Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

mama2
lutka
mama2
Moj maly 3 dni sie nie rusza i siłą rzeczy mam głupie mysli, staram sie dlugo o tym nie myslec ale jednak cos sieje sie w mojej głowie wkoncu to juz 20 tydz i mocniej go czulam w 17 tyg niz teraz. Mam złe przeczucia . No ale narzanie skupiam sie na naszych kaszlach , jak je tu wyleczyc:36_2_31:

mama2 ale moze być tak, że młody rusza się tylko Ty tego nie czujesz bo kaszlesz często. Pamietaj ze lekarz powiedział, ze za około 2 tyg powinnaś czuć regularne ruchy, więc póki co nie denerwuj się. WIdziałaś na USG syka całego i zdrowego. to najważniejsze:36_4_1:

no wlasnie widzialam go i nie powiem zeby byl za bardzo ruchliwy , od co ..podrapal sie po glowie i to wszystko a moj lekarz to taki ciapa

No właśnie, drapania po głowie to na pewno nie poczujesz, więc głowa do góry. A do lekarza dzwoń, żeby się córcia nie męczyła biedulka.

mama2

no wlasnie widzialam go i nie powiem zeby byl za bardzo ruchliwy , od co ..podrapal sie po glowie i to wszystko a moj lekarz to taki ciapa

ja tez mam kłopot z zaufaniem do lekarza, ale wkońcu mają już jakieś doświadczenie i nie jedną ciążę prowadzili nie?
A z Maksa pewnie jest leniuszek i tyle. Dzidzia rozwija sie prawidłowo, masz duzego synka ciesz się tym. I ciesz się też z tego że jest leniuszkiem, to jak już pojawi się na świecie pozwoli Ci spać:36_3_13:

katja79
Hej,hej i ja sie melduje troche zaspana...ehh oby ten dzien szybko minol i dobrze sie skonczyl... w nocy takie koszmary mialam ze szkoda gadac ale to chyba przez te nerwy.
Co jadlyscie na sniadanko??? nie mam na nic ochoty a w lodówce swiatlo...musze bryknac do sklepu...
Gunia jak tam walizka juz spakowana?? ja zawsze mam leki ze zapomnialam czegos istotnego..

Ja mam czesto takie sny, ze nie moge zdazyc na samolot do mojego meza albo, ze zapomnialam wziasc paszportu z domu albo bagazu. Taki uraz po czestych rostaniach z mezem chyba, jak jeszcze mieszkalismy 1000 km od siebie. Brrrr!

Poza tym ja jestem spakowana juz w 2/3. NIe mam duzo ciuchow. Generalnie prawie wszystkie nowe, bo w reszte nie wchodze. Jeszcze dzisiaj lece kupic jeansy i biustonosz, bo w Polsce bedzie drozej. Zaraz sie maluje, ubieram i do sklepow. Ale mi sie nie chce!!!!!!!

mama2
gunia43
mama2
Ale duzo popisałyscie :smile_jump:

Daffodil kwitniesz:)) , wydaje mi sie ze zeszczuplałas na twarzy? i brzuszek naprawde spory!:big_whoo:
GUNIA szerokiej drogi:36_3_16:

1cora2syn
jak sie dzis czujesz? jak brzuszek?
mama2 - i jak dzisiaj? Mam nadzieje, ze nastroj lepszy?

ciutke lepszy ale niespalam pol nocy tak mnie kaszel meczy a moja córka to nawet zjesc kanapki nie moze tak ja dusi suchy kaszel, siedzi nad muszla wymiotuje i łzy jej leca. a lecze ja juz 5 dzien i dzis jest najgorzej, dzwonie do lekarza ale go chyba dzis nie ma, zwariowac mozna.
Ze stresu jem 8 krówke. :36_19_3:
Moj maly 3 dni sie nie rusza i siłą rzeczy mam głupie mysli, staram sie dlugo o tym nie myslec ale jednak cos sieje sie w mojej głowie wkoncu to juz 20 tydz i mocniej go czulam w 17 tyg niz teraz. Mam złe przeczucia . No ale narzanie skupiam sie na naszych kaszlach , jak je tu wyleczyc:36_2_31:
mama2 - Biedne jestescie obie. I ta Malutka, az zal sie robi jak pomysle.... MOze syrop prawoslazowy. Bardzo dobry na suchy kaszel, taki oslonowy. I Ty sobie cos moze kup. Niektore syropy mozna w ciazy.
A z synkiem na pewno dobrze. Czarne mysli prosze odgonic precz!!!!!!

lutka
mama2

ja tez mam kłopot z zaufaniem do lekarza, ale wkońcu mają już jakieś doświadczenie i nie jedną ciążę prowadzili nie?
A z Maksa pewnie jest leniuszek i tyle. Dzidzia rozwija sie prawidłowo, masz duzego synka ciesz się tym. I ciesz się też z tego że jest leniuszkiem, to jak już pojawi się na świecie pozwoli Ci spać:36_3_13:
Kurcze, moze kazdy Maks to taki spokojniutki. Moj tez za ruchliwy nie jest.

gunia43
lutka
Gunia - najważniejsze :karta ciaży, dotychczasowe wyniki badań i lekarstwa które bierzesz. A w PL porób zapasy na no-spę. I baw się dobrze :36_1_22:

Oj, dziekuje za przypomnienie o tej nospie. Na pewno zrobie zapasy i jezcze czopkow glicerynowych !!!!! Tak na wszelki wypadek ;-)

Przydadzą się na pewno pod koniec ciąży (wiem, bo podczytywałam dziewczyny z grudnia :36_2_31:) :)

elwira
Mama2 przykro mi ze tak u was choróbsko panuje, ale kobieto nie panikuj bo z małym na pewno jest wszystko ok, mi wczoraj powiedzieli ze to w 3 ostatnich miesiącach mogę zacząć panikować jak nic nie poczuje a teraz to normalne.

nie mam pojęcia co ci poradzić bo nie wygląda to na zwykle przeziębienie wiec tylko lekarz i to jak najszybciej
No mi tez tak moj mowil. I jakos sie nawet usmiechnal tajemniczo pod nosem jak mu zadalam pytanie o ruchy. Pewnie pomyslal: znow cos bidula przeczytala, ze ma byc inaczej niz jest ;-) i sie stresuje.
Ale ja mojemu lekarzowi ufam. Pol Hagen u niego rodzilo i slyszalam same pozytywne opinie. Zreszta sam mi wczoraj powiedzial, ze mial leciec w czwartek do Polski na swieta ale poleciala na razie tylko zona, bo on musi przyjac takie pacjentki jak np ja, zeby mialy spokojne swieta :-)
I dodal, ze mu to robi po prostu frajde, wiec sie nie poswieca zbytnio. Fajny gosc!

gunia troche ci zazdroszcze tych emocji zwiazanych z podróza ze sporkaniem bliskich:36_4_1: Baw sie dobrze i zagladaj do nas bo my juz tesknimy...

Lutka jakby to oznaczało ze bedzie spokojny po porodzie to ja sie na to pisze))
Moja córka jak zaczela sie ruszac to ruchliwa byla bardzo, . za dwa tygodnie (az za dwa) mam usg genetyczne u innego lekarza to wyciagne z niego ile sie da.. Ale wiecie jakie to głupie uczucie czuc taka pustke w brzuchu pare dni z rzedu..chocby nie wiem jakie mocne nerwy człowiek by mial to wymieka:fire:

Daffodil
gunia43
lutka
Gunia - najważniejsze :karta ciaży, dotychczasowe wyniki badań i lekarstwa które bierzesz. A w PL porób zapasy na no-spę. I baw się dobrze :36_1_22:

Oj, dziekuje za przypomnienie o tej nospie. Na pewno zrobie zapasy i jezcze czopkow glicerynowych !!!!! Tak na wszelki wypadek ;-)

Przydadzą się na pewno pod koniec ciąży (wiem, bo podczytywałam dziewczyny z grudnia :36_2_31:) :)
Oj Daffodil, widze, ze trzymasz reke na pulsie!!!! Zadne forum nie ma przedToba tajemnic :-)

mama wypij cieplutką herbatę, zjedz coś słodkiego (albo po obiedzie)i połóż się na plecach - po chwili powinnaś poczuć młodego. Moje najczęsciej w takich warunkach sie "odzywa". Tyle tylko, z emas zcórę chorą wiec nie mas znawet czasu na leżenie.

Daffodil
katja79
Hej,hej i ja sie melduje troche zaspana...ehh oby ten dzien szybko minol i dobrze sie skonczyl... w nocy takie koszmary mialam ze szkoda gadac ale to chyba przez te nerwy.
Co jadlyscie na sniadanko??? nie mam na nic ochoty a w lodówce swiatlo...musze bryknac do sklepu...
Gunia jak tam walizka juz spakowana?? ja zawsze mam leki ze zapomnialam czegos istotnego..

No to widzę, że noc koszmarów za nami. Ech, się stresujemy niepotrzebnie.

No oby tak bylo ja dzisiaj w nocy caly czas cos z usg przezywalam a to ze na jednym cos bylo nie tak potem na drugie nie moglam dojechac masakra ale tak sobie mysle ze jak snilo sie cos zlego to moze w rzeczywistosci bedzie ok

gunia43
lutka

No prosze co dwie glowy to nie jedna ja bym napewno zapomniala karty ciazy, jak to dobrze miec takie majówkowe czujne kolezanki...:ok:

gunia43
Daffodil
gunia43

Oj Daffodil, widze, ze trzymasz reke na pulsie!!!! Zadne forum nie ma przedToba tajemnic :-)

Jeny jestem pod wrazeniem:o_master: ja taka ograniczona nigdzie nie zagladam...tylko na majówki:smile_move:

http://www.suwaczek.pl/cache/e97dcacce8.png http://s2.pierwszezabki.pl/021/021013940.png?8788

Maja

mama2
ja wlasnie skonczyla paszteciki robic z barzszczem , duzo pracy ale stres jakis we mnie siedzi i w kuchni najlepiej sie go pozbywam

Jejku mama2 nie dosc ze taka jestes chora to jeszcze w tej chorobie taka pracowita bidulo

ja wlasnie wyszlam z wanny musialam sie porzadnie wymoczyc i ogolic tu i ówdzie:smile_jump: a Wy dziewuszki tez golicie miejsca intymne przed wizyta bo ja owszem ale przyznaje ze coraz trudniej to robic mimo ze brzusio u mnie nie taki duzy...

http://www.suwaczek.pl/cache/e97dcacce8.png http://s2.pierwszezabki.pl/021/021013940.png?8788

Maja

katja79
mama2
ja wlasnie skonczyla paszteciki robic z barzszczem , duzo pracy ale stres jakis we mnie siedzi i w kuchni najlepiej sie go pozbywam

Jejku mama2 nie dosc ze taka jestes chora to jeszcze w tej chorobie taka pracowita bidulo

ja wlasnie wyszlam z wanny musialam sie porzadnie wymoczyc i ogolic tu i ówdzie:smile_jump: a Wy dziewuszki tez golicie miejsca intymne przed wizyta bo ja owszem ale przyznaje ze coraz trudniej to robic mimo ze brzusio u mnie nie taki duzy...

Ja jestem zwolenniczką bikini brazylijskiego, więc nie tylko przed wizytą :) A później to pewnie będę męża wykorzystywać do czarnej roboty :)

katja jasne, z tym, ze poza goleniem mam taki trymerek, którym skracam włosy do długosci około 2-3 mm, i mam spokój na dłuższy czas.

jakoś spokojnie się robi u nas, pewne klimat wyciszenia świątecznego wszystkim sie udzielił.

gunia43
nie wiem czy bede miala pozniej czas wiec
dziekuje za zyczenia i
ja rowniez zycze wam wszystkim i waszym rodzina
spokojnych i wesolych swiat bozego narodzenia oraz szczescia w nowym roku!
a bedzie szczesciliwy, bo w koncu na swiat przyjda nasze malenstwa!!!
[attach]1869[/attach]
postaram sie byc w kontakcie!

gunia tobie rowniez duzo spokoju i wesolych , magicznych swiat dla calej twojej rodziny:36_4_1: