Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

pat-k
Jola30
Czasem to sie zastanawiam ze to moze faktycznie ze mna jest tos nie tak bo wybiegam od norm polskich bo jestem gruba i mam to gdzies a u nas przeciez forma extra musi byc i udawanie ze sie wszystkich lubi a ja nie jestem taka.wesmy ewcia piekna ladna dziewczyna zuzia dopiero 3 miesiaca a juz glupich komentarzy na temat swojej figury sie nasluchala,mama2 -niedoscignione mazenie wszystkich samocow -wciaz za gruba -a przeciez piekna kobieta (nie jest tak)
oj fanie mi sie wymienia i chyba zagalpowalam sie troche ale nie mam racji?

ja mam nadzieje, ze "polska norma" (nie kojarzy mi sie to haslo zbyt dobrze niestety) to cos, co w naszym pokoleniu juz zanika. A moze ja mam szczescie i trafiam na fajnych ludzi, chocby na tym forum. Kazda dziewczyna tutaj jest indywidualnoscia i nie wpisuje sie w zaden schemat.
Zderzam sie czasami z fatalnymi egzemplarzami (wampiry energetyczne, plociuchy, pierdusnice, zawistnicy i inni) czesciej sa ta ludzie w "eleganckim wieku" choc mlodzi tez, ale jest ich coraz mniej. Nauczylam sie tez takich szybko rozpoznawac i unikac o ile to mozliwe.
Wiec Jolu jesli odbiegasz od polskich norm, to niech Ci tak kochana zostanie
Patka - jak rozpoznajesz pierdusnice :36_2_15:?????

lutka
Witam maxymalnie wkur**ona :/ Do chrzcin zostało 8 dni, a kwasy w rodzinie coraz większe. Babcia wymysliła ze ona tez nie przyjdzie na chrzciny!!!!! Oczywiście sama mi o tym nie powiedziała, musiałam dowiedziec się od mamy. No więc zadzwoniłam do niej i mówię, ze podobno nie chce przyjść, a on ana to ze:

nie ma pieniędzy (oczywiście ze nie ma, przeciez kupiła pościel z merynosow)
nie wie jak sie będzie czuła
co tak bedzie siedziala wśród obcych!!!! kur*a a ja, moja siostra i mama to obce????

Prawda jest taka ze postanowiła zsolidaryzowac się ze swoją pierworodną córką, tą obrażoną za pieprzony obiad.

Wybaczcie ale nawet nie mam siły czytać co naskrobalyście.

:glass:
Nic tylko siąść i płakać, głupszych wymówek nie słyszałam.
Lutka podejdź do tego tak: chciałaś dobrze, na to że komuś odbija i fochy strzela nic nie poradzisz. Nie chcą przyjść, trudno, ich strata.

lutka
Witam maxymalnie wkur**ona :/ Do chrzcin zostało 8 dni, a kwasy w rodzinie coraz większe. Babcia wymysliła ze ona tez nie przyjdzie na chrzciny!!!!! Oczywiście sama mi o tym nie powiedziała, musiałam dowiedziec się od mamy. No więc zadzwoniłam do niej i mówię, ze podobno nie chce przyjść, a on ana to ze:

nie ma pieniędzy (oczywiście ze nie ma, przeciez kupiła pościel z merynosow)
nie wie jak sie będzie czuła
co tak bedzie siedziala wśród obcych!!!! kur*a a ja, moja siostra i mama to obce????

Prawda jest taka ze postanowiła zsolidaryzowac się ze swoją pierworodną córką, tą obrażoną za pieprzony obiad.

Wybaczcie ale nawet nie mam siły czytać co naskrobalyście.

No to piękny bigos :(

http://www.suwaczek.pl/cache/4087228f40.png

pat-k
Jola30
Czasem to sie zastanawiam ze to moze faktycznie ze mna jest tos nie tak bo wybiegam od norm polskich bo jestem gruba i mam to gdzies a u nas przeciez forma extra musi byc i udawanie ze sie wszystkich lubi a ja nie jestem taka.wesmy ewcia piekna ladna dziewczyna zuzia dopiero 3 miesiaca a juz glupich komentarzy na temat swojej figury sie nasluchala,mama2 -niedoscignione mazenie wszystkich samocow -wciaz za gruba -a przeciez piekna kobieta (nie jest tak)

ja mam nadzieje, ze "polska norma" (nie kojarzy mi sie to haslo zbyt dobrze niestety) to cos, co w naszym pokoleniu juz zanika. A moze ja mam szczescie i trafiam na fajnych ludzi, chocby na tym forum. Kazda dziewczyna tutaj jest indywidualnoscia i nie wpisuje sie w zaden schemat.
Zderzam sie czasami z fatalnymi egzemplarzami (wampiry energetyczne, plociuchy, pierdusnice, zawistnicy i inni) czesciej sa ta ludzie w "eleganckim wieku" choc mlodzi tez, ale jest ich coraz mniej. Nauczylam sie tez takich szybko rozpoznawac i unikac o ile to mozliwe.
NO i jeszcze tak w temacie forum i szczescia do ludzi. Kochane, wchodzilam po informacje na pare forow. O la Boga!!!! Co na niektorych sie wyprawia i jak sie dziewuchy do siebie zwracaja i to sa czesto fora dotyczace dzieci i macierzynstwa - normalnie zwatpic mozna w rodzaj ludzki!!!!!!

pat-k
mama2corun
jola30
witam
biegne was zaraz poczytac ale jestem wykonczona nie dzieckiem dziecko dzis naprawe aniolek jak sie patrzy ale glupimi sasiadkami polkami co dziela z nami podworko zawolaly mnie a ja glupia poszlam jak wracalm z miasta i co i sie nasluchalam na koniec oj oj ze ja zla matka jestem ze dziecko ma glowke plaskata z stylu a ja pije piwo redsa a dziecko to w dycha zaznacze ze one maja male dzieci a pily mocniejsze trunki i co tak mnie zatkalo ze nic nie powiedzialm co zadko mi sie zdarza :yyy:kurna ja juz sama nie wiem bo dziwne one sa powiedzialm o tym jajku w oknie i tak na mnie popatrzyly po czym powiedzialy zebym sie wyprowadzila bo w domu jest wilgoc (no niby jest ale nie jakas straszna) cos mi sie wydaje ze to ktoras z nich mi to okno zabrudzila!!!

no to juz wiem
jola kur... Co za debilki!!!!no bym chyba zatlukla takie sluchaj ja karmie piersia a redsa tez czasem wypije i oli nic niejest wiec kij im w oko niech patrza na siebie jeju jak mnie tacy ludzie irytuja!!!

echch... Jak babcia pyta mojego m czy pat nadal pije karmi, to on odpowiada: Karmi, karmi hihih
:36_2_15::36_2_15::36_2_15:

e2e2
Daffodil
elus.dreptus
Tomaszek poszedl do chrztu w sweterku i spodniach zrobionych na drutach:) wygladal troche jak owieczka:):) ale przynajmiej to wykozystam, a garniturki wg mnie sa beznadziejne, to jest dziecko a w garniturku wyglada jak mini dorosly, nie podoba mi sie to

Kuba miał biały pajacyk i też słodko wyglądał :)
Daffodil wklej jakąś fotkę gdzie dobrze widać Kubusia w tym pajacyku,bo j nawet bym była za kupnem takiego pajacyka

Wrzucałam wczoraj, parę stron za tym postem powinno być :)

Daffodil
pat-k
ok, u mnie juz cyce zdojone, mykam spac

posmialam sie jeszcze zdrowo przed snem :D

Pat-k a Ty dalej biedulko się laktatorujesz po nocach?
Mnie się już nie chce. Mam zapasik zamrożony, akurat będzie na wesele we wrześniu, jak rodzice będą się cały dzień Kubą zajmować.
A na inne takie imprezy już najwyżej będę sztuczne zostawiać. Kuba wszystko zjada czy to Bebilon czy Bebiko (ostatnio przetestowałam). Nie jest to moje dziecko wybredne, byle żarcie było :) A tak w ogóle to jak mam teraz porównanie, to widzę, że Bebilon beznadziejnie się rozpuszcza. Można było trzepać parę minut, a i tak grudki zostawały. Bebiko za to ma super konsystencję.

no wlasnie nadal sie laktatoruje :/ ostatnio zastrajkowalam i obudzilam sie z kwikiem w srodku nocy bo snilo mi sie, ze cos mi bolesnie cycki przygniata.
juz nie zamrazam, bo Tosia wcina wszystko na biezaco w dzien. Przydaje sie na dluzsze spacery albo wyjazdy.
Tosi na razie zadne sztuczne mleko nie sluzy, bo albo sluz w kupie od razu (Nan) albo nie smakuje (Bebilon) itd Mam nadzieje, ze kleik zaakceptuje, bo czasami jak ma duzego gloda, to ja juz nie wyrabiam

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

pat-k
Jola30

Co to są pierduśnice? :sofunny:

mama2
katja79
mama2
ale sie wku...tesciowa wymysla co rusz to cos nowego zeby tylko z maksem nie siedziec tzn siedziec by mogła ale musi z pracy zrezygnowac i robi wszystko zeby tak sie niestało , wczoraj wymysliła ze mi sie nalez 3 lata płatne wychowawcze na maksa buchchchaaaa

chodzilo jej pewnie o nedzny dodatek 400zl jak sie ma niepełnosprawne dziecko ( bo mysli ze jak sie ma jedna nerke to jest sie niepełnosprawnym)to dostaje sie go 72 miesiace i to tylko wtedy jak dochod nieprzekracza 504 zł na osobe ...(ktos jej głupot nagadał a ona wierzy:)

to tak jak moja mialay siedziec z moja mama na zmiane ale juz cos zaczyna trzeszczec ze ona musi do emerytury dorobic i pracy szuka a niech ja...:lup:

moja tesciowa jeczała cały czas :bierzcie slub robcie dziecko na co czekacie " a ja mowilam kto sie tym dzieckiem zajmie ? ja zpracy nie zrezygnuje bo lepszej nie znajde a ona na to ze ona zrezygnuje i z przyjemnoscia sie zajmie no to masz !! i teraz wymowki ..wrrrrr

dziwna, ja myslalam, ze kazda babcia marzy o tym, zeby nianczyc wnuka.
moja mama i mama M jak juz beda na emeryturze, to beda chyba walczyc miedzy soba o opieke nad Tosia. juz teraz gotowe bylyby rzucic prace i u nas mieszkac... ale ja takiej opcki na razie w ogole nie biore pod uwage

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

Mama2 ładny ten komplecik,bardzo gustowny.Maks będzie ładnie wyglądał!
Wiki ładna fryzurka,ja w poniedziałek planuje fryzjera i też skracam włosy.
Guniu ładne i praktyczne ubranka Lutka jeszcze się taki nie urodził co by wszystkim dogodził,Trzymam kciuki żeby obyło się bez nerwów,to Szymka dzień i Mama nie może się smucić!
Daffodil widzę że Kubuś też jest mistrzem w KOCHAM CIE MISIU,słodziak!

mama2
w poniedzialek o 9.00 maks bedzie mial przetykany kanalik wbijaja igle kolo oczka i wsadzaja ja wzdłoz noska MATKO!!!!!!!!!!!!!!!!!!! prosze trzymajcie kciuki ja nie wiem jak on to przezyje ...

jejjjjjjjjjjjj:noooo:
ja przyznam sie, ze prawie becze, kiedy popbieraja Tosi krew z zyly. strasznie to wyglada. wiem, ze powinnam byc spokojna i opanowana, ale nie umiem.
beda kciuki mocno zacisniete za Maksia i za Twoja wytrwalosc

Daffodil
pat-k
Jola30

Co to są pierduśnice? :sofunny:

hihi siedza na lawkach pod domami i blokami i narzekaja z nudow :)))

Daffodil
Witam się wieczornie.
Dopiero teraz, bo dzisiaj nawiedziła nas moja koleżanka ze studiów. Poplotkowałyśmy trochę i było bardzo przyjemnie :) A potem z M. wybraliśmy się na spacer. Niestety Kubie włączyło się wieczorne marudzenie i przez cały czas kwękał, a jak dotarliśmy pod blok, to zasnął :glass:
Po kąpieli po raz pierwszy dostał kleik ryżowy, smakowało mu bardzo. Mój mały, wielki chłopczyk zaczyna zajadać już coś innego niż mleczko :) Ciekawe jak mu się będzie po tym spało.
Wczorajszej nocy przespał 13 godzin z jedną 10 minutową przerwą na cyca :noooo: Byłam w szoku, my wstaliśmy, zjedliśmy śniadanie, a on dalej spał :)

Mój Filip dzisiaj też miał nockę do spania od 21 do 6 potem cycek na śpiocha i tak do 10 razem 13 godzin!!!:36_2_25: