Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

katja79
Jola30
katja79

jejku dziewczyny nie ma co plakac i popadac w depresje robicie co mozecie zeby utrzymac pokarm a ze natura ma inne plany to juz nic sie nie poradzi a przytulony bobasek po butli to tez cos wspanialego...zapewne:36_1_1:

Ja tez to przezylam i tez mialam depreche juz nie i jest OK.
Wiadomo ze karzda z nas by chciala jak najlepiej dla swojego dzidorka i karmic piersia i dac kupic co najlepsze ale czasem sie tak nie da i juz i nie ma co Glowa muru sie nie przebije :noooo:trudno trzeba czasem sie pogodzic a nie sapac i zadreczac sie wiec co pisze bo sama mialam takie jeczace podejscie.
Czasem to nie zalezy od nas ale od hormonow ,genetyki i wiele innych rzeczy nie ma co czasem trzeba sie poddac i dac butle:white_flag: i tez sie przezyje i zyje sie dalej byle dzidy byly zdrowe i jadly mleko modyfikowane.

no dokładnie!
u mnie z karmieniem to i tak cud ze tak sie to potoczylo jeszcze w szpitalu nie mialam wcale pokarmu moja mama mi gadala daj sobie spokój u nas w rodzinie nikt nie karmil piersia bo mleka nie mial pewnie i u ciebie sie nie pojawi a tu prosze pojawilo sie i jest jestem w rodzinie pionierka karmiącą:36_1_1:
NO prosze. NIe ma to jak sie Kaska zawezmie :-)

Jola30
Daffodil
Ewciaa

ja bym nie budziła, jak go obudzisz to może być zły że to zrobiłaś...niech śpi...jak się obudzi to go wykąpiesz a spacer mozesz sobie dziś odpuścić

Ja Kubę zawsze kąpie o tej samej porze, jak zaśnie, to go budzę i jest zaprogramowany jak zegarek, o 20.30 zapada w sen zimowy :)

Daffodils u nie nie ma tak lekko obudzil sie o 18:30 i darl sie wiec sie ubralismy w pospiechu spacerk w kolo osiedla godzinny wrocilam szybka kapiel i odlozylam do lozeczka pokrzykiwal przez godzine wyplowala smoka i zasnal w koncu :36_2_25::36_2_25:
i umnie nie ma zimowego snu tylko czowanie senne i od 2 co godzinna do rana pobudka az w koncu laduje w lozku u mnie a M. w drugim pokoju:white_flag:
BO ja wiem czy z ta koapiela to nie przereklamowane. Ja malego kapie w dzien a zasypia mi tez ladnie o 21.00 plus minus. NO chyba ze ma dzien zlosnika ialbo marudy ;-):36_1_1:

gunia43
Mama2 -
Maksik je mniej a czesciej za to. MOze sprobuj go troszke przetrzymywac, zacznij od 15 minut a potem wydluzaj. Moze sie uda, bo to musi byc dla Ciebie meka takie czeste karmienie. Ja to przy pelnym karmieniu cyckiem co 3 godziny juz wysiadalam:white_flag:, bo moje dziecko jadlo godzine, wiec to w sumie byly przerwy 2 godzinne ;-)

oj gunia wcale nie mniej je ok 170 ml co 2 godziny 2.5 ale mi to nie przeszkadza jak je co 3 godz. to sie martwie ze za duza przerwe ma

Jola30
Jutro wybieramy sie na roczek Marcela lubie jego mame i czasem sie spotykamy wiec malego tak obkupilam ze szok a wiec kupilam mu kolo ratunkowe na basen ,specialny reczniczek taki z kapturkiem na basen,bo oni chodza i nie maja 3 koszuli z dlugim rekawkiem z jakas ciuchcia z bajki haha,zabawke zowila co wie wrzuca i on pokazuje je OK no i kartke a i pizamke pilka nozna :noooo:zaszalam ale lubie lobuziaka.
ostatnio jak tak bylismy i moj Nikus kopare wlaczyl a maly Marcel podeszedl blidko i jak mu w lep nie zasadzi a moj Nikus pdniosl glowke popatrzyl i cisza:noooo::noooo:

my za tydzień idzieny do chrześnika M na 3 rok i nie wiem co kupić:noooo:

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

Daffodil
gunia43
Witam piatkowo!!
My po lekarzu i po 7 godzinnym spacerze po miescie, sklepach i nad rzeka. Nogi mam w d. ale co tam. Maksio spal do 14, wiec szkoda bylo budzic po szczepieniu biedactwo.
U lekarza Maksio rzucal usmiechami i tryskal humorem az do samego uklucia, bo po nim jak zwykle byl ryk. NO ale tym razem szybko sie uspokoil i jest w humorze jak na razie i goraczki brak. Zobaczymy jak wieczorem....
Maksio zostal przebadany wzdluz i w szerz. Plaska glowa z jednej strony (lewej) to nic takiego i ma sie to zmienic do pol roku i jak bedziemy cwiczyc z malym lewa strone. Zreszta ta lewa ma slabsza z tytulu tego, ze bardziej patrzy w prawo i tak trzyma glowe czesto jak spi. Mamy mu zmienic lozeczko, zaby spremedytowac patrzenie w lewo, bo tam bedzie teraz ciekawiej. Ma wspisana mala asymetrie.
NO i wazy 6700 i dlugi 66 No i glowka 40,5 cm w obwodzie.

Aha i lekarz kazal go juz karmic papkami wiec Maksio dostal dzisiaj marchewke ze sloika. Zzarl (bo inaczej nie da sie tego okreslic) od razu pol i jak robilam za dlugie przerwy to na mnie pokrzykiwal i wsadzal sobie lyzeczke do buziola, zeby szybciej szloPrzesylam kilka fotek marchewkowego debiutu:
[ATTACH]12285[/ATTACH][ATTACH]12286[/ATTACH][ATTACH]12287[/ATTACH][ATTACH]12288[/ATTACH]

Cudownie zajada, mały łakomczuch :)
A wagowo identycznie jak Kuba :)
NO wiec to znowu ja, bo maz po bulki polecial i sama zostalam. Maly spi :-)
Daffodil - a Kubus na szczuplejszego mi wygladal od Maksia. A inne parametry ;-) twojego skrzata jak sie maja????

mama2
Ewcia wlasnie moj tez zaufany pediatra powiedzial ze by zawsze w ostatecznosci podawac hydrolizatory czyli petit bebilon ...wiec tak sobie mysle czy u was to nie byla za pochopna decyzja ..ufasz temu swojemu lekarzowi? bo wiesz lekarz jeden drugiemu nie rowny

mam dwóch lekarzy i każdy zlecił.....chodze prywanie do najlepszej lekarki w okolicy...ona powiedizła że już niedługo go odstawimy....więc jak tylko mi się skończą te mleka to kupie zwykły bebilon czy coś innego lepsze ????? jak myślicie ???

mama2
gunia43
Mama2 -
Maksik je mniej a czesciej za to. MOze sprobuj go troszke przetrzymywac, zacznij od 15 minut a potem wydluzaj. Moze sie uda, bo to musi byc dla Ciebie meka takie czeste karmienie. Ja to przy pelnym karmieniu cyckiem co 3 godziny juz wysiadalam:white_flag:, bo moje dziecko jadlo godzine, wiec to w sumie byly przerwy 2 godzinne ;-)

oj gunia wcale nie mniej je ok 170 ml co 2 godziny 2.5 ale mi to nie przeszkadza jak je co 3 godz. to sie martwie ze za duza przerwe ma

no to sobie pomyśl mama jak moja je 120ml co 4-5 h to jest dopiero

Ewciaa
mama2
Ewcia wlasnie moj tez zaufany pediatra powiedzial ze by zawsze w ostatecznosci podawac hydrolizatory czyli petit bebilon ...wiec tak sobie mysle czy u was to nie byla za pochopna decyzja ..ufasz temu swojemu lekarzowi? bo wiesz lekarz jeden drugiemu nie rowny

mam dwóch lekarzy i każdy zlecił.....chodze prywanie do najlepszej lekarki w okolicy...ona powiedizła że już niedługo go odstawimy....więc jak tylko mi się skończą te mleka to kupie zwykły bebilon czy coś innego lepsze ????? jak myślicie ???
My pijemy Aptamil o to jest tak jak Bebilon. Tylko ja mam z przedrostkiem Pre. Jestem super zadowolona :-)

Ewciaa
mama2
gunia43
Mama2 -

Faktycznie malutko. MOj Maks po szczepionce tak sie chcial jedzeniem pocieszyc, ze wypil 200 i jeczal o jeszcze to zrobilam mu jeszcze 60 dla rownej miarki i ... wypil wsyzstko i nawet nie ulal ani nie beknal :noooo:
Gdzie on to zmiescil !!!
No ale Maksio to chlop przepadzity a Zuzka to subtelna dziewuszka :-)

Ewciaa
no to ja z tym mlekiem zgupiałam przecież mamy go od jakiegoś czasu już i nagle małej nie smakuje ?!
wszystkie widze jesteście podobnego zdania a ja nadal w kropce:noooo: ale postanowiłam zmienic i zobaczymy mam nadzieję że to bedzie dobra decyzja

Ewciaa - jak nie sprobujesz to sie nie przekonasz!!!! Ja Ci zycze, zeby Zuzka zaskoczyla z nowym mleczkiem i ldnie apetytu nabrala

katja79
mama2
Wiki eleganckie masz dodatki:)
Jola30 fryzurka super miałam kiedys identyczna i kolor i obcięcie
Katja o osie czemu ty juz nie chcesz karmic??? bo ja czuje ze wpadne w depresje jak malego odsatwie

mama2 bo juz mnie to nie rajcuje wkurzona jestem ze jestem taka uwiazana moja mala je czasami nawet co godzine a mój M boi sie z nia sam zostawac ...oj nie wiem jakos juz wolalabym przejsc na butle niby tez lubie ja karmic faktycznie ta niesamowita bliskosc i cieplo dzieciecego cialka ale chyba juz co najwazniejsze wyciagnela a ja mam poprostu leki ze potem bede miala tragedie, dzisiaj rozmawialam z takim facetem w sklepie i on mi mówi ze jego 3,5 letni synek jeszcze na cycu a ja poprostu myslalam ze walne:whoot::whoot: nie moga go odzwyczaic az mi sie slabo zrobilo na sama mysl:lup: oj mam zadatki na matke hetere:lup:
3 i pol roku i nie umieja odstawic. Pewnie sie za bardzo rozczulaja. Przeciez to duze dziecko. Bez sensu takie gadanie. A jaka Ty hetera - dla Majki pionierka rodzinna w dziedzinie karmienia cycem zostalas wiec matka heros raczej!!!!!
Czas na odpoczynek Katja, jak czujesz ze masz dosc.

gunia43
gunia43
Jola30

Gunia czekalam na twoje wiadomosci :36_2_25: ciesze sie ze OK.
A jesli chodzi o plaskata glowke to ja malego kladlam na druga strone i wynik tego ma plaskata cala z tylu:noooo: ale dzis tak sie przypatrzylam M. i ma podobnie :noooo: kuzwa moze to geny jakies a ja szaleje?
Maks niby tyle wcina a tylko o 200 gramow wiekszy od Nikusia :noooo: ale za dluzszy moj mila 62 cm i 40 cm glowki ale dobrze ze Maksio zdrow jak rybka i wcina juz dania no mojemu marchewka nie podeszla zreszta jak wszystko co za dzidzus z czego on tyje nie wiem moze w nocy cos z lodowki wyjada kij go wie:noooo:
Wampir energetyczny. Podciagnal sie pod mamusie i z niej ciagnie:-)
Jola30 - gdzie kupilas takie ubranko??? MOze siostre moja poprosze, zeby maksikowi kupila w Brighton.

Gunia ubranko zakupione w Mothercare za 22 funy ale w Nexte sa przesliczne ale sama koszulka kosztuje ok 20 funi + spodnie ok 20 wiec wiekszy wydatek :noooo:
Gunia przeslie Ci moj ja mam od 3-6 miesiecy Makasio sie zalapie i juz haha:36_2_25:

http://s10.suwaczek.com/20000429310117.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/b11eb3303f.png

Ewciaa
mama2
gunia43
Mama2 -

o matko to rzeczywiscie jest roznica :noooo:

gunia43
Ewciaa
mama2

My pijemy Aptamil o to jest tak jak Bebilon. Tylko ja mam z przedrostkiem Pre. Jestem super zadowolona :-)

a ty tez mamy bebilon a teraz aptamil te jestem zadowolona

http://s10.suwaczek.com/20000429310117.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/b11eb3303f.png

Jola30
Daffodil
Ewciaa

JOlcia daje 2 razy dziennie na noc i w dzień, na 120ml wsypuje nie całą miarkę ta co jest w mleku, tak mi pisała lutka

Czyli mleko normalnie robicie i do gotowego dosypujecie kleik?

tak do mleka dosypujemy kleik no to ja zszalalam na 150ml dalam 4 miarki i nie chcial jesc bo mu zgestnialo haha
Jola30 - to jak mial pic jak mu z mleka beton zrobilas he, he!!!!

NO i zapomnialam napisac, ze fryzurka nowa super. Piekne masz laska wlosy. generalnie slicznie wygladasz i gust masz i w ogole i w szczegole. Normalnie, az zazdroszsze tych wlosow bo moje trzy klaki juz mi doslownie garsciami wychodza i sciac ide na krotko. Juz decyzja podjeta i M sie pogodzil i ciecie bedzie, bo juz sily nie mam tych dlugich klakow rozczesywac jak tak leca. Smole to!!!! Wczoraj juz to oplakalam ale juz mi lepiej.
Jak ja bede w tych krotkich wygladac. Pewnie niezbyt bo nie mam takiej buzki jak Mama2 albo Lutka ale co zrobic. Glowa muru ... jak pisalas :-((

mama2
Ewciaa
mama2

o matko to rzeczywiscie jest roznica :noooo:

Ewcia- moj tez je bardzo malo nawet czasem 120 nie ma,dzis jadl o 5 -100ml rano i do tej pory nic a juz po 10 jest:white_flag::noooo: