Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

Ewciaa
przepraszam że pisze z tylkoma błędami

zuza wczoraj usneła o 21.50:smile_move: i coraz częściej zasypia sama w łóżeczku troszke ją głaszcze i trzymam paluszek
dziś też juz spi ale jeszcze pewnie się przebudzi dam jej jeść i zobaczymy co dalej

a oto mój kaczor donald, minka śmieszka i już głowę umiem podnosić:smile_move:
Slicznota. Minka fajna. Moj tez umie kaczora. Oj smieszne te dzieciaczki.

lutka
ale z Zuzi smieszka cudna :smile_move: a próbowalas ją połozyć na przewijaku? Ja kłade przewijak na łożku i póxniej daję na niego Młodego, na twardym podlożu głowę trzyma do kilku minut, a jak probowal na miękkim łożku to ledwo mu wychodziło.

MOij na miekkim tez nie umie. Dzisiaj to sie przez to niezle wkurzyl, ze go na lozku kazalam na brzuszku lezec. Pomyslal, ze matce sie pomylilo i chcial i do rozumu przemowic.

Jola30
kasieczek188
hej czy ktoś może mi powiedzieć co może oznaczać pusty pęcherzyk płodowy w piątym TC jestem pół roku po porodzie i boję się że kolejnego bobaska nie bedę miała

Skoro bylas u lekarza i stwierdzil pusty pecherzyk plodowy a jestes w piatym TC dlaczego nie popytalas wiecej?
Po co zaprztasz sobie glowe idz do lekarza po wiecj informacji i pytaj wszystko on musi Ci wytlumaczyc co sie dzieje z Twojm organizmem:rentgen:nie pytaj na forum i nie kieruj sie naszymi gdybaniami poniewaz nikt inny niz lekarz wie najlepiej a pozatym moze to nadaje sie do usuniecia jak poronienie -nie wiem wspolczuje i tule.
Jutro w te pedy do lekarza!!!!!
A o to czy bedziesz mogla miec wiecej dzieci nie martw sie napewno i jeszcze dadza ci wyznaki.
Ja np. jestem po przejsciach i wierzylam w cud i mam dzidziusia i wierze ze kedys bedzie dugie .
Ja tez mialam pusty pecherzyk i poronilam.

Jola30
gunia43
jola22

Gunia popieram twoją wypowiedz - w 100%
Danke, danke. No bo mnie wkurzaja takie nawiedzone mamuski, ktore dostaja do paly i zapominaja kim byly, jak im sie dzieci rodza. Znam pare takich. Nawet na najfajniejszej imprezie nie potrafia o niczym innym gadac tylko o Jacku i Agatce i o tym jak sprac sok z marchewki. A ja przyznam szczerze zostawilabym mojego smyka na noc z kims (tylko nie mam z kim, a z byle kim tez nie zostawie mojego skarba) i poszalala z M jak za dawnych czasow i najchetniej potem przenocowala poza domem ;-)

Gunia no to dawaj go domnie a ja pozniej w ramach rewanzu tez bym chciala poszalec wiec niania potrzebna bedzie na zmiane hahah
Dzieki Jolcia. No widzisz. Szkoda ze nie mieszkamy wsyzstkie obok siebie. Ale fajnie by bylo!!!! O lala. Ale dalabysmy czadu. Robilybysmy dyzury i szalaly na calego :-)

Jola30
elwira
Jola30

Elwira zazdroszcze mnie nie bedzie juz stac na swieta do PL.
Adas jest kawal chlopa a sliczny ze szok i jaki juz kumaty no normalnie brawa mama :smile_move:

Jola my kupiliśmy te bilety bo były do Pragi i w obie strony dla naszej 5 kosztowało nas to 480 euro jak na same Święta to bardzo tanio

Kurde musze sprawdzic do Pragi ja bym miala blisko juz do domu ha:smile_move:
Ale moj M. dzis tak pobierznie patrzyl na sierpien i 250 £ w jedna strone dla naszej trojki a ze nie wiem kiedy wracamy bo osobno wiec sie wstrzymalam
Ozesz kurde, drogo!!!!! Ja patrzylam ostatnio ode mnie do Polszy i w dwie strony wychodzilo 250 zlotych juz z bagazem.

pat-k
gunia43
Wlasnei probuje dojsc do tego o co chodzi z tym moim pokarmem i laktacja. No i sciagnelam wlasnei mleko laktatorem zeby zobaczyc dleczego Maksio sie denerwuje po 5 minutach ciagniecia. I wyglada to tak, ze mleko leci 3 minuty a potem przestaje. Nie przestawalam ociagac a tutaj juz nic. Z drugim cycem to samo.Przez 17 minut sciagnelam ok. 35 ml z obu cyckow. Kuzde marniutko. Nie dziwie sie teraz, ze Maksio sie nie najada. Chyba pomiedzy karmieniami bede uruchamiac laktator, zeby rozbujac te cyce, bo to juz nie karmienie tylko parodia jakas. Maksio ssie 5 minut jednego cyca a potem sie denerwuje okropnie bo nie leci potem drugiego mniej wiecej tyle samo i znow mu nic nie leci. A potem to juz musze butle dawac bo zaczyna patrzec tymi swoimi niebeskimi oczami na mnie i poplakiwac i sie zalic. No to ja butle musze robic. Wypija potem jeszcze okolo 150 ml z butli.
Myslalam ze cyce na bierzaco produkuja a tu jenak nic nie leci, tylko tyle co kot naplakal. Nie wiem co sie stalo. Po nocy Maksio tylko sie najada bo cyce po tylu godzinach pelne takze ze dwa posilki pelnez cyca zad a reszta to tak jak wyzej.

hmmm... niewesolo. Gunia krec cyce laktatorem, moze sie uda
szkoda, ze Maksiu nie lubi ssac pustego cyca, bo to tez pobudza
On lubi ssac pustego ale z pelnym brzuchem!!!! Zawsze przed butla i tak daje cycka possac chciaz 5 minut na jedna strone, zeby bylo. Laktatorem tez potem robie, ale cholera jak nic nie leci to boli.

pat-k
mama2
wychodzi na to ze karmienie piersia to nielada wyczyn i rzadko komu sie udaje do konca karmic , z tego co tu czytam na forum wiecej jest chyba butelkowych dzieci niz piersiowych pomimo dobrych checi matek...

dokladnie. jak slysze od znajomych, ze karmily okolo roku to mi sie wydaje niemozliwe. To ciagla walka jak dla mnie o utrzymanie pokarmu, nieuczulenie dziecka, niezapalenie piersi etc itp
MOja sasiadka karmila dziecko rok. Ale ona trzymala malego generalnie caly czas przy cycu. Do knajpy jak z nimi choczilismy to Maly na cycku, u znajoych - maly na cycku, co sie skrzywil - maly do cycka. Karmila go srednio co 2 godziny i w nocy tez tak co 3. U mnie chyba tak sie dzieje przez ta nocna przerwe, bo Maksio spi juz 7-8 godzin a ja nie zamierzam go budzic bo jeszcze swoje zwyczaje zmieni a ja skoncze cycem karmic a pobudki w nocy na butle zostana!!!!
Bez sensu. Jak juz polubilam i docenilam karmienie piersia i juz jakis takis oporow nie mam nawet karmic przy ludziach - nie wszystkich oczywiscie- to pechowo mleka coraz mniej!!!
A moj synus kochay tez smutny z tego powdu. On jest takie przytulanskie dziecko. Lubi sie w cyca wtulic.

Jola30
Kur.... a ja dzis tez jak wrocilam mialam osy w lazience otworzlam okno w sypialni i moze cos ich przyciaga do lazienki bo ja juz pomyslu nie mam bylo chyba z 50 szt no kurwi.... dostane boje sie o dziecko :36_2_54:

Jola30 - zgloscie temu co Wam wynajmuje. Niech zrobi porzadek. No bo dziecko i osy - ja to bym ze strachu w domu wcale chyba nie siedzial. Ja mam po urzadleniu osy uczulenie. A jak pomysle co takiemu dziecku by sie moglo stac nie daj Boze i jak spuchnac to az mnie ciary przechodza.

Jola30
elwira
Jola30
jak objawia sie skaza bialkowa to moze takie biale podskorne kaszaczki czy co?

bardziej takie placki wysuszonej czerwonej skory głownie na polikach, prawie jak liszaje które robią sie z zimna

Dziekuje bo mojemu zaczely sie robic jakies kaszaczki podskorne:smile_move:co to moze byc
Moj ma to samo na buzi sztuk 4 razem. Wczesniej tez mial i same zniknely!!! Nie przejmuj sie.

gunia43
Ewciaa
witam wieczorkiem
dopiero mam neta bo u mnie malowanie....na dodatek mała chyba przechodzi skok rozowowu bo niedpokojna, nie chce jeść, ciągle płacze :(

nadrobiłam was szyybko przepraszam ze nie odpissłąm na wszytskie posty

my byliśmy dziś u lekarza mała waży 5200g i chyba jednak ma skaze białkową :(

Jolcia30 ale masz śliczny głosik :smile_move:
Witam sie dziasija dopiero teraz. Wlasnei mi moj synus zasnal. Coz za odmiana. Ostatnio jakos wczesniej chodzi spac. Ale znow cycka chce na possanie przed snem. To przez to, ze mam malo pokarmu i przy cycku juz tak sie nie potuli co wczesniej, bo 5 minut ssania jednego potem tyle samo drugiego i flacha. Tylko w nocy jest cycek caly na dwa razy a w dzien to szkoda slow.
No i Maksiowi brakuje przytulania chyba bo ostatnio i raczki lubi i o cyca przed spaniem sie domaga i przy nim od 23 dni zasypia w nocy. Generalnie spi dosc duzo ostatnio i marudny jest. NIe wiem. MOze to dla niego taki szok, ze jest butelka czesciej karmiony a rzadziej cyckiem, bo wsyzstko jest inaczej niz zwykle i dziecko domaga sie przytulania i czulosci normalnie. Koniec koncow - juz spi biedak. Ciekawe czy pospi do rana czy tez sie obudzi w srodku nocy. Normalnie o tej porze to jeszcze mial przed sopba 3 godziny do spania.

Ewciaa - bardzo mi przykro ze Zuzka ma skaze. Ale czy to juz na 100% potwierdzone? Moze to jednak nie to. Co mowi lekarz?

pewnie to nie jest, skóra wskazuje że to skaza...jak już pisałam mam smarować i dalej bibilon dawać małej

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

Gunia ah te maksie sa takie podobne moj tez chodzil spac o 23.00 a teraz 20.00 ale mi to pasuje i tez uwielbia sie w cyca wtulic ale dzis zachwal sie dziwnie ,po kapieli ja mu cycka(chyba nie byl glodny bo godzine temu jadl, ale chcialam zeby sobie pocyckal) a on pociagnal 2 razy i w taki ryk ze ciezko go bylo uspokoic zabralam cyca i jeszcze wiekszy ryk , dalam i znow placz wkoncu zabralam uspokoilam i dalam i juz mu pasilo ..ehh jaki krolewicz jeden , zgaduj zgadula czego maksio chce w danej chwili:no1:

Witam wieczorowa porą :) Młody walczy ze snem a ja 3 dzień walcze ze sobą, chce kupic chustę i czytam o nich, szukam dobrych, nie moge się zdecydowac w kolorze, jejku zawsze jakoś mam klopoty z podejmowaniem najprostszych decyzji :/

mama2
dobrze ze miałas okazję wypróbować :) a ja kupie chyba tam gdzie w razie czego można zwrócić, btw Maksio jest ogromny, przy Tobie widac jak urósł, zdrowy silny facet z niego :)