Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

lutka
No i ja sie witam na koniec :)

Mamy chustę, zdecydowałam sie w końcu na wiązaną elastyczną:36_1_21: chyba podoba nam się, tzn mnie na pewno, a Szymek tez za bardzo nie protestuje :36_1_21: ale na dluższy spacer boje się wyjść, bo jak mi się rozedrze to dziękuję. Chyba weźmiemy wozek i chustę. Jak zrobie jakies fotki to się pochwalę :36_1_21:

co do rozmiarów ja bym na jesien brała 74 i większe. Nawet nie wiem co jest po 74 :/ Bo w przy duże łatwiej ubrac, i dziekco nie marznie. Młody teraz nosi 68 a jest dopiero sierpień. Choc to prawda ze dzieciaczki później wolniej rosną.

no to czekamy na foteczki ja mam chwilke bo mala jeszcze spi o dziwo!!! juz godzinę:whoot:

a co do rozmiarów to chyba macie racje ze to 74 moze szybko byc za małe ostatnio jej kupilismy w cheroke bodziaki a tam jejs rozmiarówka miesieczna i kupilismy na 6-9 no i sa na styk:o_noo: a kupilismy trzy paczki po cztery sztuki no i za chwile trafia do worka:lup: ale jakos mi sie wydawalo ze na 9-12 jeszcze za wczesnie....:what:

http://www.suwaczek.pl/cache/e97dcacce8.png http://s2.pierwszezabki.pl/021/021013940.png?8788

Maja

katja79
lutka
No i ja sie witam na koniec :)

Mamy chustę, zdecydowałam sie w końcu na wiązaną elastyczną:36_1_21: chyba podoba nam się, tzn mnie na pewno, a Szymek tez za bardzo nie protestuje :36_1_21: ale na dluższy spacer boje się wyjść, bo jak mi się rozedrze to dziękuję. Chyba weźmiemy wozek i chustę. Jak zrobie jakies fotki to się pochwalę :36_1_21:

co do rozmiarów ja bym na jesien brała 74 i większe. Nawet nie wiem co jest po 74 :/ Bo w przy duże łatwiej ubrac, i dziekco nie marznie. Młody teraz nosi 68 a jest dopiero sierpień. Choc to prawda ze dzieciaczki później wolniej rosną.

no to czekamy na foteczki ja mam chwilke bo mala jeszcze spi o dziwo!!! juz godzinę:whoot:

a co do rozmiarów to chyba macie racje ze to 74 moze szybko byc za małe ostatnio jej kupilismy w cheroke bodziaki a tam jejs rozmiarówka miesieczna i kupilismy na 6-9 no i sa na styk:o_noo: a kupilismy trzy paczki po cztery sztuki no i za chwile trafia do worka:lup: ale jakos mi sie wydawalo ze na 9-12 jeszcze za wczesnie....:what:

Też kupuję cheroke, ostatnio 2 paczki bodziaków po 3 sztuki, z krótkim i długim rękawkiem.

http://www.suwaczek.pl/cache/4087228f40.png

jola22
Dziewczyny ja od jutra nie będę miała neta (tylko nie wiem od której godziny) bo przenosimy linie telefoniczną na drugie mieszkanie, więc odezwę się pewnie dopiero jak będę w Polsce.
TRZYMAJCIE KCIUKI ZA PRZEPROWADZKE I MÓJ LOT DO POLSKI.
Postaram się odezwać jak będę miała chwilkę żeby wybrać się do kawiarenki.
Będę tęsknić.:36_3_8::36_3_8:

Połamania skrzydeł!!!UDANYCH WAKACJI !!!WRACAJ SZYBKO DO NAS!:cherli3:

gunia43
Jola30
gunia43

Lutka - oszalalas!!!!!????? Szczegolnie Jola30 ma ochote na drogie bambino ;-) !!!!!!

dzwieczyny juz mi kuzwa odeszla ochota na wszystko a szczegolnie na druge dziecko w tak krotkim czasie przed czterdziestka sobie zrobie co by dlugo mloda byc no i jak schudne 30 kg:o_noo:
Zreszta Jola30 zobaczysz. Drugie bedzie ANIOLKIEM!!!!!

jA TEŻ TAK SŁYSZAŁAM ŻE JAK PIERWSZE DZIECKO FAJE W KOŚĆ TO DRUGIE JEST SPOKOJNE

Jola30
Ja wlasnie spakowalam ciuchy Nikusia od 0-3 miesiecy bo sa zamale i wyjazd do PL.wiec zabieram siostrze M. bo w ciazy jest i bedzie mila synka i wiec ile tego jest 3 ubite wielgasne reklamowki:hahaha:myslam ze zwolni sie w komodzie a tu dupa dalej pelna.
A kombinezonik mam bez bucikow w calosci malo gruby kupilam kiedys dla koezanki dziecka ale jak sie okazalo ze jestem w ciazy zostawilam i tak wisi i czeka na Nikusia:hahaha: zreszta jak wiele innych rzeczy.
Ja to zwariowalam jesli chodzi o kupno rzeczy codziennie cos kpuje bo niby mi sie wydaje nie duzo wydac 3 do 5 funtow na ciuszek la dziecka,moj M. mowi ze glupia jestem bo juz nie wiem co mam i taka prawda zamiast sobie cos kupic ja kupuje szmaty dla niego :hahaha:

ATO SIOSTRA M. BARDZO SIĘ UCIESZY JAK DOSTANIE TAKIE ŚLICZNE CIUSZKI!!!JA TEŻ DUŻO DOSTAŁAM OD BRATOWEJ I CAŁE SZCZĘŚCIE BO BYM CHYBA TEŻ MAJĄTEK WYDAŁA.A TERAZ JAK PODAJE SOCZEK Z MARCHEWKI ŁYŻECZKĄ TO ŚLINIACZEK I CIUSZEK OD RAZU DO PRANIA,A CO BĘDZIE POTEM!!!:hahaha:

Kamidianka
Ewciaa
pat-k

oj widze, ze nasi M robia sie zazdrosni o forum :)
ale tyle czasu poswiecamy teraz maluchom, ze maja prawo. troche ;)

mój też już wieczorków mi na forum nie pozwala spędzać....wiec tylko w dzień moge zaglądać

U mnie podobnie, boczy się eMuś trochę co wieczór :)
U MNIE JEST TAK ŻE M WRACA OK.19-20 Z PRACY KĄPIEMY Filipa podaje obiad i sięgam do lodówki po Karmi i mam czas dla siebie oczywiście jak Filip jest spokojny.

katja79
no nic zmykam robic malej sok z marchewki bo stwierdzilismy ze te szesc krostek to moze byc ugryzienie komara a nie uczulenie zreszta najwyzej jej pare jeszcze wyskoczy a wtedy juz bedzie wiadomo .... do wieczorka kochane

Też mi się nie wydaje że to od marchewki,ja podaje filipowi od poniedziałku soczek i nic mu nie jest.A dzisiaj na prawej rączce ma czerwoną dużą krostę, a wygląda to na ugryzienie komara,niech ja go dorwie to mu wykałaczkę w du..... wsadzę!

gizmiatko
katja79
no nic zmykam robic malej sok z marchewki bo stwierdzilismy ze te szesc krostek to moze byc ugryzienie komara a nie uczulenie zreszta najwyzej jej pare jeszcze wyskoczy a wtedy juz bedzie wiadomo .... do wieczorka kochane

a jak podajesz ten sok ?

Ja podaje na plastikowej łyżeczce i wsuwa aż się oblizuje.Od malutkiego dostawał kropelki na łyżeczce i jest przyzwyczajony.Tylko połowa soczku ląduje obok dzióbka bo tak sie wierci strasznie.

lutka
Jola30
Witam sie w piatek
Noc nawet minela spoko maly obudzil sie o 3 a pozniej juz o 5 i niespal do 8 ale w mojm lozku moze dlatego nie wyl i nie chcial na raczki a pozniej nawet zjadl i strzell sobie drzemke do 10 wiec jest w dobrym chumoku jak narazie:wakacje!!!:
Kuzwa kaszle mi i kaszel sie nasila ja zwarjuje jak bede musiala isc tu znow do lekarza:36_2_54:
W nocy z M. o 3 mielismy awanture kuzwa mowie zrob dziecku butle a on wstal pokrecil sie i poszedl spac d drugiego pokoju:wakacje!!!:a my glupki czekamy.
Tez zmeczony nie ma sie co dziwic.
U nas pogoda do dupy ale spacer musi byc wiec co to ma za znaczenie jak Nikus chce musi byc on tu zadzi.:hahaha:

Jola faceci z rególy wybudzeni ze snu są nieprzytomni zupelnie. Mój nie raz zastanawia się gdzie jest:hahaha: chociaz u niego akurat jest to zwiazane z pracą, bo nocuje czesto poza domem.

Mój M ma tak twardy sen że jak byłam w ciąży to zrobiłam mu próbę alarmu że jedziemy rodzić do szpitala no i co ?Zaczęłam od słów Kotek jedziemy,po kilku próbach zaczęłam szturchać łokciem mocno coraz mocniej i nic dopiero jak mu zatkałam nos i buzie i zaczął się dusić dopiero się obudził!!!!!!!!!!!!Ja się śmiałam że jak zaczne rodzić to prędzej sama się zawiozę na porodówkę niż bym miała moje M obudzić!

Ja mam fioła ma punkcie sprzątania!Co drugi dzień myje łazienkę i podłogi,i jestem zła na swoje dziecko jak mi nie daje posprzątać!Koleżanki maja mnie za pedantkę i smiali się jak będę miała dziecko to mi przejdzie a tu guzik!Już wyluzowałam z niektórymi rzeczami jak np.układanie majtek kolorami.Właśnie umyłam schody a teściowa mi wlazła na górę,jak ja tego nie lubię,jak ktoś nie szanuje czyjejś pracy!!!My dzisiaj siedzimy w domku przy pozamykanych oknach bo tak śmierdzi na dworze że szok!!!!!!!!!Uroki mieszkania na wsi!!!Swojskie klimaty.:leeee:

e2e2
Ja mam fioła ma punkcie sprzątania!Co drugi dzień myje łazienkę i podłogi,i jestem zła na swoje dziecko jak mi nie daje posprzątać!Koleżanki maja mnie za pedantkę i smiali się jak będę miała dziecko to mi przejdzie a tu guzik!Już wyluzowałam z niektórymi rzeczami jak np.układanie majtek kolorami.Właśnie umyłam schody a teściowa mi wlazła na górę,jak ja tego nie lubię,jak ktoś nie szanuje czyjejś pracy!!!My dzisiaj siedzimy w domku przy pozamykanych oknach bo tak śmierdzi na dworze że szok!!!!!!!!!Uroki mieszkania na wsi!!!Swojskie klimaty.:leeee:

A może jesteś zodiakalną panną? ;)

Kamidianka
e2e2

nie nie jestem koziorożec ,urodziłam się dzień przed Wigilią dlatego mam na imię Ewa

e2e2
Kamidianka
e2e2

nie nie jestem koziorożec ,urodziłam się dzień przed Wigilią dlatego mam na imię Ewa

:)

katja79
pat-k
gunia43

My tez juz od tygodnia w spacerowce tylko ja mam ten luz ze nasza sie do konca poziomo rozklada i Maly moze lezec plasko jaki spi, bo jak nie spi to niezbyt mu sie to widzi :-) Wyraznie mniej teraz na specerach jeczy!!!!

my tez spacerowke stokke zamontowalismy ale po lesie tym wozkiem nie da sie spacerowac, wiec jest tylko na miejskie wyjazdy.
a do lasu bierzemy nosidlo i jak tylko Tosia sie budzi i zaczyna kwekac, to pakujemy ja do nosdelka

juz spacerówki idą w ruch??? moze i ja spróbuje....
nie boicie sie ze za wczesnie?

ja jeszcze nie rokładam ,zuzie dobrze w budzie więc jest ok....jeszcze mamy czas na spacerówkę ale jak kto woli

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

Kamidianka
katja79
pat-k

j tez juz zakupy robie na jesien i zime. szukam kombinezonu zimowego. I tu pytanie do mam, ktore juz maja duze dzieicaczki: macie jakies porady odnosnie kombinezonu? bardzo cieply musi byc? czy lepiej lzejszy i dodatkowo pokrowiec w wozku? lepiej zaszyte nogawki czy buciki?

Kamidianka ja poluje na uzywane ciuszki. jesli masz chcec to bede podrzucac fajne linki

Kamidianka jakos ominelam tego Twojego posta wczoraj sorki. ja nie mam jakiegos fajnego sprzedawcy zawsze przegladam wg kategorii i cen i czasem cos sie fajnego trafia.

To tak jak ja, chociaż wyprawkę w 3 przesyłkach od jednego właściwie sprzedawcy skompletowałam. Niedrogo i jestem bardzo zadowolona.

wrzućcie te linki

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

e2e2
a co panny mają taką cechę że lubią sprzątać???Mam kumpelę znaku panny i u niej jest wiecznie bałagan!!!!Ale nie żeby mi to przeszkadzało u kogoś mi to w ogóle nie przeszkadza!!!

ja tez koziorozec ale ja z tych niepedantycznych a moja siostra mlodsza to tez koziorozec i ona pedantka :) a panna to moja szwagierka i sprzata jak juz musi ale co mi tam ja patrze na swoim i sprzatam tak zeby bylo dobrze a w ciazy to faktycznie pedantycznie nieraz :)

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20552.png

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20553.png