Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

Mój mały wojownik śpi to wam opisze dwa ostatnie dni.W nocy z poniedziałku na wtorek Filip dostał 39 gorączki!!!Budził się co godzinę i strasznie się męczył,gadał pod nosem i jakby majaczył aż go specjalnie obudziłam i dostał mleko,podałam Nurofem i po 30 min.temperatura spadła.We wtorek od 7 rano do 22 nie spał w ogóle!!!Tylko krótkie 5 min drzemki na rękach a ja nie miałam już siły bo cały czas płakał!!!Na leżąco źle,zabawki be!NIC na niego nie działało po prosty masakra!!!Skok rozwojowy to pikuś w porównaniu z chorym dzieckiem!!!Na szczęście dobrze jadł ,bo jakby jeszcze nie chcial jeść t bym się załamała.Nocka z wtorku na środę spokojniejsza ale jeszcze co godzinę się budził.Wczoraj gorączka nas opuściła i było już o wiele lepiej ale jeszcze marudny bardzo.Wieczorem już byłam tak wykończona że nie wytrzymałam i krzyknęłam na Filipa żeby w końcu przestał płakać,M się oberwało tak że aż iskry leciały a że teściowa przyszła zapytać czego tak Filip płacze to i jej się oberwało!Głupie pytanie dlaczego płacze>>>>>bo jest chory i to dziecko się męczy!!!Oj puściły mi wczoraj nerwy bardzo,niestety ja też ma swoje uczucia i nie jestem ze stali!!!

Znacie lek ISOPRINOSINE???Filip je dostaje a pani w aptece dała same tabletki bez opakowania debilka jedna a ja dopiero w domu zobaczyłam że nie mam ulotki.Pytam bo dzisiaj Filipa wysypało na brzuszku i pleckach troszkę na buzi ma malutkie czerwone krosteczki prawie nie wyczuwalne pod palcem.Ciekawe czy od tych tabletek czy od witC.Poszukam czegoś w goglach.

mama2
witam sie i ja dzis debiut marczewkowy !!! Zobaczymy jak maksiowi znow zakochanemu w cycu pojdzie :)):smile_jump:

noc jak zwykle co wam bede pisac pobudki co godzine , płacz w nocy (to zaczyna mnie martwic) a najgorsze bylo usypianie zasdnal padniety o 19.30 i do 21.00 budzil sie non stop raz sie porzadnie rozpłakał ale nie chcial cyca po 5 minutach sie uspokoil ...przestaje mnie to juz bawic!:ehhhhhh:

wczoraj klaudia znow byla z tata podjechał nowym volsvagenem kabrio , dziecko kupe frajdy mialo z przejazdzki autem bez dachu do tego pelna siata nowych ciuchow swiecace reeboki ( w szkole wszyscy zachwyceni butami) i inne bajery ..matka przy tym wypada blado:ehhhhhh: a tata nagradza za swa nieobecnosc..dzis tez ja zabiera

Ech... no tak, jakoś nadrobić musi :ehhhhhh:
Co zrobić, możesz z nim jedynie pogadać, ale z tego co o nim parę razy mówiłaś, to nie sądzę, żeby jakieś wnioski z tego wyciągnął :36_1_16:

Iga 25
Bardzo Wam dziękuję za miłe przywitanie
Cóż ja mogę o sobie napisać ... Mieszkam obecnie w Holandii, jestem szczęśliwą mamą małej Nadii.
Moja córeczka była długo wyczekiwana i nareszcie jest ze mną :) Urodziła się z wagą 3250 i 52cm.
Jest karmiona tylko piersią. Właśnie jesteśmy na etapie rozszerzania diety.
Mam nadzieję, że będę mogła liczyć na Wasze porady dotyczące rozszeżenia diety :)
Czekam na Wasze rady. Od czego powinnam zaczac? Podaje jej juz od dłuzszego czasu soczki.

Zacznij od marcheweczki lub jabłuszka. Najbezpieczniejsze :) Podawaj przez parę dni jedną rzecz i jeśli nic córci nie będzie, to wtedy możesz dołożyć nową.

e2e2
Mój mały wojownik śpi to wam opisze dwa ostatnie dni.W nocy z poniedziałku na wtorek Filip dostał 39 gorączki!!!Budził się co godzinę i strasznie się męczył,gadał pod nosem i jakby majaczył aż go specjalnie obudziłam i dostał mleko,podałam Nurofem i po 30 min.temperatura spadła.We wtorek od 7 rano do 22 nie spał w ogóle!!!Tylko krótkie 5 min drzemki na rękach a ja nie miałam już siły bo cały czas płakał!!!Na leżąco źle,zabawki be!NIC na niego nie działało po prosty masakra!!!Skok rozwojowy to pikuś w porównaniu z chorym dzieckiem!!!Na szczęście dobrze jadł ,bo jakby jeszcze nie chcial jeść t bym się załamała.Nocka z wtorku na środę spokojniejsza ale jeszcze co godzinę się budził.Wczoraj gorączka nas opuściła i było już o wiele lepiej ale jeszcze marudny bardzo.Wieczorem już byłam tak wykończona że nie wytrzymałam i krzyknęłam na Filipa żeby w końcu przestał płakać,M się oberwało tak że aż iskry leciały a że teściowa przyszła zapytać czego tak Filip płacze to i jej się oberwało!Głupie pytanie dlaczego płacze>>>>>bo jest chory i to dziecko się męczy!!!Oj puściły mi wczoraj nerwy bardzo,niestety ja też ma swoje uczucia i nie jestem ze stali!!!

oj wspólczuje Wam bardzo i trzymam kciuki zeby Filipek szybciutko doszedla do siebie, nawet sobie nie wyobrazam co musialas przechodzic. buziaki:Kiss of love:

http://www.suwaczek.pl/cache/e97dcacce8.png http://s2.pierwszezabki.pl/021/021013940.png?8788

Maja

e2e2
Znacie lek ISOPRINOSINE???Filip je dostaje a pani w aptece dała same tabletki bez opakowania debilka jedna a ja dopiero w domu zobaczyłam że nie mam ulotki.Pytam bo dzisiaj Filipa wysypało na brzuszku i pleckach troszkę na buzi ma malutkie czerwone krosteczki prawie nie wyczuwalne pod palcem.Ciekawe czy od tych tabletek czy od witC.Poszukam czegoś w goglach.

ja nie znam ale moze zadzwon na wszelki wypadek do lekarza bo jezeli to reakcja uczuleniowa na lekarstwo to moze trzeba je odstawic...?

http://www.suwaczek.pl/cache/e97dcacce8.png http://s2.pierwszezabki.pl/021/021013940.png?8788

Maja

mama2
witam sie i ja dzis debiut marczewkowy !!! Zobaczymy jak maksiowi znow zakochanemu w cycu pojdzie :)):smile_jump:

noc jak zwykle co wam bede pisac pobudki co godzine , płacz w nocy (to zaczyna mnie martwic) a najgorsze bylo usypianie zasdnal padniety o 19.30 i do 21.00 budzil sie non stop raz sie porzadnie rozpłakał ale nie chcial cyca po 5 minutach sie uspokoil ...przestaje mnie to juz bawic!:ehhhhhh:

wczoraj klaudia znow byla z tata podjechał nowym volsvagenem kabrio , dziecko kupe frajdy mialo z przejazdzki autem bez dachu do tego pelna siata nowych ciuchow swiecace reeboki ( w szkole wszyscy zachwyceni butami) i inne bajery ..matka przy tym wypada blado:ehhhhhh: a tata nagradza za swa nieobecnosc..dzis tez ja zabiera

a niech takiego ojca geś kopnie...ale znam jeszcze gorszych dla których prezent dla dziecka to cos nieistniejacego:eyes: a w tym wieku dzieci z takich prezentów bardzo sie ciesza wiec chociaz troche radosci Klaudi sprawil...a mamunia i tak bedzie najjjjjjjjjjj bo tak jest zawsze:)

Maja

e2e2

Oj biedny Filipek i biedna mama. Tym, że wybuchłaś się nie przejmuj, na pewno wszyscy zrozumieją, w końcu nasza wytrzymałość i cierpliwość też ma swoje granice.
I trzymam kciuki, żeby Filip czuł się coraz lepiej.

e2e2

Ja nie znam niestety.

Kamidianka
mama2
Daffodil ale Kuba ma spust zeby tyle wtrabic? hehe czul ze mama sie czai na deserek i zjadl wszystko:D

Patka
..ehh podobno bardzo przystojny jest...ma straszne powodzenie wysoki 190 cm dobrze zbudowany , w oczach kurwiki..:D i wogole sposob bycia czarujacy ale to wszystko blednie kiedy wychodzi jego prawdziwa natura..

Katja gratuluje ze Maja sie smoka chycila to jak to jest ze moj nie chce :(
Zycze mimo wsystko udanego wesela

Patka co za cholerstwo cie lapie oby tpo nic powaznego!!

Oj zna się ten typ faceta. Na szczęście ja takich zawsze chronicznie unikałam, jakoś tak mam, że jak wszystkim się coś podoba, to nie mnie :)
Ale wyobrażam sobie, że kobitki piszczą na widok takich :D

moja babcia mówiła ze ładna miska jesc nie daje i temperatury nie trzyma ... :D

Maja

mama2
mam juz namiar od naszego doradcy laktacyjnego z forum i wybiera sie w przyszłym tyg. w poszukiwaniu wyjasnienia mojego bolu piersi ..
a maksio od wczoraj tyle znowu je ze cały spuchniety od jedzenia jest :D cały czas na cycu wisi , jakis skok chyba :) i chciałm jeszcze napisac ze pomimo tych nocy wczoraj w ciagu dnia aniol z niego byl :win your love:

spuchniety od mleka z cyca powiadasz..:sofunny::sofunny:
a do kogo sie wybierasz do doradcy laktacyjnego?

Maja

Jola30
Witam
ogolnie to byłam dziś u peditry przebadała małego i znów antybiotyk nie wylecony kużwa ja mam dosyc.na rota wirusa za pózno na szczepionke bo zaczyna się ją już 12 tygodniu życia dziecka!!!
marudzenie nie zna granic mam już dosyc ze zaczynam kląc co mi się nie zadrzało brakuje mi M.i jestem w depresi :36_2_20:wszystko na NIE....kończy się kasa i wiadomo.
Noce wogule ciężkie prawie wogule nie śpi budzi się co godzine i sapie ,płacze marudzi i na okrąglo to samo:36_2_20:ogulnie mam dosyc i padam:uff:do tego te upalne dni :hot:on sie męczy bo nowość dla niego:mama:nie chce pic herbatek ani soków.

Jolu doskonale cię rozumiem ,Filip też chory a ja nie mam już słów i siły!!!Też pytałam o tego rotawirusa i niestety za późno.!!!SZkoda.Dużo cierplowości życzę ,wiem że to tak łatwo napisać!O mój wojownik się obudził i już jęczy bidulek!

katja79
mama2
mam juz namiar od naszego doradcy laktacyjnego z forum i wybiera sie w przyszłym tyg. w poszukiwaniu wyjasnienia mojego bolu piersi ..
a maksio od wczoraj tyle znowu je ze cały spuchniety od jedzenia jest :D cały czas na cycu wisi , jakis skok chyba :) i chciałm jeszcze napisac ze pomimo tych nocy wczoraj w ciagu dnia aniol z niego byl :win your love:

spuchniety od mleka z cyca powiadasz..:sofunny::sofunny:
a do kogo sie wybierasz do doradcy laktacyjnego?

tak do doradcy

e2e2

ale sie filipek nameczy biedactwo , dobrze ze juz lepiej !!

elus.dreptus
DZiewczyny Wasze maluszki lubia mate edukacyjne??
opłaca mi sie teraz kupowac?? znalazlam cos takiego, co myslicie??
MATA EDUKACYJNA GRAJACA WIELE FUNKCJI DLA MALUCHA (738627533) - Aukcje internetowe Allegro

elus.dreptus - Nie wiem jak ta, ale msmy kupili Maksiowi jakies 2 tygodnie temu i tz sie zastanawialam czy nie za pozno, no ale Maksio jest zachwycony i my tez. Lezy i sie bawi nawet doo 1,5 godziny. Zalezy od nastroju. Ale generalnie dobrze wydane pieniadze to byly.

Witam czwatkowo. M w pracy, koniec urlopu a mnie jakos tak dziwnie :-((

gunia43
Jola30
gunia43
Maksio po szczepieniu jakby wcale szczepiony nie byl. Tryska humorem, teraz zasnal, wiec normalnie. Nawet bardziej senny niz zwyke nie jest.
M opowiadal, ze dzisiaj co prawda sie rozpakal, ale szybko sie uspokoil. Mozliwe ze przy mnie tak dlugo placze tylko. Hmmm.
Lekarz powiedzial, ze bedziemy teraz mieli dluzsza przerwe ze szczepieniami. Ufff!
Badanie kontrolne mamy na 23 pzdziernika.

Gunia a co ty dajesz za szczepienia te co mają być standartowo czy jakieś dodatkowe ?
Mam 6-ciokrotna (koklusz, zapalenie watroby, opon mozgowych, tezec i nie pamietam co jeszcze) i pneumokoki. Tutaj wszystko jest w standarcie bezplatne. Leki dla dziecka tez mam bezplatne. W Polsce pneumokoki platne chyba, reszta to nie wiem..
Za pneumokoki place 290zl