Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

mama2
Gunia dziekuje ale ja bym marzyla o takich pobudkach jak ty masz...czemu mi sie nie moze trafic dziecko - spioch..tylko jedno i drugie malo potrzebuje snu z tym ze maks jeszcze mniej niz Klaudia ~!!!!!!!!! Przed wieczornym spaniem juz od 3 lub 4 godzin nie spi i jak go wykapie i dam cyca to zasypia padniety po 5 minutach a potem do 21.00 4 razy potrafi sie obudzic , to jest nienormalne!!!:36_7_6:

Mowisz spioch! Ja tam nie narzekam. Wiem, ze w porownaniu u Toba to mam raj, tylko, ze Maksik w porownaniu z tym ile spal spi 1/5 tego i jest ciagle niewyspany i coraz przez to trudniej mu sie zasypia. Moj spioch wlasnie od godziny drze sei jak opetay bo przegapilismy pore drzemki a teraz to juz swiety Boze nie pomoze. Wyskoczylam z wanny, zeby pomoc M i ic. Raczki, cyc, flacha, lezenie razem, lezenie w lozeczku, tulenie - cokolwiek nie zrobimy to ryk i ryk!!!! Polozylam go w koncu do lozecka bo jak sam nie zasnei to juz serio nie wiem. Taki jest zmeczony i nie umie za Chiny. Ech! Pierwszy raz od jakiegos czasu wpadl w taki trans. Jak do niego podchodze to sie smieje lekko przez lzy i znow placze. Szkoda mi go ale chyba najlepsze co moge zrobic to go zoastwic w tym lozeczku, bo zawsze sie w nim koniec koncow uspakajal. Oj nie jest czasami latwo.
NO i ucichlo..... Zobaczymy czy racje mialam.

gunia43
mama2
Gunia dziekuje ale ja bym marzyla o takich pobudkach jak ty masz...czemu mi sie nie moze trafic dziecko - spioch..tylko jedno i drugie malo potrzebuje snu z tym ze maks jeszcze mniej niz Klaudia ~!!!!!!!!! Przed wieczornym spaniem juz od 3 lub 4 godzin nie spi i jak go wykapie i dam cyca to zasypia padniety po 5 minutach a potem do 21.00 4 razy potrafi sie obudzic , to jest nienormalne!!!:36_7_6:

Mowisz spioch! Ja tam nie narzekam. Wiem, ze w porownaniu u Toba to mam raj, tylko, ze Maksik w porownaniu z tym ile spal spi 1/5 tego i jest ciagle niewyspany i coraz przez to trudniej mu sie zasypia. Moj spioch wlasnie od godziny drze sei jak opetay bo przegapilismy pore drzemki a teraz to juz swiety Boze nie pomoze. Wyskoczylam z wanny, zeby pomoc M i ic. Raczki, cyc, flacha, lezenie razem, lezenie w lozeczku, tulenie - cokolwiek nie zrobimy to ryk i ryk!!!! Polozylam go w koncu do lozecka bo jak sam nie zasnei to juz serio nie wiem. Taki jest zmeczony i nie umie za Chiny. Ech! Pierwszy raz od jakiegos czasu wpadl w taki trans. Jak do niego podchodze to sie smieje lekko przez lzy i znow placze. Szkoda mi go ale chyba najlepsze co moge zrobic to go zoastwic w tym lozeczku, bo zawsze sie w nim koniec koncow uspakajal. Oj nie jest czasami latwo.

Usnal .-) Ciekawe na ile.

my chcielismy isc na spacer i sie okazało ze M pojechal autem a w bnagazniku wozek:((wiec poszlam do piwnicy (ja sie łatwo nie poddaje) i wytargałam spacerowke po klaudi (parasolke) polozylam, do niej maksia juz spiacego i pospacerowalysmy ale jak sie okazalo nie warte bylo moje poswiecenie bo maksio obudzil sie po 20 minutach i nawet jak mu troche oparcie podnioslam to wlaczyl syrene i do domu. jedno jest pewne super lekko sie taki wozeczek prowadzi a i jak trzeba to podnioslam go z maksiem w srodku , zupełnie inny spacer!!

gunia43
gunia43
mama2

tez jestem ciekawa

mama2
gunia43
gunia43

tez jestem ciekawa
NO wiec Maksio spal üpol godziny i obudzil sie z rykiem potem wpadlismy z M do jego pokoju a on plakal z zamknietymi oczkami :-( No to poglaskalam go 5 mnut dalam smoka i znow usnal ale tylko na 20 minut. Chyba jakis skok rozwojowy, bo tak sie meczy biedak. A teraz juz zjadl flache i doszedl di siebie. Ale oczka czerwone z niewyspania. Nie wiem czy sie ruszac na spacer, bo ja zaczenie ryczec w wozku i znow caly majdan do domu.....

witam sie niedzielnie
mama2 wspolczuje z powodu niedospania jejku trzymam kciuki zeby sie unormowalo spanie Malsiowi.
a u nas tak mnie dzis glowa peka :o_no:
Ola w nocy 2 pobudki na cyca (tez jej sie poprzetawialo bo byla juz jedna ok.5) ale no trudno a dzis tak wstala o8 zasnela z powrotem po9 o11 obudzilam niunie bo jechalismy do kosciola w kosciele spiewala hihi w drodze do domu przysnelo sie jej ale jak przynioslam do domku to sie obudzila bawilysmy sie do 16 na zmiane z jedzeniem :) i pozwolilam jej isc spac i jeszcze spi wiec troszke dlugo moze przez pogode bo taka jesienna u nas juz :/ ooo juz slysze myszke no to znikam :23_30_126:

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20552.png

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20553.png

mama2corun
witam nocna pora :)
no wiec sie zaparlam i jak obudzilam Olenke po15 tak niedalam jej zasnac do prawie 20 wymyslalysmy z Oliwka zabawy zeby sie smaial i niechciala spac wzielam na spacer w nosideklu i odwrocilam ja tylem domnie gralysmy w trojke z Ola i Oliw w pilke hustalysmy sie bawilysmy w berka a Ola az piszczala z radosci (jutro fotki zaserwuje ) o18 dolaczyl do nas M wiec on wial Ole a my z Oliw poszalalysmy na zjezdzalni i wogole tylko dwie :) potem oliw z M hustali sie na hustawce i niestety Oliw sie troszke rozszalala i spadla z hustawki a szczescie tu na placu zabaw sa piankowe plytki wiec nieudezyla o twarda ziemie tylko o ta plytke ale placzu bylo co niemiara.Ale na szczescie ani siniaka ani guza nic.No ale po upadku poszlismy do domu potem dziewczynki kapanie Oliw bajke Ola mleczko(cyc)
Ollenka poszla spac.reszta kolacje zjadla Oliwka jeszcze jedna bajke ogladla na "minimini"potem do lozeczka poczytalam jej bajke i spac kochana poszla przed 22 w wkoncu weekend wiec moze troszke dluzej posiedziec :)
a ja nawet jak cos do pediatry dopiero we wtorek lub czwartek moge bo tu jest tak ze bez zapisywania mozna we wtorki i czwartki a tak reszta dni na zapisy :/ wiem chore :/

Ja myślę, że nic Oleńce nie będzie. Po prostu tak długo szczepionkę odchorowywała. A poza tym tak samo jak dorośli, dzieciaki też mogą mieć bardziej senne dni. Najważniejsze, że już jest poprawa.

mama2
wiiitammm sie po koszmarnej nocy zasnelam dopiero o 5 rano i juz o 6 byla pobudka wiec poszlam pierwszy raz do innego pokoju m mowil ze mowilam dziwne rzeczy jak" zrobie komus krzywde..zwariuje"...i takie tam... :8_1_221:maks sie budzil nawet co 20 minut w sumie chyba oczy mial zamkniete ale jeczal i czasem nawet mialam wrazenie ze zacznie plakac jak niezareaguje..wiec reagowalam kolysalam , tulilam co 2 godz. karmilam 3 kupy przebrałam HOORRROORR, psychicznie jestem rowniez tym faktem zdołowana a M dzis ma na 14.00 do pracy i caly dzien sa,a z dziecmi ciezko bedzie !:36_7_6: Dobrze ze pogoda ładna:pogoda:

O matko. A już miałam nadzieję, że wszystko zmierza ku lepszemu. Oj biedulko współczuję. Oby się Maksik szybko wyregulował.

moje bobo zasnelo ale ja juz mam schiza przed spaniem nocnym..normalnie boje sie ze znow bedzie taka beznadziejna noc a dzis rozmawialam z kolezanka ona ma 3 dzieci i ta najmniejsza budzila sie tak wlasnie jak maks do 1. roku!!!!!AAAAAAAAAAAA:8_1_221:

siedze jak na szpilkach bo pewnie zaraz beda pobudki:36_7_6:
dzis na szkole byla kartka i moja corcia bedzie chodzic do klasy I B matko jakie to emocje mowie wam...

mama2
my chcielismy isc na spacer i sie okazało ze M pojechal autem a w bnagazniku wozek:((wiec poszlam do piwnicy (ja sie łatwo nie poddaje) i wytargałam spacerowke po klaudi (parasolke) polozylam, do niej maksia juz spiacego i pospacerowalysmy ale jak sie okazalo nie warte bylo moje poswiecenie bo maksio obudzil sie po 20 minutach i nawet jak mu troche oparcie podnioslam to wlaczyl syrene i do domu. jedno jest pewne super lekko sie taki wozeczek prowadzi a i jak trzeba to podnioslam go z maksiem w srodku , zupełnie inny spacer!!

No tak, Mama supermanka chociaż niewyspana to i tak znajdzie wyjście z każdej sytuacji :) Szkoda tylko, że Maksik tego nie docenił :)

mama2
moje bobo zasnelo ale ja juz mam schiza przed spaniem nocnym..normalnie boje sie ze znow bedzie taka beznadziejna noc a dzis rozmawialam z kolezanka ona ma 3 dzieci i ta najmniejsza budzila sie tak wlasnie jak maks do 1. roku!!!!!AAAAAAAAAAAA:8_1_221:

dzis na szkole byla kartka i moja corcia bedzie chodzic do klasy I B matko jakie to emocje mowie wam...

Wyobrażam sobie, ja pewnie będę odchorowywać jak Kuba do przedszkola pójdzie.

elus.dreptus
A ja zaczełam diete, od wczoraj:):) nie moge sie doczekac reultatow za kikamiesiecy i zazdrosnej miny tesciowej:D

Witam się niedzielną wieczorową porą,dzidziuś już śpi,po kąpieli mleczko i do łóżeczka go położyłam i wpatrzony w jeden punkt zasypia,już tak od jakiegoś czasu.

Życzę udanych wyników w diecie a teściowa........to silna motywacja ha ha

gunia43
Mam pytanie. Kupilam banany bio. Moge podac malemu?

Ja też się zastanawiałam czy mogę już podawać banany,dzisiaj jak jadł marchewkę z jabłkiem to co chwilkę buzię otwierał żebym mu łyżeczkę pakowała do buzi,nie nadarzałam nabierać papki na łyżeczkę,dlatego jak ma taki apetycik to już bym chciała coś nowego podać Filipowi.

mama2

mama2 ja ci naprawdę współczuję i dziwie się że jeszcze normalnie funkcjonujesz,ja po takiej jednej nocy bym już padła na pysk!Twardzielka z Ciebie!!!
Córcia pewnie zadowolona że idzie do do szkoły?

Samotna niedziela minęła mi bardzo miło.Przyjechał do mnie rat z Anglii z żoną i synkiem Sewerynem 3 latka ma.Wiecie że Seweryn już jak miał 1,5 roku to liczył do 10 i umiał literki !!!!!!!!!!!!!Jak robiliśmy grilla to jego ulubione zajęcie było podchodzenie do samochodów i czytanie rejestracji! teraz ma 3 latka i cały czas tylko cyferki i literki,już umie czytać!!!!!!!!Tak więc przywieźli dla Filipa pełno ciuszków,butelki z firmy tommee tippee i nawet smoczek z wmontowanym termometrem,nawet nie wiedziałam że takie cudo jest tylko ciekawe na ile dokładny będzie ten termometr?Dostał butki umbro i chodzik samochodzik taki 2w1.Pojechaliśmy razem do rodziców i tak w rodzinnym gronie spędziłam niedzielę.A jutro M ma wolne!!!!!!!!Tylko będzie odsypiał pewnie do 12 ale później już będzie tylko nasz!!!!!!!

e2e2
Samotna niedziela minęła mi bardzo miło.Przyjechał do mnie rat z Anglii z żoną i synkiem Sewerynem 3 latka ma.Wiecie że Seweryn już jak miał 1,5 roku to liczył do 10 i umiał literki !!!!!!!!!!!!!Jak robiliśmy grilla to jego ulubione zajęcie było podchodzenie do samochodów i czytanie rejestracji! teraz ma 3 latka i cały czas tylko cyferki i literki,już umie czytać!!!!!!!!Tak więc przywieźli dla Filipa pełno ciuszków,butelki z firmy tommee tippee i nawet smoczek z wmontowanym termometrem,nawet nie wiedziałam że takie cudo jest tylko ciekawe na ile dokładny będzie ten termometr?Dostał butki umbro i chodzik samochodzik taki 2w1.Pojechaliśmy razem do rodziców i tak w rodzinnym gronie spędziłam niedzielę.A jutro M ma wolne!!!!!!!!Tylko będzie odsypiał pewnie do 12 ale później już będzie tylko nasz!!!!!!!

No to ekstra, że tak Ci rodzinka umiliła dzień bez M. A z bratanka rzeczywiście super zdolne dziecko :36_2_25:
I życzę miłego poniedziałku z M. i Filipkiem :)