Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

witam sie srodowo,
wczoraj byla u nas kumpela i zasiedzielismy sie do pozna. dzisiaj rano mialam piasek pod powiekami i ledwie zwloklam sie z lozka do malej. a trzeba bylo odpowiadac na usmiechy i gaworzenie do tego

Elwira podziwiam odwagi z tym wyjazdem, corcie niech pomagaja, bo Ty oslabiona przez ta chorobe. ale wyprawa.... ja mialabym ostrego pietra

mama2 Maksiu na fotkach maly facio :) ale pyziule ma slodziuchne!

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

mama2
GUNIA FOTY DLA CIEBIE prawa reka trzymasz lewe udko maksia pod spodem a lewa reka stopki razem [ATTACH]11128[/ATTACH]

[ATTACH]11129[/ATTACH]

[ATTACH]11130[/ATTACH]

[ATTACH]11131[/ATTACH]

hehe, wlasnie tak samo nosimy i Tosia tez oglada swoje skarpetki :))

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

elwira
Dziewczyny ze mną coraz gorzej :( właśnie miałam atak kaszlu boli mnie klatka przy tym strasznie do tego mam uczucie krwi w gardle i kiedy wyplułam to co sie oderwało w trakcie kaszlu było trochę krwi :ehhhhhh::ehhhhhh: jak tak dalej pójdzie to ja nie wiem co to będzie w drodze a odwołać czy przełożyć juz sie nie da

krwi!? elwira w te pedy do lekarza! masz jakiegos normalnego w okolicy?

lutka
witam sie meldując ze żyjemy :)

Zanim poczytam - nie wiem czy zdązę nadrobic bo dzis wczesniej się kladę - skrobne co u mnie. Otóż moje dziecko dzisiaj chyba chcialo mnie wykończyc taki mu się marud wlączył - tak ze Gunia niestety mu nie przeszło. Nawet w wózku ryczal co mu się nigdy nie zdarzalo. Ale zeby nie bylo ze ciągle na niego narzekam to zaskoczyła mnie pieknie, spokojnie zasypiając w kilka minut po ostatnim karmieniu :) Sam!

Poza tym Misiek nie przyjżdza na razie :/ przedłuża mu się temat, musza go skończyć, tak więc tydzień rozciąga się w nie wiedomo ile :/ W ten czw mijaja 2 tyg, a jnajprawdopodobniej skończą w przyszlym tyg. no cóż. Za to wpadl dziś na pół h będąc przejazdem w mieście i wiecie co? Rozplakal się rozmawiając, a raczej mówiąc do Mlodego. Tak biedny tęskni.

Ok idę czytac,.

Lutka a moze to tez skok?
przykro, ze Twoj M nie przyjedzie :/
ja mam w domu czasami malego i duzego maruda, ale wole tak zecydowanie

lutka
pat-k
mama2
witam , ja juz po wizycie , wszystko dobrze tzn. w normie, lekkie wzmozone napiecie jest i silniejsza lewa strona ale to wszytsko podobno w normie mam go nosic a taki specjalny sposób i robic z nim cwiczenia ..Maksiowi sie one bardzo podobaja:))powiedzial ze fotelik nie jesazt zły i nie ma jakis specjalnych ograniczen jesli dziecko je lubi

super wiesci :) tym napieciem na prawde sie nie przejmuj. Nosic maksia pewnie kazal na reku jak w nosidelku? tzn z pleckami w literke C? Tez tak Tosie nosilismy, na prawde bobas sie odpreza.
a co do fotelika: kiedy robilismy usg bioderek w otwockim szpitalu ortopedycznym (a maja na prawde super specjalistow, bo ludzie z calej Polski sie tu lecza) ortopeda powiedzial, ze to czy dziecko moze dlugo jezdzic w foteliku albo juz byc noszone w nosidelku to indywidualna sprawa i dziecko samo nam "powie" czy jest ok. tzn jesli nie skreca sie w foteliku w zygzak, nie placze ze zmeczenia etc to jest ok. to samo z nosidlem. dziecko na pewno nie bedzie pogodne i zadowolone jesli czuje dyskomfort. wiec my tez dostalismy zielone swiatlo na noszenie w nosidelku a nawet na spacerowke w lekko rozlozonej pozycji. ze spacerowka jeszcze ppoczekamy choc Tosia juz siedzi z podporka i pije z nami kawe ;) i glowa juz jej sie nie buja jak malemu pijakowi, tylko ladnie sztywno trzma

no to Gratulacje dla Tosi :) nie pijaczki, Szymek ciagle pijany :)

hehe, no oczywiscie troche jej sie buja po tym jak ja Karmi wypije :P

lutka
witam sie meldując ze żyjemy :)

Zanim poczytam - nie wiem czy zdązę nadrobic bo dzis wczesniej się kladę - skrobne co u mnie. Otóż moje dziecko dzisiaj chyba chcialo mnie wykończyc taki mu się marud wlączył - tak ze Gunia niestety mu nie przeszło. Nawet w wózku ryczal co mu się nigdy nie zdarzalo. Ale zeby nie bylo ze ciągle na niego narzekam to zaskoczyła mnie pieknie, spokojnie zasypiając w kilka minut po ostatnim karmieniu :) Sam!

Poza tym Misiek nie przyjżdza na razie :/ przedłuża mu się temat, musza go skończyć, tak więc tydzień rozciąga się w nie wiedomo ile :/ W ten czw mijaja 2 tyg, a jnajprawdopodobniej skończą w przyszlym tyg. no cóż. Za to wpadl dziś na pół h będąc przejazdem w mieście i wiecie co? Rozplakal się rozmawiając, a raczej mówiąc do Mlodego. Tak biedny tęskni.

Ok idę czytac,.
Ja witam srodowo!!! Jak ten czas leci wtym tygodniu.
Elwira - wspolczuje swinstwa co to Cie sie przypaletalo. Zycze zeby szybko przeszlo. Sle pozytywne prady w strone Irlandii :-)
Lutka - przerabane troche z tym marudzeniem. Ale kiedys przejsc musi. Maksio tez miewal takie fazy. Maz - slodziak. Az sie normalnie wzruszylam jak piszesz, ze tak teskni. Jakos czuje do niego ogromna sympatie mimo, ze nie znam. A ty pomysl sobie tak, ze teraz sie przemeczysz z Szmkiem a jak mu przejdzie i M przyjedzie to wtedy bedziecie mogli spedzic razem super fajnie czas. Tego Wam zycze, bo sie Wam serio nalezy biedactwa.

lutka
gunia43
A oto moj maruda - teraz juz w szampanskim nastroju :smile_move: dzisiaj:
[ATTACH]11134[/ATTACH][ATTACH]11135[/ATTACH][ATTACH]11136[/ATTACH]

sposób na marudę - pstrykac fotki przez pół dnia. Maksio nie wyglada na tłuscioszka, jest bardzo zgrabny.
HI, hi! Ja mu pstrykam tyle fot, ze juz pamieci mi na dysku braknie zeby to przechowywac:smile_move:. A to przez to, ze tych moich ulubionych usmiechow i zachwytu nie umiem nigdy zlapac bo Maksio sie gapi nagle w obiektyw i zmienia wyraz twarzy. Co ja sie nakombinuje zeby mu fajna fote zrobic. Powinnam miec aparat w oku wmontowany albo na czole:smile_move:. To byloby cos!

lutka
mama2
Patka tak własnie kazał nosic pleckami do mojego brzucha i nozki wysoko a raczki na kolankach bo tak własnie dziecko sie relaksuje .

nie wiem o co dokladnie chodzi bo chyba opuścilam stronę - net mi tak zmula, albo to paretnting :/ bo inne strony chodzą ladnie, al ena wszelki wypadek wkleje info:

http://parenting.pl/doradca-ds-stosowania-chusty/6124-ciekawostka-jak-nie-nosic.html
MOj Maksio sam mi dal znac kiedy go wsadzilam przodem do nosidla, ze mu nie pasuje. NOrmalnie pisknal ze zloscia pierwszy raz w zyciu :-) A poza tym tez mi sei wydawalo samej ze kregusup jakos nienaturalnie wygiety.

Jola30
mama2 - uwielbiam ogladac Wasze zdjecia bo Ty zawsze jestes slicznie ubrana w mojm stylu dawaj wiecej Maks chlop jak sie patrzy -fantastiko hahaha
Gunia a Ty kobieto to masz klase OJ nie dziwe sie ze masz adrradorationis na NK w koncu sie chlopom przypomnialo jak im sie w rodziny sypia i zonki wygladaja jak dinozalry to chca sobie wymienic na Gnie Nasza ale gdybys miala checi zostawic M. wiesz ja i Lutka mamy ten sam gust tak pisze zeby wesolo bylo haha
Lutka jak wy tak mozecie zyc ja sobie nie wyobrazam sorry Lutka ale to nie jest zycie nawet jak sie zarabia nie wiem ile nie wazne sa w zyciu pieniadze a jesli juz to prace zawsze mozna znalesc za mniejsza kase ale zyje sie razem ze soba nie osobno no chyba ze z czasem bedzie Wam tak wygodnie a do tego to sie zmierza przkro mi ze tak pisze ale taka jest prawda Ty bedzesz z Mlodym czekala cale zycie na M. Ktory pracuje jest kasa i co i go nie ma cale zycie -Tak chcesz zyc ?
Jestes sliczna oboje wygladacie jak z obrazka macie dziecko zmienice to poki nie jest za pozno z czasem bedzie jeszcze gorzej i przyzwczajcie sie do tego schematu i zycia osobno:36_7_3:

Jola30 - Twoje slowa sa jak miodzio, hi, hi. M nie oddam, bo uzywam :smile_move:.
Tak poza tym to moj M sie dowartosciowal :smile_move:Zawsze mu czytam Twoje posty o nim i widac, ze sie chlopak cieszy, az mu sie oczka smieja :smile_move:.
A niech ma. Ostatnio to chcial sie nawet w kiecke (czy buty - nie pamietam) jakas w sklepie ubrac, zebym zdjecie zrobila specjalnie dla Ciebie, zebys miala ubaw - taka odpowiedz na fotke Nikiego jako landrynkowej dziewczynki :smile_move:. Zwariowal moj kochany!!! :smile_move:

I inny temat - cycki mi zmalaly!!!! Mialam juz E i wrocilam do rozmiaru duze C, ale.... No wlasnie srodek C a skora pozostala z E!!!! O losie!!!!!! :-(( W staniku Pamela a bez - Afryka!!!!:smile_move:

mama2
wtam was maksio spał od 21.00 do 8.00 ale co on wyprawiał w nocy ...eh...jęczał, stekał..poplakiwal juz mam dosc..a tak sie slini ze całe body wczoraj zmoczyl bede mu musial sliniak zakladac juz czy wasze tez tak bardzo sie slinia????????

mama moja zuza aż tak się nie ślini..ale też jęczy, stękam, kwęka iakie tam podobne

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

Jola30
Ewcia wiadomo ze Twoja corcia i Mia to moje faworytki ale chcialm napisac ze Wszystkie Majowe -Kwietniowe sloneczka sa przesliczne zwlaszcza dziewczynki bo to takie male slicznosci w rozowym kubraczku sa,chlopaki to chlopaki zawsze sa OK.
Tylko zeby mi jakas mama fochow nie miala:36_2_20:

Chlopaki sa zawsze ok, hi, hi!!! :smile_move::smile_move::smile_move::smile_move:
Jola30 - szykujemy sie na dziewczynke, co???? Ja juz u M zlozylam zamowienie na Majeczke.

gunia43
A moj maluch ma dzisiaj rewe humor. Wczoraj zreszta oprocz jednego marudzenia - jedno dziennie musi byc he, he :smile_move::smile_move:- to super.
Wlasnie zasnal i przez sen tez mordke cieszy. Tym razem zlapalam moment:36_7_8:
[ATTACH]11166[/ATTACH]

śliczny, widze że nie masz ochraniaczy na kołyske, ja mam załozone bo moja zuza tak się wierci w nocy że boje się że sobie coś zrobi w nocy

gunia43
Jola30
Ewcia wiadomo ze Twoja corcia i Mia to moje faworytki ale chcialm napisac ze Wszystkie Majowe -Kwietniowe sloneczka sa przesliczne zwlaszcza dziewczynki bo to takie male slicznosci w rozowym kubraczku sa,chlopaki to chlopaki zawsze sa OK.
Tylko zeby mi jakas mama fochow nie miala:36_2_20:

Chlopaki sa zawsze ok, hi, hi!!! :smile_move::smile_move::smile_move::smile_move:
Jola30 - szykujemy sie na dziewczynke, co???? Ja juz u M zlozylam zamowienie na Majeczke.

o to już zamówienia skłądacie :) .... ja zamawiam chłopaca za jakieś 5 lat :)

witam moja zuza wczoraj usneła dopiero ok.22 :36_2_20: i wstała o 9:o_master: wyspałyśmy się obie między zcasie miała 2 pobudki na karmienie i tyle:o_master:

lece do niej bo kweka chce się bawić

czy wasze dzieciaczki ciągną za sobą główce jak je ciągniecie za rączki do pozycji pół-siedzącej???????????
a i musze się pochwalić moja zuza lapie do rączki gryzaczek i gryzie w buzi:yuppi: