Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

Daffodil
lutka
Daffodil
Ale się wkurzyłam, YouTube zablokował mi ścieżkę dźwiękową w moim filmiku :/

oj jak ja bym rzucala mięsem!!!

Rzucałam, nawet M. się oberwało :)
Znacie może jakieś stronki gdzie mogłabym to wrzucić? Bo bez dźwięku nie ma to zupełnie żadnego uroku :/
NIe mam pojecia. A dlaczego zablokowali dzwiek???? MOze sprobuj jeszcze raz z innym podkladem ten sam filmik.

lutka
Daffodil
A my z M. podjęliśmy wczoraj decyzję, że przechodzimy na butlę, jak Kuba skończy 6 miesięcy. M. mnie trochę zmolestował, ale nie ukrywam, że cieszy mnie ta perspektywa :) Zobaczymy tylko czy się nie zapłaczę jak przyjdzie co do czego :)

nie musisz z dni ana dzień tego robić, tylko bardzo systematycznie tak zebyś ocenila czy bardzo brakuje czy nie :)

Ja wiem, że jak już podejmę decyzję, to mi tego brakować nie będzie :) Najtrudniejszy pierwszy krok, dlatego wolę to ciachnąć od razu :)

lutka
mama2 jakie piękności smieszności w rajtuzkach :) SLiczne te Wasze dzieci.

A tak wogle to rajtki sa super sprawą, pominąwszy fakt tego jak sie w nich wyglada (choc uwazam ze dzieci wyglądaja w nich uroczo). Trzymaja sie pupy, grzeją, mozna na nie załozyć portki.
Dla nas rajtki sa super rozwizaniem na zime i jesien, bo kombinezonu nie chce. Zreszta tutaj zimy nie sa takie surowe jak w Polsce, wiec kurtka wystarczy do tego rajstopki i spodenki i spiworek z wozka i jest ok.

lutka
wizyta u alergologa zaliczona. Alergia na krowie mleko jak ta lala, czego efektem sa zmiany skorne potocznie nazywane AZS. Przechodzimy na mleko sojowe. Tak więc nie wiem do kiedy, ale przez dlugi czas 0 produktów mlecznych po to żeby jelita sie zagiły i przestały przepuszczac alergen do organizmu. A wtedy jest szansa na wyleczenie.

Tylko Bebilon soja to takie raczej rzadko dostępne :/

Powiem tak: do dupy, że alergia jest, ale dobrze, że już znacie przyczynę i będzie można zapobiegać.
Moja siostra jak była mała, to była na diecie bezmlecznej i bezglutenowej i jak miała 3 lata, to wszystko przeszło jak ręką odjął.
Tylko teraz musisz uważać z wprowadzaniem nowych rzeczy, zwłaszcza glutenu, bo przy takich podniszczonych jelitkach może być problem z tolerancją. Najlepiej pogadaj z lekarzem na ten temat.

Co do mleka, to ostatnio w Realu widziałam Isomil.

lutka
Daffodil
lutka

oj jak ja bym rzucala mięsem!!!

Znacie może jakieś stronki gdzie mogłabym to wrzucić? Bo bez dźwięku nie ma to zupełnie żadnego uroku :/

Daffo ale dlaczego nei masz dźwięku??? My mamy a tak samo robilyśmy. Sciagnełas który program, angielski czy pl?

W programie wszystko w porządku, u mnie na komputerze hula jak ta lala, mam angielską wersję.
Problem jest z YouTube, bo zablokowali mi ścieżkę dźwiękową - naruszenie praw autorskich :lup: Ktoś chyba zbyt serio podszedł do sprawy, przecież nie będę własnej muzyki tworzyć :36_2_11:
Spróbuję wrzucić jeszcze raz, a jak znowu to samo będzie, to zobaczycie bez głosu :/

daffo wielkie dzięki za posta o glutenie :* bo pytałam lekarza a on powiedzial ze po troszeczke bedzie można dawać. Kolejna wizyta za 2 tyg, więc dokadnie popytam mowiąc to co Ty :D No i chwilowo rezygnujemy z marchewki bo po niej skóra robi sie pomarańczowa i moga być klopoty z zauważeniem tego czy sie poprawia czy nie.

lutka
gunia43
Ja na wyjazd do Polski i na zimniejsze dni zaopatrzylam sie w cos takiego do wozka:
Ernsting's family - von frĂśhlichen Familien empfohlen
Mysle ze Maksiowi bedzie cieplutko.

super sprawa, i ja coś musze podobnego kupić na sanki :) Myslę ze w styczniu czy lutym juz Szymuś będzie siedział i ruszymy powozic się na sankach :)

Oooo, faktycznie. Trzeba się w sanki zaopatrzyć :)

daffodil
lutka
daffodil

rzucałam, nawet m. Się oberwało :)
znacie może jakieś stronki gdzie mogłabym to wrzucić? Bo bez dźwięku nie ma to zupełnie żadnego uroku :/

daffo ale dlaczego nei masz dźwięku??? My mamy a tak samo robilyśmy. Sciagnełas który program, angielski czy pl?

w programie wszystko w porządku, u mnie na komputerze hula jak ta lala, mam angielską wersję.
Problem jest z youtube, bo zablokowali mi ścieżkę dźwiękową - naruszenie praw autorskich :lup: Ktoś chyba zbyt serio podszedł do sprawy, przecież nie będę własnej muzyki tworzyć :36_2_11:
Spróbuję wrzucić jeszcze raz, a jak znowu to samo będzie, to zobaczycie bez głosu :/

kurcze rzeczywiscie dziwna sprawa..moze inna muzyke podłóz...

Daffodil
lutka
gunia43
Ja na wyjazd do Polski i na zimniejsze dni zaopatrzylam sie w cos takiego do wozka:
Ernsting's family - von frĂśhlichen Familien empfohlen
Mysle ze Maksiowi bedzie cieplutko.

super sprawa, i ja coś musze podobnego kupić na sanki :) Myslę ze w styczniu czy lutym juz Szymuś będzie siedział i ruszymy powozic się na sankach :)

Oooo, faktycznie. Trzeba się w sanki zaopatrzyć :)

ale to dopiero jak bedzie śnieg, bo jesli czeka nas taka zima jak 2 i 3 lata temu to po asfalcie jeździc bedziemy.

Daffodil
lutka
Daffodil

Daffo ale dlaczego nei masz dźwięku??? My mamy a tak samo robilyśmy. Sciagnełas który program, angielski czy pl?

W programie wszystko w porządku, u mnie na komputerze hula jak ta lala, mam angielską wersję.
Problem jest z YouTube, bo zablokowali mi ścieżkę dźwiękową - naruszenie praw autorskich :lup: Ktoś chyba zbyt serio podszedł do sprawy, przecież nie będę własnej muzyki tworzyć :36_2_11:
Co za ciarachy. Prawa autorskie! Chyba mialas pecha z wyborem kawalka bo na You Tube przeciez mozna wszystko znalezs i nikt sie o prawa nie przypieprza.