Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

mama2
Gunia faktycznie sie zasłania łapkami...wstydzi sie mamusi???:smile_move:
śliczne zdjecie ja tez juz niedlugo bede miala takie, nie moge sie doczekac
Gunia a czujesz ruchy??

mama2 - Bardzo rzadko ruchy jako takie. Ja czuje tylko kopniaki. Na przyklad wczoraj wieczorem trzy razy dostalam po lewej stronie. Moj gin powiedzial, ze moze ruchow nie wyczuwam, bo dla mnie za wczesnie. Kobiety roznie to maja, poza tym caly czas mnie brzuch lekko boli, czasem twardnieje, do tego jelita mi graja marsza. Moze to na wszystko sie sklada. Czuje tylko mocne uderzenia!!!! Ale to sie szybko zmieni, mysle. Przynajmniej moj gin tak powiedzial.

lutka
Ślicznie wyglądasz, masz tak ciemną karnację czy smarujesz sie czymś? Cisnęło mi się na język znowu to samo (rozmiar mojego brzucha przy waszcyh, ale nie będę się powtarzała. Gdzie Ty gruba jesteś???? Wyglądasz R.E.W.E.L.A.C.Y.J.N.I.E!

Dzieki. Ale przed ciaza bylo te 5 albo wiecej kilo mniej i ciezko mi sie przyzwyczaic. Poza tym czasami puchne i znow biust mnie boli i chyba przez to sie tak czuje, jak kulka.
Co do karacji to nie jestem jakas sniada ale calkiem blada to tez nie, tak sredniawo. Ostatnio kupilam sobie Loreal bronzer do ciala i sie cala wysmarowalam, bo jakos tak niezdrowo wygladalam. I pomoglo. Jest ciut lepiej. NO i bardzo naturalnie. Takze polecam dla lepszego samopoczucia!!!

witam mamuski:)Guniu synus sliczny:D i jaki wstydliwy a ja juz w piatek bede tez miala USG 3D juz niemoge sie doczekac ale ja to w pt mam i USG i polozna a to w roznych miejscach.a ja dzis na zajeciach holenderskiego bylam zaraz wybieram sie na zakupy.ale najpierw by mi sie przydala drzemka.moja kolezanka wkoncu zabrala swojego synusia ze szpitala do domku urodzila w 28tyg 16pazdziernika to juz ma 2 miesiace wazy teraz 3 kg,i ona mowi taki grzeczniutki spi jak aniolek ale ostatnio zaczyna go rozpuszczac bo niemoze sie oprzec zeby go nosic na raczkach i mowi ze w pt juz troszke sie pokrzywil ze zpowrotem do lozeczka go dala.hehe ae co tam gora 2 lata tak sie da rozpieszczac bo potem"zosie samosie" :36_4_9::smile_move:

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20552.png

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20553.png

nio a jaki slodziutki:D widzialam jego zdjecia jaki malenki byl i teraz no szok wazyl przy narodzinach 1.300 a teraz 3 kg.my sie znamy z kursu teraz od wrzesnia razem sie uczymy i jakos tak nam sie fajnie rozmawia 2razy w tyg razem mamy zajecia i nam dobrze sie rozmawia pierwsze dzieci tez mamy w tym samym wieku,teraz tez mialy byc w tym samym wieku a nam Oscarek bo tak ma na imie niespodzianke zrobil.no i wlasnie z jej opowiadan wiem jaka dobra opieka jest tu w szpitalach :D
Oj jakas senna jestem moja Oliw wciaz kaszle ale goraczki uz niema wiec jest poprawa.ale meczy sie moja kochana jeszcze z tym kaszelkiem.

Ja dzsiaj przy kompie z doskoku. Wlasnie robie pranie, potem lece po reszte zakupow swietcznych. Musze jeszcze prezentow dokupic i slodyczy troszke.
Poza tym rozstaje sie z Wami na cale 3 tygodnie! Nie wiem jak wytrzymam. Jutro o 17.50 juz mam samolot i o 19.20 jestem w Katowicach. W moim mieszkaniu niestety nie mam kompa. Ale postaram sie jakos u znajomych z doskoku korzystac. Bede ciekawa co u Was.

Guniu zaglądaj do nas najczęściej jak się da. Bo nie dość, że strasznie dziwnie będzie bez Ciebie, to nie wiem jak później nadrobisz lekturę po takiej długiej przerwie :)
Dbaj o siebie, odpoczywaj i naciesz się rodzinką.
A gdyby już nie udało Ci się do nas zajrzeć przed świętami życzę Tobie i całej Twojej rodzince Wesołych Świąt.

mama2
a ja dzis caly dzien placze :le::le::le::le:juz mam spuchniete oczy. tak w sumie bez powodu,poprostu przykro mi jakos

Oj bidulko ale tak to czasami jest za duzo lez sie uzbieralo i trzeba troche wylac, ale to czesto dziala. Mam nadzieje ze juz Ci lepiej:36_3_15:
isabela
prosze bardzo, zanim sie ubralam, pstryknelam w niesmiertelnej pizamce fotke ;) Lutka, oto moja PILKA - PILA PLAZOWA CHYBA

No kochana imponujace rozmiary naprawde duzy brzusio ja przy Was to jak bym w 12 tyg byla...serio
figgga
Cześć Dziewczyny
ja po wizycie u lekarza celem badań oraz celem określania płci ...
Jeśli chodzi o dzidzie to wszystko w porządku.. maluszek rośnie prawidłowo.
Moje ciśnienie 100/50 (hmm za każdym razem niżej)
Dzidzia się wierci, macha rączkami i wogóle wiercipieta.. lekarzowi nie udało się okreslić co tam chowa między nóżkami. (ale lekarz zasugerował chłopczyka)
Ja od ostatniej wizyty przytyłam 3 kg.
Chyba pójdę prywatnie na badanie to może inny lekarz zobaczy płeć (mam jeszcze nadzieje na dziewuszkę)

Ja czuję się dobrze chociaż ostatnio to mnie łydki bolą. Jakieś skurcze. Przepisali mi ASPARGIN. No to będę łykać.
no to fantastycznie ze dzidzia rosnie zdrowo, ale widac wstydzioch i nie chce dokladnie pokazac co ma miedzy nózkami...Ja tez na Twoim miejscu poszlabym prywatnie jednak fajnie jest wiedziec kto mieszka w brzuszku...

gunia43
Czesc dziewczyny!
Moze zanim do konca poczytam co naskrobalyscie to przekaze, ze u mnie wszystko ok.:cherli3::cherli3::cherli3::cherli3::cherli3:
Maly rosnie. Ma wymiary jak na 22 tydzien ciazy czyli duzy chlopak.
Reszty za bardzo nie wiem oprocz tego, ze wszystko jest w porzadku i wazy ok. 300 gram. Dzisiaj machal do mamy raczka i przecieral sobie oczka i jakby lykal plyn, w ktorym plawa ale zeby jakos wywijal to nie powiem.
Tak poza tym to nie chcial sie zbytnio pokazywac. Schowal sie gdzies gleboko i lekarz musial go szukac. Lekarz musial na rozmalnym USG go zmierzyc, bo na 3D sie nie dal. To CI lobuziak. Ale wybaczam mu. :angel1:
Zaraz wstawie fotki.

No kochana kawal chlopa z Twojego synusia, super ze zdrowiutki rosnie i jakie masz sliczne foteczki...bomba
Ja moze jutro tez bede takie miala..
dorciaa25
Witam:) witam wszystkich po weekendzie...jak dla mnie był bardzo meczący, byłam w szkole, jestem na ostatnim roku i pisze pracę...mam nadzieje ze napisze, bo od kiedy zaszłam w ciże to strasznie sie rozleniwiłam

No i poczułam wreszcie ruchy dzidziusia, kopał mnie dzis w nocy tal leciusienko:)

Pozdrawiam was i do napisania pźniej:)
No Dorcia gratuluje pierwszych kuksanców, ja tez poczulam pierwsze pare dni temu i nie moge sie nimi nacieszyc mimo ze sa bardzo delikatne i trudno nazwac je kopniakami ale daja mi tyle radosci...

gunia43
Ja dzsiaj przy kompie z doskoku. Wlasnie robie pranie, potem lece po reszte zakupow swietcznych. Musze jeszcze prezentow dokupic i slodyczy troszke.
Poza tym rozstaje sie z Wami na cale 3 tygodnie! Nie wiem jak wytrzymam. Jutro o 17.50 juz mam samolot i o 19.20 jestem w Katowicach. W moim mieszkaniu niestety nie mam kompa. Ale postaram sie jakos u znajomych z doskoku korzystac. Bede ciekawa co u Was.

Jejku strasznie bedziemy tesknic za Wami:ehhhhhh:naprawde

http://www.suwaczek.pl/cache/e97dcacce8.png http://s2.pierwszezabki.pl/021/021013940.png?8788

Maja

gunia43
Witam dziewczynki w niedzielny wieczor. Ja po spacerku i lodowym obzarswie. Tyle czytania, ze hej. Zaraz bede nadrabiac.
Zamieszczam fotke z moim brzucholem. Teraz juz bedziecie wiedzialy gdzie kryje sie moje 5 kilo - glownie biust no i brzuszek. Strsásznie mi ostatnio urosl ajak cos zjem to jeszcze bardziej go wywala. Tutaj po woeeeelkich lodach, takze w rzeczywistosci jest troche mniejszy. Ale tak poza tym to mam wrazenie, ze moje jelita nie maja zbyt duzo miejsca a co bedzie dalej to az boje sie pomyslec!
[ATTACH]1857[/ATTACH]

gunia sliczny brzuszek, do twarzy Ci w nim :)

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

Ewciaa
gunia43
Witam dziewczynki w niedzielny wieczor. Ja po spacerku i lodowym obzarswie. Tyle czytania, ze hej. Zaraz bede nadrabiac.
Zamieszczam fotke z moim brzucholem. Teraz juz bedziecie wiedzialy gdzie kryje sie moje 5 kilo - glownie biust no i brzuszek. Strsásznie mi ostatnio urosl ajak cos zjem to jeszcze bardziej go wywala. Tutaj po woeeeelkich lodach, takze w rzeczywistosci jest troche mniejszy. Ale tak poza tym to mam wrazenie, ze moje jelita nie maja zbyt duzo miejsca a co bedzie dalej to az boje sie pomyslec!
[ATTACH]1857[/ATTACH]

Ewciaa - dziekuje. Moj maz tez tak uwaza - na szczescie ;-)
A jak tam u Ciebie. Wszystko w porzadku?

katja79
mama2
a ja dzis caly dzien placze :le::le::le::le:juz mam spuchniete oczy. tak w sumie bez powodu,poprostu przykro mi jakos

Oj bidulko ale tak to czasami jest za duzo lez sie uzbieralo i trzeba troche wylac, ale to czesto dziala. Mam nadzieje ze juz Ci lepiej:36_3_15:
isabela
prosze bardzo, zanim sie ubralam, pstryknelam w niesmiertelnej pizamce fotke ;) Lutka, oto moja PILKA - PILA PLAZOWA CHYBA

No kochana imponujace rozmiary naprawde duzy brzusio ja przy Was to jak bym w 12 tyg byla...serio

no to fantastycznie ze dzidzia rosnie zdrowo, ale widac wstydzioch i nie chce dokladnie pokazac co ma miedzy nózkami...Ja tez na Twoim miejscu poszlabym prywatnie jednak fajnie jest wiedziec kto mieszka w brzuszku...

No kochana kawal chlopa z Twojego synusia, super ze zdrowiutki rosnie i jakie masz sliczne foteczki...bomba
Ja moze jutro tez bede takie miala..

dorciaa25
Witam:) witam wszystkich po weekendzie...jak dla mnie był bardzo meczący, byłam w szkole, jestem na ostatnim roku i pisze pracę...mam nadzieje ze napisze, bo od kiedy zaszłam w ciże to strasznie sie rozleniwiłam

No i poczułam wreszcie ruchy dzidziusia, kopał mnie dzis w nocy tal leciusienko:)

Pozdrawiam was i do napisania pźniej:)
No Dorcia gratuluje pierwszych kuksanców, ja tez poczulam pierwsze pare dni temu i nie moge sie nimi nacieszyc mimo ze sa bardzo delikatne i trudno nazwac je kopniakami ale daja mi tyle radosci...

gunia43

Jejku strasznie bedziemy tesknic za Wami:ehhhhhh:naprawde
Katja, kochana - bede sledzic forum i to glownie ze wzgledu na Ciebie. Trzymam caly czas kciuki. Pamietaj! Jutro masz wizyte o ktorej? Doczekam czy nie? Pewnie jak na USG zobaczysz malucha i uslyszysz, ze wszystko w porzadku to mniej sie bedziesz stresowala o wyniki.
Moze tego 22 Ci powiedza ... Moglabys mi napisac smsa po wynikach na moj polski numer, bo bede sie martwic?

gunia43
Ewciaa
gunia43

[ATTACH]1857[/ATTACH]

Ewciaa - dziekuje. Moj maz tez tak uwaza - na szczescie ;-)
A jak tam u Ciebie. Wszystko w porzadku?

u mnie wszytsko dobrze dziękuje :) zuzia kopie sobie od czasu do czasu jak jej pasuje

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

Gunia no jestes poprostu nieziemska:36_3_16: bardzo mi milo ze tak trzymasz kciuki naprawde ale tak to jest ze my sie chyba najlepiej rozumiemy jezeli chodzi o schizy dotyczace tych badan. Oczywiscie ze napisze Ci smska mam nadzieje ze z dobrymi wiadomosciami,( wyslij mi Swój numer na pw) a niestety juz dzisiaj sie denerwuje jutrzejszym usg ale i tak dobrze ze troszke czuje ruchy bo inaczej umarlabym jutro pod tym gabinetem...

Naprawde smutno tu bedzie bez Was i szkoda ze az 3 tyg... oby szybciutko zlecialo, a Ty pamietaj dbaj o siebie i Swój brzunio i wracajcie do nas jeszcze wieksi:smile_jump:bo brzunio naprawde masz spory...:smile_jump::36_3_16:

http://www.suwaczek.pl/cache/e97dcacce8.png http://s2.pierwszezabki.pl/021/021013940.png?8788

Maja

Guniu, sliczny maluszek, wyglada fascynujaco, co???? NIe moge sie napatrzec na te zdjecia :):):) No i Twoje zdjecie takze piekne. Super wygladasz w ciazy.

Ja juz po zakupach. Kupilam super wielki fotel - worek welurowy, wypelniony styrapionowanymi kuleczkami, wlasnie trzymam na nim nogi siedzac na sofie :)
Super wygodny, jak sie "zatopilam" w nim w sklepie to myslalam, ze juz tak zostane ;)

http://www.suwaczki.com/tickers/ojxewn15stpumjv2.png

dziewczyny taka mialam dzis ochote wyskoczyc na jakies zakupy a tu od 14 godz dziwny bol brzucha i dotykam a tu macica twarda jak kamien,i naprawde dziwny i nieprzyjemny bol a jak stoje to ciagnacy w dol hmm dziwne to.wzielam nospe i leze no i M w pogotowiu jak cos.ale dzidzie czuje wiec specjalnie nie panikuje.dzis na obiadek gotowa lazania wszyscy o powodzie uprzedzeni wiec niemaja zastrzezen:D a Oliwce zostawilam z wczoraj kluski wiec ona szczesliwa bo je uwielbia:D
Guniu bedzie Ciebie brakowac na forum
Katja dolanczam sie do kciukow ale zobaczysz jutro dzidzie i bedzie dobrze pomacha grzecznie do mamusi ja dzis synus Guni.