Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

mama2
matko wczoraj mialam taki kryzys z piersiami ze nie było na wieczor wiecej niz 30 ml w dwoch a mleko ktore mialam bylo juz niewazne i przygotowalam wode z glukoza ( bo M w pracy i kupil dopero o 23.00 mleko) naszczescie zasnał i jak obudzil sie o 1.00 to juz mleczka sie nazbieralo ale wciaz walcze o pokarm
Daffodil to u ciebie nie jest zle jak po karmieniu jeszcze cos ci sie udaje odciagnac:))

U mnie kryzys zawsze wieczorem. Maly raz dziennie ok. 21.00 wypija po karmieniu jeszcze 90 ml mieszanki. MOze to sie zmieni a moze juz tak zostanie. Dokarmiam juz dosc dlugo. Ale i tak jest duzo, duzo lepiej niz bylo tydzien temu. Bywalo, ze musialam dawac juz normalnie flache 200 ml i jeszcze raz wieczorem 90 ml.

mama2
Daffodil
mama2
Elwira ale Adas silny !! a co do odciagania to mi tez lekarka troszke kazała a ja tez w kapieli za bardzo odsunelam i nie dalo sie z powrotem naciagnac bylam przerazona a Maks usmiechniety.
Gunia slicznie Maks sie podnosi juz cala klatke odrywa od podloza!!

Daffodil trzymam kciuki zeby wszystko pomyslnie poszło
Ja tez juz chrzciny zaplanowane na 13 wrzesnia , tyle ze mnie ominie caly ten ukrop bo ja w knajpie robie uf...

Bylam dzis na szczepieniu pneumokokami ale lekarki nie bylo i został tylko zwazony i....
6800!!!!!!!!!!!!!!!!!!matko!!!!!!!!!!!!!!!

Wow!!!!! Jestem w szoku :) Ale cudnie Maksik rośnie.

szczerze mowiac to ja tez ...z ciuchow na 68 juz wyrasta
O kurde!!!! Kawal chlopa z niego bedzie. Ale tatu duzy, ty wysoka wiec i Maksio musi byc odpowednio duzy :-)

lutka
Daffodil
gunia43
A oto moj grzeczny dzisiaj synek:
[ATTACH]9828[/ATTACH][ATTACH]9829[/ATTACH][ATTACH]9830[/ATTACH][ATTACH]9831[/ATTACH][ATTACH]9832[/ATTACH]
Musz sie pochwalic jak ladnie trzyma glowke :-)

Kolejny siłacz-kulturysta nam rośnie :) Cudny jest.

pięęęęknie trzyma główkę!!! A jakie ma gęste włosy!! i ta cera. sliczniutki Maksio.
Cera to raczej po mezu, bo ja mam fatalna. A po ciazy to szkoda gadac. Bede leczyc slady po pryszczach jeszcze dluuugo.

elwira
mama2
Daffodil

Wow!!!!! Jestem w szoku :) Ale cudnie Maksik rośnie.

szczerze mowiac to ja tez ...z ciuchow na 68 juz wyrasta

Mama2 waga super!!!!!!!! u nas to samo tydzień temu było 6900 a ciuszki na 68 schowałam do torby dla koleżanki teraz zaczynamy z 74-78 ja na ciuchy nie wyrobie
Szok!!!! Normalnie szczeka mi opadla na podloge i tam zostala !!!!!!!!

mama2cor przeslodka ta Wasza Ola, taki cudny pyzioch ze szok. A Oliwka pieknie pomyka na rowerze i taka z niej drobinka. Kiedy wybieracie się do PL?

Ewciaa slicznie Zuzi w chusteczce, a ostatnie zdjęcie wymiata. Piękna buziunia.
CO do moich zdjeć z Szymkiem, to mało mam. A fryzura śmieszna bo z tylu króciutka, tak sobie wymysliła moja fryzjerka, choc ja wolalam dłuższy tyl do zapuszczania. A grzywka zainspirowana Guni, tyle ze jestem zbyt pyzata do takiej jak Twoja więc mam krotszą, niby jak Audrey Tautou w Amelii ale ja tam widze bardziej Kleopatrę :P

lutka
mama2

Bylam dzis na szczepieniu pneumokokami ale lekarki nie bylo i został tylko zwazony i....
6800!!!!!!!!!!!!!!!!!!matko!!!!!!!!!!!!!!!

o kurde, prawie 7 kg???? mojej kumpeli 7 miesięczne dziecko wazy 8,5. Hehe ale klocuch z Maksia - pewnie pielęgniarka była w szoku co? Hehe a tak się martwiaś laktacją a tu proszę co się chowa w tych cycochach :D

mama2 nie do wiary 7 kg a mojej kumeli dziecko wazy 6kg a ma 6 miesiecy.
Ale super maly grubasek:monkey::36_2_25:
Ale z drugiej strony ciekawa jestem bo dzieci chyba pozniej juz tak nie tyja bo jak by tak tyli to moment i mil by 10 kg:8_1_221:

http://s10.suwaczek.com/20000429310117.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/b11eb3303f.png

mama2
Lutka nowa fryzura?? szymon ma twoje oczy , on wogole ma bardzo zgrabna buzke:))

no taką raczej drobną, choć jak lezy na boku to mu faniej policzki zwisają :D ale po kim ma drobna buxke to ja nie wiem, moze po dziadku????

Jola30
lutka
Jola30
co mam zrobic zeby zakumal ze w nocy sie spi 8 godzin zjadl tylko 60 ml i jazda i nie bedzie spal chyba z 2 godziny?

nie, no po prostu umarłam po tym tekście. Jak wytłumaczyc 2 miesiecznemu dziecku ze w nocy spoi się 8 h, buhaha :D

Lutka napisalm tak ceowo inne spia po 8 godzin?

wiem ze celowo :)

Daffodil
Witam się środowo :)
U nas piękna pogoda, aż się chce żyć :)
Przygotowania do chrzcin rozpoczęte. Właśnie robię dla M. listę naczyń, które ma od swojej mamy pożyczyć. Dobrze, że w sobotę rodzice przyjeżdżają, bo sama bym nie dała rady. Siadłabym w kącie i płakała :) Zrobi się trochę tłoczno, bo w sobotę przyjeżdża też moja siostra, więc będzie tłum ludzi w tym naszym niedużym mieszkanku. Ale jakoś damy radę :)

Daffodils napewno wszystko sie uda i bedzie jak zaplanowalas!!!
Jakie masz duze mieszkanie?
Ile gosci bedzie na tej pieknej uroczystosci?
Bedzie alkochol?

http://s10.suwaczek.com/20000429310117.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/b11eb3303f.png

lutka
mama2cor przeslodka ta Wasza Ola, taki cudny pyzioch ze szok. A Oliwka pieknie pomyka na rowerze i taka z niej drobinka. Kiedy wybieracie się do PL?

Ewciaa slicznie Zuzi w chusteczce, a ostatnie zdjęcie wymiata. Piękna buziunia.
CO do moich zdjeć z Szymkiem, to mało mam. A fryzura śmieszna bo z tylu króciutka, tak sobie wymysliła moja fryzjerka, choc ja wolalam dłuższy tyl do zapuszczania. A grzywka zainspirowana Guni, tyle ze jestem zbyt pyzata do takiej jak Twoja więc mam krotszą, niby jak Audrey Tautou w Amelii ale ja tam widze bardziej Kleopatrę :P
NIe wiem czy Audrey czy Kleopatra. Najwazniejszy jest efekt, a ten jest swietny!!!! Bardzo Ci w niej ladnie. Ja niestety znowu na krotsza grzywke mam za duzy nos, wiec mam taka jaka mam :-)
Generalnie jeszcze tylko musze sie opalic i musze powiedziec, ze czuje sie jak na po ciazy i porodzie poprostu super. I to mimo obwislego brzucha i pryszczy. Jeszcze tylko musze sie opalic i bede szczesliwa. Moze to dletego ze spodziewalam sie tragedii z waga i w ogole... no i pewnie tez dlatego, ze M uwaza ze jestem piekna :-)

Jola30
Daffodil
Witam się środowo :)
U nas piękna pogoda, aż się chce żyć :)
Przygotowania do chrzcin rozpoczęte. Właśnie robię dla M. listę naczyń, które ma od swojej mamy pożyczyć. Dobrze, że w sobotę rodzice przyjeżdżają, bo sama bym nie dała rady. Siadłabym w kącie i płakała :) Zrobi się trochę tłoczno, bo w sobotę przyjeżdża też moja siostra, więc będzie tłum ludzi w tym naszym niedużym mieszkanku. Ale jakoś damy radę :)

Daffodils napewno wszystko sie uda i bedzie jak zaplanowalas!!!
Jakie masz duze mieszkanie?
Ile gosci bedzie na tej pieknej uroczystosci?
Bedzie alkochol?
Kurcze, a u nas chrzest dopiero w planach. Penie dletego ze rodzina czesciowo w Niemczech i czesciowo w Polsce. Trzeba sie niezle napocici zeby pasowalo. Chociaz i tak nie wszyscy beda mogli przejechac. Ja i maz poza tym do gorliwych chrzescijan raczej nie nalezymy. Wierze w Boga ale w kosciele juz dawno nie bylam, musze sie przyznac.

tyle ze próbuję zapuścić włosy od co najmniej 4 lat :lup:

Gunia pewnie ze powinnas byc zadowolona ze swojego wyglądu, bo wyglądasz świetnie. Figura super, buzia radosna macierzyństwo i małzeństwo Ci sluży.

Ja bedę zadodolona jak pozbęde sie celulitu z brzucha :/

hej babeczki witam po kilkudniowej nieobecnosci tak pobieznie przelecialam ostatnie Wasze posty no i cóz DZIECIACZKI WSZYSTKIE PRZECUDNE!!!! oj rosna nasze skarby jak na drozdzach. widze ze chrzciny planujecie na calego my jeszcze nie myslimy o nich moi rodzice nie dogaduja sie z tesciami i na sama mysl o tej imprezie mi slabo no ale predzej czy pózniej trzeba bedzie mala ochrzcic...
u nas ogólnie ok co do spa cerów i smoka nic sie nie zmienilo...ehhh skisne w domu tego lata a moje dziecko calkiem z tego powodu zadowolone....:lup:
no i podobnie jak niektóre z ws tez mam jakos malo mleka ostatnio bo mala je co godzine dzisiaj chcialam jej dac sztucznego ale skubana zapomniala jak sie z butli pije i zamiast ssac gryzla smoczek majac przy tym niezly ubaw a potem jej sie znudzilo i w placz :lup: rece mi opadaja na mojego dziaslaczka.

http://www.suwaczek.pl/cache/e97dcacce8.png http://s2.pierwszezabki.pl/021/021013940.png?8788

Maja