Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

a ja dzis totalnie zdolowana ale tak jest ja czlowiek nie sypia normalnie....za tydz klaudia do szkoly nowe obowiazi dla niej i dla mnie ...teraz moglam nadrobic nad ranem spanie a tak trzeba bedzie wstac o 7 zrobic coreczce sniadanko ubrac i zaprowadzic do szkoly ...a jak mysle o pracy to mnie mega depresja ogarnia chcialabym tylko byc przy maksiorku ..opiekowac sie nim bawic karmic (cycusiem:)) chyba mi odwalilo na stare lata :noooo:..ale wiecie ja sie chce tym wszystkim nasyscic bo juz tego nie przezyje a wy bedziecie jeszcze raz cale to piekne wydarzenie przezywac...

Daffodil
Czy po szczepionce zdarzają się zielone kupy?
Już wczoraj miałam zapytać i mi się zapomniało. Szczepienie było w czwartek, wczoraj dwie kupy lekko zielonkawe, dzisiaj rano jedna i po południu już była ładna. Nic nowego nie jadłam, sztucznego mleka Kuba nie dostawał, cały czas na cycku, więc tak mi się od razu skojarzyło, że to szczepienie. Możliwe to?

Ja juz pisalam ze po szczepieniu Maksio zrobil pol zielonej a pol pomaranczowej po marchewce. To byla dopiero kupa ;-) !!!!

Hej babeczki

Juz mi lepiej, postanowilam olać poobrazanych, ich sprawa. Ok trochę i moja, ale staram się mysleć ze ich.

2e2e
to Filipek już chwyta stopy??? Bardzo ladnie będziesz wygladala na chrzcie. Super kolorki i krój.

patka piękna sukieneczka, Tosia pyskacz będzie wyglądala przeslicznie. Masz świetny gust :)

Wlasnie ogladam na allegro kurtki na zimę dla Młodego i zastanawiam sie czy lepszy kombinezon, czy taki kpl. Jak myslicie?

komplecik na zime!!! (719523741) - Aukcje internetowe Allegro

lutka
Hej babeczki

Juz mi lepiej, postanowilam olać poobrazanych, ich sprawa. Ok trochę i moja, ale staram się mysleć ze ich.

2e2e
to Filipek już chwyta stopy??? Bardzo ladnie będziesz wygladala na chrzcie. Super kolorki i krój.

patka piękna sukieneczka, Tosia pyskacz będzie wyglądala przeslicznie. Masz świetny gust :)

Wlasnie ogladam na allegro kurtki na zimę dla Młodego i zastanawiam sie czy lepszy kombinezon, czy taki kpl. Jak myslicie?

No i dobrze, że już się nie kwasisz. Będzie jak będzie. W końcu to Szymek ma być zadowolony, bo to jego świeto będzie. A jemu wszystko jedno, kto będzie :D

Co do ubranek, to mam ten sam dylemat. Wczoraj przeglądałam Allegro i szukałam kombinezonów. Chyba jednak za jednoczęściowym się opowiem, ale dokładnie nie wiem jeszcze.

http://www.suwaczek.pl/cache/4087228f40.png

lutka
Hej babeczki

2e2e

super bardzo mi sie podoba

mama2
a ja dzis totalnie zdolowana ale tak jest ja czlowiek nie sypia normalnie....za tydz klaudia do szkoly nowe obowiazi dla niej i dla mnie ...teraz moglam nadrobic nad ranem spanie a tak trzeba bedzie wstac o 7 zrobic coreczce sniadanko ubrac i zaprowadzic do szkoly ...a jak mysle o pracy to mnie mega depresja ogarnia chcialabym tylko byc przy maksiorku ..opiekowac sie nim bawic karmic (cycusiem:)) chyba mi odwalilo na stare lata :noooo:..ale wiecie ja sie chce tym wszystkim nasyscic bo juz tego nie przezyje a wy bedziecie jeszcze raz cale to piekne wydarzenie przezywac...

Moze bedziemy, a moze nie. Nigdy nic nie wiadomo. Ale Cie rozumiem w pewnym sensie. Ja mialam tak przez pewien czas i teraz tez czasami, ze mimo ze cieszylam sie Maksiem to caly czas rozmyslalam o drugim dziecku i czy chce i czy nie chce i za i przeciw. No bo w sumie to chce ale nie weim jak sobie dam rade z dwojka takich maluszkow. A lat mam juz 37, wiec czasu na druga ciaze tez niewiele i generalnie cala sie posypalam po tej ciazy - cycki mi wisza, gnaty i kegoslup bola, czasmi jak kucne to wstac mam problem, wlosy leca na twarzy przebarwuienia, ech!!! Czuje sie jakbym z wojny wrocila. Poza tym chcialam jeszcze na jakis kurs niemieckiego isc bo szkoatak po jednam na laurach spoczac i z NIemcacmi tez musze czesto porozmawiac a tu zamiast coraz lepeij to zapomianm coraz bardziej. O zawodzie juz nie wspomne. Z Polski tutaj mi sie do niczego nie przyda i musze cos nowego zaczac robic i sie wszystkiego generalnie od nowa nauczyc a mamy zadnej ani nikogo innego do pomocy nie mam.
To tyle. Ty masz przynajmniej juz dwojke wspalnialych dzieciaczkow i do tego cudna parke :-)
Przytulam.

mama2
JJJJJJJeenny ile wy piszecie no tak ale wasze dzieciladnie spia to mozecie sobie pozwolic,,szczerze to zazdroszcze ze wracacie powoli do normalnego zycia , przespane noce, wieczory z M ..Ja dzis znow koszmarna noc i jak nigdy dzis w nocy Maks sie nawet raz rozpłakał ..jeczał i marudził chyba z 6 razy i za kazdym razem cyca chcial i za kazdym razem duzo zjadł!!!!!!!!! ja oszaleje . nic by tu nie pomogla butla na noc z kleikiem bo on dzis nawet co godzine oproznial cyce do "sucha" a w jednym to spokojnie ze 150 ml bylo
poplakałam sie juz w nocy z bezsilnosci bo zamiast coraz lepiej to te noce coraz gorsze ...a bywalo juz ze sie 3 razy tylko budzil...

jej jaki Maks ma apetyt! a szuka w nocy cyca? moze chce sie tylko przytulic?

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

pat-k
mama2
JJJJJJJeenny ile wy piszecie no tak ale wasze dzieciladnie spia to mozecie sobie pozwolic,,szczerze to zazdroszcze ze wracacie powoli do normalnego zycia , przespane noce, wieczory z M ..Ja dzis znow koszmarna noc i jak nigdy dzis w nocy Maks sie nawet raz rozpłakał ..jeczał i marudził chyba z 6 razy i za kazdym razem cyca chcial i za kazdym razem duzo zjadł!!!!!!!!! ja oszaleje . nic by tu nie pomogla butla na noc z kleikiem bo on dzis nawet co godzine oproznial cyce do "sucha" a w jednym to spokojnie ze 150 ml bylo
poplakałam sie juz w nocy z bezsilnosci bo zamiast coraz lepiej to te noce coraz gorsze ...a bywalo juz ze sie 3 razy tylko budzil...

patka jakby sie chcial przytulic to by nie zarł tak łapczywie !! zawsze najpierw probuje głaskania , przytulania , kołysania na boczku apotem jak sie juz prawie rozryczy to w pospiechu dre stanik zeby mu cyca dac:white_flag:

mama2
Patka sukienusia sliczna !!! ja mam chciny 13 wrzesnia:))

e2e2 ale ty slicznie wygladasz i masz piekne dlugie włosy a synus chyba do Ciebie podobny

Lutka masz racje uwielbiam go karmic i nawet mi nie przeszkadza ze ostat nio znow sobie smoczka zrobil z mojego cycka i lubi spac z nim w buzi , wiem ze to zle ale ja juz nie mam sily z nim walczyc i go "wychowywac"

Daffodil tez mysle ze oliwka bedzie o niebo lepszym rozwiazaniem niz maslo
Patka kupy ze sluzem i ulewanie to typowe objawy na bialko krowie czy laktoze dlatego ja od 3 dni nie jem bialka wogole nawet jak ciastka kupuje to sprawdzam czy czasem nie ma bialka, czy serwatki (tylko jedne takie ciastka znalazlam:white_flag:)

a jakie ciastka?
mama2 jesli podejrzewasz, ze Maksiu ma uczulenie na bialko krowie, to po odstawieniu od piersi prawdopodobnie bedzie pil bebilon pepti albo nutramigen...
a co mowi ten nowy pediatra?
nietolerancje laktozy Tosia tez ma zdaje sie, ale podobno dzieci z tego wyrastaja

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

mama2

a nie ma sposobu na przedluzenie urlopu wychowawczego? pewnie szefostwo nie byloby zachwycone...
rozumiem Cie, ja juz kombinuje co zrobic, zeby zarabiac i byc z Tosia jak najwiecej
zaczne sprzedawac pieluchy na allegro albo cos...

mama2
Patka dawj foty bo Twoja Tosia to najmniej tu sie prezentuje!!!!

a ja sobie kupilam mleko sojowe bo zwyklego niet i wlasnie pije z nim kawe..hmm moze byc jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma!!!

ooo polecam kawe Anatol z waniliowym mlekiem sojowym, pycha :) moj codzienny napoj poranny :)

gunia43
Daffodil
Czy po szczepionce zdarzają się zielone kupy?
Już wczoraj miałam zapytać i mi się zapomniało. Szczepienie było w czwartek, wczoraj dwie kupy lekko zielonkawe, dzisiaj rano jedna i po południu już była ładna. Nic nowego nie jadłam, sztucznego mleka Kuba nie dostawał, cały czas na cycku, więc tak mi się od razu skojarzyło, że to szczepienie. Możliwe to?

Ja juz pisalam ze po szczepieniu Maksio zrobil pol zielonej a pol pomaranczowej po marchewce. To byla dopiero kupa ;-) !!!!

:hahaha: wesola kupa :hahaha:

Lutka ja tez mam dylemat czy kupowac caly kombinezon z zaszytymi nogawkami czy dwuczesciowy + butki

jednoczesciowy wygodny, dwuczesciowy chyba cieplejszy bo w plecki grzeja i spodenki i dodatkowo kurteczka. i w cieplejsze dni zimowe mozna ubierac tylko kurteczke

mama2
pat-k
i w koncu obiecane foteczki :)

Panna Antonina sie strasznie zmieniła:)) wydoroslała ze hoho oczka ma piekne takie bystre i duze . fryzura widze porzadnie zaczesana:)

z ta fryzura to nie tak latwo, bo po kapieli burza lokow :) a jak nie rozczesze to rano szopa :))
po moim M ma te loki chyba

mama2
pat-k
mama2

patka jakby sie chcial przytulic to by nie zarł tak łapczywie !! zawsze najpierw probuje głaskania , przytulania , kołysania na boczku apotem jak sie juz prawie rozryczy to w pospiechu dre stanik zeby mu cyca dac:white_flag:

to znaczy, ze na prawde potrzebuje pojesc solidnie. oj energie to ma na pewno po Tobie :)