Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

Ewciaa
mama2
dno macicy juz mam na wysokosci pępka . teraz podobno sie bedzie podnosic srednio 1 cm na tydzien wiec tak za dwa tygodnie pępek wywali mi na wierzch

a jak to wyczuć? dno macicy?

to mi lekarz powiedział , zawsze to bada , na kazdej wizycie i zapisuje w karcie, zreszta jak robil usg to tak wysoko kolo pepka mi jezdzil , zdziwniona bylam bo ja czuje malego raczej nisko ...a w piatek na usg dzidzius miał pupe kolo pepka:))

mama2
Ewciaa
mama2
dno macicy juz mam na wysokosci pępka . teraz podobno sie bedzie podnosic srednio 1 cm na tydzien wiec tak za dwa tygodnie pępek wywali mi na wierzch

a jak to wyczuć? dno macicy?

to mi lekarz powiedział , zawsze to bada , na kazdej wizycie i zapisuje w karcie, zreszta jak robil usg to tak wysoko kolo pepka mi jezdzil , zdziwniona bylam bo ja czuje malego raczej nisko ...a w piatek na usg dzidzius miał pupe kolo pepka:))

mi nic nie mówił i nie zapisuje, mój lekarz to chyba jakiś inny,a ja nawet nie wiem o co pytać:36_2_58: ja też czuje małą nisko ale mówił że to normalne

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

Hej babeczki witam dopiero teraz nie dawno dopiero wrócilam z zakupów potem male odwiedziny u znajomych i tak zlecialo...a Wy tu prosze takie powazne tematy...
mama2 bardzo wysoko masz macice kochana ja jeszcze mam z cztery palce do tej wysokosci ale moze ma tez znaczenie to ze to Twój drugi szkrabik

ja juz jakis czas temu znalazlam w necie ta stronke i tutaj zobaczcie same troszke inaczej to wyglada
ebrzuszek.pl - Wysokość dna macicy w poszczególnych tygodniach ciąży.
ale to pewnie tez troszke zalezy od wielkosci brzunia...jak myslicie? ja napewno nie mam jeszcze tak wysoko :36_2_13:

http://www.suwaczek.pl/cache/e97dcacce8.png http://s2.pierwszezabki.pl/021/021013940.png?8788

Maja

katja79

ja juz jakis czas temu znalazlam w necie ta stronke i tutaj zobaczcie same troszke inaczej to wyglada
ale to pewnie tez troszke zalezy od wielkosci brzunia...jak myslicie? ja napewno nie mam jeszcze tak wysoko :36_2_13:

ja nie wiem gdzie mam ale jak tak delikatnie dotykam brzuszka to czuje troszke twardsze pod pępkiem a nad miekko, ale ja sama nie wiem

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

hej dziewczyny, aaaale sie ciagnie ta niedziela, jak makaron. szaro, buro, nudno...

moja macica tez juz na wysokosci pepka, tzn byla w czwartek bo wtedy bylam u lekarza po wyniki wymazu i mierzyl mi dno macicy centymetrem.
a szerokosc miednicy mierzyl takim wielkim cyrklem hihi smieszne to bylo, czulam sie jak krolik doswiadczalny

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

katja79
Hej babeczki witam dopiero teraz nie dawno dopiero wrócilam z zakupów potem male odwiedziny u znajomych i tak zlecialo...a Wy tu prosze takie powazne tematy...
mama2 bardzo wysoko masz macice kochana ja jeszcze mam z cztery palce do tej wysokosci ale moze ma tez znaczenie to ze to Twój drugi szkrabik

jak sama widzialas ja mam juz spory brzuszek i dzidzius duzy jest noi napewno ma znaczenie fakt ze to druga ciąża:))

Witam dziewczynki w niedzielny wieczor. Ja po spacerku i lodowym obzarswie. Tyle czytania, ze hej. Zaraz bede nadrabiac.

pat-k - bardzo dobrze sie czuje ale jem pol tabletki cztery razy dziennie. Zero objawow negatywnych a i brzuch bardziej miekki.:cherli3:

Zamieszczam fotke z moim brzucholem. Teraz juz bedziecie wiedzialy gdzie kryje sie moje 5 kilo - glownie biust no i brzuszek. Strsásznie mi ostatnio urosl ajak cos zjem to jeszcze bardziej go wywala. Tutaj po woeeeelkich lodach, takze w rzeczywistosci jest troche mniejszy. Ale tak poza tym to mam wrazenie, ze moje jelita nie maja zbyt duzo miejsca a co bedzie dalej to az boje sie pomyslec!
Witam dziewczynki w niedzielny wieczor. Ja po spacerku i lodowym obzarswie. Tyle czytania, ze hej. Zaraz bede nadrabiac.

pat-k - bardzo dobrze sie czuje ale jem pol tabletki cztery razy dziennie. Zero objawow negatywnych a i brzuch bardziej miekki.

Zamieszczam fotke z moim brzucholem. Teraz juz bedziecie wiedzialy gdzie kryje sie moje 5 kilo - glownie biust no i brzuszek. Strsásznie mi ostatnio urosl ajak cos zjem to jeszcze bardziej go wywala. Tutaj po woeeeelkich lodach, takze w rzeczywistosci jest troche mniejszy. Ale tak poza tym to mam wrazenie, ze moje jelita nie maja zbyt duzo miejsca a co bedzie dalej to az boje sie pomyslec!

Daffodil
Ewciaa
a ja siedze z moim mężem cały dzień :) i rozmawiamy o naszej córeczce, chyba niedłogo zamówimy pościel z allegro co mama pokazywała tylko inny wzór, i kupimy komode na ciuszki :) już niemoge się doczekać, a ile przytyłyście?? ja już jakieś 5kg dużooooo ale nie wiekm gdzie to mam :)

Ewcia ja też już 5. Aż się boję myśleć co będzie dalej :36_2_21:
Ja tydzien temu piec a teraz juz 6!!!! I z jedzeniem serio nie oprzesadzam. Moze to, ze musialam lezec? Albo tyle poprostu ten moj brzusio wazy plus troche tam i owdzie!