Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

jola.grodecka
Lutka a jak biezez kwas foliowy przez cala ciaze czy przez 3 pierwsze miesiace bo ja juz glupia jestem

Pzrez pierwsze 3 mieisące wystarcza sam kwas, później witaminy, które w swoim składzie też mają kwas i dodatkowo mnóstwo innych witamin i mikroelementów.

Agut
Hej hej dziewczyny tu czerwcówka ponownie zresztą :) ! Ja z pytaniem do Daffodil o bluzkę heheh :) Własnie się też zastanawiam nad jej kupnem i ale się boje o długość rękawa. Ile masz wzrostu? ja mam 174 stąd się boje czy na bank bedzie dobra :)

Ja mam 169, ale rękaw spokojnie będzie dobry na osobę wyższą o parę cm. Jeśli tylko nie masz łapek jak szympans, to będzie ok :)

dorciaa25
dziewczyny a wiecie o co moze chodzić? dostałam właśnie pieniadze przesłne pocztą z zusu jako świadczenie chorobowe za : 23.11.03-4 12.08(wtedy byłam w szpitalu od23.11 do 2.12) i jest to jedna trzecia tego co powinna dostać na koniec miesiąca.I niw iem jak to potraktować ,i dlaczego zus zapłacił mi tylko tyle powinien za cały miesiąc bo na zwolnieniu jestem od połowy pażdziernika...

To chyba pytanie do Mamy2. Ona jest kadrowa. Moze bedzie wiedziala.

Dorcia leukocytów ma 2-4 , takze jest ok.

Gunia kochana Ciebie tez tak boli? mocno ?
bo ja sie dzis popłakałam:36_2_58:
tak mnie jeszcze nie bolało , jak juz to jakies ciagniecie na dole ale to to jest typowy ból miesiaczkowy , taki z krzyża. I masz racje przydałoby mi sie teraz bardzo relanium , ale niestety nie mam nic a jestem narawde zdołowana, auto w narawie a maz prosil o zwolnienie z pracy ale go nie puscili bo dzis jest sam i jak wyjdzie to w łańcuszku pół firmy stanie..jestem sama i jeszcze mam córcie do opieki wiec leżenie plackiem odpada!:36_2_58::36_2_58::36_2_58:

gunia43
jola - mozna cala cieze. Ja biore w Centrum Materne. Tam jest dawka 400.

Dziekuje Guniaa mam pytanie do Ciebie dotyczace tarczycy bo ja mam tarczyce ale ja nie wiem jaka nadczynnosc chyba bo ja przed ciaza przytylam duzo ale nigdy nic nie bralm bo powiedzialam ze staram sie o dziecko i nie zalecil a teraz niby sie uspokojla i zaczela normalnie pracowac co mnie cieszy zreszta poczytalm gdzies w poscie ze u Ciebie tez borze czy w normie a TY cos bierzesz?

http://s10.suwaczek.com/20000429310117.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/b11eb3303f.png

Daffodil
Mama to może wsiądź w taksówkę? Córcię zabierz ze sobą albo może zostaw u jakiejś miłej sąsiadki? I niech Cie w szpitalu obejrzą.
Bo ponoć boleć może, ale czy aż tak długo?

jak juz zacznie bardzo bolec to cos wymysle.. ale nie zostawie córci z sasiadka bo niedawno kupilam to mieszkanie , sasiedzi sa dla nas jeszcze obcy.

mama2
dorcia przez pierwsze 33 dni choroby w roku płaci pracodawca a zus po 33 dniach dopiero wiec moze stad niepełny miesiać i jak sie skonczy te 33 dni choroby i jestes w szpitalu to jest to płatne 70% niestety wiec moze dlatego tak malo

No to mnie zaskoczyłaś. Bo ja słyszałam coś o 182 dniach ciągłego zwolnienia lekarskiego. Dopiero wtedy się podanie do ZUS-u pisze. Czy to jakaś zupełnie inna sytuacja?

lutka
kurde, człowiek nie takiej pomocy oczekuje od swojego lekarza:/ no ale coś przeszło czy nie? moze połóż się lepiej zamiast przed kompem siedziec.

tak zrobie ide sie położyc..ale masz racje nie takiej opieki sie oczekuje chodzac prywatnie a szpitali nienawidze , juz widze te ich nadasane miny ze wogóle cos musza robic noi zazwyczaj tez te ich diagnozy sa pozal sie boze

mama2
a moja córcia to mnie powalila,:36_11_1: mowie jej ze boli mnie troszke brzuszek a ona ze martwi sie o swojego brata i wie ze nieraz takie male ddzieci choruja bo widziała takie małe "gróbki" ja sie pytam co? a ona "gróbki takie na cmetarzu":36_11_1::36_11_1::36_11_1:

dzieciaki to lubią sobie tak zcasem coś palnąć nieświadomie, zresztą tak jak faceci. Nie martw sie Twojemu synkowi nic nie będzie. JAk nie przejdzie to po powrocie męża jedź moze do szpitala, ni eczekaj na jutro. Trzymam kciuki.

Daffodil
mama2
dorcia przez pierwsze 33 dni choroby w roku płaci pracodawca a zus po 33 dniach dopiero wiec moze stad niepełny miesiać i jak sie skonczy te 33 dni choroby i jestes w szpitalu to jest to płatne 70% niestety wiec moze dlatego tak malo

No to mnie zaskoczyłaś. Bo ja słyszałam coś o 182 dniach ciągłego zwolnienia lekarskiego. Dopiero wtedy się podanie do ZUS-u pisze. Czy to jakaś zupełnie inna sytuacja?

no ja po 182 dniach bieglego zwolnienia jestm wlasnie na zasilku rechabilitacyjnym ( papiery dostalam z kadr z zakladu pracy, lekarz swoja czesc wypelnil i musialam do zusu to zaniesc 6 tygoni przed koncem zwolnienia lekarskiego)

no a tak to nie wiem jak to jest oprocz tego ze faktycznie po miesiacu zwoolnienia dalsze wyplaty wyplaca zus a nie pracodawca.. i jest to srednia z ostatnich 12 miesiey wyliczana dlatego mzoe byc mniejsza wyplata ...