Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

Daffodil
mama2
maks zaczepia klaudie ..potem maks w rjtuzach :D i mak dalej sie kciuka:([ATTACH]13369[/ATTACH]

[ATTACH]13370[/ATTACH]

[ATTACH]13371[/ATTACH]

[ATTACH]13372[/ATTACH]

A z Szymcia się śmiałaś :) Uroczo Maksik z tym kciukiem wygląda.
A tak przy okazji to gdzie się takie rajtki kupuje? Bo w życiu nie widziałam, a na zimę rzeczywiście mogą się przydać. He he będziemy mogły jakieś kółko baletowe dla panów w rajtuzach założyć :)

daffodil super sa z froty sa cieple i milutkie w kazdym sklepie dzieciecym , ja kupilam w auchan za 12 zł na allegro tez sa.

Daffodil
mama2
maks zaczepia klaudie ..potem maks w rjtuzach :D i mak dalej sie kciuka:([ATTACH]13369[/ATTACH]

[ATTACH]13370[/ATTACH]

[ATTACH]13371[/ATTACH]

[ATTACH]13372[/ATTACH]

A tak przy okazji to gdzie się takie rajtki kupuje? Bo w życiu nie widziałam, a na zimę rzeczywiście mogą się przydać. He he będziemy mogły jakieś kółko baletowe dla panów w rajtuzach założyć :)

kółko baletowe:sofunny::sofunny::sofunny: dobre
a co do rajstopek to my Mai kupowalismy w supermarkecie dokladnie w tesco do wyboru do koloru, a na takie chlodniejsze dni sa super bo wiadomo ze jej nie podwiewa no i ze stopki zakryte bo moja skarpetki ma na stopach jak spi i sie nie rusza inaczej poprostu fruwają :)

http://www.suwaczek.pl/cache/e97dcacce8.png http://s2.pierwszezabki.pl/021/021013940.png?8788

Maja

Daffodil
Ewciaa
gunia43

Ja mam taki spiworek do wozka juz wlozony. Taki wlasnie na teraz. Poza tym cz6apka obowiazkowow, bluza lub sweterek taki ciut grubszy i tyle na temat. NO i zawsze buty zeby nozki nie zmarzly. Maksiowi cieplutko.

skąd wy macie takie maleńkie buty??? bo ja mam ale sa za duże na zuzke

Ewcia jeśli masz Reala gdzieś w pobliżu, to tam są rewelacyjne adidaski za 15 zł :) Wybór jest spory i są naprawdę śliczne.

w tesco tez w cheroke poprostu trudno sie zdecydowac na jakies bo co jedne to ładniejsze

http://www.suwaczek.pl/cache/e97dcacce8.png http://s2.pierwszezabki.pl/021/021013940.png?8788

Maja

Ewciaa
witam myślałam ze Was nadrobie ale jednak nie dam rady...zaraz szykuje się do pracy tylko postrzątam...
my dziś z małą byłyśmy na badaniu krwi mała płakała że az strach, darła się w niebogłosy, ciekawe jakie będą wyniki

zaglądne wieczorem... miłego dnia mamuśki
Zycze zeby wyniki byly ok. Czekamy na Ciebie wieczorkiem .-)

Daffodil
mama2

[ATTACH]13370[/ATTACH]

[ATTACH]13371[/ATTACH]

[ATTACH]13372[/ATTACH]

smialam sie ale tak sympatycznie ..bo ja uwielbiam dzieciaki w rajtkach moja klaudia tez caly czas w rajtach byla w domu sa super wygodne

isabela
gunia43
isabela

hehehhe

Pola do mojej mamy jest podobna :) Dzieki kochana ;)
KOniec koncow obie sliczne. I makijaze ciekawe. Ale sie maluja dziewuchy!!!!!!!
MOja mama by mnie pogodnila w tym wieku za taki makijaz. Czasy sie zmieniaja :-) Wiecej luzu dziewczyny maja:-) Super!

Nie no Guniu, nie mow, ze majac 17-18 lat nie malowalas sie na imprezy? Ja rzesy malowalam juz jako 15 to latka. A makijaz sama im zrobilam. Pola miala ostry make up bo Dagi osiemnastka byla w klubie, do ktorego wpuszczaja od 18 lat ;) wiec postarzalysmy ja ;)

rzęsy malowałam już w 7 klasie podstawówki :D

Daffodil
gunia43
Daffodil
A my z M. podjęliśmy wczoraj decyzję, że przechodzimy na butlę, jak Kuba skończy 6 miesięcy. M. mnie trochę zmolestował, ale nie ukrywam, że cieszy mnie ta perspektywa :) Zobaczymy tylko czy się nie zapłaczę jak przyjdzie co do czego :)

Ja bylam jakos tak smutna tylko przez tydzien a potem odpuscilam i terza musze przyznac ze jest super. No ale ja jeszcze dokarmiam. Ale nie wiem jak dlugo jeszcze. Zobaczymy jak tam moj pokarm. Na razie w nocy mi wygiodniej tak, ale czy pokarmu starczy przy tak rzadkim karmieniu.

Ja wtedy chce zupełnie z piersi zrezygnować. Na razie plan jest taki, że 30 października Kuba dostaje cyca po raz ostatni, później już tylko butla. He he musiałam sobie jakąś konkretną datę ustalić, bo inaczej to pewnie bym to w nieskończoność odwlekała :)
Kubuś na pewno zniesie to dobrze, bo dla niego cycuś jakąś ogromną atrakcją nie jest, ważne żeby żarełko było :) Ciekawe jak mama da radę :)
Na pewno da!!!! Na poczatku zawsze zal, bo chyba tak zaprogramowane jestesmy ale potem ulga przewaznie.

e2e2
Witam się po kilkudniowej rozłące,pędzę was poczytać co ciekawego się działo.U nas wszystko dobrze się odbyło,przy ceremonii chrztu Filip płakał a cała reszta to już cud miód i orzeszki.Było rewelacyjnie i jeszcze dzisiaj miałam gości w domku.Kocham mojego dzieciaka,jest moją perłą najdroższą i ukochańszą,jedyną istotką dla której zupełnie zwariowałam!!!KOCHAM GO CORAZ BARDZIEJ!!!

a będzie jeszcze "bardziej", im dziecko bardziej konaktowe tym częściej rozczula :) przynajmniej ja tak mam.

elus.dreptus
gunia43
jola22

Ja dostałam miesiączkę 31 lipca (a Juleckę urodziłam 29 maja czyli po około 8-9 tyg) i trwała 11 dni, a potem za jakieś 4-5 dni klejne plamienie..............i też karmie piersią
Ja jeszcze czakam, choc karmie tylko 3 razy dziennie i dokarmiam mieszanka. Chociaz czekam to chyba nieodpowiednie slowo :-)
ja wlasnie dostalam, w piatek, zawsze mialam krotkie @ max 3 dn i bardzo skapei!! a teraz cieknie ze mnie jak nigdy i nie zanosi sie na to zeby jutro sie skonczyla...

moje tez sa bardziej obfite - chocnigdy skąpe nie były, no i dzięki bogu pzrestaly być bolesne, żegnaj ketonalu, zegnaj pogotowie:water_fun:

Katja - moc zyczen!!!!:flower2: Oj ja na 30-te to jakos taka przybita bylam. W koncu ta cyfra juz nie tak beztrosko wyglada jak 20! Ale na 31-sze juz mi to wisialo :-)
Sto lat kochana!!!!!!!! :taniec::taniec::taniec:Zycze, zeby Maja i M dawali Ci duzo szczescia i radosci na codzien no i zey ajka butle zalapala w koncu - to wz takich doraznych zyczen ;-)
Ide bo Maksio marudzi. Mnie nie dal pospac i chyba sam niewyspany, bo jednak niezbyt humorek :-( Jekola mala moja.

Daffodil
A my z M. podjęliśmy wczoraj decyzję, że przechodzimy na butlę, jak Kuba skończy 6 miesięcy. M. mnie trochę zmolestował, ale nie ukrywam, że cieszy mnie ta perspektywa :) Zobaczymy tylko czy się nie zapłaczę jak przyjdzie co do czego :)

nie musisz z dni ana dzień tego robić, tylko bardzo systematycznie tak zebyś ocenila czy bardzo brakuje czy nie :)

Katja I Ewcia kobietki życzę Wam radości serca,totalnego spełnienia w maciezyństwie i na każdym ważnym dla Was poziomie życia. No i przede wszystkim wiary we wlasne możliwości, nigdy nie wątpijcie w to ze jesteście silne, mądre, wyjątkowe. Buziole

wizyta u alergologa zaliczona. Alergia na krowie mleko jak ta lala, czego efektem sa zmiany skorne potocznie nazywane AZS. Przechodzimy na mleko sojowe. Tak więc nie wiem do kiedy, ale przez dlugi czas 0 produktów mlecznych po to żeby jelita sie zagiły i przestały przepuszczac alergen do organizmu. A wtedy jest szansa na wyleczenie.

Tylko Bebilon soja to takie raczej rzadko dostępne :/

mama2 jakie piękności smieszności w rajtuzkach :) SLiczne te Wasze dzieci.

A tak wogle to rajtki sa super sprawą, pominąwszy fakt tego jak sie w nich wyglada (choc uwazam ze dzieci wyglądaja w nich uroczo). Trzymaja sie pupy, grzeją, mozna na nie załozyć portki.

Daffodil
lutka
Daffodil
Ale się wkurzyłam, YouTube zablokował mi ścieżkę dźwiękową w moim filmiku :/

oj jak ja bym rzucala mięsem!!!

Rzucałam, nawet M. się oberwało :)
Znacie może jakieś stronki gdzie mogłabym to wrzucić? Bo bez dźwięku nie ma to zupełnie żadnego uroku :/

Daffo ale dlaczego nei masz dźwięku??? My mamy a tak samo robilyśmy. Sciagnełas który program, angielski czy pl?

lutka
elus.dreptus
gunia43

Ja jeszcze czakam, choc karmie tylko 3 razy dziennie i dokarmiam mieszanka. Chociaz czekam to chyba nieodpowiednie slowo :-)

ja wlasnie dostalam, w piatek, zawsze mialam krotkie @ max 3 dn i bardzo skapei!! a teraz cieknie ze mnie jak nigdy i nie zanosi sie na to zeby jutro sie skonczyla...

moje tez sa bardziej obfite - chocnigdy skąpe nie były, no i dzięki bogu pzrestaly być bolesne, żegnaj ketonalu, zegnaj pogotowie:water_fun:

U mnie to samo, co za ulga :)

lutka
wizyta u alergologa zaliczona. Alergia na krowie mleko jak ta lala, czego efektem sa zmiany skorne potocznie nazywane AZS. Przechodzimy na mleko sojowe. Tak więc nie wiem do kiedy, ale przez dlugi czas 0 produktów mlecznych po to żeby jelita sie zagiły i przestały przepuszczac alergen do organizmu. A wtedy jest szansa na wyleczenie.

Tylko Bebilon soja to takie raczej rzadko dostępne :/
O kurcze. Ale przynajmniej dobrze, ze wiadomo o co biega i mozna zaczac walczyc z wrogiem!!!!
Bebion soja - nie widzialam jeszcze. MOze w aptece. Dostalas recepte, w koncu to choroba to AZS.
Szymus sie szybko z alergia upora. Zobaczysz.