Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

e2e2
Dzisiaj na szczepieniu do stałam skierowanie na badanie serduszka do Matki Polki w Łodzi,muszę tylko zadzwonić i ustalić datę.Przy szczepieniu młody się rozpłakał tak że się prawie zaniósł.Ja oczywiście już zaczęłam panikować,świeczki w oczach,mówię żeby coś zrobiły bo sie zanosi a pielęgniarka z p.doktor do mnie że jestem za bardzo przewrażliwiona że każde dziecko jak zaczyna płakać to łapie więcej albo mniej powietrza i że płacz to straszny wysiłek dla maleństwa dlatego robią się czerwono -sine.żebym była spokojna po przy zanoszeniu się dziecko wcześniej czy później złapie oddech,że mam zaufać naturze.w takich sytuacjach najlepiej krzyknąć na dziecko,dmuchnąć w twarz,klapsa dać w pupę albo zaklaskaś głośno w ręce coś co dziecko sie wystraszy i złapie kontakt i wtedy załapie tlenu ibędzie już dalej sobie płakać.

biedaczek biaziak od cioci dla filipka i mamy, ja też zawsze mam śiweczki w oczach jak moja zuza płącze gdzieś....jak jej krew pobierali na szczepieniu...przykre chwile

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

sylwiatoja
Ewciaa
gunia43

Chlopaki sa zawsze ok, hi, hi!!! :smile_move::smile_move::smile_move::smile_move:
Jola30 - szykujemy sie na dziewczynke, co???? Ja juz u M zlozylam zamowienie na Majeczke.

o to już zamówienia skłądacie :) .... ja zamawiam chłopaca za jakieś 5 lat :)

ewcia, ja też za5 lat i też chłopca, więc spotkamy się na następnym wątku;-)a co!

było by fajnie...ja chce MAKSIA :) ale przez cesarke

e2e2
mama2
A ja tak na probe odciagnełam sobie mleko z jedego cyca i w ciagu 5 minut udało sie 120 ml ..ładnie jak sie Maksio obudzi to dostanie moje ale z butelki hihi ciekawe co on na to

mama2 a czy ty dużo pijesz napoi w ciągu dnia???i co pijesz???ja też chcę mieć tyle mleka!!!
:36_7_3:
a wieczorem to już zawsze daje butlę

w ciagu dnia jak nie pamietam to malo pije ale codziennie karmi noi wogole duzzzooo jeeemmm

e2e2
Dzisiaj na szczepieniu do stałam skierowanie na badanie serduszka do Matki Polki w Łodzi,muszę tylko zadzwonić i ustalić datę.Przy szczepieniu młody się rozpłakał tak że się prawie zaniósł.Ja oczywiście już zaczęłam panikować,świeczki w oczach,mówię żeby coś zrobiły bo sie zanosi a pielęgniarka z p.doktor do mnie że jestem za bardzo przewrażliwiona że każde dziecko jak zaczyna płakać to łapie więcej albo mniej powietrza i że płacz to straszny wysiłek dla maleństwa dlatego robią się czerwono -sine.żebym była spokojna po przy zanoszeniu się dziecko wcześniej czy później złapie oddech,że mam zaufać naturze.w takich sytuacjach najlepiej krzyknąć na dziecko,dmuchnąć w twarz,klapsa dać w pupę albo zaklaskaś głośno w ręce coś co dziecko sie wystraszy i złapie kontakt i wtedy załapie tlenu ibędzie już dalej sobie płakać.

a mi ten neurolog powiedzial ze takie zanoszenie nie jest nebezpieczne bo tak jak mowisz natura sama zadziała czyli nawet jak dojdzie do omdlenia to wtedy puszcza przepona i dziecko łapie oddech

mama2
a ja mam kosmite nie dziecko w domu kufa macia!!!
dałam mu moje mleko z butelki i co ? jak zassał i poleciało moje mleko to rozryczał sie w nieboglosy?? he? o co mu chodzilo?
kiedy nacislam na smoczek i lecialo to on sobie polykal ale jak zassysal i lecialo to po 2 łykach w ryk swietnie czyli juz wiem ze jestem uwiazana jak krowa na lancucha a zamrozone mleko ja sama sobie chyba wypije:36_2_20:

Nie z Maksiem takie sztuczki ;-)

mama2
Maksio tradycyjnie byl dzis marudny wieczorem wsadzilam go do chusty i po 10 minutach slodko spał..on ja uwielbia ..:))

MOj tez marudny bo zmeczony upalem. Zasnala zasypial chyba z godzine sam w lozeczku. Zasypia , poplakiwal, poszturchal zabawki i tak w kolko. Teraz juz spi. Coraz szybciej zasypia. Hmmm ciekawe czy to tylko przez ocieplenie czy tak mu juz zostanie.

Ja dzisiaj zaliczylam z mksiem spacer 4 i pol godzinny. Nogi mi wchodza do d.... Kupilam sobie 4 bluzki w tym trzy na ramiaczkachi zaplacilam grosze. U nas wszedzie przeceny i to ajkie. Stroj kapielowy kupilam przeceniony z 50 euro na .... 7!!!
Szkodq tylko ze lata nie bylo. Mam nadziej ze sie to zmieni.
Ok koncze, bo M czeka!

gunia43
I jeszcze z dzisiaj:
Maksio zasypia na spacerze z nowa zabawka i w nowym kapelusiku
[ATTACH]11213[/ATTACH]
Maksio i minka pt zaraz bede plakal - uwielbiam ja!!!! Choc nie lubie jak placze jadnak ta minka jest taka slodka
[ATTACH]11214[/ATTACH]

Zegnam sie kobietki! Do jutra!:36_3_15:

kapelusik przepiekny....a minka boska i jaki już duży jestem niegługo wózek będzie za mały

Ewciaa
więc i ja kończe bo widze że zostałam sama zuza w końcu usneła więc i ja moge się spokojnie połozyć

na koniec jeszcze pytanie : mamuski czy wy śpicie przy zapalonym świetle????

dobranoc

My spaliśmy przy lekkim świetle przez pierwsze 1,5 miesiąca. Potem doszłam do wniosku, że trzeba Lenkę przyzwyczajać do spania w ciemnym pokoju i ładnie śpi, bez sensacji.

http://www.suwaczek.pl/cache/4087228f40.png