Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

pat-k
Daffodil
Wiki20pl

To ja współczuje Majcia spi całą noc

Kuba nam się trochę rozregulował po tych wyjazdach, bo najpierw Rabka, a zaraz potem wyjazd do moich rodziców. Przed wczasami budził się dopiero między 5 a 6, a teraz to nie znam dnia ani godziny, takie różne ma pory pierwszej pobudki. Mam nadzieję, że szybko wróci do normy :)

Daffodil ana wyjazdach kladliscie Kube o tej samej porze spac?
Nam tez sie szykuje dluzszy wyjazd

Tak, pora dokładnie ta sama.
Ale łóżeczko inne, powietrze inne, nie wiadomo co na takie dziecko wpłynie.
Teraz już z powrotem się przestawia. Powoli, ale wszystko zmierza ku lepszemu :)

gunia43
Spadam do M!!!!
Patka cos chcialam..... Aha!!! Prosze o zdjecia Tosienki, bo czuje niedosyt jesli chodzi o Antonine!!!!! Chetnie popatrze na jej sliczna buziuchne :11_9_16:
Dobrej nocy kobietki!!!!

no normalnie zaraz przeryje kartony na regale i znajde kabelek do zgrywania fotek.
obiecuje :*

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

pat-k
mama2
katja79

to tak jak moja mialay siedziec z moja mama na zmiane ale juz cos zaczyna trzeszczec ze ona musi do emerytury dorobic i pracy szuka a niech ja...:lup:

moja tesciowa jeczała cały czas :bierzcie slub robcie dziecko na co czekacie " a ja mowilam kto sie tym dzieckiem zajmie ? ja zpracy nie zrezygnuje bo lepszej nie znajde a ona na to ze ona zrezygnuje i z przyjemnoscia sie zajmie no to masz !! i teraz wymowki ..wrrrrr

dziwna, ja myslalam, ze kazda babcia marzy o tym, zeby nianczyc wnuka.
moja mama i mama M jak juz beda na emeryturze, to beda chyba walczyc miedzy soba o opieke nad Tosia. juz teraz gotowe bylyby rzucic prace i u nas mieszkac... ale ja takiej opcki na razie w ogole nie biore pod uwage
Widac masz farta!!! Moja mama tez by sie napewno zajela, tylko jej juz nie ma :-(( a M ze swoja wojne prowadzi, bo ona ma ciezki charakter i nas ustawiala i sie juz 3 miechy prawie nie odzywaja.
Gadalam z M zeby do niej zadzwonil ale sie zawziol i nie ma zmiluj!!!! Ona chociaz ponoc cierpi, ze wnuka nie widzi to tez nie ustapi. Ale z drugiej strony jak taka uparta to niech ma!!!! Ja sie do tego staram nie mieszac. I tak pewnie bedzie, ze to przeze mnie.
A zajac na stale to bym nie chciala jej opiece Maksia powierzac (zreszta ona sie nie oferowala jak na razie) . Ona uwielbia dzieci ale w atki sposob, ze je rozpieszcza do granic. Mialabym z dzieckiem potem 3 swiaty!!!

Daffodil
mama2
daffodil mam rozumiec ze odciagnelas mleko idalas mu w butelce z kleikiem?

Nie, za leniwa się zrobiłam ostatnio :) Na wieczór będzie modyfikowane z kleikiem dostawał.

Daffodil a napisz prosze wiecej o tym kleiku? jakiej firmy dajesz?

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

gunia43
pat-k
witam sie wieczorowo-weekendowo :)

Z Tosi taaaaka gadula jest a dzisiaj na mnie nakrzyczala, bo jej zabawke zabralam :36_7_6:
Panna Antonina rzadzi w domu

biore sie za nadrabianie postow
Patka - wlasnie mialam spytac na forum czy Wasze dzieci na Was krzycza!!!!!
Maksio nas od paru dni porzadnie ustawia. Nerwusek z niego. Teraz sie z tego smiejemy ale co to bedzie potem:36_2_15:.
Nakrzyczal na mnie, ze za wolno marchewke mu wczoraj dawalam. A na M dzisiaj, ze sie odwrocil od fontanny jak on ogladal!!! No i tak co jakis czas nas ustawia :36_2_15:Do czego to doszlo, ha, ha!!!!

Moje dziecko krzyczy "Ej, ej, ej" jak za długo samo siedzi (za długo czyt. 5 minut). Jak się go ignoruje, to krzyczy coraz głośniej :8_1_221:

katja79
mama2
patka, katja ja niedlugo bede w warszawie spotkamy sie ?????????????????????????

o matko baaaaaaaaardzo bym chciala ale pewnie nie bede miala samochodu i dupa blada a bedziesz w tygodniu czy w weekend?

Katja pogadam z moim M i przyjedziemy po Ciebie i Majke

gunia43
e2e2
gunia43
My wczoraj stwierdzilismy z M ze zrobimy sobie wieczor z winkiem:8_6_21: Odpompowalam mleko i wypilam 3 lampki wina i fajnie mi szumialo:36_13_4: i sexik pijany, jak pisala mama2 byl fajny i wszystko piknie. Tylko dzisiaj cycki trzeba odpompowac :36_17_1:a dziecko butle dostalo. A mnie tak zaszumialo z powodu zbyt dlugiej przerwy w piciu, ze nie moglam sie od razu polozyc tylko helikoptery zwalczalam a dzis lekki kac:temperature:. Ech, cos za cos. Ale warto bylo :36_2_15:
Matka pijaczka he, he. Jola30 -ciekawe co by na to Twoje sasiadki mialy do powiedzenia :smile_move:

Właśnie co do picia alkoholu,Guniu ile czasu po 3 lampkach wina minęło zanim Maks dostał cycka?????
U mnie sporo ponad 12 godzin. Ja odpompowalam i wylalam pierwsze mleko po nocy a nie musialam ponoc po tylu godzinach i po tej ilosci alkoholu.
Tutaj prosze bardzo link:
Re: Karmienie piersią a alkohol - Niemowlę - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl
Mam w październiku wesele i toast szampanem za zdrowie młodych chciałam wypić,a jak twu twu twu już nie będę karmić piersią to się zaleje w trupa i będę trzy dni zdychać bo ja ciężko znoszę kaca!

Jeszcze się chciałam zapytać czy do tych papek warzywnych dodajecie troszkę jakiegoś masła? Bo gdzieś kiedyś czytałam, że bez dodatku tłuszczu jakieś tam witaminy się nie wchłaniają. I nie wiem właśnie czy to masełko to od razu się daje.
Bo ja się powoli przymierzam :) W przyszłym tygodniu muszę się wybrać po marchewkę do sklepu ze zdrową żywnością i startujemy :)

Daffodil
pat-k
Daffodil
Dzień dobry wieczornie :)
Ale mi się zaległości narobiły :yyy: Wczoraj wróciliśmy do Krakowa dość późno i zanim się rozpakowaliśmy, zrobiłam pranie, to byłam już zupełnie nieżywa. A dzisiaj przez pół dnia nie mieliśmy netu :lup:
Ale teraz już jestem i witam serdecznie :36_1_67:
Spróbuję trochę nadrobić, ale nie wiem czy M. mi pozwoli długo przed kompem siedzieć :) W razie czego resztę doczytam jutro :)

Daffodil zdrowka i spelnienia marzen z okazji urodzin!
a wiesz, ze jak tylko po raz pierwszy zobaczylam twoje zdjecie, to pomyslalam, ze jestes lew znak zodiaku :)

To chyba przez tą lwią grzywę :)

dokladnie :D

Kamidianka
Daffodil
Wiki20pl
Kilka zdjęć :
1 moje ubranko na chrzciny tylko fryzurka będzie inna dzisiaj ide do fryzjera :Śmiech:
2 i 3 przymiarka Majki ubranka :Śmiech:

Ale dziewczyny będą ekstra na imprezie wyglądać.
A z Ciebie Wiki szczuplaczek, zazdroszczę.

Odezwała się tłusta :D

No do chudzinek nie należę, a żeby wyglądać tak jak wyglądam, to muszę się trochę postarać, nie ma lekko :)

Daffodil
Jeszcze się chciałam zapytać czy do tych papek warzywnych dodajecie troszkę jakiegoś masła? Bo gdzieś kiedyś czytałam, że bez dodatku tłuszczu jakieś tam witaminy się nie wchłaniają. I nie wiem właśnie czy to masełko to od razu się daje.
Bo ja się powoli przymierzam :) W przyszłym tygodniu muszę się wybrać po marchewkę do sklepu ze zdrową żywnością i startujemy :)

A i E w tluszczach sie rozpuszczaja. ale moze lepiej kapke oliwy a nie maslo?

Daffodil
gunia43
pat-k
witam sie wieczorowo-weekendowo :)

Z Tosi taaaaka gadula jest a dzisiaj na mnie nakrzyczala, bo jej zabawke zabralam :36_7_6:
Panna Antonina rzadzi w domu

biore sie za nadrabianie postow
Maksio nas od paru dni porzadnie ustawia. Nerwusek z niego. Teraz sie z tego smiejemy ale co to bedzie potem:36_2_15:.
Nakrzyczal na mnie, ze za wolno marchewke mu wczoraj dawalam. A na M dzisiaj, ze sie odwrocil od fontanny jak on ogladal!!! No i tak co jakis czas nas ustawia :36_2_15:Do czego to doszlo, ha, ha!!!!

Moje dziecko krzyczy "Ej, ej, ej" jak za długo samo siedzi (za długo czyt. 5 minut). Jak się go ignoruje, to krzyczy coraz głośniej :8_1_221:

"ej ej " to jest jeszcze lajcik :) takie zaczepne. a Tosia normalnie sie awanturuje :noooo:

gunia43
A ja dzisiaj wyszlam wczesniej na miasto bylo super. Pogoda ladna jeszcze uplau nie bylo, Maly zasnal i spal jak kamien, wiec poszlam sobie do Mc Donaldsa usiasc i poczytac gazete, potem do sklepu a tam w sklepie patrze i nie mam portfela. Ukradli mi!!!!! W stresie do M. dzwonilam potem do domu sprwdzic czy tylko bankomatowa mialam czy tez kredytowa przy sobie. Na szczescie talko ta pierwsza, potem szybko na neta, zeby znalezsc numer zeby zablokowac karty. Po niemiecku sie jakos dogadalam i znow podali mi muner i M zadzwonil i musial wsyzstkie karty zablokowac od razu!!!! K....!!!!!! Jestem bez grosza i bez jednej nawet karty!:36_11_23::36_11_23:
Ukradli mi 15 euro tylko ale tez dowod polski i wszystkie karty do lekarza i inne takie. Nie mowiac juz o samym portfelu. Mam nadziej ze ktos za ten czas 1 godziny zanim sie zorientowalam zakupow na nasze konto nie zrobil. A niech to ges kopnie!!!!!

kurcze, spory stres. Moze jednak zlodziej odesle te dokumenty, ktore nie sa mu przydatne :/
ja kiedys na takiego uczciwego zlodzieja trafilam

pat-k
Daffodil
mama2
daffodil mam rozumiec ze odciagnelas mleko idalas mu w butelce z kleikiem?

Nie, za leniwa się zrobiłam ostatnio :) Na wieczór będzie modyfikowane z kleikiem dostawał.

Kleik ryżowy Nestle.

Na 150 ml gotowego mleka modyfikowanego dałam jedną płaską miarkę kleiku.
Ale Kubek zjadł 120, chyba go trochę ten kleik przytkał :)

Wiki20pl
Kreacja Majusi :Śmiech:

Jeszcze po chrzcinach dodam Wam zdjęcia, ale musicie jeszcze troszke poczekać :Śmiech:

slicznie i jaki milusi polarek!
a kiedy beda chrzciny?

ja tez juz kupilam malej kreacje, zaraz wkleje foto. my troche zlamalismy tradycje ;)

Daffodil

Oliwę z oliwek. U nas kwietniowki dodają, ja jeszcze nie robiłam.

http://www.suwaczek.pl/cache/4087228f40.png

Miło się tu siedzi ale muszę po molestować moje piersi,wczoraj wieczorem odciągnęłam 120 i rano Filip dwa razy jadł cycka a reszta dnia na butelce,zresztą nawet wygodniej bo cały dzień na wyjeździe a po kąpieli najadł się mojego mleka i tylko wypił 60 sztucznego.Nie jest tak tragicznie.Moje karmienie będzie wyglądało chyba tak jak u Guni.

pat-k
Daffodil

A i E w tluszczach sie rozpuszczaja. ale moze lepiej kapke oliwy a nie maslo?

No właśnie, oliwa też może być. Od razu do pierwszej papki mam dać?

pat-k
Daffodil
gunia43

"ej ej " to jest jeszcze lajcik :) takie zaczepne. a Tosia normalnie sie awanturuje :noooo:

Kurczę, chciałabym to zobaczyć :) Może się uda Tosię przyłapać i nagrać?

http://www.suwaczek.pl/cache/4087228f40.png

Daffodil
pat-k
Daffodil

Kleik ryżowy Nestle.

Na 150 ml gotowego mleka modyfikowanego dałam jedną płaską miarkę kleiku.
Ale Kubek zjadł 120, chyba go trochę ten kleik przytkał :)

i wlasnie na ten efekt przytkania licze :)
mam nadzieje, ze jak zmieszam z moim mlekiem to Tosia sie nie zorientuje, ze jej cos przemycam :)

pat-k
gunia43
A ja dzisiaj wyszlam wczesniej na miasto bylo super. Pogoda ladna jeszcze uplau nie bylo, Maly zasnal i spal jak kamien, wiec poszlam sobie do Mc Donaldsa usiasc i poczytac gazete, potem do sklepu a tam w sklepie patrze i nie mam portfela. Ukradli mi!!!!! W stresie do M. dzwonilam potem do domu sprwdzic czy tylko bankomatowa mialam czy tez kredytowa przy sobie. Na szczescie talko ta pierwsza, potem szybko na neta, zeby znalezsc numer zeby zablokowac karty. Po niemiecku sie jakos dogadalam i znow podali mi muner i M zadzwonil i musial wsyzstkie karty zablokowac od razu!!!! K....!!!!!! Jestem bez grosza i bez jednej nawet karty!:36_11_23::36_11_23:
Ukradli mi 15 euro tylko ale tez dowod polski i wszystkie karty do lekarza i inne takie. Nie mowiac juz o samym portfelu. Mam nadziej ze ktos za ten czas 1 godziny zanim sie zorientowalam zakupow na nasze konto nie zrobil. A niech to ges kopnie!!!!!

kurcze, spory stres. Moze jednak zlodziej odesle te dokumenty, ktore nie sa mu przydatne :/
ja kiedys na takiego uczciwego zlodzieja trafilam

He he "uczciwy złodziej" jak to brzmi :hahaha:
Ale na pewno radość była ogromna po odebraniu poczty.