Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

Daffodil
mama2
Daffodil

Kosztuje dużo, koło 8 zł na pewno. Ale my potrzebujemy opiekunkę na 4 godziny, więc finansowo na pewno lepiej tak, niż gdyby jedno z nas siedziało w domu.

to juz troche lepiej ale i tak wyjdzie was okolo 700zł:whoot:

Niestety, takie uroki mieszkania z dala od rodziny :/ Tak to zawsze by ktoś pomógł :/
My mamy rodzine M na miejscu i co?..... I jajco!!!!

Daffodil
gunia43
elwira
Witam mamuśki:)

my dzisiaj ciężką noc bo Adaś 3 razy dławił sie swoją śliną tak bardzo ze robił sie purpurowy na buzi :whoot::whoot: i skończyło sie spaniem u nas w łóżku, mały ma katarek i to wzmożone ślinienie przy zębach i taki efekt ze nie nadążna połykać

Mama2
przy świadomości ze to już ostatnie dziecko to ja bym pewnie robiła dokładnie to samo albo nawet M z łózka wywaliła ..... pewnie w ogóle rozwodem by się skończyła a powód --za dużo czasu dziecku poświęcała ......... tak ze rozpieszczaj i dawaj cyca nawet jak będzie jeszcze w przedszkolu a co :smile_move::in_love2:
a te 9kg to mnie wcale nie zaskoczyło bo Maksio to naprawdę wielki facet:)
Elwira - to dlawienie slina to straszne. Ja tak mialam z Maksiem jak byl calkiem malutki. Pamietam jak wtedy nieraz spanikowalam i go walilam po plecach, takie malenstwo.
Biedny Adas. Kiedy te zeby sie wyrzna.... Az sie boje co nas z maksiem czeka.

No właśnie, odnośnie zębów, to jakie żele do dziąsełek polecacie? Bo nie wiem czy u nas się czasem nie zaczyna :karate: Kuba kwęka przez cały dzień, jak dorwał mojego palucha, to tak zagryzał, że coś strasznego. Jak wyjęłam mu z buźki, to znowu kwękanie. I tak cały dzień. A jadł dopiero, więc to nie głód, pić też nie chce. Dziąsła oglądałam i nic tam nie widzę niby, ale może coś się zaczyna dziać :8_1_221:
Kurcze Daffodil!!! Wlasnie o tym mialam pisac. Maly tez kweka (to odpowiednie slowo chyba)
Teraz wsuwa gryzaka az sie mu uszy trzesa i tak jeczy i mruczy, ze ciezko wytrzymac. W sumie to juz polowa 5 miesiaca wiec by pasowalo. Ja zel mam. Moze mu posmaruje.
Hmmm. MOze dlatego tez papki jesc nie chcial... Zobaczymy jak to sie rozwinie.

Daffodil
mama2
ale ja nie wiem co bedzie u mnie bo na chrzcinach tesciowa mi zaproponowała zebym została na wychowawczym a ona mi pomoze i zapłaci:o_noo: !!!!!!!!!! ha pytam sie jej czy zapłaci mi 3 tys rownowartosc mojej wypłaty ? a ona oczy w slup i ze w zyciu bo ona tyl nie ma najwyzej 200zl myslałam ze skonam:comp_ihate:

He he, taka niedzisiejsza jak moja teściowa, ona też czasem ma teksty jakby się z choinki urwała :snowball:
O raju!! 200 zlotych to niby na co ma starczyc!!!!???

mama2
ale sie stracha najdlam !!!!!!! patrze na balkonie i nie widze mojego dziecka ..mija 15 minut i dalej nic juz mialam spiacego Maska brac przez ramie i leciec juz mialam łzy w oczach az tu patrz wynuza sie lesny ludek zza krzaka i macha mi reka ..ufff byla tak zadowolona ze sama przeszla ze mowi ze od jutra tylko sama bedzie chodzic!

Strach ma wieeelkie oczy!!!!
Brawo dla corci!

Kamidianka
gunia43
Ewciaa

nie ma za co, wiem jak to jest są tacy tatusie co parzą na młode ładne nauczycielki (nie mówie tu o sobie) i na ładne zgrabne mamuski
Ja sama sie ogladam za ladnymi kobietami. Mezczyznami tez. No ale wszystko co ladne oko cieszy. Wazne, zeby tylko na patrzeniu sie skonczylo, no i zeby Ci tatusiowie na sowje zony tez tak patrzyli :-)

mnie by bylo nieswojo, gdyby moj M. na inne patrzył z uciecha. Zwkle jest tak, że jak na inne patrzą, to już nie patrzą na swoją. Ech.
Moj na razie sie nie oglada za innymi. No chyba zeby obgadac he, he. Mezczyzni....
No spojrzec mozna, bez przesady. Ale tez mnie cieszy, ze moj sie nie oglada.

Kamidianka
gunia43
Daffodil

Niestety, takie uroki mieszkania z dala od rodziny :/ Tak to zawsze by ktoś pomógł :/

A to M. już wczesniej mieszkał w Niemczech?
No ja tez niby 2 babki na miejscu i nic z tego nie wynika na razie.
NO tak. Teraz juz 20 lat bedzie. Jego cala rodzina tutaj jest siotra z rodzina, mama, wujek, ciotka. To tyle.

Daffodil
elwira
katja79

dzieki Elwira tez tak mysle ze im pózniej tym gorzej a mozesz mi napisac ile córcia Twojej siostry miala jak próbowala ja przestawic? moja na szczescie soki chociaz z butli pije wiec wiem ze jak chce to potrafi...

jesli soki potrafi to i mleo załapie pewnie po prostu chce sie do ciebie przytulić i tyle to samo jest u mojej siostry młoda nie tyle ze chce jeść tylko sie poprzytulać a zaczęła z nią walczyć chyba jak Wiki miała 6miesiecy tylko właśnie jej M w kółko tylko - on płacze no weź ja i daj cyca - a robił to nawet jak mała tylko jęknęła bo jej sie samej nudziło a on nie umie( nie chce ) sie z nią bawić a co najgorsze robił to najczęściej przy swoich rodzicach:(

O kurka, ale patafian. Mój M. miał takie zapędy, jak mu się nie chciało Kubą zajmować. Ale od razu opierdziel dostał i mu przeszło :) A jakby tak przy rodzicach swoich wyskoczył, to bym się zagotowała chyba.
Ja nie chyba tylko napewno!!!!!!

gunia43
lutka
Kamidianka

Dziewczyny, chodzi o usypianie na noc, czy w ciągu dnia, bo powiem szczerze, że to brzmi dosyć koszmarnie.

w ciagu dnia zasypia w wozku, wożę go po krzywej dzaileczce pod domem to go lekko wytelepie. Generalnie ma ogromne kłopoty z zasypianiem. Nie wiem dlaczego :/
Lutka - a pije Szymus herbatki? Ja mojemu smokowi podawalam taka z Hippa uspokajajaca w proszku na sen. Taki maly sloiczek. Troche droga ale dziala i dziecko jest mniej nerwowe. Moj zasypial ale sei budzil od malego czesto z byle powodu, a chcial jeszcze spac. Teraz sie mu wyregulowalo i juz nie pije, bo lagodny ostatnio, ale jeszcze niedawno nawet przy skoku pomagalo.

mam herbatkę uspakajającą, podaję ale nieregularnie - nigdy nie zauwazyłam rożnicy w zachowaniu, może własnie pzrez wzgląd na tę nieregularnosć?

gunia43
lutka
ale na rękach tez nie uśnie

No moj Makiso tez tak mial dokladnie. Teraz przeszlo. Sprobuj zostawiac w lozeczku i nie wyciagac na raczki tylko poglaskac i byc przy nim i wychodzic i wracac tak jak pisala Katja. Ja Maksikowi daje pieluche do pomietolenia a jak smok wypadnie to juz mu nie podaje. Z tym smokiem to wiecznie tylko problem. Nie wiem Lucia. MOze cos wreszcie pomoze.
On nie umie widac zasnac i sie meczy. Ja go rozumiem bo przed ciaza tez nie umialam zasnac i strasznie sie meczylam.

no własnie, smoka ma pomagać a tylko pogarsza sytuację. Dzięki Guniu :*

Nadrobila ze wczoraj i dzisiaj wiec spadam.
Daffodil - zapominiaalm napisac, ze piekny awek masz. Zreszta jak zwykle :36_1_11:No a zeby to chyba jednak nie sa bo moj smyk ma za dobry humor. Tylko dlaczego tak kweka straszliwie. Oszalec mozna od tego :uff:
Ja ide pobyc Hausfrau:15_2_138::flower::kura:. Musze ogarnac i za obiad sie zabieram. Dzisiaj tez makaron tylko tagliatelle z szynka i smietana a do tego znow ruccola!!!! Ta rocolla to uszami nam chyba wyjdzie. NO ale droga i duze opakowanie to bedziemy jesc az zjemy :36_2_15:

gunia43
Kamidianka
gunia43

A to M. już wczesniej mieszkał w Niemczech?
No ja tez niby 2 babki na miejscu i nic z tego nie wynika na razie.
NO tak. Teraz juz 20 lat bedzie. Jego cala rodzina tutaj jest siotra z rodzina, mama, wujek, ciotka. To tyle.

To powinna być komitywa jak się patrzy, a nie ma pewnie, jak się domyślam...

http://www.suwaczek.pl/cache/4087228f40.png

gunia43
Nadrobila ze wczoraj i dzisiaj wiec spadam.
Daffodil - zapominiaalm napisac, ze piekny awek masz. Zreszta jak zwykle :36_1_11:No a zeby to chyba jednak nie sa bo moj smyk ma za dobry humor. Tylko dlaczego tak kweka straszliwie. Oszalec mozna od tego :uff:
Ja ide pobyc Hausfrau:15_2_138::flower::kura:. Musze ogarnac i za obiad sie zabieram. Dzisiaj tez makaron tylko tagliatelle z szynka i smietana a do tego znow ruccola!!!! Ta rocolla to uszami nam chyba wyjdzie. NO ale droga i duze opakowanie to bedziemy jesc az zjemy :36_2_15:

Guniu jak będziesz tak serwować daniami, to ciągle się będę powtarzać i prosić o przepisy :) Poproszę o przepis i na sałatkę, i danie główne :D

Daffodil
elwira
katja79

dzieki Elwira tez tak mysle ze im pózniej tym gorzej a mozesz mi napisac ile córcia Twojej siostry miala jak próbowala ja przestawic? moja na szczescie soki chociaz z butli pije wiec wiem ze jak chce to potrafi...

jesli soki potrafi to i mleo załapie pewnie po prostu chce sie do ciebie przytulić i tyle to samo jest u mojej siostry młoda nie tyle ze chce jeść tylko sie poprzytulać a zaczęła z nią walczyć chyba jak Wiki miała 6miesiecy tylko właśnie jej M w kółko tylko - on płacze no weź ja i daj cyca - a robił to nawet jak mała tylko jęknęła bo jej sie samej nudziło a on nie umie( nie chce ) sie z nią bawić a co najgorsze robił to najczęściej przy swoich rodzicach:(

O kurka, ale patafian. Mój M. miał takie zapędy, jak mu się nie chciało Kubą zajmować. Ale od razu opierdziel dostał i mu przeszło :) A jakby tak przy rodzicach swoich wyskoczył, to bym się zagotowała chyba.

kuzyn M kiedys wziął na ręce śpiącego półrocznego synka (oczywiscie obudzi go) i podał zonie mówiąc nakarm go :/ to jest dopiero kretynizm

lutka
Daffodil
I jeszcze na koniec wklejam linka do bloga z najdurniejszymi zdjęciami z NK :) Można się czasem pośmiać :)

Muszla (bynajmniej nie ślimaka)

zdjęcia takie jak to w stroju kapielowym mnie powalają, co za idiotyzm :) generalnie wszytskie glupie, ale to z stylu "podziwiajcie me cialo" mnie rozwaliło

Na fotce pl. wiekszość takich, no ale co się dziwić, nowe pokolenie wyrasta, bez barier i zahamowań, za to z pustką we łbie :>

Kamidianka
lutka
katja79

oooooooooooo no to sie zdziwilam :eyes:

no bo na raczkach to strzela oczami we wszytskie strony i świat sobie oglada, moze bylaby szansa na sen w pozycji poziomej ale jak jak jej nie znosi? ok juz nie truję, al epowiem Wam ze jak zbliza sie wieczor to wszytskiego mi się odechciewa na samą myśl ze znów ryk, i jęki :/

teraz to juz na prawde zmykam.

lutka to o której Szymcio zasypia? Albo inaczej, od której go zaczynasz usypiać? A noc przesypia całą? o której się budzi?

kąpie go 18-19 i średnio około 19:30 kłade go do łóżeczka. Budzi się około 2, póxniej śpi pzrewaznie do 6.

elwira
Daffodil
elwira
Dziewczyny kiedyś pisałam ze chyba dostała miesiączki ale to był fałszywy alarm ................ natomiast teraz to już 100% , jak to cholerstwo boli:((((((((((((((( po 13 miesiącach spokoju znów te męki :36_2_43::36_2_58::36_2_58:

Ja, odpukać, po ciąży mam na razie dużo mniej bolesne :fun:
A czy przy spirali miesiączki nie zanikają? Czy tylko niektórym szczęściarom? :)

po pierwszej spirali przestały mnie boleć:) i nie tyle zanikaja co są dużo mniejsze i krócej trwają u mnie było góra 3 dni . teraz zobaczymy bóle są oby nie ciągnęło sie to tydzień

zawsze myslałam ze po spirali miesiaczki są dłuższe i bardziej obfite.

mama2
lutka
Daffodil

Kurcze nie wiem, może coś go rozprasza? Głośno jest, światło?
Ja po kąpieli staram się Kubę wyciszać, jak je kaszkę, to już tylko szeptem do niego mówię, zapalona jest malutka lampka. Czasem wycisza się tak skutecznie, że w połowie kaszy zasypia, ale to już inna bajka :)

rolety opuszczone, swieci się mała lampka, muzyka nie leci, ja spiewam delikatnie. Moze po prostu On nie chce spać ? w sensie, wolałby coś innego robić?

Lutka naprawde malo jest dzieci ktore ładnie i samodzielnie zasypiaja i nie ma tu zadnego wytłumaczenia , maja tez nastroj i sa zmeczone a trudno im usnac bez noszenia, bujania , ja sie tym tak nie przejmuje to wszystko sie kiedys unormuje jak bedzie starszy poczytasz bajeczke , przytulisz i wystarczy ...byloby xza proste gdyby dzieciaczki same zasypialy cala noc spaly itp...

racja, dzięki kochana :*

lutka
Kamidianka
lutka

no bo na raczkach to strzela oczami we wszytskie strony i świat sobie oglada, moze bylaby szansa na sen w pozycji poziomej ale jak jak jej nie znosi? ok juz nie truję, al epowiem Wam ze jak zbliza sie wieczor to wszytskiego mi się odechciewa na samą myśl ze znów ryk, i jęki :/

teraz to juz na prawde zmykam.

lutka to o której Szymcio zasypia? Albo inaczej, od której go zaczynasz usypiać? A noc przesypia całą? o której się budzi?

kąpie go 18-19 i średnio około 19:30 kłade go do łóżeczka. Budzi się około 2, póxniej śpi pzrewaznie do 6.

A nie za wczesnie na nocny sen? Moja by chyba do rana jednym ciągiem nie przespała, gdybym ją kładła koło 19-stej.