Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

gunia43
katja79
matragona
Witam wieczorkiem
U nas dziś wielki sukces chustowyy. Byliśmy na spacerku 2 godziny a mały nawet nie zakwilił, nareszcie!!! bo już myślałam, że nici z noszenia w chuście :))

Przed momentem poczytałam troche na temat żłobków i okazało się, że chcąc zapisać dzieco do żłobka od września 2010 to i owszem można ale na liste rezerwową. Wychodzi na to, że malucha trzeba zapisać zanim się urodzi. A do przedszkola to kiedy??

no to super oby tak dalej!!! a co do żłobka to masakra jakas poprostu niby prorodzinne panstwo ale jak przychodzi co do czego to dupa blada :(
Polaska panstwo prorodzinne. A to Ci ciekawosc.
MOja kolezanka byla wlasnie niedawno w Polsce i powiedziala, ze jednak jak tak pojedzie z NIemiec to widzi o ile w Polsce jest trodniej. NIe dosc ze finansowo zadnej pomocy, to jeszcze malo co podjazdow na wozki, wind i takich tam udogodnien dlamatek z dzeicmi.
Jedynie co to faktycznie taniej troche.

Gunia to prorodzinne to tak w " " tak wszyscy politycy twierdza ze jestesmy panstwem prorodzinnym ale ja nie wiem z której strony bo ja tej prorodzinnosci jeszcze nie doswiadczylam i chyba jeszcze dlugo sie to nie zmieni...

http://www.suwaczek.pl/cache/e97dcacce8.png http://s2.pierwszezabki.pl/021/021013940.png?8788

Maja

katja79
mama2
czy ktoras z was wrocila do wagi sprzed ciazy ???????????????????????:aj:

mama2 ja juz mam 9 kg mniej wszystkie ciuchy na mnie wisza jak na wieszaku na poczatku sie cieszylam ze tak szybko chudne ale teraz juz mnie to nie bawi a troche szkoda mi kasy na ciuchy zreszta wszystko jest za wielkie wiec troche bym musiala wydac jak narazie pokupowalam sobie kilka par spodni i tyle.

katja jak Ty to robisz??:36_2_13:

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

gunia43
Ewciaa - fajnie, ze masz prace. Terza sie finansowo odkujecie troszke. Dobrze miec dobry fach w reku, gdzie sie o czlowieka bija :-)
Mama2, Ewciaa, Daffo, LUtka - bez wzlgedu ile wazycie ale wygladacie super!!!!!!! Po co sie przejmowac kilogramami jak uroda taka.

Ja spadam, bo musze sniadanko zjesc z M. Maly spi trzeba wykorzystac.

U nas dzisiaj jakby ciut ladniej. MOze sie wyklaruje i spacer üpiekny zaliczymy:smile_move:

o gunia ja wiem czy dobrze ?!:36_2_13:może i dobry fach ale co stego jak pieniądze z tego nie za duże...wolałabym pracowac w szkole...tak tęsknie za moją klasą

Ewciaa
gunia43
Ewciaa - fajnie, ze masz prace. Terza sie finansowo odkujecie troszke. Dobrze miec dobry fach w reku, gdzie sie o czlowieka bija :-)
Mama2, Ewciaa, Daffo, LUtka - bez wzlgedu ile wazycie ale wygladacie super!!!!!!! Po co sie przejmowac kilogramami jak uroda taka.

U nas dzisiaj jakby ciut ladniej. MOze sie wyklaruje i spacer üpiekny zaliczymy:smile_move:

o gunia ja wiem czy dobrze ?!:36_2_13:może i dobry fach ale co stego jak pieniądze z tego nie za duże...wolałabym pracowac w szkole...tak tęsknie za moją klasą

Ewcia a kim jestes z zawodu ....terapeutą?

http://www.suwaczek.pl/cache/e97dcacce8.png http://s2.pierwszezabki.pl/021/021013940.png?8788

Maja

Ewciaa
lutka
Ewciaa i co wszystko ok? a tak wogóle zdecydowałas się na jakąś antykoncepcję?

no tak wszytsko ok, po wynik cytologi mam zadzwonić....a anty no to gumki mi pozostają...mam nadzieję że nas nie zawiodą

a TY lutka?

no i my stawiamy na gumki, ooo dobrze ze mi przypomniałaś, musz ezadzwonić po wynik cytologii.
WItam sobotnio. W nocy ulewa była ze szok:36_2_13: ściana deszczu, no i pogoda typowo jesienna. Ale ja taką lubię :)

Ewciaa
maya ja na temat galeri nie wiem bo już nie pamiętakm jak sie to robiło

mama2 tylko Klaudi nie pozwalaj do szkoły brać komórki..... u nas pare dzieci miało w klasie i to nie był za dobry pomysł....współczuje znów nieprzespanej nocy...matko jak ty sobie dasz rade jak wrócisz do pracy ?! wielkie uściski dla ciebie:love together:

daffodil śliczny awatarek

witam sobotnio my mieliśmy się gdzieś wybrać no ale pada:36_2_13: więc posiedzimy w domu

a od poniedziałku ide do 2 pracy do dziecka na 3h prawdopodobnie i wtedy tu już wogóle czasu nie będe mieć...bo jeszcze musze dojeźdzać

super, zawsze to jakas kasa dodatkowa. A moja mama nadal panicznie boi sie karmic Młodego :/ :36_2_13:

katja79
mama2
czy ktoras z was wrocila do wagi sprzed ciazy ???????????????????????:aj:

mama2 ja juz mam 9 kg mniej wszystkie ciuchy na mnie wisza jak na wieszaku na poczatku sie cieszylam ze tak szybko chudne ale teraz juz mnie to nie bawi a troche szkoda mi kasy na ciuchy zreszta wszystko jest za wielkie wiec troche bym musiala wydac jak narazie pokupowalam sobie kilka par spodni i tyle.

najwazniejsze jest dobre samopoczucie

gunia43
lutka
mama2 ale jakby byl glodny to by nie zasnął - tak myslę.

szlafroczek
siadam
Dzien dobry sobotnio!!!
Lutka - slicznie w tym szlafroczku a glowke ma Szymus tak pieknie uksztaltowana. MOj to ma taka plaskowe ze az dziwnie to wyglada. NO tak ale Maksio lezy na brzuszku od okazji do okazji jak go chce pocwiczyc. Dluzej sie wkurza a Szymus ladnei na brzuszku od poczatku :-)

Smok od razu po urodzeniu miał dłuuuga główkę, nawet żartowaliśmy sobie ze wygląda jak Obcy z tej serii horrorów o Obcym :P No a teraz się nieco skróciła i nabrała ladniejszego kształtu. I to nie ma za duzo wspólnego z lezeniem czy nei na brzuszku. dzieci rodą sie z różnymi głowkami. Moj chyba miał bardzo wąski kanał do przebycia więc go ścisnęło i wydłużylo :P

Ewciaa
gunia43

Ewciaa - Rozumiem, ze kochasz szkole ale gdyby nie ten Twoj zawod to teraz nie mialabys mozliwosci dorobienia a tak to zawsze cos pewnego jest :-)

katja79
Ewciaa
gunia43

z zawodu jestem nauczycielem, ale prowadze terapie dzieci autystycznych tzw. indywidualne nauczanie
katja Ty chyba masz coś podobnego ?!

gunia43
Ewciaa
gunia43

Ewciaa - Rozumiem, ze kochasz szkole ale gdyby nie ten Twoj zawod to teraz nie mialabys mozliwosci dorobienia a tak to zawsze cos pewnego jest :-)

no tak ciesze się że chociaż to mam, ale tego nie widze na dłuższy okres..to może być jedynie jako praca dodatkowa a nie jedyne źródło utzymania

lutka
gunia43
lutka
mama2 ale jakby byl glodny to by nie zasnął - tak myslę.

szlafroczek
siadam
Dzien dobry sobotnio!!!
Lutka - slicznie w tym szlafroczku a glowke ma Szymus tak pieknie uksztaltowana. MOj to ma taka plaskowe ze az dziwnie to wyglada. NO tak ale Maksio lezy na brzuszku od okazji do okazji jak go chce pocwiczyc. Dluzej sie wkurza a Szymus ladnei na brzuszku od poczatku :-)

Smok od razu po urodzeniu miał dłuuuga główkę, nawet żartowaliśmy sobie ze wygląda jak Obcy z tej serii horrorów o Obcym :P No a teraz się nieco skróciła i nabrała ladniejszego kształtu. I to nie ma za duzo wspólnego z lezeniem czy nei na brzuszku. dzieci rodą sie z różnymi głowkami. Moj chyba miał bardzo wąski kanał do przebycia więc go ścisnęło i wydłużylo :P
Lutka kochana - coczywiscie genetyka swoja droga ale jednak uwazam ze ma. MOj synek mial co prawda dluga po porodzie, to normalne ale bardziej taka ksztaltna. I potem tez mial ladna jak go kladlam spac na boczku raz jednam raz driougim. Ale od czasu kiedy juz sam umie sie odwroci to najbardziej mu pasowalo na wznak z glowka w prawo. Lekarz przyznal mi racje, ze maly mial ladna glowke a teraz kanciata taka.
Ostaro z tym walcze. Przestawilam tak lozeczko, ze lepiej mu patrzec w lewo, bo w prawo nie ma nic ciekawego i rano jak biore go na karmienie klade go kolo siebie zawsze na boczku raz z jednej a raz z drugiej. Zawsze jak zasypia z glowka w prawo to przekrecam na lewo. Troche juz pomoglo i przynajmniej z tej prawej strony niejest az tak wklesla.

Ewciaa
katja79
Ewciaa

z zawodu jestem nauczycielem, ale prowadze terapie dzieci autystycznych tzw. indywidualne nauczanie
katja Ty chyba masz coś podobnego ?!

ech juz sie pytalam tylko zapomnialam a ja wlasnie jestem terapeuta i tez kiedys pracowalam z dziecmi autystycznymi ale nie wspominam tego dobrze mnie bardzo duzo kosztowala praca z takimi chorymi dziecmi strasznie to przezywalam a w tym osrodku pracowala taka pani która lezace dzieci czasami przesuwala drzwiami masakra poprostu :(
a teraz pracuje z psychicznie chorymi głównie ze schizofrenikami i jest ok nie dosc ze to bardzo inteligentni ludzie ( zazwyczaj) to jeszcze czasami nasmieje sie co nie miara potrafia odwalac niezle numery.

Maja