Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

gunia43
Daffodil
gunia43
Witam piatkowo!!
My po lekarzu i po 7 godzinnym spacerze po miescie, sklepach i nad rzeka. Nogi mam w d. ale co tam. Maksio spal do 14, wiec szkoda bylo budzic po szczepieniu biedactwo.
U lekarza Maksio rzucal usmiechami i tryskal humorem az do samego uklucia, bo po nim jak zwykle byl ryk. NO ale tym razem szybko sie uspokoil i jest w humorze jak na razie i goraczki brak. Zobaczymy jak wieczorem....
Maksio zostal przebadany wzdluz i w szerz. Plaska glowa z jednej strony (lewej) to nic takiego i ma sie to zmienic do pol roku i jak bedziemy cwiczyc z malym lewa strone. Zreszta ta lewa ma slabsza z tytulu tego, ze bardziej patrzy w prawo i tak trzyma glowe czesto jak spi. Mamy mu zmienic lozeczko, zaby spremedytowac patrzenie w lewo, bo tam bedzie teraz ciekawiej. Ma wspisana mala asymetrie.
NO i wazy 6700 i dlugi 66 No i glowka 40,5 cm w obwodzie.

Aha i lekarz kazal go juz karmic papkami wiec Maksio dostal dzisiaj marchewke ze sloika. Zzarl (bo inaczej nie da sie tego okreslic) od razu pol i jak robilam za dlugie przerwy to na mnie pokrzykiwal i wsadzal sobie lyzeczke do buziola, zeby szybciej szloPrzesylam kilka fotek marchewkowego debiutu:
[ATTACH]12285[/ATTACH][ATTACH]12286[/ATTACH][ATTACH]12287[/ATTACH][ATTACH]12288[/ATTACH]

Cudownie zajada, mały łakomczuch :)
A wagowo identycznie jak Kuba :)
NO wiec to znowu ja, bo maz po bulki polecial i sama zostalam. Maly spi :-)
Daffodil - a Kubus na szczuplejszego mi wygladal od Maksia. A inne parametry ;-) twojego skrzata jak sie maja????

Wzrostowo 64 cm, więc ciut krótszy jest. A głowy nie miał teraz mierzonej, ale półtora miesiąca temu miał 40 cm.

Jola30
Czasem to sie zastanawiam ze to moze faktycznie ze mna jest tos nie tak bo wybiegam od norm polskich bo jestem gruba i mam to gdzies a u nas przeciez forma extra musi byc i udawanie ze sie wszystkich lubi a ja nie jestem taka.wesmy ewcia piekna ladna dziewczyna zuzia dopiero 3 miesiaca a juz glupich komentarzy na temat swojej figury sie nasluchala,mama2 -niedoscignione mazenie wszystkich samocow -wciaz za gruba -a przeciez piekna kobieta (nie jest tak)
oj fanie mi sie wymienia i chyba zagalpowalam sie troche ale nie mam racji?

ja mam nadzieje, ze "polska norma" (nie kojarzy mi sie to haslo zbyt dobrze niestety) to cos, co w naszym pokoleniu juz zanika. A moze ja mam szczescie i trafiam na fajnych ludzi, chocby na tym forum. Kazda dziewczyna tutaj jest indywidualnoscia i nie wpisuje sie w zaden schemat.
Zderzam sie czasami z fatalnymi egzemplarzami (wampiry energetyczne, plociuchy, pierdusnice, zawistnicy i inni) czesciej sa ta ludzie w "eleganckim wieku" choc mlodzi tez, ale jest ich coraz mniej. Nauczylam sie tez takich szybko rozpoznawac i unikac o ile to mozliwe.
Wiec Jolu jesli odbiegasz od polskich norm, to niech Ci tak kochana zostanie

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

elwira
Witam mamuski:)

ja tylko na chwilke bo szykujemy sie na chrzest to juz jutro!!!!!!!!!!!

wycieczka w gory nam sie udala bylo super a Adas jak zaczarowany spal wtedy kiedy bylo trzeba :) z nim tylko jezdzic.............. z nowosci to zeby mu ida i wieczory mamy przechlapane i potrwa to chyba jeszcze z tydzien, glowe rwie do przodu i czasami jak chcemy go posadzic to on nogi na sztywno daje jakby chcial stanac

bylismy u dermatologa i Gabi mila testy wiec uczulenia na pylki nie ma ale egzema jest na 100% i u Adasia tez z tym ze jest szansa ze oboje z tego wyrosna albo przynajmniej zmniejsza sie objawy
Elwira - zycze, zeby wsyztko sie ladnie udalo z chrzcinami. Oby pogoda Wam dopisala a Adasko byl grzeczniutki.
Z ta egzema przenajmniej jakies swiatelko nadzziei Wam dali :-)

gunia43
A ja wczoraj kupilam taka kurteczke i sweterek Malemu. Sweter na 68 a kurtka na 74. Bedzie akurat na jesien i zime, bo potem to chyba trzeba bedzie na 80 albo wiecej dokupic. Jak myslicie???
Ernsting's family - von frĂśhlichen Familien empfohlen
Ernsting's family - von frĂśhlichen Familien empfohlen

Super, zwłaszcza kurteczka mi się podoba. Będzie z Maksia mały luzak :)

lutka
Witam maxymalnie wkur**ona :/ Do chrzcin zostało 8 dni, a kwasy w rodzinie coraz większe. Babcia wymysliła ze ona tez nie przyjdzie na chrzciny!!!!! Oczywiście sama mi o tym nie powiedziała, musiałam dowiedziec się od mamy. No więc zadzwoniłam do niej i mówię, ze podobno nie chce przyjść, a on ana to ze:

nie ma pieniędzy (oczywiście ze nie ma, przeciez kupiła pościel z merynosow)
nie wie jak sie będzie czuła
co tak bedzie siedziala wśród obcych!!!! kur*a a ja, moja siostra i mama to obce????

Prawda jest taka ze postanowiła zsolidaryzowac się ze swoją pierworodną córką, tą obrażoną za pieprzony obiad.

Wybaczcie ale nawet nie mam siły czytać co naskrobalyście.
Lutka - wspolczuje i rozumiem jak sie czujesz. Rodzina to potrafi dac poplic czasami. Oj potrafi!!!! A ze rodzina to czlowiek sie przejmuje, choc wartalo by olac za takie fochy i jedna i druga!!!!
A co to za posciel, ze tyle kasy kosztowala- tak z ciekawosci pytam :-)
Przytulam Cie mocno i staraj sie nie przejmowac.

mama2corun
Jola30
WITAM
BIEGNE WAS ZARAZ POCZYTAC ALE JESTEM WYKONCZONA NIE DZIECKIEM DZIECKO DZIS NAPRAWE ANIOLEK JAK SIE PATRZY ALE GLUPIMI SASIADKAMI POLKAMI CO DZIELA Z NAMI PODWORKO ZAWOLALY MNIE A JA GLUPIA POSZLAM JAK WRACALM Z MIASTA I CO I SIE NASLUCHALAM NA KONIEC OJ OJ ZE JA ZLA MATKA JESTEM ZE DZIECKO MA GLOWKE PLASKATA Z STYLU A JA PIJE PIWO REDSA A DZIECKO TO W DYCHA ZAZNACZE ZE ONE MAJA MALE DZIECI A PILY MOCNIEJSZE TRUNKI I CO TAK MNIE ZATKALO ZE NIC NIE POWIEDZIALM CO ZADKO MI SIE ZDARZA :yyy:KURNA JA JUZ SAMA NIE WIEM BO DZIWNE ONE SA POWIEDZIALM O TYM JAJKU W OKNIE I TAK NA MNIE POPATRZYLY PO CZYM POWIEDZIALY ZEBYM SIE WYPROWADZILA BO W DOMU JEST WILGOC (NO NIBY JEST ALE NIE JAKAS STRASZNA) COS MI SIE WYDAJE ZE TO KTORAS Z NICH MI TO OKNO ZABRUDZILA!!!

no to juz wiem
Jola kur... co za debilki!!!!no bym chyba zatlukla takie sluchaj ja karmie piersia a redsa tez czasem wypije i oli nic niejest wiec kij im w oko niech patrza na siebie jeju jak mnie tacy ludzie irytuja!!!

echch... jak babcia pyta mojego M czy Pat nadal pije karmi, to on odpowiada: karmi, karmi hihih

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

Ewciaa
pat-k
Ewciaa

ja też nicccc..wielkie nic

Tosia tylko od naszych przyjaciol prezenty dostaje :D
a skad takie paczki przychodza?

chyba od producentów takich jak gerber....wypełniałaś tą ankiete w szpitalu po porodzie ??

nic nie wypelnialam :/

mama2
pat-k
Kamidianka
A myśmy dzisiaj pierwszy spacer w spacerówce zaliczyli. Na początku Lenka marudziła, ale to chyba nie ze względu na zmianę wózka, ostatnio jest marudna i się wierci, potem zaakceptowała spacerek i nawet usnęła. Foty wrzucę jutro.

oo kolejny spacerowkowy bejbasek :)

a moj juz ani w fotelku ani w spacerowce tylko chusta!!!!!!! :((

Maksiu jest synus mamusi po prostu :D im blizej tym lepiej

lutka
mama2
wy sie pewnie tu zaraz zlecicie jak na sabat czarownic:))a ja ide spac bo znow mnie maraton czeka... a moj M po kilku dniach po 12 godzinach pracy wciaz niezlomnie ma ochote na "przytulanie" skad on bierze siły...:noooo:

z Ciebie :) przestań się depilować, nie myj włosów to mu przejdzie :D
Na facetow takie zabiegi nie dzialaja. Jak maja chec to trudno ich zniechecic ;-)

mama2corun
mama2 mi tez ten blad sie bardziej podobal tylko zeby lekko odcien zmienic ale siostra namowila mnie na taki inny a w efekcie wyszedl moj naturalny :yyy:ale odczekam troche i walne na blond :)

mama2corun mi sie szalenie podobalas w rudawym odcieniu. a fryzurka jest super!

Daffodil
Witam się wieczornie.
Dopiero teraz, bo dzisiaj nawiedziła nas moja koleżanka ze studiów. Poplotkowałyśmy trochę i było bardzo przyjemnie :) A potem z M. wybraliśmy się na spacer. Niestety Kubie włączyło się wieczorne marudzenie i przez cały czas kwękał, a jak dotarliśmy pod blok, to zasnął :glass:
Po kąpieli po raz pierwszy dostał kleik ryżowy, smakowało mu bardzo. Mój mały, wielki chłopczyk zaczyna zajadać już coś innego niż mleczko :) Ciekawe jak mu się będzie po tym spało.
Wczorajszej nocy przespał 13 godzin z jedną 10 minutową przerwą na cyca :noooo: Byłam w szoku, my wstaliśmy, zjedliśmy śniadanie, a on dalej spał :)

A nasz smyk po marchewce spal od 21.00 do 7.30. Chyba bede go nia karmic codziennie :-)

Daffodil
gunia43
My wczoraj stwierdzilismy z M ze zrobimy sobie wieczor z winkiem:8_6_21: Odpompowalam mleko i wypilam 3 lampki wina i fajnie mi szumialo:36_13_4: i sexik pijany, jak pisala mama2 byl fajny i wszystko piknie. Tylko dzisiaj cycki trzeba odpompowac :36_17_1:a dziecko butle dostalo. A mnie tak zaszumialo z powodu zbyt dlugiej przerwy w piciu, ze nie moglam sie od razu polozyc tylko helikoptery zwalczalam a dzis lekki kac:temperature:. Ech, cos za cos. Ale warto bylo :36_2_15:
Matka pijaczka he, he. Jola30 -ciekawe co by na to Twoje sasiadki mialy do powiedzenia :smile_move:

Ha ha, koszyczek z jajkami by Ci na oknie wylądował :)
:smile_move::smile_move::smile_move::smile_move:

e2e2
gunia43
My wczoraj stwierdzilismy z M ze zrobimy sobie wieczor z winkiem:8_6_21: Odpompowalam mleko i wypilam 3 lampki wina i fajnie mi szumialo:36_13_4: i sexik pijany, jak pisala mama2 byl fajny i wszystko piknie. Tylko dzisiaj cycki trzeba odpompowac :36_17_1:a dziecko butle dostalo. A mnie tak zaszumialo z powodu zbyt dlugiej przerwy w piciu, ze nie moglam sie od razu polozyc tylko helikoptery zwalczalam a dzis lekki kac:temperature:. Ech, cos za cos. Ale warto bylo :36_2_15:
Matka pijaczka he, he. Jola30 -ciekawe co by na to Twoje sasiadki mialy do powiedzenia :smile_move:

Właśnie co do picia alkoholu,Guniu ile czasu po 3 lampkach wina minęło zanim Maks dostał cycka?????
U mnie sporo ponad 12 godzin. Ja odpompowalam i wylalam pierwsze mleko po nocy a nie musialam ponoc po tylu godzinach i po tej ilosci alkoholu.
Tutaj prosze bardzo link:
Re: Karmienie piersią a alkohol - Niemowlę - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl

lutka
EWciaa

http://parenting.pl/noworodki-i-niemowlaki/3131-majowe-sloneczka-2009-a-2331.html#post705716

ostatni post na stronie

W ten sposób taka typowa zupka do picia przez butelkę wychodzi.
Ja będę kroić marchewkę na małe kawałki i zalewać malutką ilością wody, jak zmięknie to będę miksować i dawać łyżeczką. W ten sposób będzie gęstsze. I jak Kuba będzie miał pół roku, to będę odchodzić od miksowania na rzecz przecierania przez sitko, żeby Kubę do grudek przyzwyczajać stopniowo.

Daffodil
Wiki20pl
mama2

spi do pierwszej pobudki bo go wtedy biore na karmienie i nie mam siły odniesc a nawet gdybym sie zawzieła i odniosła to za 1.5 godziny znowu to samo i tak 4 razy w nocy:yyy:

To ja współczuje Majcia spi całą noc

Kuba nam się trochę rozregulował po tych wyjazdach, bo najpierw Rabka, a zaraz potem wyjazd do moich rodziców. Przed wczasami budził się dopiero między 5 a 6, a teraz to nie znam dnia ani godziny, takie różne ma pory pierwszej pobudki. Mam nadzieję, że szybko wróci do normy :)

Daffodil ana wyjazdach kladliscie Kube o tej samej porze spac?
Nam tez sie szykuje dluzszy wyjazd

elwira
Witam mamuski:)

ja tylko na chwilke bo szykujemy sie na chrzest to juz jutro!!!!!!!!!!!

wycieczka w gory nam sie udala bylo super a Adas jak zaczarowany spal wtedy kiedy bylo trzeba :) z nim tylko jezdzic.............. z nowosci to zeby mu ida i wieczory mamy przechlapane i potrwa to chyba jeszcze z tydzien, glowe rwie do przodu i czasami jak chcemy go posadzic to on nogi na sztywno daje jakby chcial stanac

bylismy u dermatologa i Gabi mila testy wiec uczulenia na pylki nie ma ale egzema jest na 100% i u Adasia tez z tym ze jest szansa ze oboje z tego wyrosna albo przynajmniej zmniejsza sie objawy

No nie, kolejne zębolki :noooo: Wow, w szoku jestem.
Trzymamy kciuki, żeby Adaś był jutro grzeczny i żeby wszystko było na medal.
I oczywiście czekamy na zdjęcia :)

pat-k
witam sie wieczorowo-weekendowo :)

Z Tosi taaaaka gadula jest a dzisiaj na mnie nakrzyczala, bo jej zabawke zabralam :36_7_6:
Panna Antonina rzadzi w domu

biore sie za nadrabianie postow
Patka - wlasnie mialam spytac na forum czy Wasze dzieci na Was krzycza!!!!!
Maksio nas od paru dni porzadnie ustawia. Nerwusek z niego. Teraz sie z tego smiejemy ale co to bedzie potem:36_2_15:.
Nakrzyczal na mnie, ze za wolno marchewke mu wczoraj dawalam. A na M dzisiaj, ze sie odwrocil od fontanny jak on ogladal!!! No i tak co jakis czas nas ustawia :36_2_15:Do czego to doszlo, ha, ha!!!!