Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

Daffodil
Dziewuszki jak podgrzewacie papki dla dzieciaczków wyciągnięte z lodówki?

Sama dużo rzeczy odgrzewam w mikrofalówce i niby wiem, że szkodliwa nie jest, ale jakoś jeśli chodzi o jedzonko dla mojego szkraba, to mam opory :) Co o tym myślicie?

Ja w wodzie bo nie mam mikrofalówki i na razie jest to zbędny mebel w kuchni,a jakbym miała to pewne bym pisała że ....jak to można nie mieć mikrofalówki?

Kamidianka
Ewciaa
Kamidianka

Na razie tak, ale nie wiem, ile to "na razie" potrwa. Na własne nas nie stać, wynajem też drogi i szkoda komuś kasę pchać. Zawieszka totalna.

w domu czy w mieszkaniu ??

Ty masz pewnie większy komfort, bo w domu, prawda? Ja w mieszkaniu.

Ja to bym się chyba z teściową na noże zmierzyła jak bym miała jedną kuchnię i łazienkę!Mieszkamy pod jednym dachem ale Teście na dole my na górze,ale i tak marzy mi się taki mały biały domek,piękny ogródek,kudłaty piesek na trawce itd.Na swoim to ma swoim i nikt ci w kąty nie zagląda i na nagusa se można polatać hi hi hi

Kamidianka
Ewciaa
Kamidianka

Zajmuję się kreowaniem wizerunku firmy, górnolotnie zwąc. Firma nie jest duża, więc i niedużo płacą. Poza tym nie wiem, czy wrócę, a jak wrócę, co mi tam zgotują.

ale przynajmniej masz macieżyński pałcaony a ja nic :(

To prawda, ale nawet jak wróce do pracy, to marnie widzę przyznanie nam kredytu. Poza tym, jak pisała lutka to ogromne obciążenie na kilkadziesiąt lat, więc musimy się bardzo poważnie zastanowić.

Co to za kraj że ludzi nie stać na własne mieszkanie,a żeby mieć swoje M4 to muszą pakować się w długi na kilkanaście lat przecież taki kredyt do dożywocie!Jeszcze żeby te zarobki były większe to byłoby stać na kredyt na opłacenie bieżących rachunków nie wspomnę o życiu które kosztuje a przecież do garnuszka trzeba coś wrzucić!!!

Kamidianka
1. Lenka w swoim leżaczku :) Prezent od dziadków.
2. Wyprawa do lasu.
3. Huśtu, huśtu.

Ładna mamusia i córusia!Dwie laseczki.Kami nie przeszkadzają ci długie włosy bo mój Filip jak go całuje i pierdzę w jego brzuszek to zawsze łapie mnie za buzie oczy ,nos i też za włosy!!!zawsze mi jakiegoś kłaka wyrwie,nie dość że mi zaczęły wychodzić to jeszcze dziecko mi wyrywa!Coraz częściej myślę o skróceniu włosów.

lutka
Mnie nie tyle przeraża dlugośc kredytu ile jego wysokość. Sam kredyt z rachunkami too około 2 tys miesięcznie. A samochód? Ubezpieczenie, benzyna. Na w miarę normalne zycie bez głębszego zastanawiania sie miec drugie dziecko czy nie wypadało by miec minimum 1500. A to Polaska wlaśnie :/

1. czytamy :P
2. chrzcimy - żadna tam rewelacja ale po co mialam wydawac kupe forsy skoro kumpela pożyczyła :)
3.plasterek i ciagle nie wyprostowane czolo :D

Gajerek jak na Szymona szyty!ładnie!

Ewciaa
pat-k
Ewciaa
na koniec się witam bo nawet nie wiem czy dziś się zdąrzyłam przywitam....
moja zuza wczoraj zjadła ok.17.30 zasneła ok.21 i w nocy wstała dopiero o 4:noooo: i spała do 10.00:noooo: normalnie byłam w szoku

a u mnie znów problemy tym razem finansowe jestem zła i smutna..ryczeć mi sie chce....ale co ja będe wam tu truć...staram się nie myśleć....

Ewcia sprobuj myslec pozytywnie. Twoj M nie chce sprobowac poszukac innej pracy? dopoki ma zatrudnienie moze spokojnie w miare rozejrzec za czyms lepszym
tule Cie mocno i na prawde wspolczuje

w naszym małym misteczku cieżko o prace...lepszej chyba nie znajdzie nie zarabia najgorzej i ma weekendy wole...on jest kierowcą wiec musiał bym na długie trasy jeździć a bała bym sie go puszczać na tydzień dwa w tirze żeby tam spał w nim....wole mieć go w domu
trzymaj chłopa w domu!!! święte słowa!!!
Mój M też miał kiedyś ofertę jeździć do Holandii a ja mu nie pozwoliłam żadne pieniądze nie zwrócą tych chwil spędzonych dziecka z tatusiem!

I j jeszcze Was pomecze. Oto fotki nowego miejsca Maksika. Wczoraj pierwsza noc w lozeczku. Bylo ok. Dzsiaij juz bardzo mu sie tam podoba. Nawet bardziej niz w kolysce. Baldachimu nietety juz nie bedzie, bo pretynie pasuja do tego typu lozka. Podaruje kolezance z kolsyka to nie bedzei musiala kupowac. Chyba sie uceszy. Trudno, Maksik ma za to naklejki na sciane i szersze pole widzenia.

12769[/ATTACH]

gunia43
mama2
nie uzylam wxczoraj zadnej masci ale dzis juz lepiej ..M obiecal mnie dzis wymasowac ..hii pewnie liczy na cos...

Maksio w nocy 4 pobudki :36_7_6: to ciutke lepiej niz 8 pobudek :noooo:
A Maksio zaczal sie budzic i zamiast 1 pobudki zanim ostatecznie wstanie to jest 2 lub 3. Ale ja go o 4.00 biore do lozka szybko cyc i znow spimy i potem o 7.00 i znow spimy i o 9.00 i tak o 10.00 budzimy sie ostatecznie. Nie narzekam.
My też mamy takie poranki,jak idę spać to nie mogę się doczekać jak M pójdzie do pracy bo wtedy mogę Filipa zabrać do siebie i sobie poleżeć.

Daffodil
pat-k
Daffodil
Dzień dobry dziewuszki.
Jak to dobrze, że już piątek, wreszcie M. trochę czasu z nami spędzi.

A jutro jedziemy z Kubkiem na USG bioderek. Mam nadzieję, że nie będzie takiego ryku jak ostatnio :)

Daffodil to robicie juz drugie usg? nam kazali przyjsc na kontrole w 8 miesiacu (?)

Widocznie co lekarz, to inne zasady :)

MY jeszcze nie mieliśmy tego badania,ciekawe dlaczego?

Razem z moim dzieckiem umarła część mnie...- Onet.pl - Wiadomości -26.08.2009
siostra mi wyslala artykul normalnie sie pobeczalam :(
a dziewczyny jak dlugo dzieciatko moze byc oslabione po szczepieniu Ola miala w srode a kurcze mi dzis spi i spi zaczynam sie martwic jak o10 usnela to o13 ja ja obudzilam a raczej prubowalam w efekcje na wpol spiaca nakarmilam o14.30 wyszlysmy z domu po Oliw i kurcze ona znowu w kimono to zaczelam ja laskotac mowic i wogole rozbudzilam ale jak wyszlysmy ze szkoly to o15 juz spala i teraz tak ok16.20 widze ze przez sen ssie paluszka to ja do cyca przystawilam i obudzila sie ale kurcze jakos mi sie to niepodoba co myslicie ??

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20552.png

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20553.png

gunia43
Daffodil
Dzień dobry dziewuszki.
Jak to dobrze, że już piątek, wreszcie M. trochę czasu z nami spędzi.

A jutro jedziemy z Kubkiem na USG bioderek. Mam nadzieję, że nie będzie takiego ryku jak ostatnio :)
Ja tez sie witam, bo koniec koncow zapomnialam :-) Zero kultury!!!!
Daffodil - Powodzenia na USG!
Tez sie ciesze ze dzis piatek :-) z tych samych wzgledow.

zazdroszczę!!!!!

gunia43
i j jeszcze was pomecze. Oto fotki nowego miejsca maksika. Wczoraj pierwsza noc w lozeczku. Bylo ok. Dzsiaij juz bardzo mu sie tam podoba. Nawet bardziej niz w kolysce. Baldachimu nietety juz nie bedzie, bo pretynie pasuja do tego typu lozka. Podaruje kolezance z kolsyka to nie bedzei musiala kupowac. Chyba sie uceszy. Trudno, maksik ma za to naklejki na sciane i szersze pole widzenia.

[attach]12768[/attach][attach]12769[/attach]

ładnie tak czyściutko i miły kącik dla maksa.

mama2corun
a dziewczyny jak dlugo dzieciatko moze byc oslabione po szczepieniu Ola miala w srode a kurcze mi dzis spi i spi zaczynam sie martwic jak o10 usnela to o13 ja ja obudzilam a raczej prubowalam w efekcje na wpol spiaca nakarmilam o14.30 wyszlysmy z domu po Oliw i kurcze ona znowu w kimono to zaczelam ja laskotac mowic i wogole rozbudzilam ale jak wyszlysmy ze szkoly to o15 juz spala i teraz tak ok16.20 widze ze przez sen ssie paluszka to ja do cyca przystawilam i obudzila sie ale kurcze jakos mi sie to niepodoba co myslicie ??

mama2corun Filip po szczepieniach byl bardziej marudny na drugi dzień po szczepieniach wiec sie nie martw,moze ma po porostu nutę do spania dzisiaj,u nas gorąco i duszno Gilip tez dużo spal dzisiaj!

Ewciaa
mama2corun
oj dziewczyny jak czytam o waszych pieniazkach to ja niewiem ...kurcze my z moim bylym to jak Oliw sie urodzila mielismy na miesiac ok2tys czasem mniej bo on platne na godzine a bylo nas w domu 4 bo siostre mlodsza mialam u siebie i mieszkanie wynajete ale jakos nam starczalo na wszystko bylo czasem lepiej czasem gorzej ale dawalismy rade ojeju a teraz tak ceny na wszystko podskoczyly ze ja niewiem co w tej Polsce sie dzieje.

mama2corun a myślisz że ile ja teraz mam ?! mój M tylko pracuje ja nie mam żadnej kasy..mamy oszczędności ale staramy się tego nie ruszać..chodz czsami to nie wychodzi bo to jakaś imprezka, bo to wesele, chrzciny itd.
człowiek cały czas tyle samo zarabia a ceny idą do góry co chwilke

Dokładnie, a jakąś podwyżkę wyprosić to wielki cud, zresztą ja nie miałam żadnych podwyzek. A tu wolny rynek i ceny wszystkiego rosną.
Co do kredytu, Ewciaa u nas za 150 tys. to raczej mieszkania nie dostaniesz, no chyba, że zdezelowane i trzeba wiele w remont wpakować, co na to samo wychodzi albo klitkę, kawalerkę, a to nie wchodzi w grę.

http://www.suwaczek.pl/cache/4087228f40.png

e2e2
Kamidianka
Ewciaa

w domu czy w mieszkaniu ??

Ty masz pewnie większy komfort, bo w domu, prawda? Ja w mieszkaniu.

Ja to bym się chyba z teściową na noże zmierzyła jak bym miała jedną kuchnię i łazienkę!Mieszkamy pod jednym dachem ale Teście na dole my na górze,ale i tak marzy mi się taki mały biały domek,piękny ogródek,kudłaty piesek na trawce itd.Na swoim to ma swoim i nikt ci w kąty nie zagląda i na nagusa se można polatać hi hi hi

No ja z teściową to też nie za bardzo, nie ma to jak mama, nawet się posprzeczać można i szczerze pogadać, nikt się nie obrazi na śmierć i życie. Poza tym u moich teściow ich córka z mężem i 2 dzieciaków.

e2e2
Kamidianka
1. Lenka w swoim leżaczku :) Prezent od dziadków.
2. Wyprawa do lasu.
3. Huśtu, huśtu.

Ładna mamusia i córusia!Dwie laseczki.Kami nie przeszkadzają ci długie włosy bo mój Filip jak go całuje i pierdzę w jego brzuszek to zawsze łapie mnie za buzie oczy ,nos i też za włosy!!!zawsze mi jakiegoś kłaka wyrwie,nie dość że mi zaczęły wychodzić to jeszcze dziecko mi wyrywa!Coraz częściej myślę o skróceniu włosów.

Ja tez myślę, co by skrócic, ale nie mam pomysłu na fryzurę, mam pokazną twarz, więc krotka nie wchodzi w grę. A włosy przeszkadzają, ale w domu je wiążę, bo Lenka ma mnóstwo kłaczków moich w rączkach.

mama2corun

aksio tak mial po pierwszym. Dwa dni do kitu w ogole a le dluzej byl senny. Teraz nie, ale kazde dziecko inaczej reaguje. Zobaczysz co bedzie jutro, bo jak dluzej to bedzie trwalo to do lekarza a tak na razie bym nie panikowala.

gunia43
I j jeszcze Was pomecze. Oto fotki nowego miejsca Maksika. Wczoraj pierwsza noc w lozeczku. Bylo ok. Dzsiaij juz bardzo mu sie tam podoba. Nawet bardziej niz w kolysce. Baldachimu nietety juz nie bedzie, bo pretynie pasuja do tego typu lozka. Podaruje kolezance z kolsyka to nie bedzei musiala kupowac. Chyba sie uceszy. Trudno, Maksik ma za to naklejki na sciane i szersze pole widzenia.

[ATTACH]12768[/ATTACH][ATTACH]12769[/ATTACH]

Gunia Maksik ślicznie piszczy do lampy :) wierzga jak zawodowy kolarz hehe.
A kącik Maksika fajny, zazdroszczę, że macie oddzielny pokoik dla synka.

Witajcie,

Upał niemiłosierny. Zaliczyliśmy mimo to spacer.
Byłam u lekarza, Lenka z tatusiem dzielnie czekali na zewnątrz.

A przed chwilą dopiero Lenka usnęła. O matko, jakiej histerii dostała. Od kilku dni nie umie sama się wyciszyc po południu i od marudzenia przechodzi w bek. Dzisiaj jednak przeszła samą siebie. Aż mam straszne nerwy, bo miałam na nią nerwy i az krzyknełam :(( Rany, nerwy mam w rozsypce. Na rączkach bylo dobrze, nawet usnęła, a jak ją delikatnie odłożyłam, to histeria. Chyba się czegoś wystraszyła, bo miała wielkie oczy i strzelała nimi na boki. No i słone czółko, jeśli wierzyć przsądom.

Muszę teraz się zebrać do kupy i coś porobić, bo jestem w polu. Obiadu brak, nie posprzątane i w ogóle.

gunia43

[ATTACH]12768[/ATTACH][ATTACH]12769[/ATTACH]

sliczny ma Maksik kącik, łózeczko super:36_2_25:

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png