Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

jola.grodecka
Wiam ja dzis caly dzien umieram strasznie boli mnie brzuch i nic mi nie pomaga az zmienilam sie na twarzy z tego bolu napuchlam jakos dziwnie,martwi mnie to bardzo poniewaz juz od 4 dni nie bylam w toalecie i mam wrazenie ze to przez to probowalam juz dzis chyba wszystkiego i nic pomozcie dziewczyny moze jakas rada bo ja chyba zwarjuje czuje jak mi sie kichy wykrecaja.

Jola - Czopki glicerynowe i sol glaberska to jest Galuberg Salt (wypic na noc 2 tyzeczki lub rano na czczo). Efekt murowany. Sprawdzilam na sobie. Twarz moze byc spuchnieta przez to ze niosisz wszystkow sobie i organizm podtruty. Ja tak mialam do 4 miesiaca. Po 5 dni nic.
Pierwsze pomaga sie wyproznic a drugie ma dzialanie przeczyszczajace. Oba mozna w ciazy ale nie naduzywac, bo jelita sie przyzwyczaja i bida bedzie. Jedno i drugie mozna dostac za granica.

figgga
Cześć Dziewczyny
ja po wizycie u lekarza celem badań oraz celem określania płci ...
Jeśli chodzi o dzidzie to wszystko w porządku.. maluszek rośnie prawidłowo.
Moje ciśnienie 100/50 (hmm za każdym razem niżej)
Dzidzia się wierci, macha rączkami i wogóle wiercipieta.. lekarzowi nie udało się okreslić co tam chowa między nóżkami. (ale lekarz zasugerował chłopczyka)
Ja od ostatniej wizyty przytyłam 3 kg.
Chyba pójdę prywatnie na badanie to może inny lekarz zobaczy płeć (mam jeszcze nadzieje na dziewuszkę)

Ja czuję się dobrze chociaż ostatnio to mnie łydki bolą. Jakieś skurcze. Przepisali mi ASPARGIN. No to będę łykać.

Figa cudownie, że dzidziuś rozrabia :)
Aspargin to coś co zawiera magnez czy coś z zupełnie innej beczki?

Daffodil
isabela
prosze bardzo, zanim sie ubralam, pstryknelam w niesmiertelnej pizamce fotke ;) Lutka, oto moja PILKA - PILA PLAZOWA CHYBA

To ja cofam to co przed chwilą napisałam... moja kula przy tym brzucholu jest tylko piłeczką pingpongową :)
Isabela rewelacja!

e tam, mojego zacofania brzuchowego to chyba nikt nie pobije, więc czekam na zdjecie. Moje podejrzewam, że za jakiś tydzien lub 2 ( no bez przezsady, musi już ruszyć:P)

Czesc dziewczyny!
Moze zanim do konca poczytam co naskrobalyscie to przekaze, ze u mnie wszystko ok.:cherli3::cherli3::cherli3::cherli3::cherli3:
Maly rosnie. Ma wymiary jak na 22 tydzien ciazy czyli duzy chlopak.
Reszty za bardzo nie wiem oprocz tego, ze wszystko jest w porzadku i wazy ok. 300 gram. Dzisiaj machal do mamy raczka i przecieral sobie oczka i jakby lykal plyn, w ktorym plawa ale zeby jakos wywijal to nie powiem.
Tak poza tym to nie chcial sie zbytnio pokazywac. Schowal sie gdzies gleboko i lekarz musial go szukac. Lekarz musial na rozmalnym USG go zmierzyc, bo na 3D sie nie dal. To CI lobuziak. Ale wybaczam mu. :angel1:
Zaraz wstawie fotki.

gunia43
Czesc dziewczyny!
Moze zanim do konca poczytam co naskrobalyscie to przekaze, ze u mnie wszystko ok.:cherli3::cherli3::cherli3::cherli3::cherli3:
Reszty za bardzo nie wiem oprocz tego, ze wszystko jest w porzadku i wazy ok. 300 gram. Dzisiaj machal do mamy raczka i przecieral sobie oczka i jakby lykal plyn, w ktorym plawa ale zeby jakos wywijal to nie powiem.
Tak poza tym to nie chcial sie zbytnio pokazywac. Schowal sie gdzies gleboko i lekarz musial go szukac. Lekarz musial na rozmalnym USG go zmierzyc, bo na 3D sie nie dal. To CI lobuziak. Ale wybaczam mu. :angel1:
Zaraz wstawie fotki.

wow Guniu, dawaj, dawaj. Zanim wyjde na zakupy zaczekam na te fotki ;):):):)

http://www.suwaczki.com/tickers/ojxewn15stpumjv2.png

isabela
hej dziewczeta :)
Czytam Was od ponad godziny, wczoraj caly dzien mnie nie bylo i tyyyyyle zaleglosci na forum :)

Lutka :) 7 stycznia :) ja mam rano, ale nie wiem o ktorej karte usg gdzies zgubilam :(

Dziewczyny, Wam tez tak brzuch wywalilo? Ja doslownie czuje jakmi rosnie. Bola mnie miesnie brzucha, szczegolnie po nocy. Czytalam, ze tez macie przy pepku, u mnie odstaje jak bym byla w ciazy z blizniakami, a przytylam tylko 2 kg!
To jak u mnie. Zreszta widac na zdjeciu. Sterczy mi tak do przodu jakbym w miednicy miejsca nie miala i boli lekkawo po bokach ale wieczorem.

lutka
Daffodil
isabela
prosze bardzo, zanim sie ubralam, pstryknelam w niesmiertelnej pizamce fotke ;) Lutka, oto moja PILKA - PILA PLAZOWA CHYBA

To ja cofam to co przed chwilą napisałam... moja kula przy tym brzucholu jest tylko piłeczką pingpongową :)
Isabela rewelacja!

e tam, mojego zacofania brzuchowego to chyba nikt nie pobije, więc czekam na zdjecie. Moje podejrzewam, że za jakiś tydzien lub 2 ( no bez przezsady, musi już ruszyć:P)

Ok, wstawię coś wieczorem :)

gunia43
Czesc dziewczyny!
Zaraz wstawie fotki.

No to mamy kolejnego dużego chłopaka :) Szkoda tylko, że taki wstydliwy :) Ale najważniejsze, że rośnie jak na drożdżach :36_3_15:

mama2
isabela
pogoda taka gowniana...
Zmykam na zakupy, poprawie sobie humor.

A Wy dziewczyny tez cos poprawiajacego nastroj zrobcie, szczegolnie Ty mama zjedz lody, przejdz sie na spacer, zakupy, cokolwiek byleby nie dolowac sie i nie plakac.
U mnie nie co rusz ciezkie dni, humory i zmieniajace sie nastroje. Szukam wtedy zajecia by nie myslec...

Buziaki dziewczyny, badzmy dobrej mysli i starajmy sie nie plakac bo bedziemy mieli placzliwe maluszki :Padnięty::Oczko:
:Kiss of love:

Isablea z checia bym poszla na zkupy i poszalała ale jestem chora i nigdzie za bardzo wyjsc nie moge:no1:
Oj mama2, bidulko Ty nasza.
A ja tam jestem za teoria, ze jak mi sie chce ryczec to musze sie wyryczec, to wtedy przemecze sei z dzien a na drugi jest ok. Natomist jak dusze to wczesniej czy pozniej i tak wybuchne. Ja musze odreagowac. Nie weim jak Ty masz ale czasami dobrze sobie poplakac. To jakos oczyszcza.
Tak czy inaczej przykro mi , ze smuty Cie dopadly ale jutro na 100% bedzie lepiej!

gunia43
Czesc dziewczyny!
Zaraz wstawie fotki.

Gunia to swietne wiadomości..ale nie martw sie chłopcy tak maja , teraz chowa sie w brzuchu a potem za twoja spodnica:)))hihih . Duzy z niego chłopak:wireless:

Daffodil
figgga
Cześć Dziewczyny
ja po wizycie u lekarza celem badań oraz celem określania płci ...
Jeśli chodzi o dzidzie to wszystko w porządku.. maluszek rośnie prawidłowo.
Moje ciśnienie 100/50 (hmm za każdym razem niżej)
Dzidzia się wierci, macha rączkami i wogóle wiercipieta.. lekarzowi nie udało się okreslić co tam chowa między nóżkami. (ale lekarz zasugerował chłopczyka)
Ja od ostatniej wizyty przytyłam 3 kg.
Chyba pójdę prywatnie na badanie to może inny lekarz zobaczy płeć (mam jeszcze nadzieje na dziewuszkę)

Ja czuję się dobrze chociaż ostatnio to mnie łydki bolą. Jakieś skurcze. Przepisali mi ASPARGIN. No to będę łykać.

Figa cudownie, że dzidziuś rozrabia :)
Aspargin to coś co zawiera magnez czy coś z zupełnie innej beczki?

to raczej to z magnezem. Lekarz powiedział że na moje skurcze łydek mi pomoże. A jak mnie złapało to myślałam że mi nogę wykręci na lewą stronę.

http://s2.pierwszezabki.pl/021/021438990.png
KIEDY DECYDUJESZ SIĘ NA DZIECKO TO ZGADZASZ SIĘ ŻEBY OD TEJ CHWILI TWOJE SERCE PRZEBYWAŁO POZA TWOIM CIAŁEM

Lekarz się mnie dziś pytał czy chcę zwolnienie..
Ja mu na to ze nie bo się dobrze czuję ale jak są wskazania to niech pan pisze..
Powiedział że nie widzi i myslał ze poprostu chce posiedziec w domku.
A posiedziec to ja jeszcze zdąze :))

http://s2.pierwszezabki.pl/021/021438990.png
KIEDY DECYDUJESZ SIĘ NA DZIECKO TO ZGADZASZ SIĘ ŻEBY OD TEJ CHWILI TWOJE SERCE PRZEBYWAŁO POZA TWOIM CIAŁEM

gunia43
isabela

Wow, isablela. Serio imponujacy. Nasze dzieciaczki rosna to i brzusie rosna. Gratulacje! No i tylko 2 kilo na plus. Pozazdroscic.

moment moment, moja dzidzia tez rośnie mimo że brzuch tak sobie, chowa sie gdzieś przy nerkach ,wiec moze jednak chłopiec będzie :P

gunia figga cudne wieści, jak to dobrze ze u majówek wszystko bardzo dobrze.