Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

katja79
dziewczyny jak podajecie dzieciom cos ze słoiczka to duzo Wam zjadaja? moja tak 1/3 i reszte daje jej nastepnego dnia ale przez to je 3 dni pod rzad to samo:lup: moze za malo jej daje olbo juz sama nie wiem zal mi wyrzucac po dwóch dniach wiec wpycham w mala do reszty no i jak dajecie takie dodatkowe posilki to o jakich porach bo moja jak glodna to nie chce w bujaku siedziec tylko przy cycu lezec a jak najedzona to tez jej nie wchodzi...ehhh tak zle tak niedobrze.:lup:

Moja Maja je cały słoiczek i o stałej porze około 13/14

http://maja2009.aguagu.pl/suwaczek/suwak4/a.png
http://www.suwaczek.pl/cache/29414a2d3e.png
http://www.suwaczki.com/tickers/ckai3e3kyvu8eal1.png

gunia43
Dziewczyny!!!!! :36_13_4:To dziala. Moj Maksio znow usnal przy muzyce dla dzieci i to znow w foteliku!!!!:36_7_8::36_7_8::36_7_8:

Lutka - moze sprobuj. MOze ukoi zszargane nerwy Twojego Szymusia.
Wyszukaj MUsic4babies
Musze to zamowic bo mam tylko demo.

no my wlasnie mamy zamiar kupic malej do pokoiku bumboxa jakiegos zeby jej muzyke puszczac przed snem nawet mój M juz cos sciagal ale nawet nie wiem co jak nagramy i przesłuchamy to Wam wstawie linki.

http://www.suwaczek.pl/cache/e97dcacce8.png http://s2.pierwszezabki.pl/021/021013940.png?8788

Maja

Wiki20pl
katja79
dziewczyny jak podajecie dzieciom cos ze słoiczka to duzo Wam zjadaja? moja tak 1/3 i reszte daje jej nastepnego dnia ale przez to je 3 dni pod rzad to samo:lup: moze za malo jej daje olbo juz sama nie wiem zal mi wyrzucac po dwóch dniach wiec wpycham w mala do reszty no i jak dajecie takie dodatkowe posilki to o jakich porach bo moja jak glodna to nie chce w bujaku siedziec tylko przy cycu lezec a jak najedzona to tez jej nie wchodzi...ehhh tak zle tak niedobrze.:lup:

o rany moja by nie dala rady calego ale moze jej jednak zwieksze porcje :D
Wiki a przed takim słoiczkiem o której je ostatni posilek?

http://www.suwaczek.pl/cache/e97dcacce8.png http://s2.pierwszezabki.pl/021/021013940.png?8788

Maja

katja79

moj zjada caly sloiczek i jeszcze mu malo, a je dopiero ok 4 dni... po tym musze mu podac mleko juz po 2 godzinach a normalna przerwa u niego miedzy jednym a drugim mlekiem to 3 -3,5 godz

Jola30
a ja jestem zła bo moj M. tel nie odbiera polazł chyba gdzieś na mecz i zaginoł w akcji tak to jest jak chłop sam zostanie jeszcze sobie znajdzie jakaś i co bedzie?

Jola30 - Dobrze, ze z NIkusiem juz lepiej. A Ty jak sie czujesz. Tesiowa to szkoda czasu sie przejmowac. Na starosc juz nie zmadrzeje ajak durna cale zecie byla.
A co do M. NIenawidze jak ktos nie odbiera telefonu. Zawsze sie bardzo denerwuje i sei nakrecam na czarne scenariusze. Ech!
A znalezc to na pewno nie znajdzie takiej babki, zeby byla od Ciebi fajniejsza. Przynajmniej nie w Anglii, he, he!!!! Mam nadziej, ze do czasu jak to pisze to sie juz zanajdzie. Buziole!

elus.dreptus
katja79

moj zjada caly sloiczek i jeszcze mu malo, a je dopiero ok 4 dni... po tym musze mu podac mleko juz po 2 godzinach a normalna przerwa u niego miedzy jednym a drugim mlekiem to 3 -3,5 godz

no ładnie czyli niezla ze mnie skąpa mamuska:lup:

Maja

elus.dreptus
a tesciowa jakich rozmiarow jest?? ja teraz jak bylam u tesciowej to przygadalam jej i babci
wiedza ze jestem na diecie i teksty tupy
zjedz jednego kotleta nic sie nie stanie albo a moze masz ochote na kapuste smazona czy babka gada dziecko po co sie odchudzasz, nie przejmuj sie
ja mowie do niej: babciu pierw przez pol roku mowisz mi ze jestem gruba a teraz sie pytasz dlaczego sie odchudzam?? a tesciowej powiedzialam ze nie po to sie zawzielam i trace siano zeby wpiepszac jakies kotlety

Oj widze wojan na calego z tesiowymi. Ja z moja nie wojuje bo kontaktu wcale nie ma. Oj ciekawe jak to sie u nas potoczy. No ale ona obrazona na siwta i na mojego M - nie wiadomo o co. Chyba ze ja zostawil, he, he! Ale takich tekstow typu, ze za gruba czy chuda czy do wygladu to mi nigdy nie rzucala. Widac mam tesciowa na lepszym poziomie.

Jola30
elus.dreptus
Jola30

zapalenie oskrzeli oj nie wiem czy długo od poniedziałku bierze antybiotyk a ma brać do wtorku i kontrola w środe a i ta pleśniawke dostł ale już sie ładnie załagodziło:yuppi:

czyli z bidulkiem gnijecie w domu i do tego ta tesciowa.... nie ma lekko ehh:ehhhhhh:

najgorsze jest to że ona no-stop mnie śledzi co robie, jak robie, ile śpie ,ile jem ,ile kaw pije,jak ubieram dziecko,gdzie ide na spacer i z kim rozmawiam ,jak mały sie budzi w nocy to ona wstaje i przychodzi do pokoju i sapie mi a zrob tak a nie tak i go rozbudza:36_13_2:
nawet zabroniła mi do takiej dziewczyny chodzić na pogaduchy nie zniose tego dłużej.
dziś mi powiedziała że mnie nie wygania ale jak chce to moge się zwijac przyjemna jest co?
Durne babsko i wredne przy tym. Ja bym tego nie wytrzymala osobiscie.Powiedz jej na odhopdne dwa slowa tak jak Ty potrafisz. Niech ma diablica jedna!!!!!

Kamidianka
elus.dreptus
najgorsze jest to ze łatwiej powiedziec niz zrobic, mi tez sie niektore rzeczy nie podobaja jakie robi z Tomkiem moja tesciowa ale nie potrafie nic jej powiedziec
ona np na chopla na punkcie cieplego ubierania, wczoraj stalismy z malym na dworze, mial na sobie bluze z kapturem(kaptur na glowce) i polspiochy heh a ona zrzuca nam z okna skarpetki i czapke.... a moj maly nie jest cieplolubny i wez babie wytlumacz ze jemu tak jest dobrze
nawet teraz spi na bose stupki bo jak ma skarpetki to zasnac nie moze a juz tak cieplo w mieszkau nie mam

Po prostu rób swoje, ja bym te skarpetki i czapkę złapała, nie tłumaczyłabym, że nie potrzeba mamo, bo ciepło, bo nie lubi itd., wzięłabym i położyła pod wózkiem. Na dobre rady, których nie potrzebuję reaguję lekkim uśmiechem, pokiwam głową i robię swoje.
Kamidianka - widze, ze masz identyczne podejcie jak ja do "zyczliwych" ludzi i dobrych rad.

elus.dreptus
Kamidianka
elus.dreptus
witajcie:)
kurcze trzeba wracac juz po malu na ziemie...... jak pomysle ile przede mna egzaminow.... musze zdac cala poprzednia sesje i 4 zalegle egzaminy:( nawet nie wiem jak sie do tego zabrac :(

A co studiujesz?
matematyke
Chyle czola!!! Zwlaszcza jesli calki pojmujesz!!!!! U mniena rozniczkach sie rozumienie matematyki skonczylo.

katja79

Kuba na raz wcina cały słoiczek. Tylko ja robię sama, więc jak już nagotuję, to przez tydzień to samo zajada :) Ale w sumie nie wygląda jakby mu to przeszkadzało :) Dzisiaj do marchewki i ziemniaczka dołożyłam trochę pietruszki i dziecko było zachwycone. Powoli się do jakiegoś mięska przymierzam.

Ewciaa
jolcia30 cierpliwości przy teściowej, rób itak po swojemu

e2e2 śliczne słoneczka :)

witam się
moja zuzka poszła spać ok.21.30 i jeszcze spi:36_11_1: tak nam razem się super śpi
ide postrzątać, zjesć i do pacy
miłęgo dnia
buziaki
Ewciaa - milego dzionka i zeby szybko w pracy zeszlo. Maksio z mamusia tez lepiej spi:-)

mama2corun
HEJ KOCHANE MELDUJE SIE PO WCZORAJSZEJ NIEOBECNOSCI :) ALE WIECIE JAK TO JEST JAK SIE PRZYJEZDZA GDZIES :) A JAK OBUDZILAM SIE JUZ W PL TO W SZOKU BYLAM BOL PIERSI ZNIKL JAK REKA ODJOL :) JEJU JAKA ULGA NAWET NIEWIECIE :) CZUJE SIE DOBRZE TYLKO TAKA OSLABIONA l( ALE TO TA MOJA ANEMIA :( POZYCZYLAM AUTKO OD TATY oLIWI :) I RUSZAM W MIASTO A DOKLADNIE DO NOTARIUSZA :) A POTEM OCZYWISCIE NA JAKIES ZAKUPY :) POZDRAWIAM SERDECZNIE WAS WSZYSTKIE :)
EWCIA RAZEM Z SIOSTRA PODZIWIALYSMY W POWIEKSZENIU ZDJECIE Z AVKA WYGLADACIE BOSKO A ZUZIA JAK PORCELANOWA LALECZKA:36_2_25:

Witaj Mama2corun - fajnie, ze szybko to zapalenie przeszlo. Szok!!!! Powodzenia w urzedowych sparawach :-)

Wiki20pl
katja79

Kuba dostaje obiadek tak między 12-13 i zawsze tak godzinę po cycu. Żeby jeszcze głodny nie był, ale żeby już miał trochę miejsca w brzuchu :)
Ja też bym nie wyrzucała słoiczka, tylko wkładała do lodówki.

Daffodil
e2e2

Daffo to wam się imprezki posypały,fajnie z jednej strony bo nie siedzicie w domu tylko szalejecie na parkiecie!Tak z ciekawości ile się daje na czepek w waszych stronach???

Na wesela dajemy 400 zł. Bo o to pytasz? Przyznam, że pierwszy raz się spotykam z określeniem "na czepek" :)
Kurcze duzo!!! Mysmy najwiecej dostawali po 200 zlotych od znajomych, a z reguly po 100. Od bliskiej rodziny tylko wiecej. 400 stowy to kopa kasy!!! NO ale moze w Karkowie jest inaczej.

Katja - fajnie ze jestes!!! Nieobecnosc usprawiedliwiona. Wspolczuje skoku. terza tylko spoko9j Cie uratuje :joga:My juz mamy za soba :36_7_8:
Tak mi przyszo do glowy ze moze mala sprobuj karmic noca z butli. Jak bedzie rozespana moze bardziej zalapie.
Albo zrob tak jak ja z nakladka na sutki. MOj Maksio nie chcial jesc bez niej, choc juz mialam dosc i chcialam normalnie go karmic. Jak byl przy piersi szybko wyjelam cacka zdjelam nasadke i od razu zalapal sama piers:36_1_11:. I tak juz zostalo. Trzeba dziecko oszukac czasami, bo inaczej przyzwyczajenie bierze gore. Jak sie Majka nie bedzie zastanawiac to moze zaskoczy.

katja79
Wiki20pl
lutka

a co podajecie do picia? moze coś iinnego wolą?

Ja podaje i soczki i herbatki, a o zwykłej wodzie to już wogóle nie ma mowy

a jak z kupami jak tak malo pija?
MOj nie chce pic nic oprocz mleka i widac to mu starcza, bo kupy ciapkowate robi. A jak juzb wypije soczku to o tyle mniej melka. Bez sensu troche ale coz!!!