Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

pat-k
gunia43
mama2
Powoli mysle zeby Maksa odstawic od piersi bardzo mnie to boli i ciezko mi ale wciaz ma tak brzydkie kupy i nawet od wczoraj zaczał troszke ulewac... oczywiscie zanim ta decyzje podejme to jeszcze pojde z nim do mojego pediatry ..ale cos czuje ze tak to sie skonczy ..ku...a to takie niesprawiedliwe czym bardziej tego chce tym mniej mi to wychodzi ciagla walka o to zeby go karmic

mama2 - MOze wez na luz i sprobuj go tak jak ja, karmic troche tak i troche tak. Jak wieczorem zje butle to sie wyspicie moze, jak sei dziecko napcha!!!! A bliskosc z karmienia piersia bedzie tylko, ze rzadziej. Mnie moj styl karmienia bardzo odpowiada i powiem Ci, ze odzylam. Poza tym Maksio nauczyl sie jeszcze po butli jednego - nie wisi na cycku tylko je konkretnie i tak sie spreza, ze jeden cycek obrabia w 5 gora 10 minut. No i smoka polubil :-) Tak czy siak nie ma sie co tresowac na zapas.

hmm Tosia tez kupy ze sluzem ma czesto i ulewa takim "twarozkiem"... co to moze znaczyc? wasze dzieci tez tak ulewaja?

Kuba też trochę ulewa, ale ponoć to normalne, bo dzieciaki więcej jedzą. A twarożek to po prostu strawione mleczko.

Kamidianka
pat-k
gunia43

mama2 - MOze wez na luz i sprobuj go tak jak ja, karmic troche tak i troche tak. Jak wieczorem zje butle to sie wyspicie moze, jak sei dziecko napcha!!!! A bliskosc z karmienia piersia bedzie tylko, ze rzadziej. Mnie moj styl karmienia bardzo odpowiada i powiem Ci, ze odzylam. Poza tym Maksio nauczyl sie jeszcze po butli jednego - nie wisi na cycku tylko je konkretnie i tak sie spreza, ze jeden cycek obrabia w 5 gora 10 minut. No i smoka polubil :-) Tak czy siak nie ma sie co tresowac na zapas.

hmm Tosia tez kupy ze sluzem ma czesto i ulewa takim "twarozkiem"... co to moze znaczyc? wasze dzieci tez tak ulewaja?

Moja ze śluzem nie sadzi, za to zielone, ciemno zielone. Ulewa ostro, często właśnie serwatką, aż takie glutki się ciągną (sorry za opis:)

Mnie tam już nic nie przerazi :)

sylwiatoja
dziewczyny,padam, ale zanim padnę, wykorzystuje moment,że M.mecz ogląda i podkradłam laptopa;-)dzień jak nigdy, Parka która wpadła obejrzeć mieszkanie chyba się zdecyduje, wszystko im pasowało, metraż, urządzenie, lokalizacja itp. no i my z M, wielkie oczy, bo im jak coś to zależy szybko, więc musielibyśmy się w mc zawinąc, a mieszkania które mamy na oku to za min. pół roku do odbioru i musimy czegoś szukać do wynajęcia chyba?a jak tu spakować swój dorobek;-) a trochę tych skarbów jest;-)a do tego, inna sprawa która mnie smuci. moja siostra miała być mamą chrzestną Celiny, ale kościól nie zgadza się ponieważ moja siostra jest rozwódką. niby to zrozumiałe, ale była młoda i jej małżeństwo było małą tragedią, nie będe pisać. teraz jest nareszcie szczęsliwą i spełnioną osobą;-)ale wracając- dzwoniłam do parafii, rozmawiałam z wieloma księżami, próbując znaleźć jakieś rozwiązania. Dla mnie moja siostra jest cudownym przyjacielem i osobą na którą mogę zawsze liczyć, rodziła ze mną Celinę, i ja tak bardzo chciałam!no i dziś dostaliśmy ostateczną odmowę!poryczałam się, a chrzest w niedzielę. rozumiecie co chcę napisać prawda?że mi źle.. dziękuję że mogłam się wygadać.

wspaniale, ze tak szybko znalezli sie kupcy!

a co do zasad kosciola... nie skomentuje, bo to bylby baaaardzo dlugi post
wspolczuje, moze 100zl wiecej w kopercie zliberalizuje poglady ksiedza?

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

pat-k
sylwiatoja
dziewczyny,padam, ale zanim padnę, wykorzystuje moment,że M.mecz ogląda i podkradłam laptopa;-)dzień jak nigdy, Parka która wpadła obejrzeć mieszkanie chyba się zdecyduje, wszystko im pasowało, metraż, urządzenie, lokalizacja itp. no i my z M, wielkie oczy, bo im jak coś to zależy szybko, więc musielibyśmy się w mc zawinąc, a mieszkania które mamy na oku to za min. pół roku do odbioru i musimy czegoś szukać do wynajęcia chyba?a jak tu spakować swój dorobek;-) a trochę tych skarbów jest;-)a do tego, inna sprawa która mnie smuci. moja siostra miała być mamą chrzestną Celiny, ale kościól nie zgadza się ponieważ moja siostra jest rozwódką. niby to zrozumiałe, ale była młoda i jej małżeństwo było małą tragedią, nie będe pisać. teraz jest nareszcie szczęsliwą i spełnioną osobą;-)ale wracając- dzwoniłam do parafii, rozmawiałam z wieloma księżami, próbując znaleźć jakieś rozwiązania. Dla mnie moja siostra jest cudownym przyjacielem i osobą na którą mogę zawsze liczyć, rodziła ze mną Celinę, i ja tak bardzo chciałam!no i dziś dostaliśmy ostateczną odmowę!poryczałam się, a chrzest w niedzielę. rozumiecie co chcę napisać prawda?że mi źle.. dziękuję że mogłam się wygadać.

wspaniale, ze tak szybko znalezli sie kupcy!

a co do zasad kosciola... nie skomentuje, bo to bylby baaaardzo dlugi post
wspolczuje, moze 100zl wiecej w kopercie zliberalizuje poglady ksiedza?

Zapewne. Jak to mówią: każda zasada ma swoją cenę. Zwłaszcza głupia.

http://www.suwaczek.pl/cache/4087228f40.png

Daffodil
pat-k
gunia43

Kuba też trochę ulewa, ale ponoć to normalne, bo dzieciaki więcej jedzą. A twarożek to po prostu strawione mleczko.

ale to nie objaw alergii mam nadzieje?
Daffo jesz nabial? i w jakich ilosciach?

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

Kamidianka
pat-ka a kiedy chrzest, bo chyba przeoczyłam?

12 wrzesnia i bedzie w Lednicy :)

wczesniej planowalismy na miejscu w Otwocku, ale robimy chrzest wspolnie z naszymi przyjaciolmi (maja synka urodzonego w kwietniu)

e2e2
[ATTACH]12334[/ATTACH]

[ATTACH]12335[/ATTACH]

[ATTACH]12336[/ATTACH]

[ATTACH]12337[/ATTACH]

[ATTACH]12338[/ATTACH]
Na zdjęciach z wizytą u dziadków,Filip uśpiony przy cycusiu,na spacerku i poranna gimnastyka,no i moja kreacja na chrzciny i na wesele.Muszę jeszcze dokupić buty,Jola twoje srebrne by pasowały!

Filipek rozciągnięty jak sportowiec :)
A mama śliczna i kreacja też w bardzo dobrym stylu. Podoba mi się :)

http://www.suwaczek.pl/cache/4087228f40.png

e2e2
Kamidianka
e2e2 jak to pokarm zanika? Już? A skąd wiesz, Filipek się nie najada?

Od jakiś trzech tygodni Filip dostaje co wieczór butelkę 150ml a tak to cały dzień na piersi.Wczoraj po nocy o 6 i o 9 zjadł cycka i ok 12 przystawiłam go do piersi a on się pręży denerwuje,grymasi a ja halllllloooo o co chodzi,w końcu po 15 minutach trzymana go przy cycku odpuściłam i dałam butle i wtrąbił bez marudzenia.Z ciekawości postanowiłam odciągnąć pokarm i dramat...............z dwóch piersi wydusiłam 40ml.Jestem załamana,chce mi się płakać na samą myśl że to już koniec.Rano po nocy zjadł cycka ale dzisiaj to już w ogóle dramat.Często go przystawiam do piersi ale denerwuje się strasznie!!!Cały dzień męczę cycki laktatorem i jest nie dobrze!!!Piję karmi,herbatki laktacyjne i co jeszcze mogę zrobić,ratunku!!!!!!!

e2e2 moze to mleczko leci Ci z przerwami i dlatego Filipek sie niecierpliwi?
nie martw sie kochana, moze chociaz 2 razy dziennie sie uda a reszta modyfikowane mleczko? w koncu nasze maluchy wczesniej czy pozniej (i my tez) musimy skonczyc z cycem

e2e2
[ATTACH]12334[/ATTACH]

[ATTACH]12335[/ATTACH]

[ATTACH]12336[/ATTACH]

[ATTACH]12337[/ATTACH]

[ATTACH]12338[/ATTACH]
Na zdjęciach z wizytą u dziadków,Filip uśpiony przy cycusiu,na spacerku i poranna gimnastyka,no i moja kreacja na chrzciny i na wesele.Muszę jeszcze dokupić buty,Jola twoje srebrne by pasowały!

jej to, na ktorym trzyma stopki SUPER!
a mama jaka laska! bedziesz bardzo ladnie wygladala

lutka
Wiki20pl
Oto fryzurka tylko troszke sobie pocieniowałam, ale kurcze nie moge zrobić fajnego ujęcia zeby to ładnie wygladało

no i świetnie, uwielbiam oglądać zmiany fryzurkowe :) Wiki masz bardzo ładne oczy, powinnas je podkreślać :)

Kiedys leciutko podkreślałam, a teraz przestalam, ale jeśli twierdzisz że powinnam to znów zacznę

http://maja2009.aguagu.pl/suwaczek/suwak4/a.png
http://www.suwaczek.pl/cache/29414a2d3e.png
http://www.suwaczki.com/tickers/ckai3e3kyvu8eal1.png

JJJJJJJeenny ile wy piszecie no tak ale wasze dzieciladnie spia to mozecie sobie pozwolic,,szczerze to zazdroszcze ze wracacie powoli do normalnego zycia , przespane noce, wieczory z M ..Ja dzis znow koszmarna noc i jak nigdy dzis w nocy Maks sie nawet raz rozpłakał ..jeczał i marudził chyba z 6 razy i za kazdym razem cyca chcial i za kazdym razem duzo zjadł!!!!!!!!! ja oszaleje . nic by tu nie pomogla butla na noc z kleikiem bo on dzis nawet co godzine oproznial cyce do "sucha" a w jednym to spokojnie ze 150 ml bylo
poplakałam sie juz w nocy z bezsilnosci bo zamiast coraz lepiej to te noce coraz gorsze ...a bywalo juz ze sie 3 razy tylko budzil...

Patka sukienusia sliczna !!! ja mam chciny 13 wrzesnia:))

e2e2 ale ty slicznie wygladasz i masz piekne dlugie włosy a synus chyba do Ciebie podobny

Lutka masz racje uwielbiam go karmic i nawet mi nie przeszkadza ze ostat nio znow sobie smoczka zrobil z mojego cycka i lubi spac z nim w buzi , wiem ze to zle ale ja juz nie mam sily z nim walczyc i go "wychowywac"

Daffodil tez mysle ze oliwka bedzie o niebo lepszym rozwiazaniem niz maslo
Patka kupy ze sluzem i ulewanie to typowe objawy na bialko krowie czy laktoze dlatego ja od 3 dni nie jem bialka wogole nawet jak ciastka kupuje to sprawdzam czy czasem nie ma bialka, czy serwatki (tylko jedne takie ciastka znalazlam:white_flag:)