenie letnio-jesienne daje mi sie we znaki i generalnie organizm mi siada albo cos zlapalam. bola mnie od rana stawy kolanowe, zoladek i nerki. Nie wiem skad takie dziwne polaczenie? co zjem to od razu smigam na kibel :/ Mam nadzieje, ze to nie jakis wirus. jak sie objawia rotawirus? tzn oprocz biegunki i wymiotow jest np temperatura?
Tosie obserwuje, na razie ok

Mojej znajomej córcia chorowała i gorączki nie było tylko dołem i górą leciało do ego stopnia że brała leki na odwodnienie i schudła jej kilogram!!!!Żeby to nie było to !!!!

katja79
e2e2
Daffodil

Ja po takich przejściach na pewno, ale to dopiero jak dziecko rok skończy (tak mi sie wydaje).

katja79
hej Maja juz spi ja sie wykąpalam i padam na nos malej katarek za bardzo sie nie rozkrecil ale na wselki wypadek posmarowalam jej pod noskiem mascia majerankowa podobno dziala trtoche przeciwbakteryjne...mam nadzieje ze juz sie nie rozkreci...
no i musze sie Wam pochwalic ze mala zalapala smoka co prawda trzeba jej go troche w buzi przytrzymac bo protestuje ale jak zassie to ciumka az jej sie w policzki wbija :D w koncu...no i odrazu spokojniejsze dziecko zasypia w łóżeczku bez placzu a ja nie moge sie nacieszyc jeszcze zeby ta butle zalapala...
no i my juto sie pakujemy i wyjezdzamy mój M wziol urlopik na piatek, wracam z mala za tydzien bo zostajemy z Maja u moich rodziców niech sie dziadki naciesza..:36_1_1:
no i prosze trzymajcie kciuki za mnie na tym weselu zebym nie musiala wyjmowac cyca co godzine:lup::D

Robi się!!!:36_2_53:

jola22
I ja witam wieczorowa pora.

Dzień jak zwykle intensywny więc czasu na forum brakło.
Julcia właśnie stęka w łóżeczku i próbuje zasnąć więc mam chwilkę.

Widzę że choróbska atakują na całego majowe mamuśki:36_2_20:......och żeby tylko na dobre nam nie zagościły.....życzę dużo zdrówka każdej mamuśce, a szczególnie tym co już są przeziębione.

Dziewczyny próbowałam mojej Julci dać trochę marcheweczki i co??? Dupa blada bo ona otworzyła buźkę tylko raz i jak poczuła smak to już więcej nie chciała.
Ps. Wklejam pare nowych fotek
Świetnie!!!Na ostatnim jakby miała usta pomalowane!!ha ha ha

e2e2
Daffi jak dobrze że USG nic nie wykazało!!!Jeden problem z głowy i teraz głowa spokojna!
Eluś gratulację pierwszego ząbka!!!Brawo!!!U nas na razie ni się nie dzieję to opinia pani doktor bo mu obejrzała dziąsełka.
mama2 dobrze że nic nie wykryto,tylko dlaczego tak cie to boli,łatwo powiedzieć przestać karmić po tylu walkach i przejściach!!
Kamidianka a kiedy masz wizyte u neurologa,na pewno bedzie ok!!!Lenka tez marudna jejku co sie dzieje z naszymi dzieciakami.
mama2corun jak kurka domowa to taka ładna z ciebie tak kurka,ja też się tak czuje bo ostatnio nie mam dla siebie czasu a ty przy dwójce dzieci to jeszcze bardziej.Dzisiaj wieczorkiem to maseczkę sobie założę bo mi się już sama skóra domaga i tobie też to radzę od razu lepiej się poczujemy!
Katja dawaj małej wit C bo nie daj Boże żeby załapała!!!!!!!!!
Ewcia nie martw się że Zuza tak mało je.Filip je tylko 120 a wieczorem dostaje 150 to i tak nie zjada,po prostu jedne dzieci jedzą więcej drugie mniej ,najważniejsze że na wadze przybywa i tyle!!!

Na wizytę pewnie poczekam z 2 miesiące. Standard.

mama2
pat-k
witajcie kochane wieczorowo,
ja tylko na chwile, bo oczy mam na zapalki i zaraz zasne na siedzaco. jakis wyjatkowo aktywny dzien mi dzisiaj wyszedl.

mama2 biedna Klaudia... pytalas czy ona ma chec zobaczyc sie z ojcem? ech... trudne to bedzie
a co do piersi: moze jakis nerw sie tam uaktywnil i podczas ssania boli? mysle, ze jesli nic nie widac na usg to to akurat dobra wiadomosc :uff:

Katja a czosnku probowalas czy boisz sie, ze Maja nie bedzie chciala ssac cyca?

Daffodil dobrze, ze zrobiliscie usg glowki i wszystko w porzadku. sprawdzone i teraz mozecie byc spokojni. Nie wiem czy dobrze zrozumialam z ostatnich postow: nie karmisz juz cycem? cos sie stalo czy po prostu zdecydowalas skonczyc?

elus.dreptus witamy zebusia!

Wiki chrzciny byly w malutkiej kaplicy. wypastowali podlogi i pewnie dlatego tak okazale sie prezentuje na foto :D

Ewcia wysylam do Ciebie pozytywne fluidy.

Jola30 znowu antybiotyk?? a dajesz Nikiemu jakies probiotyki oslonowo? Trzymaj sie dzielnie. Mimo wszytkich trudnosci Niki pieknie rosnie i rozwija sie i to najwazniejsze

Lutka a moze u Szymusia to nie jest alergia pokarmowa? moze to reakcja na chlor w wodzie np?

Klaudia chciala sie zobaczyc i jest zadowolona ze spotkania ..obiecał teraz regularnie ja odwiedzac..no zobaczymy

no i najwazniejsze ze Klaudia zadowolona oby tata dotrzymal slowa.i oby twoj M odnalazl sie w tej sytuacji bo niedziwie sie ze jest zazdrosny nietylko pewnie o Ciebie ale i o Kllaudie,bo jego coreczka ma jednak drugiego biologicznego tate.to napewno dla niego tez trudne.
troche chyba pokrecilam ale chyba wiadomo o co mi chodzi....

witam po wczorajszej nieobecnosci ale mielismy intensywny dzie :) zakupy :36_9_2:a potem w domu pozadki jeszcze jak wyszlismy o 11 z domu wrocilismy o18:36_9_2:

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20552.png

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20553.png

jola22
Witam czwartkowo.

Mój skarb usnął o 21-30 a obudziła się o 3 i o 6 więc nie jest źle.
Ja mam jakieś boleści brzucha:ehhhhhh:.......sama nie wiem co mi jest. Boli mnie tak jak na okres ale jakoś tak dziwnie. Czuje też jak by mnie pobolewały jajniki.......no i do tego boli mnie też kręgosłup.:ehhhhhh:
Witaj ja mam identyczne objawy:smile_jump::smile_jump::smile_jump:.Niedługo to zamiast forum dla szczęśliwych i młodych mam
będzie forum dla rencistek schorowanych!