Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

gunia43
lutka
jola22

He...no myślę że dlatego.
Ostatnio była u mnie koleżanka z córcią o 2 tyg starsza od Julci (śliczna kobietka o imieniu Emilka) i mój M po ich wyjściu skwitował "ale Julcia i tak jest ładniejsza"
Wstawiam pare fotek

piekności, i do tego nic włosów nie traci, Szymek boki ma jak żołnierz zupełnie łyse.
Lutka - Maksikowi najpierw wylasiala gora, potem jak mu odrosla, ku mojej radosci, to boki mu wylasialy ostatnio. Teraz czekam na dalszy rozwoj wlosowych metamorfoz. Jestem ciekawa bo ja mam brazowe i proste prawie, a moj maz byl blondynem jasnym i mial krecone. Ciekawe jaki bedzie moj synus.

rudy?? :P zartuję, choć Pan z teleexpresu ma piękny kolor włosów i do tego brązowe oczy.
Już odrosły Maksowi??? szybko, Szymek ma elegancka glacę po bokach i nic nowego tam nie rośnie. a włosow na poduszce coraz więcej.

lutka
gunia43
lutka

piekności, i do tego nic włosów nie traci, Szymek boki ma jak żołnierz zupełnie łyse.
Lutka - Maksikowi najpierw wylasiala gora, potem jak mu odrosla, ku mojej radosci, to boki mu wylasialy ostatnio. Teraz czekam na dalszy rozwoj wlosowych metamorfoz. Jestem ciekawa bo ja mam brazowe i proste prawie, a moj maz byl blondynem jasnym i mial krecone. Ciekawe jaki bedzie moj synus.

rudy?? :P zartuję, choć Pan z teleexpresu ma piękny kolor włosów i do tego brązowe oczy.
Już odrosły Maksowi??? szybko, Szymek ma elegancka glacę po bokach i nic nowego tam nie rośnie. a włosow na poduszce coraz więcej.
MOjemu Maksiowi odrosly na czubku glowy, bo tam najszybciej wylysial. Doladnie w tym miejscu gdzie mial ciemieniuche. Terza wytarly mu sie calkiem dokola glowy tylko na dole z tylu ma taki ciemny pasek wloskow. Takze nie jest tak zle bo na czubku chociaz ma :-) Ja wloskow nie znajdowalam zadnych. Coz... albo ze wzrokiem u mnie coraz gorzej albo starly sie na proszek.

Kamidianka
A propos przetykania kanalików, czyli niemiłych zabiegów. Moja mała miala dużego krwiaka na glowie, gdy się urodziła. Ponieważ sam nie miał szans się wchłonąć (za duży), to w wieku 2 tygodni byłyśmy na opróżnianiu krwiaka. Ściągali jej krew igłą. O matko, jak krzyczała. Wiecie, wyszło z niej 2,5 strzykawki krwi. Potem musiałam przez kwadrans uciskać jej to miejsce wacikiem. A ona biedna dostała histerii i nawet jej utrzymać nie mogłam. Uch, nigdy wiecej takich zabiegów.

bidulka mała, to kolosalny byl ten krwiak :/

gunia43
A moje dziecko dzisiaj praktycznie caly dzien przespalao a teraz marudny ze hej bo niby czuje ze noc a zasnac nie umie.:le:
A ja bym z checia posiedziala sama z mezem a tu buty. No slysze ze M puscil mu pozytywke i Maks juz jest szczesliwy.

dzis dzięki mamie odkryłam ze jak młody ma klopoty ze snem, tzn bardzo chce ale mu nie wychodzi, to zakładam mu na glowe pieluszkę, przysłaniam oczy. Dzis po kapieli zasnąl w 10 min co jeszcze w zyciu mu się nie zdarzyło. ZObaczymy jak dalej pójdzie.

Wiki20pl
Dziewczyny chcemy zrobić sobie sufit z płyt bo nie będziemy mieli stropu i chcemy zeby krokwie szły od wewnątrz domu później je tylko zakonserwowac i zostawić taki sufit co Wy o tym myślicie ?? Nam sie bardzo podoba tak inaczej bedzie :Śmiech:

Tutaj dopiero przymiarka krokiew i płyt jak sie zrobi to będzie ładniej wyglądać :Śmiech:

ja sie na tym nie znam...nie wiem o co chodzi wiec nic nie doradze

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

Kamidianka
A propos przetykania kanalików, czyli niemiłych zabiegów. Moja mała miala dużego krwiaka na glowie, gdy się urodziła. Ponieważ sam nie miał szans się wchłonąć (za duży), to w wieku 2 tygodni byłyśmy na opróżnianiu krwiaka. Ściągali jej krew igłą. O matko, jak krzyczała. Wiecie, wyszło z niej 2,5 strzykawki krwi. Potem musiałam przez kwadrans uciskać jej to miejsce wacikiem. A ona biedna dostała histerii i nawet jej utrzymać nie mogłam. Uch, nigdy wiecej takich zabiegów.

jejciu współczuje biedna tyle się wycierpiała a TY z nią...buziaczki od cioci śilna dziewczynka

lutka
gunia43
A moje dziecko dzisiaj praktycznie caly dzien przespalao a teraz marudny ze hej bo niby czuje ze noc a zasnac nie umie.:le:
A ja bym z checia posiedziala sama z mezem a tu buty. No slysze ze M puscil mu pozytywke i Maks juz jest szczesliwy.

dzis dzięki mamie odkryłam ze jak młody ma klopoty ze snem, tzn bardzo chce ale mu nie wychodzi, to zakładam mu na glowe pieluszkę, przysłaniam oczy. Dzis po kapieli zasnąl w 10 min co jeszcze w zyciu mu się nie zdarzyło. ZObaczymy jak dalej pójdzie.

lutka robię to samo z pieluchą, gdy Lenka zasypia :)
A krwiaka miała ogromnego, na pół główki, ale na szczęście dzisiaj już wszystko wygląda ładnie i główka jest kształtna.

http://www.suwaczek.pl/cache/4087228f40.png

gunia43
Daffodil - jak wyglada u Ciebie karmienie. Moj Maksik walczy doslownie z cycem. Juz nie mam sily doslownie. jak tak dalej pojdzie to skonczymy karmienie szybciej niz mi sie wydaje, bo to nie karmienie tylko szarpanina i nerwy. Juz 2 razy go dzis butla dokarmialam bo sei nie dalo.

U mnie ciut lepiej. Ssanie trochę lepiej mu wychodzi, ale jak już taki największy głód zaspokoi, to mu się nie chce :16_11_9: Raz na parę dni wieczorem go podkarmię, jak widzę, że jeszcze coś by wsunął. Tak koło 40 ml czasem zje, a czasem wzgardzi butlą, czyli głodny nie jest jakoś specjalnie. A tak w ogóle to czy każde sztuczne mleko tak śmierdzi?? Bo jak mu mieszam tego Bebilona, to mnie mdli :lup:

witam wieczorkiem

moja mała dopiero usneła dziś znów odłożyłam ją do łóżeczka ,głaskałam jak odeszłam to wiecie ze nie zapłakała ani razu ?! wyłam w szoku wieciła się, ruszła nogami i rękami, oczy miała na wpół otwarte i nie mogła zasną biedaczka....zasneła dopiero po 1,5h ,,,wymęczona tym wszytskim....a może jej coś dolega?! jjejciu jak mi jej było szkoda co myślicie mamuśki ????? bo ja już sama nie wiem

mama2corun ślicznie Oleńka rośnie

JOlcia co do filmów to oglądne potem bo mała śpi a ja niechce w kompie włanczć głosu

Ewcia mój Szymek tez często ma kłopoty z zasnięciem, kręci się z boku na bok, majta głowa i rękami, ma cała buxke zrysowaną pazurkami. Dziś w zaśnięciu pomogła pieluszka na głowie. Zaraz mu ją ściągnę bo kłade się spać, mam nadzieję ze się nie obudzi :/