Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

Ewciaa
mama2
Ewciaa
a mama jak pójdzie taka zgrabna laska jak ty na zabranie i będa jacyś tatusiowe to napewno nie będą słuchac wychowawczyni tylko patrzeć na ciebie

:Nieśmiały::Nieśmiały::Nieśmiały: dziekuje bardzo

nie ma za co, wiem jak to jest są tacy tatusie co parzą na młode ładne nauczycielki (nie mówie tu o sobie) i na ładne zgrabne mamuski
Ja sama sie ogladam za ladnymi kobietami. Mezczyznami tez. No ale wszystko co ladne oko cieszy. Wazne, zeby tylko na patrzeniu sie skonczylo, no i zeby Ci tatusiowie na sowje zony tez tak patrzyli :-)

mama2
gunia43
Wiki20pl

Mi się wląśnie kończy 3 okres tylko ja mam bezbolesne okres ja to nawet nie wiem ze cos mam
A mnie sie skonczyl niedawno pierwszy. NIc nie bolalo, a ze sie zaczol zorientowalam sie po bieliznie. Przed ciaza az tak kolorowo nie bylo. Trwal 5 dni czyli tak jak u mnie normalnie ani krocej ani dluzej.

a ja jeszcze nie mialam okresu :D
MOja kolezanka jak karmial cyckiem tak jak Ty podobnie to nie dostaal okresu az do momentu kiedy zuplenie od cycka odtsawila. Pierszy raz chyba rok po porodzie.

gunia43
mama2
gunia43

A mnie sie skonczyl niedawno pierwszy. NIc nie bolalo, a ze sie zaczol zorientowalam sie po bieliznie. Przed ciaza az tak kolorowo nie bylo. Trwal 5 dni czyli tak jak u mnie normalnie ani krocej ani dluzej.

a ja jeszcze nie mialam okresu :D
MOja kolezanka jak karmial cyckiem tak jak Ty podobnie to nie dostaal okresu az do momentu kiedy zuplenie od cycka odtsawila. Pierszy raz chyba rok po porodzie.

mi to brdzo pasuje

mama2
Daffodil
Ewciaa

z pracy ogólnie jestem zadowolona, bo to lubie męczą mnie te dojazdy, co do zuzki to starsznie tęsknie ale cały czas mysle że nie jest jej źle że wszyscy koło niej latają i robią wszytsko by było jej dobrze...ale jak wracaam autobusem to jak myśle o tym wszytskim to czasem mam łzy w oczach że tak musze postępowac zostawiać małą i dojeżdzać, dlaczego niemoge być z nią...myśle o różnych rzeczach dlaczego młodz ludzie musza tyle pracowac bo kupić mieszkanie i zsiąć je na kredyt na całe życie....wtedy jakas depresja mnie dopada

Ewcia pocieszaj się tym, że nie ma Cię tylko parę godzin, a Zuzią zajmują się najbliższe osoby.
Ja jak pójdę do pracy w listopadzie, to będę wychodzić o 8, a wracać w najlepszym wypadku o 16.30 (jak uda mi się załatwić zaświadczenie, że karmię), więc tak naprawdę to przez cały dzień nie będę Kuby widzieć. A jeszcze się w pracy u M. pokomplikowało i raczej nie pójdzie na pół etatu, więc na parę godzin będziemy musieli wziąć opiekunkę. Słabo mi się robi na samą myśl, ale po prostu innego wyjścia nie ma. Jak nie wrócę do pracy, to kasy nie wystarczy.

i bardzo bardzo tule bo tyle godzin bez synka to cos strasznego ja bede o 2.20 w domu i juz mi sie płakac chce

Ja jak wrócę do pracy, to będę wychodzić ok. 7, a wracać koło 17:30, pod warunkiem, że nie będę nigdzie zbaczać, np. na zakupy.

http://www.suwaczek.pl/cache/4087228f40.png

ale sie stracha najdlam !!!!!!! patrze na balkonie i nie widze mojego dziecka ..mija 15 minut i dalej nic juz mialam spiacego Maska brac przez ramie i leciec juz mialam łzy w oczach az tu patrz wynuza sie lesny ludek zza krzaka i macha mi reka ..ufff byla tak zadowolona ze sama przeszla ze mowi ze od jutra tylko sama bedzie chodzic!

Kamidianka
mama2
Daffodil

Ewcia pocieszaj się tym, że nie ma Cię tylko parę godzin, a Zuzią zajmują się najbliższe osoby.
Ja jak pójdę do pracy w listopadzie, to będę wychodzić o 8, a wracać w najlepszym wypadku o 16.30 (jak uda mi się załatwić zaświadczenie, że karmię), więc tak naprawdę to przez cały dzień nie będę Kuby widzieć. A jeszcze się w pracy u M. pokomplikowało i raczej nie pójdzie na pół etatu, więc na parę godzin będziemy musieli wziąć opiekunkę. Słabo mi się robi na samą myśl, ale po prostu innego wyjścia nie ma. Jak nie wrócę do pracy, to kasy nie wystarczy.

i bardzo bardzo tule bo tyle godzin bez synka to cos strasznego ja bede o 2.20 w domu i juz mi sie płakac chce

Ja jak wrócę do pracy, to będę wychodzić ok. 7, a wracać koło 17:30, pod warunkiem, że nie będę nigdzie zbaczać, np. na zakupy.

tyle godzin! kiedy wracasz?

Kamidianka
mama2
Daffodil

Ja będe pracowała od 6:30 do 14:30

http://maja2009.aguagu.pl/suwaczek/suwak4/a.png
http://www.suwaczek.pl/cache/29414a2d3e.png
http://www.suwaczki.com/tickers/ckai3e3kyvu8eal1.png

gunia43
Ewciaa
mama2

:Nieśmiały::Nieśmiały::Nieśmiały: dziekuje bardzo

nie ma za co, wiem jak to jest są tacy tatusie co parzą na młode ładne nauczycielki (nie mówie tu o sobie) i na ładne zgrabne mamuski
Ja sama sie ogladam za ladnymi kobietami. Mezczyznami tez. No ale wszystko co ladne oko cieszy. Wazne, zeby tylko na patrzeniu sie skonczylo, no i zeby Ci tatusiowie na sowje zony tez tak patrzyli :-)

mnie by bylo nieswojo, gdyby moj M. na inne patrzył z uciecha. Zwkle jest tak, że jak na inne patrzą, to już nie patrzą na swoją. Ech.

Oto sprawozdnie zjedzenia spagetti!
Maksio zjadl pare lyzek nawet ze smakiem, ale potem zaczal pluc:36_11_23:. Niby jadl jak mu dwalam ale jakos tak bez entuzjazmu. Stwierdzilam, ze moze nie pora czy jak i zrobilam mu flache, bo tak jakos jadl, ze wiecej wycieralam mu mordke niz przelykal. Jak ja robilam to moje dziecko wykrzykiwalo z radosci na widok butelki :36_13_4: :36_2_15:!! Noramlnie stesknil sie, bo od rana cyc, potem cyc, potem troszke kaszki lyzeczka, a nie bylo butli i wdac mu jej brakowalo:smile_move:
Teraz sdiedzi najedzony i zadowolony jak zwykle :joga:
Nic zobaczymy wieczorem. Moze wtedy da sei skusic.....

mama2
Kamidianka
mama2
bo jak ja sobie wyszukałam w tej stronce w mojej miejscowosi nianie to wyszlo mi ze chca okolo 10 zl za \godzine to jest 80zł dziennie razy 22 dni to jest 1760zł!!!!!!!!! aaaaaaaaaaaaa

Gdzie mieszkasz?

w dabrowie gorniczej , zadupie

Czy ja wiem, miasto jak miasto, ważne, że pensję będizesz mieć na poziomie "miastowym" ;)

Daffodil
Ewciaa
Kamidianka

No to ładnie nocka minęła :)
A jak w pracy? Zadowolona jesteś? A nie tęsknisz do Zuzi? Ja wiem, że to tylko kilka godzinek, ale jestem ciekawa, jak to odbierasz.

z pracy ogólnie jestem zadowolona, bo to lubie męczą mnie te dojazdy, co do zuzki to starsznie tęsknie ale cały czas mysle że nie jest jej źle że wszyscy koło niej latają i robią wszytsko by było jej dobrze...ale jak wracaam autobusem to jak myśle o tym wszytskim to czasem mam łzy w oczach że tak musze postępowac zostawiać małą i dojeżdzać, dlaczego niemoge być z nią...myśle o różnych rzeczach dlaczego młodz ludzie musza tyle pracowac bo kupić mieszkanie i zsiąć je na kredyt na całe życie....wtedy jakas depresja mnie dopada

NO ciezko tak dziecko na caly dzien prawie zostawiac!!!!!!

mama2
Kamidianka
mama2

tyle godzin! kiedy wracasz?

Najpewniej od nowego roku, teraz nie ma się kto Lenką zająć, bo mama pracuje. A opiekunki nie opłaca mi się wynajmować, bo na jedno by wyszło.

gunia43
Oto sprawozdnie zjedzenia spagetti!
Maksio zjadl pare lyzek nawet ze smakiem, ale potem zaczal pluc:36_11_23:. Niby jadl jak mu dwalam ale jakos tak bez entuzjazmu. Stwierdzilam, ze moze nie pora czy jak i zrobilam mu flache, bo tak jakos jadl, ze wiecej wycieralam mu mordke niz przelykal. Jak ja robilam to moje dziecko wykrzykiwalo z radosci na widok butelki :36_13_4: :36_2_15:!! Noramlnie stesknil sie, bo od rana cyc, potem cyc, potem troszke kaszki lyzeczka, a nie bylo butli i wdac mu jej brakowalo:smile_move:
Teraz sdiedzi najedzony i zadowolony jak zwykle :joga:
Nic zobaczymy wieczorem. Moze wtedy da sei skusic.....

mamie sie eksperimenta zachcialo a maksio za butla steskniony!:karate:

mama2
Maks spi wiec jdnak nie pojde po Klaudie , niech sprobuje sama pokonac droge do tej pory nigdzi jej samej nie puszczałam tylko z psem pod okno ale zawsze musi byc ten pierwszy raz

maks przed chwila jadł z tej piersi ktora boli i jak jadł to myslałam ze z bolu w kosmos wylece , kuzwa co jest? ani nie mam poranionej brodawki ani zastoju b piers miekka...niech to ges kopnie.
dzis juz rozłozylismy nowa wykładzine u maksika ale bedzie mial frajde jak sie bedzie na niej bawil samochodzikami ..tyle ulic i drog:)
Mama2 - Wspolczuje bolu!!! Ty to sie nacierpisz.
To dzisiaj wazny dzien. Debiut Kalaudii jesli chodzi o wcacanie samej. Oj, pomysl sobie jak bediesz sie czula kiedy na pierwsza randke sama pojdzie ;-) To dopiero bedzie wystawanie w oknie.
CZekam na fotki nowego pokoju .-)

Patka - gdzie sie podziewasz???????