Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

a co to jest pilates bo ja nie wiem?

Pilates to jest system ćwiczeń fizycznych którego celem miało być rozciągnięcie i uelastycznienie wszystkich mięśni ciała. Ćwiczenia te mają na celu: wzmocnienia mięśni bez ich nadmiernego rozbudowania, odciążenia kręgosłupa, poprawy postawy, uelastycznienia ciała, obniżenia poziomu stresu oraz ogólnej poprawy zdrowia osób ćwiczących.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-62792.png
http://suwaczki.maluchy.pl/li-63254.png

e2e2
katja79
gunia43

Ponoc tak. Tak dzisiaj czytalam i tak twierdzi moja sasiadka, ktorej synek zawsze mial lekkie biegunki jak zabkowal. Moze w druga strone tez. Jeszcze poczytam to napisze jak sie dowiem.
Kami - nie wiesz ile to ma trwac to zabkowanie bo ja juz zwatpilam. Dzeicka nie poznaje i szkoda mi go bardzo.

oj ja tez nasłuchalam sie o biegunkach na zeby od kolezanek a co do czasu trwania takich objawów to jest to zupelnie róznie jednym dzieciom szybko zabki wychodza i bezbolesnie a inne bidulki mecza sie długo oby tylko nasze sie nie namordowaly.
Gunia ale te zele sa podobno bardzo dobre moze tez zalezy jaki ale moje dziewczyny chwaliły je sobie.
czytałam że dziecko czym później przechodzi ząbkowanie to jest lepiej bo mniej gorączkuje i nie jest marudne

a ja słyszałam ze odwrotnie jak mniejsze to mniej to odczuwa a jak starsze to bardziej boli tzn dziecko bardziej zdaje sobie sprawę co to ból

http://www.suwaczek.pl/cache/81f6d70ef3.png
http://www.suwaczek.pl/cache/b444194b7a.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/de95d1bd24.png

Patka - fajne foty. Na pierwszym wszystkie trzy dziewczyny super laski! A na drugim widze, ze Twoje danie dosc spore :-) Jedz , jedz - im wiecej mama zje tym wiecej sie Tosce dostanie. Aaaa i Twoj biust apetyczny :-)

Mama2corun - fotki jak zwykle - :-) M na chustawce waglada niezle ;-) Dziewczynki razem - na Twoim miejscu juz bym dawala to zdjecie do ramki :-)
A na tym wspolnym - widac rodzinne szczescie.

Maksik dzisiaj dziselek nie tarl tak jak wczoraj. Ma miekkie i nic nie wskazuje na zabki oprocz zachowania. Kupa tez byla ok. Juz sama nie wiem. Starsznie nerwowy sie zrobil. Prezy sie czasami i taki okrzyki nerwowe wydaje. Skad takiemu dziecku sie to bierze. Przeciez u nas w domu spokoj, wiec o co chodzi. Jak sie witam z M to zawsze rogal jak sto piecdziesiat a dzisiaj jak sie wital to taki zaspany - to sie usmiechnal i zaraz podkowka do placzu i znow smiech i tak w kolko. Wzielam w koncu do cycka i znow to samo. Pare razy pociagnal i usnal. Budzil sie ejszcze pare razy i patrzyl czy jestem a teraz juz ladnie spi.
Cholera to wie o co biega!!!! Rece opadaja.
Mozwe to:
- jednak nowe lozko tak na niego dziala
- dzieaselka - ale dla mnie bez zmian
- moze nowa dieta
- wszystko na raz.
Macie jakies pomysly ??????

mama2corun
elwira
a to mój krzykacz w akcji bo krówka z nim nie chce gadać i w ogóle kazali mu leżeć
YouTube - Adaś Zły :)

Elwira super Adas rozmawia :)

moja Olenka to normalnie cudna tak slicznie sama zasypia ze w szoku jestem a wcale jej nie uczylam a czasem rozmawia z balonem-biedronka a potem nyna :)
a Oliwia to wogole zlote dziecko.jednym slowem mam cudowne dzieci :smile_move:
Nic tylko sie cieszyc. Ale fajna mama to dzieci tez takie.
Ja tez mialam do niedawna prawie aniolka, ktory sie w diabelka przemienil. Moj maly biedulek.

gunia43
Patka - fajne foty. Na pierwszym wszystkie trzy dziewczyny super laski! A na drugim widze, ze Twoje danie dosc spore :-) Jedz , jedz - im wiecej mama zje tym wiecej sie Tosce dostanie. Aaaa i Twoj biust apetyczny :-)

Mama2corun - fotki jak zwykle - :-) M na chustawce waglada niezle ;-) Dziewczynki razem - na Twoim miejscu juz bym dawala to zdjecie do ramki :-)
A na tym wspolnym - widac rodzinne szczescie.

Maksik dzisiaj dziselek nie tarl tak jak wczoraj. Ma miekkie i nic nie wskazuje na zabki oprocz zachowania. Kupa tez byla ok. Juz sama nie wiem. Starsznie nerwowy sie zrobil. Prezy sie czasami i taki okrzyki nerwowe wydaje. Skad takiemu dziecku sie to bierze. Przeciez u nas w domu spokoj, wiec o co chodzi. Jak sie witam z M to zawsze rogal jak sto piecdziesiat a dzisiaj jak sie wital to taki zaspany - to sie usmiechnal i zaraz podkowka do placzu i znow smiech i tak w kolko. Wzielam w koncu do cycka i znow to samo. Pare razy pociagnal i usnal. Budzil sie ejszcze pare razy i patrzyl czy jestem a teraz juz ladnie spi.
Cholera to wie o co biega!!!! Rece opadaja.
Mozwe to:
- jednak nowe lozko tak na niego dziala
- dzieaselka - ale dla mnie bez zmian
- moze nowa dieta
- wszystko na raz.
Macie jakies pomysly ??????

dla mnie to objawy skoku jakby dziecko się cofało w rozwoju i tylko mamę toleruje bo czuje sie bezpiecznie przy cycu od 14 do 19 tygodnia to norma :( mało przyjemne ale nic z tym sie nie zrobi

http://www.suwaczek.pl/cache/81f6d70ef3.png
http://www.suwaczek.pl/cache/b444194b7a.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/de95d1bd24.png

elwira
gunia43
Rany!!! Juz nie wiem czy to zeby czy to skok. MOje dziecko sie normalnie jakos cofnelo. Zasypia tylko pry cycku i nie da rady inaczej. Zasnal pol godziny temu oprz ycyc i obudzil sie z placzem i niewyspany i znow tylko do cycka. Wiec dalam mu a on pocaganal pare razy i znow zasnal. Zalamka :36_2_13:

to może skok jednak, przy zębach na dziąśle robią sie takie pęknięcia tzn widać gdzie wyrośnie ząbek zazwyczaj pierwsze wyrastają jedynki dolne
NO wlasnie tez tam macalam i dziaselka totalnie mieciutkie i blade. Ale ze ten skok az taki!!!!!
Maksio to po nim chyba juz pelnymi zdaniami zacznie mowic, he, he!!!!

Daffodil
pat-k
a to fotki z naszego wczorajszego wypadu do knajpy z kumpela z Moskwy (Polka :)

4 wrzesnia mamy piata rocznice slubu i juz zaczelismy swietowac :D

Ale śliczna pannica z Tosieńki. A z Was piękna para. Najserdeczniejsze życzenia z okazji takiej poważnej rocznicy :zostań moją!:
Patka wszystkiego naj,naj!!! Zeby bylo przez nastepne piec przynajmniej tak fajnie jak przez te pierwsze!!!!!!

gunia43
lutka
Gunia są pryszcze będzie okres.

Zobaczymy. Ja zawsze tak mialam, ze syfki üprzed. Ale nie to, zebym za okresem tesknila tylko tak sie zastanawiam, he, he!!!

hah ja zanim dowiedzialam sie ze jestem w ciazy tez mialam pryszcze jak na okres a tu dwie kreseczki pojawily sie na tescie dokładnie rok temu:):) co nie ukrywam bylo dla mnie wielkim zaskoczeniem, zrobilam tect przed wyjsciem do pracy przed 6 rano, heh rece mi sie trzesly do 14:00 nie wiedziala co sie dzieje bylam tego dnia jak na haju, tym bardziej ze wczesniej z moim M sie rozstalismy i w wakacje zaczelismy na nowo sie spotykac...
a jak bylo u Was?(tzn w dzien wiadomosci o ciazy)

elus.dreptus
bylam z malym u pediatry powiedziala ze mam mu na noc dawac kaszke wg przepisu na opakowaniu
powiedziala ze je duzo i ze jest duzy, ze wyglada na polroczne dziecko ale nie mozemy go traktowac jakby byl starszy i powiedziala zeby jeszcze poczekac z zupkami
zezwolila mi na kaszke i na soczki

No widzisz, kazdy lekaerz ma tez swoje. MOj kazal dawac!

Witajcie,

Guniu no moja już skończyła 19-sty tydzień, a taka sama marudna jak Twój, i zasnąć w dzień nie może i płacze na obcych. Zawodzi, wymaga ciągłej obecności. Nie wiem, co to, bo dziś lekarka powiedziała, że nie widzi ząbków, i to raczej nie to. No nie wiem, mnie się wygawało, ze idą i to wyraznie zarysowane.

Patka sliczne fotki. Jesteście fajne kobietki,a zdjęcie z M. super, apetyczne hehe.

mama2cór widzę, że Twój M. lubi sie czasem pobujać hehe, w każdym facecie tkwi trochę z dziecka. Dziewczynki słodkie, tak jak mama.

Elwira no pięknie się rwie Adaś do siadania, nie ma co! A z tą parówką to chyba hit na forum zrobiłaś!!

elus i jak dieta?

http://www.suwaczek.pl/cache/4087228f40.png

Elwira - podoba mi sie Twoje podejscie do karmienia Adasia. Ja mam podobne tylko troche sie jednak boje bo to moj pierwszy bejbik. Ale tak sobie mysle, ze ja jem wsyzstko lacznie z grochem, fasola i kapusta i Maksiowi nic nie jest to pewnei tez wszystko co mu dm strawi bez problemu.
Mamy za soba marchewke, jabluszko - soczek, ziemniaki z cukinia. Wszystko znosi ok. Tak sie zastanawiam - ta wczorajsza lekka biegunka to chyba po soczku, bo pierwszy raz mu dalam luzeczka nierozcienczonego pol kubeczka.

A my po szczepieniu. Lenka rozwyla się przy drugim wkłuciu i już tak płakała do końca, aż lekarki nie słyszałam. Ale szybko doszła do siebie.
Morfologia mogłaby być lepsza, ale jest w normie.
Mała waży 7090 i mierzy 64 cm. (Wg mnie nieco więcej).

Dzisiaj odwiedziliśmy moją pracę i rozmawiałam z dyrkiem o moim powrocie, powiedziałam, że mozliwe, że do końca roku pójdę na wychowawczy. Powiedział, że miejsce dla mnie czeka i ogólnie nawet zaproponował pracę na pół etatu w dogodnych godzinach, ale mnie się nie opłaca tłuc przez całe miasto dla 4-ech godzin pracy, tym bardziej, że mi to nic nie załatwia, bo i tak przez te 4 godziny nie ma kto z Lenką zostać.

http://www.suwaczek.pl/cache/4087228f40.png

Kamidianka
Witajcie,

Guniu no moja już skończyła 19-sty tydzień, a taka sama marudna jak Twój, i zasnąć w dzień nie może i płacze na obcych. Zawodzi, wymaga ciągłej obecności. Nie wiem, co to, bo dziś lekarka powiedziała, że nie widzi ząbków, i to raczej nie to. No nie wiem, mnie się wygawało, ze idą i to wyraznie zarysowane.

Patka sliczne fotki. Jesteście fajne kobietki,a zdjęcie z M. super, apetyczne hehe.

mama2cór widzę, że Twój M. lubi sie czasem pobujać hehe, w każdym facecie tkwi trochę z dziecka. Dziewczynki słodkie, tak jak mama.

Elwira no pięknie się rwie Adaś do siadania, nie ma co! A z tą parówką to chyba hit na forum zrobiłaś!!

elus i jak dieta?
Sok moze sie przesunac w jedna albo w druga strone. Maksio mial skok 6 tygodnia jakos totalnie nie w terminie. Chyba juz w polowie 5-tego. Ja nie wierze ze wszystkie dzieci "skacza" tak samo, bo czlowiek to nie komputer.
Kamidianka - trzymajmy sie, zeby nie zwariowac. Kiedys to minie, cokolwiek to jest .-)

Kamidianka
A my po szczepieniu. Lenka rozwyla się przy drugim wkłuciu i już tak płakała do końca, aż lekarki nie słyszałam. Ale szybko doszła do siebie.
Morfologia mogłaby być lepsza, ale jest w normie.
Mała waży 7090 i mierzy 64 cm. (Wg mnie nieco więcej).

Dzisiaj odwiedziliśmy moją pracę i rozmawiałam z dyrkiem o moim powrocie, powiedziałam, że mozliwe, że do końca roku pójdę na wychowawczy. Powiedział, że miejsce dla mnie czeka i ogólnie nawet zaproponował pracę na pół etatu w dogodnych godzinach, ale mnie się nie opłaca tłuc przez całe miasto dla 4-ech godzin pracy, tym bardziej, że mi to nic nie załatwia, bo i tak przez te 4 godziny nie ma kto z Lenką zostać.
Z praca i tak fajnie, ze tak Ci idzie na reke. W dzisiejszych czasach to nie jest norma.
A dlaczego robilyscie Lence morfologie?
Duza z niej dziewczynka. chyba po tatusiu :-) Mysle, ze wzrostowo i wagowo jest teraz jak Maksio..