Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

mama2
jola ja tez polecam swietlika moj maks cały czas ma cos z oczkami i musimy isc do okulisty ,
patka wydaje mi sie ze cuchna te kupy jakos bardziej..ale skad nagle ten sluz? a twoja robi zielone? bo moj tak!!
jq juz wrocilam z tesco i kupilam jeszcze te bodziaki sa super i jakies pamoersy sleep and play u nas takich nie ma od 7 do 18 kg! i sa dobre na maksia!!!

Tosi zdarzaja sie zielonkawe i ze sluzem, ale generalnie wrocily do normy

a niespokojny Maksiu jest? jesli nie boli go brzuszek, to jest ok, nie przejmuj sie pewnie minie

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

lutka
Daffo a moge wiedzieć ile płacicie za dobę? i czy za młodego też? Bo w starej gazecie wynalazlam pensjonat w Krynicy w którym maja łożeczka dla dzieci i wanienki, tak ze nie trzeba swoich wieźć. cena z przed 2 lat to 40-50 zł. Musze poszukać aktualnej.

Płacimy 70 zł za pokój dwuosobowy bez wyżywienia, Kuba w cenie :smile_move: Gdybyście szukali z wyżywieniem, to około 70 zł od osoby. Często też za dziecko takie małe płaci się 10 zł za dobę.
My woleliśmy bez wyżywienia, bo wychodzenie z Kubą na godzinę jest za bardzo stresujące. Nigdy nie wiadomo kiedy sobie cyca zażyczy, czasem 4 godziny wytrzyma, a czasem po godzinie umiera z głodu :lup: Śniadania będziemy sobie sami robić, a na obiady będziemy gdzieś chodzić, ponoć możliwości jest mnóstwo. Z kuchni niby można korzystać, ale nie mam zamiaru na wakacjach stać przy garach :)

Wiki20pl
Dziewczyny chcemy zrobić sobie sufit z płyt bo nie będziemy mieli stropu i chcemy zeby krokwie szły od wewnątrz domu później je tylko zakonserwowac i zostawić taki sufit co Wy o tym myślicie ?? Nam sie bardzo podoba tak inaczej bedzie :Śmiech:

Tutaj dopiero przymiarka krokiew i płyt jak sie zrobi to będzie ładniej wyglądać :Śmiech:
Sama nie wiem. ogolnie mi sie pomysla bardzo podoba tylko nie wiem jak we wnetrzu bedzie wygladac. Zalezy chyba jak urzadzicie. Ale pomysl wart zastanowienia :-)

lutka
jola22
lutka
jolcia no oczywiście ze JUlcia jets dla taty najpiękniejsza - w końcu jest do Ciebie podobna a Ciebie wybral spośród milionów:smile_move:

He...no myślę że dlatego.
Ostatnio była u mnie koleżanka z córcią o 2 tyg starsza od Julci (śliczna kobietka o imieniu Emilka) i mój M po ich wyjściu skwitował "ale Julcia i tak jest ładniejsza"
Wstawiam pare fotek

piekności, i do tego nic włosów nie traci, Szymek boki ma jak żołnierz zupełnie łyse.
Lutka - Maksikowi najpierw wylasiala gora, potem jak mu odrosla, ku mojej radosci, to boki mu wylasialy ostatnio. Teraz czekam na dalszy rozwoj wlosowych metamorfoz. Jestem ciekawa bo ja mam brazowe i proste prawie, a moj maz byl blondynem jasnym i mial krecone. Ciekawe jaki bedzie moj synus.

Ja was szybko nadrobilam i zmykam do meza!
Daffodil - wspolczuje pakowanai ale zazdroszcze wakacji!!!! Zeby Wam sie udaly a Kuba zeby byl zlotym dzieckiem i pozawolil odpoczac rodzicom :-)
Jola30 - ja tez spalam do 11-tej bo Malego o 7.00 wzial maz do pokoju. Generalnie Maks zaraz zasnal. Farta dzisiaj mamy, hi, hi!!!
Mama2 - na ssanie palca nic mi nie pzychodzi do glowy oprocz smoka. No ale na ten temat to se mozna tylko pogadac jak dziecko nie chce.
Lutka - sliczne zdjceie Twoje i M - Zakochani, zakochani ......

A propos przetykania kanalików, czyli niemiłych zabiegów. Moja mała miala dużego krwiaka na glowie, gdy się urodziła. Ponieważ sam nie miał szans się wchłonąć (za duży), to w wieku 2 tygodni byłyśmy na opróżnianiu krwiaka. Ściągali jej krew igłą. O matko, jak krzyczała. Wiecie, wyszło z niej 2,5 strzykawki krwi. Potem musiałam przez kwadrans uciskać jej to miejsce wacikiem. A ona biedna dostała histerii i nawet jej utrzymać nie mogłam. Uch, nigdy wiecej takich zabiegów.

http://www.suwaczek.pl/cache/4087228f40.png

gunia43
Wiki20pl
Dziewczyny chcemy zrobić sobie sufit z płyt bo nie będziemy mieli stropu i chcemy zeby krokwie szły od wewnątrz domu później je tylko zakonserwowac i zostawić taki sufit co Wy o tym myślicie ?? Nam sie bardzo podoba tak inaczej bedzie :Śmiech:

Tutaj dopiero przymiarka krokiew i płyt jak sie zrobi to będzie ładniej wyglądać :Śmiech:
Sama nie wiem. ogolnie mi sie pomysla bardzo podoba tylko nie wiem jak we wnetrzu bedzie wygladac. Zalezy chyba jak urzadzicie. Ale pomysl wart zastanowienia :-)

Wiadomo każdy ma swój gust :Śmiech: Pokaze efekt końcowy napewno
Mykam spać
Dobranoc Miłej Nocki :36_3_15:

http://maja2009.aguagu.pl/suwaczek/suwak4/a.png
http://www.suwaczek.pl/cache/29414a2d3e.png
http://www.suwaczki.com/tickers/ckai3e3kyvu8eal1.png

Mama2 jak Gabi ssała kciuka to nakładaliśmy jej skarpetki na ręce i dawaliśmy smoczka ale ona nigdy nie chciała smoczka i zawsze miała przy nim odruch wymiotny, jak była większa smarowaliśmy jej palce żelem na obgryzanie paznokci i to na jakiś czas pomogło ale i do tego sie przyzwyczaiła.......krótko mówiąc ja przegrałam a tobie radze bardzo pilnować żeby zamiast palca był smoczek i teraz na początku masz duże szanse to zwalczyć POWODZENIA

http://www.suwaczek.pl/cache/81f6d70ef3.png
http://www.suwaczek.pl/cache/b444194b7a.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/de95d1bd24.png

elwira
Mama2 jak Gabi ssała kciuka to nakładaliśmy jej skarpetki na ręce i dawaliśmy smoczka ale ona nigdy nie chciała smoczka i zawsze miała przy nim odruch wymiotny, jak była większa smarowaliśmy jej palce żelem na obgryzanie paznokci i to na jakiś czas pomogło ale i do tego sie przyzwyczaiła.......krótko mówiąc ja przegrałam a tobie radze bardzo pilnować żeby zamiast palca był smoczek i teraz na początku masz duże szanse to zwalczyć POWODZENIA

dziekuje ale chyba nie mam szans..na smoczka ma odruch wymiotny i zaczyna płakac a kciuka wkłada i co mam wtedy zrobic? to jest jego paluszek nie da sie zabrac:((

Wiki20pl
gunia43
Wiki20pl

Wiadomo każdy ma swój gust :Śmiech: Pokaze efekt końcowy napewno
Mykam spać
Dobranoc Miłej Nocki :36_3_15:
Ja kiedys w mieszkaniu w Polsce mialam takie bele z drewna na suficie w kuchni - super mi sie to podobalo :-)

Kamidianka
A propos przetykania kanalików, czyli niemiłych zabiegów. Moja mała miala dużego krwiaka na glowie, gdy się urodziła. Ponieważ sam nie miał szans się wchłonąć (za duży), to w wieku 2 tygodni byłyśmy na opróżnianiu krwiaka. Ściągali jej krew igłą. O matko, jak krzyczała. Wiecie, wyszło z niej 2,5 strzykawki krwi. Potem musiałam przez kwadrans uciskać jej to miejsce wacikiem. A ona biedna dostała histerii i nawet jej utrzymać nie mogłam. Uch, nigdy wiecej takich zabiegów.

Biedulka, ale obydwie się umęczyłyście strasznie :16_11_9:

Kamidianka

Wspolczuje. Dobrze ze macie to juz za soba. Oby najmniej takich wrazen dla naszych sloneczek i nas!