Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

elus.dreptus
moj ostatnio prawie sam siedzial u mnie na kolanach, mialam tylko reke przelozona pod jego paszkami, i protestowal jak chcialam go daj do takiej pozycji jak przy karmieniu
nie wiem tylko czy on nie za szybko chce siadac i czy mu umozliwiac to siadanie czy nie

Lekarze mówią, nie ułatwiać i nie utrudniać. Jak sam chce, niech siada.

http://www.suwaczek.pl/cache/4087228f40.png

Kamidianka
elwira
i jeszcze to

A kto był chrzestnym? Adaś jak prawdziwy dżentelmen wyglądał :)) Rodzinka bardzo fajna. Faktycznie Twoja siostra ma tę sukienkę? Kurczę, nie połapałam się hehe

na zdjęciach jest chrzestny a mojego M nie było bo, raz nie mógł przyjechać , dwa to on w innej wierze wychowany i nie naciskał na to by tam być chociaż ja bardzo żałuje bo mimo wszystko był przy dziewczynkach w tym dniu i szkoda ze nie był przy Adasiu

http://www.suwaczek.pl/cache/81f6d70ef3.png
http://www.suwaczek.pl/cache/b444194b7a.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/de95d1bd24.png

elwira
Kamidianka
elwira
i jeszcze to

A kto był chrzestnym? Adaś jak prawdziwy dżentelmen wyglądał :)) Rodzinka bardzo fajna. Faktycznie Twoja siostra ma tę sukienkę? Kurczę, nie połapałam się hehe

na zdjęciach jest chrzestny a mojego M nie było bo, raz nie mógł przyjechać , dwa to on w innej wierze wychowany i nie naciskał na to by tam być chociaż ja bardzo żałuje bo mimo wszystko był przy dziewczynkach w tym dniu i szkoda ze nie był przy Adasiu

Faktycznie, trochę szkoda jednak, że go nie było.

Jola30
witam wieczorna pora
Ale narobilo sie przewrocilam sie z maly kuzwa dobrze ze nic sie nie stalo tylko ucierpialo moje kolano i lydka u drugiej nogi, potknelam sie i rablam jak dluga a pozniej lezalam na ziemi malego trzymalam i wylam ze szczescia nawet nie chce myslec jak bym tak glowka wyryl bose ale dzien.( dopiero by mial plaskata glowke:noooo:)
Maly marudzi mi strasznie i chyba zabki mu ida bo sie slini i placze napadawczo a jak mu wlozylam palusza do buzi i tak masowalam przestal sapac.

O kurcze, najważniejsze, że Nikusiowi nic się nie stało :noooo: I dobrze, że mama też za bardzo nie ucierpiała :8_1_221:

Jola30
Kamidianka
Jola30
a no zawsze cos sie zdarzy w domu strachow:noooo:!!!!

Coś Wam ten dom nie sprzyja wyraznie? A coś wiesz na jego temat?

tak wiem w tym domu dawno dawno temu byl szpital gdzie robili eksperymenty na urodzonych malych dziecach i kobietach w ciazy mialam tego nie pisac ale co nie bede ukrywac ze wiem :noooo: dowiedzialm sie o tym jak juz tu mieszkalam nie wiem ile w tym prawdy niektorzy mowia ze byl zwykly szpital polozniczy i ze mi ktos bajek naopowiadal ale prawda zawsze lezy posrodku:noooo:

O rany :noooo:
Może coś w tym musi być skoro Niki w domu wrzeszczy jak opętany, a po wyjściu jest ok. Po powrocie z Pl szukajcie czegoś nowego, bo tam jakieś strachy się pałętają :white_flag:

czesc dziewczyny, po 2 tygodniowej nieobecnosci :)
Juz jestem w Londynie. Bylam dluzej o tydzien w Devonie bo mialam maly wypadek, spadlam ze schodow z Mia. Ale tak "dobrze" spadalam, ze malej nic nie jest, ja natomiast o kulach bo obie nogi mam skrecone. Myslalam, ze je polamalam bo jak juz wyladowalam na dupsku i zobaczylam pod jakim katem sa moje stopy to myslalam, ze zemdleje. Gdybym Mii nie miala na rekach pewnie lepiej bym wyladowala, ale lecialam jak w zwolnionym filmie, byleby ja ochronic jakos. Najwazniejsze, ze skonczylo sie tak jak sie skonczylo. Mala nie ma nawet siniaczka, ani zadrapania.
Teskno mi bylo za Wami, 2x probowalam Was czytac z komorki, ale tak drobnym maczkiem byly teksty, ze nic z tego. Zaraz sie zabieram za nadrabianie Was, choc nie wiem czy dam rade, to ponad 100 stron.
Na razie lookne chociaz na nowe fotki.
Alez sie ciesze, ze znow jestem z Wami!!!!!!:36_1_67::36_1_67::36_1_67::yuppi::yuppi::Kiss of love::Kiss of love::Kiss of love:

http://www.suwaczki.com/tickers/ojxewn15stpumjv2.png

isabela
Juz jestem w Londynie. Bylam dluzej o tydzien w Devonie bo mialam maly wypadek, spadlam ze schodow z Mia. Ale tak "dobrze" spadalam, ze malej nic nie jest, ja natomiast o kulach bo obie nogi mam skrecone. Myslalam, ze je polamalam bo jak juz wyladowalam na dupsku i zobaczylam pod jakim katem sa moje stopy to myslalam, ze zemdleje. Gdybym Mii nie miala na rekach pewnie lepiej bym wyladowala, ale lecialam jak w zwolnionym filmie, byleby ja ochronic jakos. Najwazniejsze, ze skonczylo sie tak jak sie skonczylo. Mala nie ma nawet siniaczka, ani zadrapania.
Teskno mi bylo za Wami, 2x probowalam Was czytac z komorki, ale tak drobnym maczkiem byly teksty, ze nic z tego. Zaraz sie zabieram za nadrabianie Was, choc nie wiem czy dam rade, to ponad 100 stron.
Alez sie ciesze, ze znow jestem z Wami!!!!!!:36_1_67::36_1_67::36_1_67::yuppi::yuppi::Kiss of love::Kiss of love::Kiss of love:

I my się cieszymy :)
matko, Isabela fatalne zdarzenie :( I w dodatku drugie z rzędu, wczoraj Jola miała podobny upadek. Brrrr, dobrze, że z Małą w porządku. Zdrowiej szybko!

Witam poniedzialkowo.:36_3_15: Wcielo mi znow posta a tak sie naprodukowalam.
Wiec jeszcze raz:
Komidianka - z tymi masazami to fajnie masz dziewczyno. Widac mezulek kocha jak tak rozpieszcza. Mnie M masowal w ciazy i po ciazy. Teraz jakos nie ammy weny do masazy. Trzeba do masazykow chyba wrocic puki M checi ma, bo jak bede stara i pomarszczona to juz nie bedzie chcial pewnie, choc zapotrzebowanie bedzie zdaje sie wieksze. NO coz. Bede wtedy chodzic z Kasy chorych do mlodych Niemcow:cherli3:

Jola30 - wspolczuje upadku. Dobrze, ze Niki ok. A z plaska glowa znow dowalilas ty jajcaro:smile_move: Zawsze mozn na Ciebie liczyc!!!!!
Moj Maks tez ma plaska i krzywa glowke i nic na to nie pomaga - odwrocilam kolyske, nawieszalam zabawek po drugiej stronie, przewracam glowke w nocy w lewo. Skutek - i tak zawsze przelozy w prawo koniec koncow!!!! Pozostaje miec nadzieje ze wlosy bedzie mial geste i sie jakos fryzem to zatuszuje :smile_move::smile_move:
Sukienke czewrona tez mialam z Zary - prosta i kolor intersywny - bardzo ja lubilam ale zostawilam u taty i macocha mi gdzies wcisnela i sie pozegnac musialam z moja piekna kieca. Czerwonym sukienkom mowimy TAK!!!!:orchestra:

A i jeszcze dodam, ze dzisiaj mylam glowe i szkoda gadc tak mi wlosy leca:le:. NOrmalnie tragos.Nie wytrzymalam do fryzjera i ciachnelam sobie 5-6 cm bo rozczesac nie umialam. Co czesalam to wyczesywalam cyle garscie. Jak po chemii jakiejs normalnie a do tego tak mi sie jakos placza teklaki. Nic spokoj wodza trzeba zachowac:joga:, bo nic sie nie poradzi.

Kamidianka
isabela

I my się cieszymy :)
matko, Isabela fatalne zdarzenie :( I w dodatku drugie z rzędu, wczoraj Jola miała podobny upadek. Brrrr, dobrze, że z Małą w porządku. Zdrowiej szybko!

jesuuu, no wlasnie czytam, my z Jolka jakies pechowe :)
Najgorsze, ze chodzic nie moge, zeby to byla jedna noga to ok, a tak cholera jak cyrkowiec na rekach powinnam ;P Juz tydzien za mna, takze jest coraz lepiej :)

http://www.suwaczki.com/tickers/ojxewn15stpumjv2.png

elus.dreptus
Jola30 dobrze ze nic sie nie stalo twojemu maluszkowi po upadku
kiedys zapytalam nasza pediatre czy moge mlodego nosic w nosidełku przed soba, powiedziala ze ogolnie nie ma przeciwskazan tylko ona ma uraz co do takiego przenoszenia dzieci
opowiedziala ze jak kiedys pracowala w szpitalu przyszla matka z niemowlaczkiem w nosidelku i mila go przed soba i sie potknela, upadła prosto na dziecko, dziecko zmarło

O Boze drogi!!!! Ja tez czesto mam takie straszne wizje.
A kysz, a kysz z takimi myslami. Naszym majowym sloneczkom nic takiego sie nie przytrafi!!!!!!

Jola30
Kamidianka
Jola30
a no zawsze cos sie zdarzy w domu strachow:noooo:!!!!

Coś Wam ten dom nie sprzyja wyraznie? A coś wiesz na jego temat?

tak wiem w tym domu dawno dawno temu byl szpital gdzie robili eksperymenty na urodzonych malych dziecach i kobietach w ciazy mialam tego nie pisac ale co nie bede ukrywac ze wiem :noooo: dowiedzialm sie o tym jak juz tu mieszkalam nie wiem ile w tym prawdy niektorzy mowia ze byl zwykly szpital polozniczy i ze mi ktos bajek naopowiadal ale prawda zawsze lezy posrodku:noooo:
Jola30 -wiej stamtad jak najszybciej!!!!!

elus.dreptus
moj ostatnio prawie sam siedzial u mnie na kolanach, mialam tylko reke przelozona pod jego paszkami, i protestowal jak chcialam go daj do takiej pozycji jak przy karmieniu
nie wiem tylko czy on nie za szybko chce siadac i czy mu umozliwiac to siadanie czy nie

U nas taka pozycja jak przy karmieniu ma szansę zostać zaakceptowana tylko przy karmieniu :) Jak Kuba jest brany na ręce, to tylko w pionie jest spokój i radość.
Gdzieś czytałam, że powinno się dziecko zachęcać do tego, żeby siadało samo, bo jak się przyzwyczai, że się je sadza, to później nie ma motywacji, żeby się trochę wysilić.