Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

mama2
pat-k
wiecie co... ja sie strachliwa zrobilam od kiedy pojawila sie Tosia.
jak sobie przypomne, jak zylismy do jej narodzin. nie balismy sie zadnego ryzyka. skakalismy ze spadochronem, jak podrozowalismy to nigdy nie wiedzielismy gdzie bedziemy nocowac i czym sie przemieszczac. kiedys w dzunglii nocowalismy z pajakami wielkosci mojej dloni.
a teraz boje sie stukotu na dachu, komarow, przeciagow.....
mam nadzieje, ze mi troche przejdzie, bo nie chce Tosi na mimoze wychowac

wow ale macie swietne wspomnienia zazdroszcze i wciaz jak M opowiadam o tobie to mowie Patka czyli ta co ma zdjecie ze sloniem na Nk i on odrazu wie o kogo chodzi (bardzo mi ta fota sie podoba !!!!!!) a co do tego czy Ci pzrejdzie to musze cie zmartwic ze mi nie przeszło urodzilam Klaudie i boje sie wszystkiego ...wczoraj wspominalal chocby lot samolotem przed klaudia moglam latac caly czas a po urodzeniu leki antylękowe musze brac przed lotem bo mam ataki paniki :(((

bo kurcze co innego ryzykowac wlasnym zdrowiem czy zyciem a co innego odpowiadac za zdrowie i zycie wlasnego dziecka

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

Ewciaa
mama2
Ewciaa

czyli dochód za 20078 rok, ale ja w tamtym roku pracowałam i mi dochód na osobe przewyższy napewno, a jak teraz nie pracuje to się nie liczy?? jako dochód utracony ???

problem w tym ze dochod utracony liczy sobie kazdy zus inaczej zeby jak najbardziej oskubac i nie dac ..trzeba spełniac okreslone warunki jakie nie wiem bo tu juz zus jest zrodlem wiedzy , najlepiej jak pojdziesz do zusu i sie zapytasz

mama dziekuje bardzo musze Cię kiedyś ozłocić za te porady

ee cos ty ! :Śmiech:i nie boj sie pytac maja prawo ci wszystko wyjasnic ..powiedz ze chcesz sprawdzic czy nalezy ci sie rodzinne i co jest potrzebne ..i jak to wyglada ze utracilas prace itp ...ale z tym pytaniem idz tam gdzie wyplacaja zasilki rodzinne jak sobie załatwisz rodzinny to wtedy tez bedzie ci sie nalezał zasilek porodowy i bedzies dopiero wtedy go załatwiac

mama2
pat-k
jak sobie przypomne, jak zylismy do jej narodzin. nie balismy sie zadnego ryzyka. skakalismy ze spadochronem, jak podrozowalismy to nigdy nie wiedzielismy gdzie bedziemy nocowac i czym sie przemieszczac. kiedys w dzunglii nocowalismy z pajakami wielkosci mojej dloni.

wow ale macie swietne wspomnienia zazdroszcze i wciaz jak M opowiadam o tobie to mowie Patka czyli ta co ma zdjecie ze sloniem na Nk i on odrazu wie o kogo chodzi (bardzo mi ta fota sie podoba !!!!!!) a co do tego czy Ci pzrejdzie to musze cie zmartwic ze mi nie przeszło urodzilam Klaudie i boje sie wszystkiego ...wczoraj wspominalal chocby lot samolotem przed klaudia moglam latac caly czas a po urodzeniu leki antylękowe musze brac przed lotem bo mam ataki paniki :(((

to powiadasz, ze Twoj M kojarzy mnie ze sloniem? :hahaha:

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

lutka
Mnie nie tyle przeraża dlugośc kredytu ile jego wysokość. Sam kredyt z rachunkami too około 2 tys miesięcznie. A samochód? Ubezpieczenie, benzyna. Na w miarę normalne zycie bez głębszego zastanawiania sie miec drugie dziecko czy nie wypadało by miec minimum 1500. A to Polaska wlaśnie :/

1. czytamy :P
2. chrzcimy - żadna tam rewelacja ale po co mialam wydawac kupe forsy skoro kumpela pożyczyła :)
3.plasterek i ciagle nie wyprostowane czolo :D

Ale elegancik, ho ho. A plasterek rzeczywiście gigantyczny :noooo:
Kuba też ma książeczkę w wózeczku, tylko taką pluszową. Na razie jednak nie czyta, tylko tą biedną książkę pożera :)

Daffodil
Dzień dobry dziewuszki.
Jak to dobrze, że już piątek, wreszcie M. trochę czasu z nami spędzi.

A jutro jedziemy z Kubkiem na USG bioderek. Mam nadzieję, że nie będzie takiego ryku jak ostatnio :)

Daffodil to robicie juz drugie usg? nam kazali przyjsc na kontrole w 8 miesiacu (?)

Ewciaa
pat-k
jak sobie przypomne, jak zylismy do jej narodzin. nie balismy sie zadnego ryzyka. skakalismy ze spadochronem,
jak podrozowalismy to nigdy nie wiedzielismy gdzie bedziemy nocowac i czym sie przemieszczac. kiedys w dzunglii nocowalismy z pajakami wielkosci mojej dloni.

no to zwiedziłaś kawał świata...zazdroszcze....ja też strachliwa jestem ale zawsze taka byłam....mrówek się boje nawet:noooo:

ostatnio mnie jedna mrowka udziabala w stope. ale tak to jest jak sie chodzi w sandalach do lasu :noooo:

Ewciaa
pat-k
Ewciaa

ja wiem że wszytsko kosztuje i 5 tyś to na 2 dzieci i wy zywienie i mieszkanie to mało, ale chodziło mi o to skad wziaśc 5 tyś ?!!!!!

Ewcia moze w waszej miejscowosci da sie zyc taniej? To jednak ma ogromne znaczenie. ile kosztuje metr kwadratowy mieszkania?
My wybralismy Otwock (26km pod Warszawa) wlasnie dlatego, ze zarabiajac w wawie a zyjac i wydajac kase w Otwocku mozemy na wiecej sobie pozwolic
poza tym chcielismy uciec od duzego miasta. Otwock jest zielony i taki "do zycia"

stare mieskzanie do 3 tyś/m2 a za nowe do 4tyś/m2
a u Was??
no tak życie tańsze ale i zarobki mniejsze wiec na jedno wychodzi

w Otwocku tez nowe okolo 4-5tys

Kamidianka
pat-k
dziewczyny, jestem cala posrana ze strachu. jestem sama w domu, M wyjechal a na dachu jakis rumor slyszalam. mieszkamy na poddaszu.
nie wiem co mam robic..... przeciez nie bede na policje od razu dzwonic

pat-ka napisz, co to było?? wszystko ok??

sama chcialabym wiedziec co to bylo... dzisiaj juz M wraca, namowie go, zeby zajrzal na dach

Jola30
dziewczyny prosze jutro o kciukasy poniewaz o 8 razno jedziemy z Nikusiem do Manchesteru po parszport z przewoznikiem martwie sie bo ja sie boje takich wyjazdow jak kogos nie znam jak jezdzi:noooo: dam znac jak wroce a tak pozatym mam nadzieje ze mnie facio nie wystawi do wiatru i przyjedzie:noooo:
oj M. nie dostal wolnego a pozatm powiedzieli mu ze jak zadzwoni ze nie przyjdzie to go zwolnia.

To ja trzymam. Trochę spóźnione, ale może się jeszcze przydadzą :)

pat-k
mama2
pat-k

to powiadasz, ze Twoj M kojarzy mnie ze sloniem? :hahaha:
uwielbiam twoj humor:sofunny::sofunny::sofunny::sofunny:

pat-k
melduje porannie, ze nikt nas nie ukradl
ale mialam stracha. rumor na dachu byl taki, ze uslyszalam mimo tego, ze wlaczony byl laktator i ogladalam film. ciekawe co to bylo. moj M nabija sie ze mnie, ze meteoryt spadl :8_1_221:
teraz sie nabija a w nocy kazal mi dzwonic na policje

Teraz to cwaniak jest, a w nocy się bał, że mu dziewczyny ukradną :)

mama2
Ewciaa
mama2

problem w tym ze dochod utracony liczy sobie kazdy zus inaczej zeby jak najbardziej oskubac i nie dac ..trzeba spełniac okreslone warunki jakie nie wiem bo tu juz zus jest zrodlem wiedzy , najlepiej jak pojdziesz do zusu i sie zapytasz

mama dziekuje bardzo musze Cię kiedyś ozłocić za te porady

ee cos ty ! :Śmiech:i nie boj sie pytac maja prawo ci wszystko wyjasnic ..powiedz ze chcesz sprawdzic czy nalezy ci sie rodzinne i co jest potrzebne ..i jak to wyglada ze utracilas prace itp ...ale z tym pytaniem idz tam gdzie wyplacaja zasilki rodzinne jak sobie załatwisz rodzinny to wtedy tez bedzie ci sie nalezał zasilek porodowy i bedzies dopiero wtedy go załatwiac

mama ja dostaje zasiłek rodzinny 48zł, to z MOPSU a ten zasiłek porodowy to w ZUS ??? :23_30_126:jak zdąrze to dziś jeszcze pójde a jak nie to w poniedziałek

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

pat-k
Kamidianka
Ewciaa
a mój M ogląda mecz a mnie to nie inetresuje wiec zostaje na forum

Moj też ogląda i wcina :)

hehe a my od lat nie mamy telewizora. i nie planujemy
Ja tam w dzien nie lubie i przy Maksiu - wole Winampa albo radia posluchac, ale wieczorem jakis film czy serial obejrzec lubie. Z M ogladamy tez czesto polskie kabarety. Ostatnio w TS czatalam ze Agata Passent tez nie ma. Podziwam. MOj M to wogole pierwsze co przychodzi do domu to wlacza pudlo. To juz uzaleznienie. A ja sie smieje czasami, bo i tak nie oglada a grac musi. Ja tak mialam w Polsce kiedy sama mieszkalam to z TV jakos mi razniej bylo.

pat-k
Daffodil
Dzień dobry dziewuszki.
Jak to dobrze, że już piątek, wreszcie M. trochę czasu z nami spędzi.

A jutro jedziemy z Kubkiem na USG bioderek. Mam nadzieję, że nie będzie takiego ryku jak ostatnio :)

Daffodil to robicie juz drugie usg? nam kazali przyjsc na kontrole w 8 miesiacu (?)

a po co drugi raz??? nam powiedział że z problemem ze stawami trzeba się urodzić a jeśli dziecko nie ma żadnego poroblemu to już do końca nie będzie mało

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

ewciaa
mama2
ewciaa

mama dziekuje bardzo musze cię kiedyś ozłocić za te porady

ee cos ty ! :śmiech:i nie boj sie pytac maja prawo ci wszystko wyjasnic ..powiedz ze chcesz sprawdzic czy nalezy ci sie rodzinne i co jest potrzebne ..i jak to wyglada ze utracilas prace itp ...ale z tym pytaniem idz tam gdzie wyplacaja zasilki rodzinne jak sobie załatwisz rodzinny to wtedy tez bedzie ci sie nalezał zasilek porodowy i bedzies dopiero wtedy go załatwiac

mama ja dostaje zasiłek rodzinny 48zł, to z mopsu a ten zasiłek porodowy to w zus ??? :23_30_126:jak zdąrze to dziś jeszcze pójde a jak nie to w poniedziałek

zus albo mops zalezy od miasta