Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

Ewciaa
mama2
czy ktoras z was wrocila do wagi sprzed ciazy ???????????????????????:aj:

o matko o czym Ty mówisz mama:36_2_13: ja nie wazyłam się ostatnio ale pewnie 70kg jest...wiesz jakoś mi te dodatkowe kg nie przeszkadzają juz ale ten duży brzuch:aj:

U mnie dwa kilo na minusie czyli 52 kilo a najlepiej się czułam jak wżyłam 60 kilo.

e2e2
Ewciaa
mama2
czy ktoras z was wrocila do wagi sprzed ciazy ???????????????????????:aj:

o matko o czym Ty mówisz mama:36_2_13: ja nie wazyłam się ostatnio ale pewnie 70kg jest...wiesz jakoś mi te dodatkowe kg nie przeszkadzają juz ale ten duży brzuch:aj:

U mnie dwa kilo na minusie czyli 52 kilo a najlepiej się czułam jak wżyłam 60 kilo.
Ja waze 62 i czuje sie dobrze. Ale chuda to ja nie ejstem przy wzroscie 167. Ale z taka waga mi dobrze. Co byloby z moimi wysuszonymi cyckami jakbym wazyla 52!!!! O la Boga!!!!!

e2e2
Witam się po kilkudniowej rozłące,pędzę was poczytać co ciekawego się działo.U nas wszystko dobrze się odbyło,przy ceremonii chrztu Filip płakał a cała reszta to już cud miód i orzeszki.Było rewelacyjnie i jeszcze dzisiaj miałam gości w domku.Kocham mojego dzieciaka,jest moją perłą najdroższą i ukochańszą,jedyną istotką dla której zupełnie zwariowałam!!!KOCHAM GO CORAZ BARDZIEJ!!!

Ja juz wczesniej zwariowalam na punkcie M.
Teraz szaleje z obydwoma!!!!! Z tym, ze od Maksia nic nie wymagam :-)
I bez jednego i bez drugiego nie umialabym zyc! Az czasami sie boje o tym myslec! Jakis strach jest we mnie ostatnio.

U nas kryzys minal juz na 100% :cherli3:Maksik byl dzisiaj tak radosnym dzieckiem, ze z M chodzilismy sami non stop usmiechnieci:angel1:. Tak nam sie udzielalo.
Dodam, ze moje dziecko bylo z nami w sobote u siostry M i poszlo tam spac o 20.45 i spal nieprzuerwanie do .... 8.00!!!!! Kapiel olalam. Rozebralam go tylko i ani drgnal, tak spal. Chyba go ta wizyta wykonczyla!!!!!!:smile_move:

Daffodil
lutka
zwróciłyście uwagę na to którą rączką Wasze dzieci częściej się posługują? I czy na tym etapie można juz mówić o preferencjach "ręczności"? Szymonek częściej posluguje sie lewą.

Teraz to już zdecydowanie częściej używa prawej, ale jeszcze tak z miesiąc temu preferował lewą.
U nas identycznie,Filip zaczął od lewej ręki i myślałam że tak mu już zostanie bo ja jestem prawo-lewo ręczna a jak byłam młodsza to tylko lewą pisałam a teraz bez różnicy.Po miesiącu Filip jakby zapomniał o lewej rączce i tylko prawa a teraz jednocześnie.

mama2corun
katja79
Daffodil

Katja jak Ty to zrobiłaś??? Ja też chcę :)

to chyba z Mai taki ssak ze wszystko wyciągnęła...Maja waleczki a mama kosci uwidaczniamy

no i ja mam to samo i z Oliwia tez teraz mam juz 3 kg mniej niz przed ciaza a u mnie nawet te 3 kg to widac juz skore i kosci ;/ a jakby mialo byc 9 to ojeju:36_2_13:
o jejku to by nic nie zostało ha ha ha:15_8_217:

mama2corun
a my dzis tez niewyspani choc Ola znowu spala od21 do 5 rano a potem do 9.30 :D cycki to mialam jak kamienie :D a niewyspani bo M z kolegami popili i mimo ze wziolam Oliw do nas do sypialni a jemu nakazalam ze ma isc spac do Oliw pokoju to on i tak sie do nas wpakowal no i ja czuwanie wlaczylam zeby sie niepolozyl na Oliw bo wiecie jak wypity facet no i niebardzo sie wyspalam.

Mój M wczoraj na chrzcinach nie pił a dzisiaj porządnie opił syna z moimi braćmi a mam ich trzech a teraz śpi w pokoju obok a ja z Filipkiem w wielkim łóżku a co mam spać sama??!!Zawsze biorę Filipa nad ranem do łózka i też nieraz się boję jak wyjdę na chwilkę do wc albo do kuchni żeby M nie przekręcił się na małego.

mama2
lutka
do roku??? no no no, podziwiam.

dziewczyny cycuciowe, mam pytanie takie bardzo płytkie: jak tam stan Waszych piersi? Bo moje lekko siadły mimo tego ze nie karmiłam, wystarczylo przytyc i schudnąć.

ja nawet dluzej planuje :D

moje piersi sa ok ..po Klaudi tez byly wporzadku wiec teraz tez tak powinno byc
A ile miesięcy karmiłaś Klaudię?

lutka
gunia43
A to zdjecia ze wczoraj:
1,2 Maksik z tatusiem sie zabawiali jak mamusia ze szmata latala ;-)
3 Maksio w wersji jesiennej.
[ATTACH]13337[/ATTACH][ATTACH]13338[/ATTACH][ATTACH]13339[/ATTACH]

M. zakochany po uszy w Maksiku, az miło patrzec :)
A gdzie mama ze szmatą? :D

Śliczny Maksik w wydaniu jesiennym :) Właśnie, gdzie rzeczona szmata??

isabela Mia mała słodycz!! Widać, ze zabawka ją cieszy. A Pola i Daga, no możesz być z nich dumna!

http://www.suwaczek.pl/cache/4087228f40.png

gunia43
isabela
gunia43

Pewnie - w koncu sobie oko nacieszyl :-) A coreczki - lasencje ze hej. Daga do Ciebie podobna a Pola .... chyba do taty :-) bo do Ciebie na pewno nie.

hehehhe

Pola do mojej mamy jest podobna :) Dzieki kochana ;)
KOniec koncow obie sliczne. I makijaze ciekawe. Ale sie maluja dziewuchy!!!!!!!
MOja mama by mnie pogodnila w tym wieku za taki makijaz. Czasy sie zmieniaja :-) Wiecej luzu dziewczyny maja:-) Super!

Guniu teraz to dziewczynki w gimnazjum się malują i to nie na imprezę, tylko do szkoły! W moich czasach nie do pomyślenia.

http://www.suwaczek.pl/cache/4087228f40.png

Kamidianka
Ewciaa
Daffodil miłego wieczorku

a propo wieczorków...to jak wasze dzieciaczki śpią to o której wy się kłądziecie ?? rózno znimi?

Moja już śpi, zwykle przed 21-szą już chrapie. My kładziemy się przeważnie po północy, potem jeszcze masowanko i czytanko, więc wychodzi, że koło 1-szej zasypiamy jak nie dalej.
Filip najpóźniej zasypia o 22 a ja wtedy z M przeważnie jemy obiadokolację,biorę prysznic i siadam na naszym forum i siedzę tak jak dzisiaj.Czyli nie kłade się wcześniej niż 23.Myślałam że dam radę was przeczytać ale jeszcze sporo stron mi zostało ale nie dam rady dzisiaj bo dwa dni na nogach od rana a jeszcze od noszenia Filipa na rękach narobiły ni się zakwasy i po prostu nie mam siły!!!Stęskniłam się za wami , jeju jak to forum wciąga!!!

gunia43
jola22
pat-k

ja karmie piersia i nie mialam jeszcze miesiaczki. tylko raz plamienie

Ja dostałam miesiączkę 31 lipca (a Juleckę urodziłam 29 maja czyli po około 8-9 tyg) i trwała 11 dni, a potem za jakieś 4-5 dni klejne plamienie..............i też karmie piersią
Ja jeszcze czakam, choc karmie tylko 3 razy dziennie i dokarmiam mieszanka. Chociaz czekam to chyba nieodpowiednie slowo :-)
ja wlasnie dostalam, w piatek, zawsze mialam krotkie @ max 3 dn i bardzo skapei!! a teraz cieknie ze mnie jak nigdy i nie zanosi sie na to zeby jutro sie skonczyla...

e2e2
Kamidianka
Ewciaa

a propo wieczorków...to jak wasze dzieciaczki śpią to o której wy się kłądziecie ?? rózno znimi?

Moja już śpi, zwykle przed 21-szą już chrapie. My kładziemy się przeważnie po północy, potem jeszcze masowanko i czytanko, więc wychodzi, że koło 1-szej zasypiamy jak nie dalej.
Filip najpóźniej zasypia o 22 a ja wtedy z M przeważnie jemy obiadokolację,biorę prysznic i siadam na naszym forum i siedzę tak jak dzisiaj.Czyli nie kłade się wcześniej niż 23.Myślałam że dam radę was przeczytać ale jeszcze sporo stron mi zostało ale nie dam rady dzisiaj bo dwa dni na nogach od rana a jeszcze od noszenia Filipa na rękach narobiły ni się zakwasy i po prostu nie mam siły!!!Stęskniłam się za wami , jeju jak to forum wciąga!!!

moj maluszek jest kapany miedzy 19 a 20, kaszka i czasami usnie od razu a czasami zajmie nam usypianie jakies poł godz, i tak obudzi sie najwczesniej o 5 a najpozniej o 8
jak sie przebudzi i jest jeszcze ciemno to zje i spi dalej ale jak juz sloneczko sie wkrada to nie ma szans zeby usnal

e2e2
mama2corun
a my dzis tez niewyspani choc Ola znowu spala od21 do 5 rano a potem do 9.30 :D cycki to mialam jak kamienie :D a niewyspani bo M z kolegami popili i mimo ze wziolam Oliw do nas do sypialni a jemu nakazalam ze ma isc spac do Oliw pokoju to on i tak sie do nas wpakowal no i ja czuwanie wlaczylam zeby sie niepolozyl na Oliw bo wiecie jak wypity facet no i niebardzo sie wyspalam.

Mój M wczoraj na chrzcinach nie pił a dzisiaj porządnie opił syna z moimi braćmi a mam ich trzech a teraz śpi w pokoju obok a ja z Filipkiem w wielkim łóżku a co mam spać sama??!!Zawsze biorę Filipa nad ranem do łózka i też nieraz się boję jak wyjdę na chwilkę do wc albo do kuchni żeby M nie przekręcił się na małego.

Ja bym dzieciaka polozyla do lozeczka.

e2e2
Kamidianka
Ewciaa

A dlaczego malego tak duzo nosisz????

Kamidianka
lutka
gunia43
A to zdjecia ze wczoraj:
1,2 Maksik z tatusiem sie zabawiali jak mamusia ze szmata latala ;-)
3 Maksio w wersji jesiennej.
[ATTACH]13337[/ATTACH][ATTACH]13338[/ATTACH][ATTACH]13339[/ATTACH]

M. zakochany po uszy w Maksiku, az miło patrzec :)
A gdzie mama ze szmatą? :D

Śliczny Maksik w wydaniu jesiennym :) Właśnie, gdzie rzeczona szmata??

isabela Mia mała słodycz!! Widać, ze zabawka ją cieszy. A Pola i Daga, no możesz być z nich dumna!
Jedna w mojej rece. Druga na podlodze :-) NIe ma lekko!

e2e2
Witam się po kilkudniowej rozłące,pędzę was poczytać co ciekawego się działo.U nas wszystko dobrze się odbyło,przy ceremonii chrztu Filip płakał a cała reszta to już cud miód i orzeszki.Było rewelacyjnie i jeszcze dzisiaj miałam gości w domku.Kocham mojego dzieciaka,jest moją perłą najdroższą i ukochańszą,jedyną istotką dla której zupełnie zwariowałam!!!KOCHAM GO CORAZ BARDZIEJ!!!

No to super, że się wszystko udało tak jak trzeba, najważniejsze, że macie to już za sobą :)

gunia43
U nas kryzys minal juz na 100% :cherli3:Maksik byl dzisiaj tak radosnym dzieckiem, ze z M chodzilismy sami non stop usmiechnieci:angel1:. Tak nam sie udzielalo.
Dodam, ze moje dziecko bylo z nami w sobote u siostry M i poszlo tam spac o 20.45 i spal nieprzuerwanie do .... 8.00!!!!! Kapiel olalam. Rozebralam go tylko i ani drgnal, tak spal. Chyba go ta wizyta wykonczyla!!!!!!:smile_move:

No to wynik nocny ekstra :) Ale Kuba też dzisiaj swój rekord pobił, spał od 19.30 do 6.30 bez przerwy, obalił cyca i spał jeszcze do 9. Już dawno nie byłam tak wypoczęta :)